با سلام من یه سری سوال در مجموعه سیستم عامل دارم , دوستان اگر تونستن کمکی کنند که ممنون میشیم,لطفا جواب سوالا رو با شماره هاشون مشخص کنین . ممنون.
1-روی یک هارد دیسک چند بارتیشن برایمری میتوان داشت و چند تا extended?
2-اختلاف FAT 32 و FAT 16 و NTFS در چیست؟
3-جدول FAT چیست ؟ PARTION TABLE چیست؟
4-دستور CONVERT چکار می کند آیا تبدیل FAT به NTFS و عکس آن ممکن است؟چرا؟
5-ما روی یک سیستم چند هارد میتوان داشت و محدودیت هایمان در چیست؟
اگر منبعی هم سراغ دارین که می تونه کمکم کنه معرفی کنین وبازم ممنون.
سلام !
لطفاً تاپیک تکراری باز نکنید ! اون یکی رو پاک کردم
1) یک بخش ابتدایی(Primary ) و یک بخش پیشرفته(Extende).
بخش اول برای راه اندازی سیستم و حاوی فایل های سیستمی است.
و بخش دوم برای ذخیره اطلاعات دیگه...و برای اینکه بتونی قسمت های بیشتری روی سیستم داشته باشی همین قسمت Extende رو میشه به قسمت هایی تقسیم کرد که همون درایو هات میشه (یعنی D,E,F,E,...فرز میکنیم C درایو سیستمیت هست که مربوطه به primary)
4) دستور CONVERT فقط برای ارتقا fat32 به Ntfs هست و عکس آن امکان نداره
نقل قول: با سلام
تا اونجايي كه من مي دونم
چهار تا primer و چهار تا extended
نه آقا حامد اشتباه میکنی من قبل از پاسخ از روی یک کتاب نگاه کردم و مطمئن شدم چون خودم هم شک داشتم. بیش از یک قسمت پریماری امکان نداره
1- من یه هارد 20 دارم!! روشم دوتا پریمری ساختم که یکی شو اکتیو کردم سیستم عامل روشه یکی دیگرو هم برنامه هارو روش نصب می کنم.
قابل توجه دوستان : چون بخش پریمری هارد دیسک یه هد رزرو داره و بخش اکستندد ( با همه درایوهایی که روش هست) هم یه هد، پس اگه بتونی دو تا پریمری بسازی درایو دومت هم که احتمالا روش نرم افزارهات نصب می شن از سرعت بالاتری نسبت به اکستندد ها برخورداره.
2- در مورد سوال دومت اطلاعاتم زیاد نیست. سیستم Fat16 & FAT32 تفاوت چندانی با هم ندارن فقط FAT16 قدیمی تر هستش ولی اساس کار هر دوشون ( طبقه بندی و آدرس دهی فایلها) یکی هست ولی در NTFS ان آدرس دهی فرق می کنه و به نوع خیلی متفاوت تری اطلاعات رو طبقه بندی و آدرس دهی می کنه . این سیستم فایل به طور کامل از انکراپشن یا همون رمز کردن اطلاعات پشتیبانی می کنه و راندمانش هم از Fat بیشتر هست و این به معنی افزایش ( هر چند خیلی کم ) فضای قابل استفاده هارد دیسک شماست.
fat می شه به NTFS تبدیل کرد ولی برعکسش عمرا نشه!!! و باید درایوت رو دوباره فرمت کنی. علتش رو هم نمی دونم . تعداد هاردیسک هایی که می تونی استفاده کنی دقیقا بستگی به مینت داره شما غصه نخور بیشتر از اونی که لازم داشته باشی ساپورت می کنه
نقل قول: - من یه هارد 20 دارم!! روشم دوتا پریمری ساختم که یکی شو اکتیو کردم سیستم عامل روشه یکی دیگرو هم برنامه هارو روش نصب می کنم.
آقا شما مطمئنییید
حسین جان بهت توصیه می کنم یه بار تست کنی. شاید تغییر سرعت رو سیستم های بالاتر و هاردهای سریع تر محسوس نباشه ولی یه PIII با هارد 20 رو خیلی سریع تر می کنه ;)
HoseinVig نوشته است:نقل قول: با سلام
تا اونجايي كه من مي دونم
چهار تا primer و چهار تا extended
نه آقا حامد اشتباه میکنی من قبل از پاسخ از روی یک کتاب نگاه کردم و مطمئن شدم چون خودم هم شک داشتم. بیش از یک قسمت پریماری امکان نداره
نه كتاب رو خوب نخوندي
حتما نوشته كه
فقط يك پارتيشن پرايمري در يك لحظه قابل استفاده است و پرايمر دوم يا بقيه پرايمري ها مخفي خواهند بود .
سلام!
آقا حامد حتماً همینجوره که شما میگید
نقل قول: فقط يك پارتيشن پرايمري در يك لحظه قابل استفاده است و پرايمر دوم يا بقيه پرايمري ها مخفي خواهند بود
کاملا درسته !
کلا میشه 4 تا primary داشت که یکی از اونها میشه active و توی ویندوز بقیه مخفی خواهند بود . همینطور یکی از اونها میتونه extended باشه که بعدا اونو میتونیم به درایو ها همون یا logical partition ها تقسیم کنیم .
ااااااا چه سولای ساده ای!
همه ی چیزایی که بقیه گفتن درسته ، من اینم بهش اضافه میکنم:
میتونه از A تا Z باشه
A ، B مال فلاپی هست
C مال primary partition
بقیه تا Z هم مال extended prtition
در کل میتونیم حداکثر تا 24 تا پارتیشن بزاریم (+ Cd + Dvd +Flashdisk و...)
یعنی همش رو هم باید 24 تا باشه ، اگه بیشتر باشه ویندوز نمیشناسه
که فکر میکنم هرکدوم میتونه یه هارد باشه !