ايران ويج

نسخه‌ی کامل: کلاس های آموزشی به سبک RLI
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
با سلام خدمت کاربران محترم ایران ویج :
  مدت زمان زیادی هست که از روی گرفتاری و مشغله ی تحصیلی فرصت نکردم به این سایت سر بزنم و اگه تا به حال چیزی بوده در حد گریزی کوتاه فقط جهت کسب حال و اوضاع سایت .
این طور که از اوضاع معلومه تمامی افراد و اعضا دست به دست هم دادن و همت کردن و به فکر اوضاع مالی و رفاه اقتصادی سایت افتادن و بیستر اذهان فعلا متمرکز روی بحث بازدهی مالی سایت میباشد.
   ضمن توجه به اوضاع و احوال کنونی سایت  یک ایده کوچک داشتم که در حال حاضر چیزی حدود به یک ماه متوالی است رو قسمت های مختلف آن کار کردم و روی مباحث مختلف آن تحقیقاتی نموده ام که به نظرم در صورت اجرا صد در صد نه تنها به بار علمی و عملی سایت افزوده بلکه منافع مالی و اقتصادی سایت را حفظ نموده و باعث فعالیت و تحرک مثبت نیز برای جمع کاربران محترم خواهد شد .
  والا اصل موضوع به زمانی بر میگرده که کاربرا ایده ی "کلاس های آموزشی ایران ویج" رو مطرح کردند. همون موقع ها طرحی جدید از روی این موضوع به ذهنم رسید که اسمش رو به اختصار
رابط (Interface) آموزشی (Learning) دور دست (Remote) – یا ساده ترش RLI -  نامیدم . اما متن پروژه از ان قراره که :
قراره که یک آموزشگاه ساده را با تمامی امکانات و تعاریف و مفاهیم یک آموزشگاه معمولی بر روی دنیا مجازی شبیه سازی کنیم. حتما شاید تا به حال آموزش  های اینتر نتی بسیاری را دیده باشیم اما به چند دلیل عمده بازدهی آموزشی یک آموزشگاه و کلاس های دوره ای را ندارد . طبق تحقیقات اینجانب عمده دلایل این راندمان پایین کار وجود نداشتن 7 دلیل ذیل میباشد :
1- جریان نداشتن یک شریان آموزشی بطور زنده : بطور کلی اصلی ترین دلیل اثر گذار نبودن آموزشی های اینتر نتی ایستا بودن آن ها میباشد. صرفا کاربر با یک متن ساده رو به روست و نهایت چندین نمودار که متن رو به شکل تصویری بیان میکنه . اما در روال آموزش های عادی در کلاس های آموزشی ما همیشه توضیحات را میبینیم و تصویر ها و گاها شوخی ها و .... و همچنین از طرف دیگر فردی که در غالب استاد داره مبحثی رو آموزش میده با توجه به رنج سنی و نوع کشش و گیرایی و اطلاعات و تجربیات افراد مبحث رو اموزش میده و در نتیجه یک مبحث به طور کامل تفهیم میشه . از طرفی دیگر هم افراد اگه سوالی داشته باشند می پرسند و استاد هم اگه جاش بود پاسخ میده . (شاید فکر کنید معنی این یعنی کنفرانس های یاهو ولی اینجا موضوع کمی فرق میکنه و ابزار های بیشتری جهت اموزش تعبیه خواهد شد و نقش کلیه افراد مثل دانش آموزان و استادان کاملا مجزا و مشخصه و امکانات هم به طور جداگانه طبقه بندی میشه ، مثلا به استادان اجازه رسم اشکال و یا اخراج افراد و ... داده شده در صورتی که دانش آموزان فقط میتونی سوالات را فقط از شخص استاد بپرسند و یا یاد داشت برداری کنند و ....). بطور کل اصل یک کلاس آموزش با تمامی حالات مثل پرسش حین تدریس و ... در این کار برگذار خواهد بود .  
2- جلسات پرسش و پاسخ بلافاصله بعد از آموزش : ما بطور کلی در هر کلاس بعد از آموزش ابهامات و کلیه مطالبی که برای ما بدرستی درک نشده بودند رو از دبیر یا استاد یا هر فرد دیگر می پرسین تا روند و سیکل آموزشی برقرا گردد و کامل شود ، در اصل اگر این امکان ساده که بیشتر شبیه به  محیط کنفرانس یاهو میباشد هم بعد از جلسات آموزشی برگزار گردد روند کار بهتر میشود.
