ايران ويج

نسخه‌ی کامل: تشریح چند المان در مدارات شارژر ؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام در مدار اول سه قطعه ناشناخته میبینم یکی کار این ترمیستور چیه ؟  کار اون دیود D5 چیه ؟  چرا از TL431 در این مدار استفاده کرده ؟ کار اون پتانسیومتر دوم چیه ؟  و در مدار دوم  کاربرد این دو تا دیود MBR1545 چی هست ؟ !

[تصویر:  2020_06_20_09_35_24.jpg][تصویر:  2020_06_20_09_24_33.jpg]
سلام
 اون ترمیستور معمولا از نوع  PTC هست و با بالا رفتن جریان عبوری دماش بالا میره و طبعاً دمای این قطعات بالا بره مقاومتش زیاد میشه و جریان رو کنترل میکنه
اون دیود ها هم واسه حفاظت مدار هستن( مثلا اگه باتری با قطبهای اشتباه وصل بشه دیود هادی میشه و فیوز سر راهش عمل میکنه تا به خروجی رگولاتور اعمال نشه )
 نقش TL431 (بهش زنر متغیر یا قابل تنظیم هم میگن ) اینه که توی یه ولتاژ خاص تنظیم بشه که تنظیم اون رو با مقاومتایی که بهش وصل میشه انجام میدن و توی این مدار پتانسیومتر درکنار اون دوتا مقاومت این نقش رو ایفا میکنه و  میشه ولتاژ TL431 رو تغییر داد درنتیجه روشن خاموش LED رو تعیین کرد
بله هر دوتا دیود نقش حفاظتی دارن اما هر دوتا دیود یک کار را انجام نمیدن! .....اما فیوز ..کار فیوز ربطی به دو دیود حفاظتی ندارد ، اگر باتری قرار باشه جریان بیش از اندازه از مدار بکشه که به باتری آسیب برسه این فیوز سر راه میسوزه .بله عملکرد TL431 رو میدونم اما در این مدار میخواد چطوری کار انجام بده و چه ولتاژی رو با چه ولتاژی مقایسه میکنه نمیدونم !
درسته؛؛منم فقط یه کاربرد از دیودها و فیوز رو واسه مثال توضیح دادم
مثلا یه دیود واسه اعمال قطبهای اشتباه و یکی هم واسه یه طرف شدن جریان هست و اما درباره فیوز ،اگه فقط صرفا واسه اون کاربرد باشه که شما میگید میتونست بین  دیود و رگولاتور هم باشه پس فیوز میتونه هردو کاربرد رو داشته باشه ،اون TL431 هم همونطور که گفتم واسه نمایش اینه که اگه ولتاژ خروجی به حد شارژ باتری رسید LED روشن بشه و این مقدار میتونه توسط پتانسیومتر تنظیم بشه
آقای مهندس مثلا الان در مدار زیر :
اگر باتری که به شارژر زیر متصل است و فرضا تا وسط شارژ شده باشد اگر برق ورودی آن قطع شود (برق ورودی مدار شارژر) چه اتفاقی می افتد؟ آیا انرژی ذخیره شده در باتری به مدار برگشت می خورد و تخلیه می شود !؟؟ اگر این اتفاق می افتد میشه یک دیودرو طوری قرار داد که مثبت دیودبه سمت خروجی lm317 و کاتد دیود به سمت باتری باشد و جلوی این اتفاق را گرفت ؟؟ 
[تصویر:  2020_06_21_16_32_22.jpg]
در  مورد تخلیه باتری فکر نمیکنم به اون صورت که میگید باشه (مثلا یه جریان کم  از مسیر R2 ,R3 ,P1 هست )
و در مورد دیود هم  اگه بخوایید بکار ببرید همونطور که گفتین درسته(بهتره دیود شاتکی باشه مثلا سری 1N58XXوبهتره توی خروجی قرار بگیره)
من این رو عملی تست کردم و دقیقا مسیر برق ورودی شارژر رو قطع کردم و جالب این بود که مدار از باتری جریان کشی می کرد !