سلام و وقت بخیر خدمت همه خصوصا جناب مهندس 1nafar ، و مدیر محترم سایت تاپیک هایی که من میذارم شاید خیلی ابتدایی باشن اما بسیار کاربردی هستن و نکات خوبی داخلشون هست و سوال بسیاری از بچه هایی است که در زمینه الکترونیک کار میکنن.و همینجا از پاسخگویی خوب همه شما تشکر میکنم اما سوال این تاپیک :
با توجه به شکل زیر بین مسیر مصرف کننده و باتری میخوام یک مدار (ترجیحا آنالوگ) قرار بگیره تا اگر جریانی که مصرف کننده از بار میکشه مثلا بیشتر از 200 میلی آمپر شد کلید k باز بشه مسیر قطع بشود و نذاره مصرف کننده این جریان یعنی جریان 200 آمپر رو بکشه . دوستان چی پیشنهاد میدن ؟
سلام.
جریان رو با یک مقاومت شنت اندازه بگیر، بعد یک اپ امپ بزار که ولتاژی که از مقاومت شنت اندازه میگری از یه حدی اگه بیشتر شدريا، خروجی اپ امپ تغییر کنه، که این خروجی رو با یه مدار راه انداز مناسب به یک رله وصل کن و اینطوری جریان قطع میشه.
(۰۶-تير-۱۳۹۹, ۱۲:۳۳:۵۴)aka.ReZa نوشته است: [ -> ]سلام.
جریان رو با یک مقاومت شنت اندازه بگیر، بعد یک اپ امپ بزار که ولتاژی که از مقاومت شنت اندازه میگری از یه حدی اگه بیشتر شدريا، خروجی اپ امپ تغییر کنه، که این خروجی رو با یه مدار راه انداز مناسب به یک رله وصل کن و اینطوری جریان قطع میشه.
بله اتفاقا این به ذهنم رسید که از یک آپ امپ به عنوان comprator و مقاومت شنت استفاده کنم اما نمیدونم مقاومت شنت رو چطور در مسیر بذارم
(۰۶-تير-۱۳۹۹, ۱۲:۴۵:۵۳)mega16 نوشته است: [ -> ] (۰۶-تير-۱۳۹۹, ۱۲:۳۳:۵۴)aka.ReZa نوشته است: [ -> ]سلام.
بله اتفاقا این به ذهنم رسید که از یک آپ امپ به عنوان comprator و مقاومت شنت استفاده کنم اما نمیدونم مقاومت شنت رو چطور در مسیر بذارم
اینطوری درسته ؟!
آره اینطوری میشه آما مقاومت شنت رو سری ببند.
آپ امپ هم تغذیه منفی نمیخواد زمینش کن، و خودم به شخصه برای رله از اپتوکوپلر استفاده میکنم.
(۰۷-تير-۱۳۹۹, ۰۸:۲۰:۲۸)aka.ReZa نوشته است: [ -> ]آره اینطوری میشه آما مقاومت شنت رو سری ببند.
آپ امپ هم تغذیه منفی نمیخواد زمینش کن، و خودم به شخصه برای رله از اپتوکوپلر استفاده میکنم.
مقاومت اینطوری درسته ؟!
نه دیگه، اشتباس.
دو سر مقاومت شنت رو به صورت دیفرانسیلی تقویت کن بعد خروجی رو بده به یه مقایسه کننده.
(۰۸-تير-۱۳۹۹, ۱۴:۰۸:۵۳)aka.ReZa نوشته است: [ -> ]نه دیگه، اشتباس.
دو سر مقاومت شنت رو به صورت دیفرانسیلی تقویت کن بعد خروجی رو بده به یه مقایسه کننده.
میشه شکلش رو بکشید ؟ ممنون
(۰۸-تير-۱۳۹۹, ۲۱:۱۳:۰۴)aka.ReZa نوشته است: [ -> ]این شماتیک کاملش
الان باید خروجی Vout رو مجدد بدم مقایسه کننده ؟ درسته ؟ حالا یه سوال میشه از آپ امپ lm358 استفاده کنم از آپ امپ اولی برای تقویت کننده دیفرانسیلی و از آپ امپ دوم به عنوان مقایسه کننده استفاده کنم ؟ دو تا آپ امپ روی هم تاثیری ندارند ؟ از لحاظ نویز و .... ؟ در دیتاشیت اون چیزی در این مورد نگفته بود.
بله میشه اما خودم رشتهم قدرت هست و تخصصی تو این زمنیه ندارم که با این جزئیات بخوام راهنماییت کنم و تاحالا هرچی با اپ امپ کار کردم نتیجه درست نگرفتم ازش! نمیدونم چرا جواب نمیده و هیچ کسیم کمک نمیکنه.