3- امکان تفریحات و گپ زدن : شاید کمی مسخره  باشه ولی هیچ وقت شما نمیتونید بدون تفریحات و گپ و گفتو گو با دوستان خود خستگی تونو براحتی در کنید و بتوانید دیگر مراحل آموزشی را پشت سر بگذارید در این مورد هم در صورتی که ما بخواهیم سیکل آموزشی بطور کامل بر قرار باشد پس نیاز داریم محیط تفریحی هم که ممکنه حتی بخشی از امکانات آموزشی باشه رو در این پروسه پیاده سازی کنیم.
4- در اختیار گذاشتن رفرنس های آموزشی و تحقیقات : دیگر نکاتی که شاید بیشتر دانش جو ها با اون آشنا باشند اینه که در یک محیط آموزشی در صورتی که یک رفرنس کامل برای مطالب ارائه بشه صد در صد درد سر دانش جو ها کم تر میش و شاید بتونن از وقت شون بیشتر استفاده کنند . پس در صورتی که ما در نرم افزار امکان این را بگذاریم که افراد به طور آزادانه از تحقیقات و رفرنس های آموزشی استفاده کنند صد در صد نوع کاار بازدهی بالاتر خواهد داشت.
5- برنامه های آموزشی مختلف و جدا از کلاس : حتما تو اموزشگاه ها و بخصوص آموزشگا ه های هنری ما شاهد جشنواره ها و نمایشگاه ها و تفریحات هستیم که علاوه بر این که باعث میشه افراد از دانسته هاشون به طور عملی استفاده کنند و یاد بگیرند آن ها را بکار ببندند میل و رغبت آن ها نیز برای آموزش بیشتر میشود و کار را بیشتر جدی میگیرند.
6- برگذاری امتحانات نهایی : تحقیقات ثابت کرده از عمده عواملی که باعث میشه مطالب آموزشی در یک دوره تحصیلی و یل آموزشی در ذهن افراد تثبیت بشه برگذاری آزمون ها و تست های عمومی و بین کار میباشد که علاوه بر اون باعث میشه کار برای افراد بیشتر جدی گرفته شود و روند آموزشی بهتر شود.
7- فعالیت مستمر افراد در حین برگذاری کلاس ها : این عامل نیز باعث میشه افراد در حین آموزش ها کار رو بیشتر جدی بگیرند و مثلا برای کسب نمره و کسب مجوز برای مراحل بعدی مجبور بشند چند تا تز بدن و آموزش را بهتر و بیشتر درک کنند .
***
  باتوجه به مطالب بالا اگه م بتونیم در یک نرم افزار آموزشی تمامی موارد بالا را پیاده سازی کنیم جدا تمامی امکانات لازمه برای ایجاد بستر یک آموزش از راه دور را پیاده سازی کرده ایم و شاید افراد برای چنین نوع آموزشی بیشتر تمایل داشته  پول پرداخت کنند باشند تا یک آموزش ساده با فرمت pdf و حتی یک مولتی مدیا  !
راجع به این که این کار شدنی هست و تکنولوژی هاش چگونه پیاده سازی میشوند و ..... نیز فکر شده و تمامی جوانب و تکنولوژی های لازمه در نظر گرفته شده . و طبق برنامه ریزی هم حتی ممکنه که کار یک نفره هم انجام بشه ولی تو این مدت که راجع به تحلیل و مدل سازی مطالعاتی داشته بنظرم قبل از اینکه برای نوشتن چنین نرم افزار هایی ویژوال بیسک تون رو باز کنید و شروع کنید به تایپ کد بهتره یه تحیلیل قوی و سنگین راجع به کار داشته باشیم .(بقول نجار ها چند با اندازه بگیر و یک بار ببر !)
حالا اگه نظر و یا پیشنهادی راجع به طرح کلی این نرم افزار و شرایط اصلی اش دارید ما با کمال میل مشتاق  هستیم  ولی اگه قراره دوباره بقول معروف شروع کنید به آیه یاءس خوندن و نا امید کردن .......
