ايران ويج

نسخه‌ی کامل: برنامه نویسی برای seven segment display
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
دوستان سلام

میخواستم بدونم اگر کسی از دوستان درباره برنامه نویسی برای کنترل مدار seven segment display اطلاعاتی یا سورس اسمبلی ، راهنمایی چیزی داره ، لطف کنه به ما یه خبر بده . ممنون [تصویر:  wink.gif]
با چه زبونی می خوای یعنی رو چه میکرویی؟
اگه با PC می خوای با چی می خوای کنترل کنی LPT?
هادی جان سلام

والا نمیدونم چه میکروکنترلری توش بکار رفته ولی میتونم Board مدار رو برات تشریح کنم شاید دستت اومد . به ما یه Board الکترونیکی میدن که 4 تا seven segment با یه میکروکنترلر روش نصب شده ، در واقع همه چیز آماده است . روی همین Board یه جای پورت هست که باهاش به کامپیوتر وصل میشه . چیز جالبی که هست اینه که یه کابل از پشت کامپیوتر بهش وصل میشه که خیلی شبیه کابل IDE هست ولی تعداد پینهاش خیلی کمتره ! من هرچی فکر کردم نفهمیدم این کابل ماله چه پورتیه . کامپیوتری که باید روش برنامه بنویسیم IBM 386 هست . در واقع این کابل از پشتش میاد بیرون وصل میشه به Board ما . حالا ما باید با زبان شیرین اسمبلی برای این مدار خوشگل برنامه بنویسیم که یک سری عدد و حروف و ... تو seven segment هاش نمایش بده ! حالا من موندم که چطور میشه اینکار رو کرد ، یعنی کنترل هر کدوم از اون seven segment ها چطور انجام میشه ؟ برای کنترلش یه چیزهایی درباره LookUp Table میگن . اینم اگه توضیح بدی ممنون میشم !
[تصویر:  exclamation.gif]
بدون میکرو نمیشه این کارا رو کرد؟
من خيلي وارد نيستم ولي احتمالا اين دستگاه بايد بصورت يه پورت خروجي(ويا ورودي) باشه شما بايد با دستور اسمبلي OUT به اون پورت خاص اطلاعات ارسال كني و البته بايد اطلاعاتت رو كه ارسال ميكني متابق همون كه گفتي LookUp Table باشه يعني ارسال هر نوع اطلاعاتي درست نيست بلكه بايد از روي اون جدول ارسال كني.
نقل قول: بدون میکرو نمیشه این کارا رو کرد؟

مطمعنا نمیشه ! یه چیزی باید LED های هر کدوم از اون seven segmnet ها رو کنترل کنه . ثانیا چون تعداد seven segmnet چندتاست باید اون میکروکنترلر اونها رو Multiplex کنه !

نقل قول: من خيلي وارد نيستم ولي احتمالا اين دستگاه بايد بصورت يه پورت خروجي(ويا ورودي) باشه شما بايد با دستور اسمبلي OUT به اون پورت خاص اطلاعات ارسال كني و البته بايد اطلاعاتت رو كه ارسال ميكني متابق همون كه گفتي LookUp Table باشه يعني ارسال هر نوع اطلاعاتي درست نيست بلكه بايد از روي اون جدول ارسال كني

اشکان جان ، والا با ارسال دیتا به پورت مشکل ندارم . مشکل اینجاست که اولا نمیدونم به چه پورتی ( چه آدرسی ) باید دیتا رو ارسال کنم چون همونطور که گفتم اصلا از اون کابله سر در نیآوردم !! همون طور اطلاعات زیادی درباره LookUp table ندارم  [تصویر:  rolleyes.gif]

دیگه چه کنیم ، تو برنامه نویسی سخت افزار تجربه ای نداریم !!

نقل قول: مطمعنا نمیشه ! یه چیزی باید LED های هر کدوم از اون seven segmnet ها رو کنترل کنه . ثانیا چون تعداد seven segmnet چندتاست باید اون میکروکنترلر اونها رو Multiplex کنه !

