ايران ويج

نسخه‌ی کامل: ویروس یا کرم
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2 3 4
EleRam نوشته است:ميشه يکي يه مقاله کامل در مورد تفاوت کرم و ويروس و تروجان به من بده؟!

سلام عزیزم
تفاوتشون خیلی واضح هست که
من تو 2 خط توضیح میدم (البته خلاصه)

قسمت مشترک ویروس و تروجان و کرم در اینه که سعی در انتشار دارند (تا منقرض نشن !) البته بیشتر از همه کرم این کار رو می کنه و هدف اصلی کرم هم اینه که اونقدر خودش رو انتشار بده تا سیستم به کلی بهنگه یا از کار بیوفته و ....

ویروس فقط برای خراب کاری به کار میره معمولا" دنبال انشار بالا نیست (مثلا در حد کرم ) و نه اینکه دنبال کسب اطلاعات ...

هدف تروجان هم که مشخصه( حتی از اسمش) یعنی کسب کردن اطلاعات مفید برای نفوذگر و باز کردن پورت ورودی برای وارد شدن جناب هکر و....

فکر کنم مشکلت حل شده باشه
اگه نه بگو تا بیشتر توضیح بدم (یا یکی از دوستان زحمت تایپ رو به گردن بگیرن) Rolleyes

موفق باشی
HoseinVig نوشته است:چشم! Wink

عزیز ویروس چی شد پس Rolleyes
اگه ننویسی خودم می نویسما (گفته باشم) بعد هم خودت باید آنتی کنی
AngryAngry

موفق باشی
arashrj نوشته است:فکر کنم مشکلت حل شده باشه
اگه نه بگو تا بیشتر توضیح بدم (یا یکی از دوستان زحمت تایپ رو به گردن بگیرن) Rolleyes

آره حاجي اگه کاملتر باشه که خيلي بهتره. ممنونت مي شم...
ویروس چیست؟

ویروس های کامپیوتری برنامه هایی هستند که مشابه ویروس های بیولوژیک گسترش یافته و پس از وارد شدن به کامپیوتر اقدامات غیرمنتظره ای را انجام می دهند. با وجودی که همه ویروس ها خطرناک نیستند، ولی بسیاری از آنها با هدف تخریب انواع مشخصی از فایل ها، برنامه های کاربردی و یا سیستم های عامل نوشته شده اند.

ویروس ها هم مشابه همه برنامه های دیگر از منابع سیستم مانند حافظه و فضای دیسک سخت، توان پردازنده مرکزی و سایر منابع بهره می گیرند و می توانند اعمال خطرناکی را انجام دهند به عنوان مثال فایل های روی دیسک را پاک کرده و یا کل دیسک سخت را فرمت کنند. همچنین یک ویروس می تواند مجوز دسترسی به دستگاه را از طریق شبکه و بدون احراز هویت فراهم آورد.

برای اولین بار در سال ۱۹۸۴ واژه «ویروس» در این معنا توسط فرد کوهن در متون آکادمیک مورد استفاده قرار گرفت. د‍ر این مقاله که «آزمایشاتی با ویروس های کامپیوتری» نام داشت نویسنده دسته ای خاص از برنامه ها را ویروس نامیده و این نام گذاری را به لئونارد آدلمن نسبت داده است. البته قبل از این زمان ویروس ها در متن داستان های عملی و تخیلی ظاهر شده بودند.

انواع ویروس

انواع ویروس های رایج را می توان به دسته های زیر تقسیم بندی نمود:

boot sector :

boot sector اولین Sector بر روی فلاپی و یا دیسک سخت کامپیوتر است. در این قطاع کدهای اجرایی ذخیره شده اند که فعالیت کامپیوتر با استفاده از آنها انجام می شود. با توجه به اینکه در هر بار بالا آمدن کامپیوتر Boot sector مورد ارجاع قرار می گیرد، و با هر بار تغییر پیکربندی کامپیوتر محتوای boot sector هم مجددا نوشته می شود، لذا این قطاع مکانی بسیار آسیب پذیر در برابر حملات ویروس ها می باشد.

این نوع ویروس ها از طریق فلاپی هایی که قطاع boot آلوده دارند انتشار می یابند. Boot sector دیسک سخت کامپیوتری که آلوده شود توسط ویروس آلوده شده و هر بار که کامپیوتر روشن می شود، ویروس خود را در حافظه بار کرده و منتظر فرصتی برای آلوده کردن فلاپی ها می ماند تا بتواند خود را منتشر کرده و دستگاه های دیگری را نیز آلوده نماید. این گونه ویروس ها می توانند به گونه ای عمل کنند که تا زمانی که دستگاه آلوده است امکان boot کردن کامپیوتر از روی دیسک سخت از بین برود.

این ویروس ها بعد از نوشتن بر روی متن اصلی boot سعی می کنند کد اصلی را به قطاعی دیگر بر روی دیسک منتقل کرده و آن قطاع را به عنوان یک قطاع خراب (Bad Sector) علامت گذاری می کند.

Macro viruses:
این نوع ویروس ها مستقیما برنامه ها را آلوده نمی کنند. هدف این دسته از ویروس ها فایل های تولید شده توسط برنامه هایی است که از زبان های برنامه نویسی ماکرویی مانند مستندات Exel یا Word استفاده می کنند. ویروس های ماکرو از طریق دیسک ها، شبکه و یا فایل های پیوست شده با نامه های الکترونیکی قابل گسترش می باشد.