اگر هم کسی دوست داره در روند این کار بما کمک کنه قدم رو چشم همینجا موضوع رو مطرح کنه منم در خدمت ایشان هستم. ولی در کل برای انجام این کار باید یه نوک سوزن تخصصی روی اموری چون : دیتا بیس (پیشرفته) – شبکه (پیشرفته) – UML (مدلسازی نرم افزاری) -  و یا J2EE  و یا java داشته باشه که بتونه بیشتر در این کار مفید باشه . (بلد هم نبودید قدمتون رو چشم بالاخره در طول کار کلی چیز برای یادگرفتن هست )
خوب مثل اینکه بیش از حد روده درازی کردم امیدوارم خسته تون نکرده باشم !!
چشم انتظار پاسخ ها تون خواهم بود.
سلام
من امروز امتحانام تموم شد اومدم که برم سراغ تاپیک "کلاس های آموزشی ایران ویج" که دیدم شما این تاپیک رو زدی.
از صمیم قلب آرزوی موفقیت برای شما دارم و امیدوارم که هرچه زودتر راه بیفته
حرفام هم که تو اون تاپیک زدم.
ولی تا یکی سفت و سخت پشت کارو نگیره کار درست نمیشه این جور بحث ها رو هم نمیشه با همه کسی مشورت کرد و هی کشش داد و نظر همه رو خواست چون سرانجام به حذف موضوع میرسه.
اگه طرح خوبه که تحقیقات لازم انجام بشه و دیگه زیاد معطلش نکرد اگرم نه که هیچی . Rolleyes
به نظر من این طرح هم میتونه برای کلاس های آموزشی مخصوص ایران ویج خوب باشه و هم برای کسب در آمد از فروش نرم افزار و یا متنش و هم برای سروری که قراره پشتیبانی کنه از نرم افزار مربوطه . از طرف دیگه با این استاندارد ی که به نام RLI مطرح شده و مفاد 7 گاانه اش صد در صد با سیر جدیدی از کلاس های اموزشی هم رو به رو خواهیم بود مطمئن باشید این طرح به ضرر اینجا نخواهد بود بلکه حداقل از فروش داکیومنت هاش به دیگر سایت ها و یا آموزشگاه های موجود میتوان بخش مالی سایت رو با هاش گردوند .
منتظر نظر بقیه هم هستم !!
یعنی از بین این همه کاربر هیشکی هیچ نظر خواسی نداره که اعلام کنه ؟؟؟
حداقل مدیران یا مدیران فروم یه نظری بدن ! بابا نا سلامتی میخواد این پروژه با نام اینجا ثبت بشه !؟
اما خوب بقول دوست مون امین خان اگه طرح و پروژه خوبه این طوری دست دست کردن و زمان کشتن پروژه را به نابودی بیشتر نزدیک میکنه .
بهمین دلیل اینجانب از فردا پروژه را کلید میزنم و شروع به طی کردن مراحل مستند سازی میکنم اگه در این بین نظری انتقادی پیشنهادی چیزی بود در خدمتیم . (البته همانطور که گفتم من حدس میزدم که تک نفره باید این کار را شروع کنم پس هیچ مشکلی وجود نداره فقط میخواستم یه خورده راجع به متن پروژه فید بک افراد رو ببینم که ....)
---------------------------------------
اما از اونجا که جمیع افراد سایت برنامه نویسند و کم تر کسی اینجا مدیر اموزشگاه یا دبیر یا معلم بوده یه توصیف کلی از پروژه به زبان برنامه نویسا براتون تعریف میکنم شاید یه خورده بییشتر تحریک شدین نظرتون رو اعلام کنید .
از نظر نرم افزاری این کار به طور کل به دو نسخه کلی سرور و کلاینت تقسیم میشه که در سرور اعمال و رفتار خواص و دیتا بیسی ذخیره میشه و مدیریت میشه و کلیه ی سرویس ها داده میشه .
در قسم کلاینت که خودش به نرم افزار استاد ، مدیر ، دانش پژوه ، مدیران دوره های آموزشی تقسیم میشه خدمات سرور پیاده سازی میشه. در اصل طبق تعریف هایی که برای سطوح دسترسی فوق الذکر در سیستم وجود داره افراد از امکانات خاص خودشون استفاده میکنن.