منظورم این بود که با خود کامپوتر نمیشه؟ پس این cpu چیکارس! باید بشه. البته منم هیچ تجربه ای تو این کار ندارم.
چرا بدونه میکرو هم می شه CPU به این گندگی میکرونیست؟
لوکاپ تیبل هم برای درایو کردن 7Segment هاست مثلا اگه به خوای 1 رو نشون بدی باید دو قسمت سمت راست رو روشن کنی معمولا این هارو از a تا g نام گذاری می کنن برای 1 می گن b , c باید روشن باشه به باینری هم 00000110 که می شه 3 البته بستگی به سیم کشی داره که مثلا سگمنت a رو چه بیتی باشه من بیت 0 رو فرض کردم حالا یه جدول درست می کنی که 1 رو به 3 مپ کنه و الی آخر حتی برای حروف برای حروف چون خیلی شبیه نیستند یه استاندارد هم داریم
آدرس ها و ... دقیقا به طراحی سخت افزاری بر می کرده ولی اینی که گفتی فکر کنم رو باس ISA باشه آدرسش هم تو مایه های 200H
احتمالا این که فکر می کنی میکرو شمارش 8255 نیست؟
نقل قول: دوستان سلام
میخواستم بدونم اگر کسی از دوستان درباره برنامه نویسی برای کنترل مدار seven segment display اطلاعاتی یا سورس اسمبلی ، راهنمایی چیزی داره ، لطف کنه به ما یه خبر بده . ممنون
اییییییییین که الان گفتی یعنی چه؟؟
تو رو خدا ببین بچه های مردم سر از کجاها که در نمی آرن! خوب حق دارن
دیگه
تحصیل در بهترین دانشگاههای هند + کمی پیگیری و علاقه شخصی = یک متخصص کار کشته .
ما تو دانشگاه علمی کاربردی باید(با عرض معذرت) با یک  عده گاو و گوسفند
سرو کله بزنیم که هیچ کس اصلا اونجا نمی دونن برنامه نویسی را با چه (س)
می نویسن .
تو کلاس حدود 8/9 تا پسریم و 30 تا دختر . این دخترا همش نهایتا خیلی که
بلد باشن یه چیزی در حد world-excell یا دیگه نهایتا access ! خدا وکیلی دارم
دختر بالامیارم .
تازه این ترم درس تخصصی هامون شروع شده و استاد که میاد سر کلاس
همه از نگاهشون معلومه که ... من تو کلاس تنها کسی هستم که یه خورده
کار کردم ! تازه همه این ها به کنار چیزی که خیلی من را می سوزونه اینه که
استاد از  وقتی که سطح من را درک کرده شدیدا سعی می کنه از من فاصله
بگیره . من 2/3 بار با سوالاتم تستش کردم ممکنه باور نکنید اما معلوماتش
یا در سطح منه یا یکم بالاتر !
خلاصه داش ممد شما که اون بالا بالاها سیر می کنی حداقل هوای سر دسته
گوسفندان را هم داشته باش و دستش را بگیر
هادی جان خیلی ممنون ! مفهوم اون LookUp رو گرفتم ، امیدوارم این پورته هم ISA باشه فقط باید از میکروکنترلرش سر دربیارم ! فقط اینکه گفتی با CPU خالی هم میشه مدار رو کنترل کرد ...... یک سوال اینکه آیا مثلا برای وجود 4 تا seven segment روی مداری جداگانه ، هیچ نیازی به یه Multiplexer نیست ؟؟ در واقع ما باید 4 تاش رو کنترل کنیم با یه پورت که پینهاش کاملا محدوده ! حالا بگیم واسه 4 تا هم جواب بده ولی اگه بشه 10 تا seven segment ، انوقت چطور میشه ؟؟

من فکر کردم مسئله اینقدر ها نباید بیخ دار باشه ولی نه ! همه این مشکل از این هندی ها آب میخوره که همه چیز رو نصفه نیمه میگن بقیه اش رو باید خودت بدویی پیدا کنی !!
ظاهرا باید دنبال این استاد های میکروپرسسور دانشگاه بدوم تا ببینم آخرش به کجا ختم میشه ! البته منم یکم عجله دارم و لابراتوار برنامه نویسی اسمبلی واسه ترم بعدمونه و این ترم فقط تئوریه ولی خب چه کنیم که تحمل نداریم ، هندی که نیستیم !! هادی جان بازهم مزاحمت میشم !!

