ايران ويج

نسخه‌ی کامل: وضعیت دات نت در لینوکس
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
کسی اطلاعی راجع به وضع دات نت در لینوکس داره؟
مثلا الان نسخه فریم ورکی برایلینوکس داریم! اگه داریم برای
چه لینوکسی و چه نسخه ای از فریم ورک هست؟
یا مثلا ما چیزی مشابه ویژوال استادیو دات نت (برنامه نویسی نه بستر) در
لینوکس داریم؟ الان وضعیت ASP.Net در لینوکس به چه صورته؟ و ...
خلاصه اگه از بروبچ کسی چیزی از موارد بالا میدونه بگه
هدف از ایجاد و توسعه ی دات نت صرفا ایجاد یک لایه نرم افزاری و بستر کاری برای ایجاد برنامه های با استقلال از پلاتفورم میباشد. (ساده بگم ماکروسافت میخواد با جاوا رغبت کنه) .
دات نت روی خط توسعه برای پلاتفورم 64 بیتی ویندوز در حال توسعه توسط ماکروسافته ولیکن گروههای دیگه بستر های (فریم ورک های) مشابه برای پلاتفورم هایی چون Solaris و Unix رو مینویسن. یکی از نمونه های فریم ورک تحت لینوکس مونو (Mono) نام دارد که باری فریم ورک یک و اجرای برنامه هاش نوشته شده که البته تا به حال ندیم و لی اخبار حاکی از اینه که خوب کار میکنه. لازم به ذکره که این بسته رو من فقط تونستم تو ایرانن نامش رو از اینترنت پیدا کنم خودش رو ......
aspx تحت لینوکس هم داریم ولی یه جوراییه !!! آخه دات نت و اجرا گر های وبش برای ویندوز هستن حالا برای ایجاد تحت لینوکسش باید بیشتر ااز اینا صبر کرد...
البته یه چیزایی هست یه اجرا گر aspx که فقط مخصوص (CSahrp) هست میتونه صفحات رو تفسیر کنه ....
ولی آقا جون شما داتنت رو با لینوکس حالا حالا ها نمیتونی ببینی ولی نمونه های دیگه مث php , prel , python یا اجزای پلاتفورم جاوا نمونه های بهتری برای کار با لینوکس و یکپارچه شدن با محیط اون هستند
ولي من شنيدم مايكروسافت يه تيم برا اينكار گزاشته
و حتي يه ورژن هم بيرون داده
همین الان دات نت روی لینوکس وجود داره ولی نه با نام دات نت . اسم این پروژه متن باز MONO هست . که مجموعه ای از کتابخانه ها برای برنامه نویسی و اجرای برنامه های دات نت هست که فعلا از زبان برنامه نویسی سی شارپ پشتیبانی میکنه و به صورت آزمایشی وی بی هم تازگیا اضافه شده .
برای نصب اوبونتو در اوبونتو 12.04 به بالا و مینت 12 به بالا کد زیر رو در ترمینال وارد کنید.
کد:
sudo apt-get install monodevelop
همچنین از مخزن برنامه ها هم اگه کلمه mono رو جست و جو کنید میتونید اونو پیدا و نصب کنید.
همچنین مونو قابلیت نصب روی mac os رو هم داره.

برای اطلاعات بیشتر به وب سایت گروه توسعه دهنده سر بزنید.
http://monodevelop.com