سلسله مراتب دسترسی شاید با وب ها و پرتال ها و CMS ها کمی تفاوت داشته باشه بطور مثال مدیر که بیشتر وظایف تعریف تعرفه های مالی ، مجوز به دوره های آموزشی ، استخدام و اخراج مدیران دوره های آموزشی و ..... را بر عهده دارد به امکاناتی که در اختیار داشن پژوهان قرار داره دسترسی نداره مثل شرکت در کلاس ها و دوره های آموزشی ، شرکت در آزمون ها و ...... .
پس نرم افزار های کلاینت نمی توانند مثل اغلب نرم افزار های مدیریت وب و ... فقط در یک نگارش با سطوح دسترسی مختلف باشند و باید در نگارش های مختلف برای مدیران ،دانش پژوهان ، مدیران دوره های آموزشی ، استادان طراحی بشه.
خب اکثر امکانات که ارائه میشوند بخصوص امکاناتی که برای دانش پژوهان ارائه میشه ممکنه امکاناتی باشه که حتما باید در دسترسی افراد قرار بگیره و افراد بتونن از هر کامپیوتری ویا از پشت دیواره آتشین (Firewall) به اطلاعات دسترسی داشته باشند مثلا تغییر تعرفه ها ویا اخبار سیستم و یا پیغام های شخصی . خب برای این منظور هم باید یک نسخه نرم افزار با پشتیبانی از پروتکل HTTP ارائه بشه و خلاصه باید در قالب وب باشه . (پس نرم افزار تحت سرور شد وب و سرویس دهنده و نرم افزار کلاینت شد نگارش مدیر و دانش آموز و مدیران دوره و استاد ).
اما شاید ممکنه که نرم افزار های تحت سرور بخوان رو دو سرور جدا نصب شوند (مثلا برای این که هزینه های مناسب تر در بیاد و یا هر دلیل دیگه ) یعنی رو یک وب سرور و هاست فقط نسخه سرویس دهنده و در یک هاست فقط نسخه اجرا تحت وب. خب از نظر کد نویسی با منطق ماکروسافتی این کار ممکنه اصلا جور در نیاد و اصلا شاید مشکلات فراوانی برای برقراری ارتباط سرور و کلاینت ها هم بوجود بیاد از طرفی اگه ما بخواهیم با منطق ماکروسافتی هم پیش بریم باید حتما سیستم عامل چه برای سرور ها و چه کلاینت ها ویندوز باشه پس چه راهکاری مناسب هست ؟
خوشبختانه برای حل تمامی مشکلات فوق الذکر جاوا یک استاندارد میان افزار ارائه کرده به نام J2EE یا Java 2 Platform Enterprise Edition که طبق این استاندارد ما میتونیم حتی برنامه های سرور رو در دو سور جداگانه نصی و کلیه ی اشکال نرم افزار را بر روی هر سیستم عاملی اجرا کنیم. پس مشکلات فوق را به این شکل حل میکنیم.
اما تنها نکته باقی مونده راجع به این نرم افزار اینه که ما باید ک سرور J2EE برای این کار پیدا کنیم. البته سرور های زیادی با پشتیبانی از jsp و با app server معروف Tomcat در ایران وجود دارند که متاسفانه این App Server بطور کامل اجزای J2EE را پیاده سازی نکرده و فقط برای اجرای صفحات تحت سرور جاوا (Jsp) پدید آمده اند .
حالا اگه ما بتونیم با یک سرور خوش انصاف و خوب حرف بزنیم که یک App Server قوی جاوا مثل SJS AS, JBoss AS,Bea WebLogic, Oracle AS , Orion و ...... را رو یک پلان از سرور هاش نصب کنه و پشتیبانی این نرم افزار رو به عهده بگیره کار تمومه. البته شاید اول بگین که تو ایران که جاوا رو نمی شناسن و اصلا بهش اطمینان ندارن چطور یکی میاد و یه همچین کاری میکنه ؟؟؟
خب اصل کار همینجاس ! تو ایران جاوا و بخصوص J2EE رو بقدری میشناسن که دارن اصلی ترین پروژه های سازمان یافته و حرفه ای تحت سرور (یا خارجکیش Enterprise Application) رو که برای سازمان های دولتی وزرات کشور و یا نیروی انتظامی و ...... انجام میشه را با این استاندارد (یعنی J2EE) انجام میدن. (به این صفحه یه سر بزنید : http://www.foursunit.ir/farsi/products/)
فقط باید یکم هم بستر آموزش جاوا و کلا از این دست تکنولوژی ها رو راه بندازیم تا نیاز افراد به چینین سرور هایی بالا بره تا بتونیم سرور رو هم راضی کنیم تا این کار رو انجام بده. (البته فکر اونجاش رو هم کردم نگران نباشید.)