C_DPlus ، دوست من ! والا صدسال تو این هند هم بمونی کار کشته نمیشی مگر خودت بخوای . ما هم تازه اول خط هستیم !
این تجربه دانشگاه شما رو ، من هم توی دانشگاه غیرانتفاعی که تو ایران یه ترم رفتم چشیدم ! اگر چه سخته کار و کله زدن با یه عده دانشجویان با اطلاعات کم در زمینه کامپیوتر و خیلی اوقات هم متقاعد کردنشون ناممکنه ، اما این هندی های کلاس ما هم غیر از خرخونی هیچ غلطی بلد نیستند بکنن و فقط واسه اینکه توی شرکت هایی مثل IBM یا InfoSys یا ... کارهای نونو آبداری بگیرن خودشونو میگشن که معدل بالا بگیرن ! اینجا ، ایران یا هرجای دنیا که بری علاقمند بسیار کمه ! همه برای علاقشون تحصیل نمی کنن ، تحصیل می کنن که بگن ما هم آره ! لیسانس داریم ، بهمون کار بدید ، زن بدید ، پول بدین ( پول زور ودین !!!!) و ...............[تصویر:  biggrin.gif]

C_DPlus نوشته است:
نقل قول: دوستان سلام
میخواستم بدونم اگر کسی از دوستان درباره برنامه نویسی برای کنترل مدار seven segment display اطلاعاتی یا سورس اسمبلی ، راهنمایی چیزی داره ، لطف کنه به ما یه خبر بده . ممنون
اییییییییین که الان گفتی یعنی چه؟؟
تو رو خدا ببین بچه های مردم سر از کجاها که در نمی آرن! خوب حق دارن
دیگه
تحصیل در بهترین دانشگاههای هند + کمی پیگیری و علاقه شخصی = یک متخصص کار کشته .
ما تو دانشگاه علمی کاربردی باید(با عرض معذرت) با یک  عده گاو و گوسفند
سرو کله بزنیم که هیچ کس اصلا اونجا نمی دونن برنامه نویسی را با چه (س)
می نویسن .
تو کلاس حدود 8/9 تا پسریم و 30 تا دختر . این دخترا همش نهایتا خیلی که
بلد باشن یه چیزی در حد world-excell یا دیگه نهایتا access ! خدا وکیلی دارم
دختر بالامیارم .
تازه این ترم درس تخصصی هامون شروع شده و استاد که میاد سر کلاس
همه از نگاهشون معلومه که ... من تو کلاس تنها کسی هستم که یه خورده
کار کردم ! تازه همه این ها به کنار چیزی که خیلی من را می سوزونه اینه که
استاد از  وقتی که سطح من را درک کرده شدیدا سعی می کنه از من فاصله
بگیره . من 2/3 بار با سوالاتم تستش کردم ممکنه باور نکنید اما معلوماتش
یا در سطح منه یا یکم بالاتر !
خلاصه داش ممد شما که اون بالا بالاها سیر می کنی حداقل هوای سر دسته
گوسفندان را هم داشته باش و دستش را بگیر
آی گفتی
درد دل مارو گفتی !
دقیقآ همینه !
حالا تازه من دولتیم و از نظر اسمی بهتر از آزاد و علمی کاربدی هست
ولی باور کن دو ترمه دارم می رم دانشگاه یک کلام مطلب جدید و مفید یاد نگرفتم!
تازه با معلم وی بی هم جر و بحثم شد شد بهم 14 داد [تصویر:  biggrin.gif]
هند حداقل یه سر رشته ای دست آدم می ده ! ولی اینجا که جز
وقت تلف کردن برای آدم چیزی نداره !
این لیسانس هم جز برای رفتن از ایران هیچ سود دیگه ای نداره !
همه دیگه لیسانسه شدن یعنی پایه تحصیل که قبلآ سیکل بود شده لیسانس

در هر صورت شرمنده که تاپیک رو از مسیرش خارج کردم !
صفحه‌ها: 1 2