ویروس تنها در هنگامی امکان فعال شدن را دارد که فایل آلوده باز شود، در این صورت ویروس شروع به گسترش خود در کامپیوتر نموده و سایر فایل های موجود را نیز آلوده می نماید. انتقال این فایل ها به کامپیوتر های دیگر و یا اشتراک فایل بین دستگاه های مختلف باعث گسترش آلودگی به این ویروس ها می شود.


File infecting viruses:

فایل های اجرایی (فایل های با پسوند .exe و .com) را آلوده نموده و همزمان با اجرای این برنامه ها خود را در حافظه دستگاه بار نموده و شروع به گسترش خود و آلوده کردن سایر فایل های اجرایی سیستم می نمایند. بعضی از نمونه های این ویروس ها متن مورد نظر خود را به جای متن فایل اجرایی قرار می دهند.

ویروس های چندریخت(Polymorphic):

این ویروس ها در هر فایل آلوده به شکلی ظاهر می شوند. با توجه به اینکه از الگوریتم های کدگذاری استفاده کرده و ردپای خود را پاک می کنند، آشکارسازی و تشخیص این گونه ویروس ها دشوار است.

ویروس های مخفی:

این ویروس ها سعی می کنند خود را از سیستم عامل و نرم افزارهای ضدویروس مخفی نگه دارند. برای این کار ویروس در حافظه مقیم شده و حائل دسترسی به سیستم عامل می شود. در این صورت ویروس کلیه درخواست هایی که نرم افزار ضدویروس به سیستم عامل می دهد را دریافت می کند. به این ترتیب نرم افزارهای ضدویروس هم فریب خورده و این تصور به وجود می آید که هیچ ویروسی در کامپیوتر وجود ندارد. این ویروس ها کاربر را هم فریب داده و استفاده از حافظه را به صورت مخفیانه انجام می دهند.

ویروس های چندبخشی

رایج ترین انواع این ویروس ها ترکیبی از ویروس های boot sector و file infecting می باشد. ترکیب انواع دیگر ویروس ها هم امکان پذیر است.

سایر برنامه های مختل کننده امنیت

برخی از محققین اسب های تروا(Trojan)، کرم ها و بمب های منطقی را در دسته ویروس ها قرار نمی دهند ولی واقعیت این است که این برنامه ها هم بسیار خطرناک بوده و می توانند خساراتی جدی به سیستم های کامپیوتری وارد نمایند.

اسب های تروا تظاهر می کنند که کاری خاص را انجام می دهند ولی در عمل برای هدف دیگری ساخته شده اند، به عنوان مثال برنامه ای که وانمود می کند که یک بازی است ولی در واقع اجازه دسترسی از راه دور یک کاربر به کامپیوتر را فراهم می آورد.

کرم ها برنامه هایی هستند که مشابه ویروس ها توان تکثیر کردن خود را دارند، ولی برعکس آنها برای گسترش خود نیاز به برنامه هایی دیگر ندارند تا آنها را آلوده کرده و تحت عنوان فایل های آلوده اقدام به انتقال و آلوده کردن دستگاه های دیگر نمایند. کرم ها معمولا از نقاط آسیب پذیر برنامه های e-mail برای توزیع سریع و وسیع خود استفاده می نمایند.

بمب های منطقی برنامه هایی هستند که در زمان هایی از قبل تعیین شده؛ مثلا یک روز خاص؛ اعمالی غیر منتظره انجام می دهند. این برنامه ها فایل های دیگر را آلوده نکرده و خود را گسترش نمی دهند.
حاجی خوب بود یا باز هم کمه ؟ Rolleyes
نه حاجي دستت طلا خيلي باحالي...
arashrj نوشته است:
HoseinVig نوشته است:چشم! Wink

عزیز ویروس چی شد پس Rolleyes
اگه ننویسی خودم می نویسما (گفته باشم) بعد هم خودت باید آنتی کنی
AngryAngry

موفق باشی

من گفتم چشم اما گفتم کی ؟
عزیزم خودتو ناراحت نکن
کسی ویروس نخواست ازشما ( خود گفتی من فکر کردم ...)
پس دیگه بی خیال ویروس و آنتی بازی
(کسی اینجا طرفدار نیست همه شعار میدن)

موفق باشید
خوب معمولا ویروسها روی سیستم تمرکز دارند در صورتی که کرم و تروجان حتما نیاز به دسترسی به اینترنت و شبکه برای انجام کارهاشون دارند
البته اکثرا اینطور هست
به هر حال ویروسها بیشتر بر روی سیستم هایی که به اینترنت دسترسی ندارن هم کاره خودشون رو انجام میدن مثل ویروسبوت سکتور و ... که به اینترنت هم نیازی نداره
اما تروجان و حتما نیاز به شبکه یا اینترنت داره
HoseinVig نوشته است:کاملا" اشتباه میکنی
اصلا قبول ندارم

کامپیوتر من هر روز به یه ویروس آلوده میشه و خیلی راحت پاکش می کنم.شایدم حق با شما باشه.شاید ویروس نویس های دیگه این طور نیستن یا هستن و این طور فکر نمی کنن
تعداد بسیاری کرم وجود دارند که نسخه دوم آن ها همان کار نسخه اول آن ها را انجام میدهد اما کرم نویسان میگن که ما تبدیل کرم به ویروس انجام دادیم.نمونش ویروس-کرم win32.unair است.هر کس متوجه این مساله شد لطفا همین جا پاسخش رو بده.با تشکر
صفحه‌ها: 1 2 3 4