بطور کل هم از جنبه کاربرد گرایی و سود و منفعت کار برای آموزش و بهبود کیفیت آموزش اینتر نتی کار جالب و هیجان انگیزی در پیش خواهیم داشت و هم از جهت برنامه نویسی و کد نویسی پیشرفته ککار وسیع و جالبی خواهد بود .
امیدوارم خسته نشده باشید ولی باز هم منتظر نظراتون هستم .
این شد یه چیزی.
اگر مباحث قیلی رو خوب خونده باشی گفته بودم که "کلاس مجازی" ابعاد ناشناخته زیادی داره که احتیاج به وقت و انرژی برای بحث و کار روی اون هست.
و اصلا هم ایه یعس نمی خوندم اگر منظورتون به صحبت های من هست!
و در اینجا کاملا صحبت های شما رو تایید می کنم آقا وحید و منظور من به وجود آمدن همچین اوضاعی بود که خوشبختانه شما به آن پرداختید (یا حداقل سعی در پرداختن, دارید).

RLI یک طرح کامله, احتیاج به کار داره.
یعنی آدم هایی که براش وقت, هزینه و انرژی بزارند.
نگاه من به کلاس های آموزشی به سبکی که در گذشته در ایران ویج مطح شد با شک و تردید بسیار بود. دوست داشتم شخص یا اشخاصی باشند تا با همفکری اون ها بتونم طرح رو عملی کنم. حتی آقا امین هم خودش پیشنهاد اولیه طرح رو داد در مرحله هم فکری برای رفع ابهامات (نمی گم کنار کشید), منتظر بود ببینه چی پیش می آد.

گرچند که من می خواستم (به طور جدی) طرح رو عملی کنم. اما با ضد حال هایی که از طرف برخی دوستان اومد, کمی سرد شدم. بعدش هم مشغله ای برام پیش اومد که ادامه فکر روی طرح "کلاس های مجازی" رو به بعد موکول کردم. چه بهتر که حالا شما RLI رو مطرح کردید.

__________
خوب چطور می خوای هفت موردی رو که در بالا بهشون اشاره کردی, به واقعیت در دنیای مجازی تبدیل کنی. منظورم اینه که جزئیات بیشتری از هر قسمت عنوان کن. با اینکه من در شاخه هایی که اشاره کردی زیاد تجربه ندارم اما از کمک فکری دریغ نمی کنم.
_________

خوب حالا عمل هم می کنم تا فقط حرف نزده باشم.
چندی از نتایجی که از فکر کردن روی کلاس مجازی به سبک قدیم گرفته بودم:
* این کار به دلیل اینکه پردرد سره (یعنی کار زیاد,دقیق و زمان اعمال زیاد می خواهد) و نتیجه نهاییش (منظورم بازدهی مالی) برای سرمایه گذاران (منظورم همه کسایه که به نوعی در این کار دخیل می شند) روشن نیست. از این جهت ممکنه افراد کاری به درد بخوری باشند که حتی روی موضوع فکر هم نکنند.
* خلاء های زمانی (به طور کل مسئله زمان بندی) اجرای دوره یکی دیگه از موانع هست که باید روش فکر و برنامه ریزی بشه.
* هدف مهم ترین مسئلست. یعنی می خواهیم در نهایت به چی برسیم (هدف همون چیزی بود که قبلا روش زیاد تاکید کردم). فقط این رو بگم که برای کار فرهنگی و آموزشی اگر هدف, یک هدف مالیست, طرح به شکست نزدیک میشه! منظورم اینه که جریان فکری برنامه ریزان طرح باید در درجه اول روی خود آموزش باشه. و به این نگاه کنند که در پایان دوره دانش جو ها چه فرقی با آغاز دوره خواهند داشت. اما اگر هدف برگشت سرمایه, سرمایه گذاران هست نمی گم شکست کامل, می گم در دراز مدت قضیه لوس و بی ارزش (معنوی) میشه...
