سلام من میخوام جریان یک قسمت از یک مدار الکتریکی را که از یک مقاومت 10 اهمی عبور میکنه اندازه و توسط یک سنسور جریان اون رو به میکرو بدم و توسط میکروکنترلر تصمیم گیری لازم رو در مورد اون جریان انجام بدم . حداقل جریان عبوری از اون قسمت مدار حدود 50 میلی آمپر و حداکثر آن حدود 2 آمپر است ، میشه یک سنسور مناسب برای اینکار بهم معرفی کنید ؟
سلام
واسه چی از یه مقاومت شنت واسه اندازه گیری جریان استفاده نمیکنید؟جریان عبوری با ایجاد افت ولتاژ دو سر شنت و در نهایت اندازه گیری اون ولتاژ با ADC و تبدیل با فرمول
ممنون آقای مهندس از پاسخگوییتون ، اما سوال اینکه این مقاومت شنت رو چطور بذار؟ آیا باید با همون مقاومت 10 اهم موازی کنم ؟ سوال بعد اینکه اگر از سنسور جریان ACS712 استفاده کنم چطور ؟ فرقش با این مقاومت شنت چی هست ؟
سلام
خواهش میکنم
واسه مقاومت شنت یه مقاومت اهم پایین سری با همین ده اهم مثلا 0.5 اهم یا یک اهم 5وات میذارید بعد با عبور جریان ولتاژ دو سرش رو با ADC میخونید مثلا اگه این مقاومت 1اهم باشه به ازای 50میلی آمپر 50میلی ولت و به ازای 2 آمپر 2 ولت دو سر این مقاومت داریم ،مقاومت شنت رو از نظر قیمت گفتم چون مقاومت ارزونتره (توی مولتی مترها هم همین روش اجرا شده)
اون سنسور هم خوبه اگه ولتاژ کاری پایین نباشه هم عمل ایزوله رو واستون انجام میده (هرچند تو همون روش مقاومت هم میشه مثلا با دوتا مقاومت اهم بالا تا حدی ایزولاسیون رو انجام داد)
* جریان عبوری متناوب هست یا مستقیم ؟اگه متناوب باشه یخورده فرق داره
* ولتاژ کار مدار چقدره؟
(۲۶-اردیبهشت-۱۳۹۹, ۱۹:۴۹:۲۸)1نفر نوشته است: [ -> ]سلام
خواهش میکنم
واسه مقاومت شنت یه مقاومت اهم پایین سری با همین ده اهم مثلا 0.5 اهم یا یک اهم 5وات میذارید بعد با عبور جریان ولتاژ دو سرش رو با ADC میخونید مثلا اگه این مقاومت 1اهم باشه به ازای 50میلی آمپر 50میلی ولت و به ازای 2 آمپر 2 ولت دو سر این مقاومت داریم ،مقاومت شنت رو از نظر قیمت گفتم چون مقاومت ارزونتره (توی مولتی مترها هم همین روش اجرا شده)
اون سنسور هم خوبه اگه ولتاژ کاری پایین نباشه هم عمل ایزوله رو واستون انجام میده (هرچند تو همون روش مقاومت هم میشه مثلا با دوتا مقاومت اهم بالا تا حدی ایزولاسیون رو انجام داد)
* جریان عبوری متناوب هست یا مستقیم ؟اگه متناوب باشه یخورده فرق داره
* ولتاژ کار مدار چقدره؟
جریان عبوری dc است و حداکثر ولتاژ کار مدار در اون قسمت 12 ولت است ....شما گفتید شنت ، اونوقت چطور بیام مقاومت 1 اهم را با 10 اهم سری کنم و از کدوم سر وصل کنم به پایه ADC میکرو ؟
خب اگه این مقدار هست و مستقیمه با همون مقاومت کارتون راه میفته
فقط اگه یه مدار شبیه اینه که گذاشتین و اگه زمین مداره با میکرو مشترکه بهتره اون 1 اهم با 10اهم جابجا بشه تا توسط میکرو ولتاژه درست خونده بشه
سلام.قدیما که سواد نداشتم مثل الان
. از روش تقسیم مقاومتی استفاده می کردم .و بعد میدادم به ADC و با آزمون خطا اون کارهایی که میخواستم بسته به مقدار انجام میدادم
حتی برای با خبر شدن از مقدار شارژ باتری