* در پی صحبت بخش قبلم باید بگم برآورد های مالی و اقتصادی طرح هم در جای خودش مهم هست. منظوره من در قسمت قبل این نبود که اساتید کار کنند, انرژی و وقت هزینه کنند و در آخر بهشون بگی "در راه تعالی علم و دانش". باید مطقی بود و طوری برنامه ریزی کنیم که نتیجه کار رضایت بخش باشه.
شما پیش دستی کردی پیغام 4 رو قبل از من فرستادی من متوجه نبودم. از این نظر برخی از صحبت های پیغام 5 من رو نادیده بگیر!
با سلام
و خسته نباشید به آقا وحید که حسابی رفتن تو خط این ایده .
در تاپیک قبلی وقتی این ایده رو مطرح کردم قبل از اینکه راجع به پیاده سازی همچین سیستمی فکر کنم به این فکر می کردم که
چه مطالبی و توسط چه کسانی و چطور برای آموزش گذاشته بشوند که استقبال خوبی داشته باشه.
دلیل اینکه به فکر همچین چیزی افتادم  این بود:
میدیدم وقتی سطح سوالات و مطالبی که پرسیده میشد یخورده بالا میرفت با اینکه مطمئن هستم افرادی بودند که جواب رو
می دونستند اما بهر حال نمی خواستند لطف کنند (شاید زحمت زیادی برای بدست آوردنش کشیده باشند و اگر بخواهیم بدون
هیچ حق الزحمه ای جواب بدهند انتظار زیادی هست) این بود که سطح کلی مباحث سایت از یک حدی بالاتر نمیرفت یا این کار
خیلی به کندی انجام میشه.
به نظر این حقیر مطالب طوری باید باشد که از سطح بالایی برخوردار باشد و همچنین هزینه کلاس با تعداد زیاد دانشجو جبران
شود نه شهریه بالا (راجع به این مطالب قبلا خیلی صحبت شده)

نقل قول: آقا امین هم خودش پیشنهاد اولیه طرح رو داد در مرحله هم فکری برای رفع ابهامات (نمی گم کنار کشید), منتظر بود ببینه چی پیش می آد

اولا که خیلی مخلصیم درثانی من امتحاناتم شروع شد و قبل از اون هم مشغله های زندگی و عدم حمایت لازم از طرف مدیران
و مدیریت کل باعث شد که تا دو روز پیش که امتحاناتم تموم شد بیام سر بزنم.

شخصا یه درخواست از آقا درگ داشتم اگه میشه عکست رو عوض کنWink
همشو خوندم ! ایول خیلی جالب بود ! اما ایده ی من اینه که خودت مدیر نشی چون چند روز بعد ول می کنی میری  [تصویر:  39.gif]  [تصویر:  45.gif]  [تصویر:  63.gif]
ممنون کسری جان لطف داری !!!
نقل قول: خوب چطور می خوای هفت موردی رو که در بالا بهشون اشاره کردی, به واقعیت در دنیای مجازی تبدیل کنی. منظورم اینه که جزئیات بیشتری از هر قسمت عنوان کن. با اینکه من در شاخه هایی که اشاره کردی زیاد تجربه ندارم اما از کمک فکری دریغ نمی کنم.
_________

والا برای این که چطور باید این هفت مورد که ستون های این طرح رو تشکیل میدن باید تو دنیای مجازی پیاده بشه مشکل آنچنانی وجود نخواهد داشت چون قسمت هایی چون جلسه پرسش و پاسخ بعد از تدریس و کپ و گفت و گو رفرنس ها مواردی هستند که تا به حال نمونه های پیاده سازی شده بسیاری دارند مثل کنفرانس یاهو مسنجر (جلسه پرسش و پاسخ) و یا همین سیستم مقالات سایت (قسمت مربوط به رفرنس) گپ و گفت و گو یه چیزی شبیه به فروم و پیغام شخصی چت یاهو با امکان Share کردن یه سری فایل مثل عکس و ..... قسمت هایی هستند که نمونه پیاده سازی شده براشون فراوونه .(البته شاید همه مکانیزم های که برای پیاده سازی این راهکار ها اشاره شد برای این نرم افزار به همون شکلی که در نرم افزار های نام برده وجود دارد پیاده سازی نشه ولی بطور کل کاریست شدنی و شاید از قبل انجام شده .)
اما یه سری از امکانات مثل شریان آموزشی و یا امتحان های نهایی و یا دفتر چه کار مستمر دانش جو ها و یا چشنواره های اینترنتی امکاناتی هستند که تابحال شاید هیچ راهکاری براشون پیشنهاد نشده ولی این بدین معنا نیست که کار نشدنی هست .
با اینکه دوست ندارم به تکنولوژی هایی که قراراه در این کار استفاده کنم در این مرحله زیاد نپردازم ولی راه هایی که به طور کل برای پیاده سازی در نظرم هست به این شکل هست که :
مثلا برای پیاده سازی شریان آموزشی همچنان که گفته شد قرار نیست که از متن ساده و ایستا استفاده بشه پس برای همین من فکر کردم دیدم که اگه ما بتونیم یه سری کنترل جدا و گرافیکی تحت عنوان Black Board طراحی کنیم که مثلا اجازه ترسیم تصاویر و کنترل های خاص گرافیکی و یه سری کنترل برای پرسش از دانش آموزان و یه سری تحرک سازی و ..... را در اختیار استادن قرار بده فکر کنم جریان آموزشی خیلی بهتر و جذاب تر خواهد شد . به تعبیر دیگر بتونه یه مالتی مدیا زنده رو در کوتاه ترین زمان ممکن با هاش بسازه و برای دانش آموزاش پخش کنه. (فکر کنم Darg در این مورد تجربه های قوی و خوبی داشته بشه . )
برای امتحانات هم فکر کردم باید از یه نرم افزار استفاده کنتیم که ترجیحا در یک بازه زمانی به شکل امتحان های عادی چه در غالب تست (با استفاده از Radio Button) و چه تشریحی جواب ها رو از کاربران بگیره و حداقل کاری کنیم که در این ساعت اجازه استفاده از یاداشت ها ورفرنس ها و دیگر سایت ها رو با استفاده از مرور گر ها نصب رو سیستمش نداشته باشه تا بتونه امتحانات رو بدون تقلب انجام بده و خلاصه بالا سر هر داوطلب یه ناظر سخت گیر نرم افزاری میذاریم و سر زمان هم تست ها را از کاربران میگیریم البته باید بیشتر روی این سیستم کار بشه که فعلا همانطور که گفتم در حال حاضر وقت کار رو این بخش های نیست.
برای دیگر قسمت ها هم به همون شکل میشه با ترکیب دیتا بیس و شبکه و مدیریت دیتا بیس و کنترل های گرافیکی کار رو راه اندازی کرد .
همانطور که گفتم از نظر نرم افزاری هم کار هیجان انگیز و سنگینی خواهد بود ولی خب به اندازه ای خواهد بود که حداقل پیاده سازیش کنیم .
اگه اجازه بدید تحلیل رو شروع کنیم و مرحله به مرحله کار رو پیش ببریم تا ریزه کاری در مورد چگونگی پیاده سازی این سیستم و قسمت های مختلف و زیر سییستم هاش اونجا بهتر و قوی تر معلوم باشه.
از اونجا که ممکنه یه زمانی بخواهیم تحلیل ها و مستندات رو جدا بفروشیم من تحلیل ها رو اینجا در اختیار همگان نمیگذارم ولی اگه شما هم عضو تیم توسعه کار بشید تحلیل ها رو در اختیارتون میگذارم تا از نحوه کار بیشتر با خبر بشید تا بتونیم از ایده هاتون بهتر بهره برداری کنیم .
باز هم میگم اگه با تخصص های فوق آشنایی آنچنانی ندارید با عضویت در تیم توسعه مجال بسیار خوبی برای یادگیری آن ها و همچنین آشنایی با تکنولوژی های عظیم جاوا خواهید داشت و به امید خدا در نسخه های بعدی هم کم کم می شه ازتون جهت توسعه سیسیتم استفاده لازم رو داشت.


بازم منتظرم !