ايران ويج

نسخه‌ی کامل: درخواست مدل برای LCD
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سلام
من می خواهم یک LCD Simulator درست کنم. یک برنامه کامپیوتری (نرم افزاری) که صفحه LCD را به ما نمایش دهد و بعد هر چه بخواهیم در آن بنویسیم حتی دستور انیمیشن سازی و ... را نیز به آن بدهیم.
حالا به دنبال یک مدل برای LCD متنی (و نه گرافیکی) هستم. در کتاب میکرو 8051 یک بخشی را به این کار اختصاص داده و البته از LCD نوع 14 پایه استفاده کرده است. اگر امکان داشته باشد مدلی از همین LCD را معرفی بفرمایید.
مطلب دیگر اینکه این LCD ها به مدارات راه انداز پیچیده ای که نیاز ندارند؟ دارند؟

سپاس
کیمیا
دقیقا نفهمیدم چی می خوای ولی این LCD ها تقریبا استانداردن و خیلی باهم فرق ندارن مخصوصا نوع متنی که فقط چند تا کد برای اینشیال می گیره و بقیه هم کارکتر های اسکی هستند که بهش می فرستی و اون نمایش می ده
شماره یک مدل رو می خوای؟ بعد از کجا پیداش می کنی؟ کسی این ها رو به شماره نمی خره چون همه مثل هم هستند
سلام
خوب هادی جون من الآن باید برم سر مغازه بگم چی؟ یه دونه LCD متنی مثلا 4 خطی می خواهم؟ از من مشخصات بیشتری نمی خواد؟
نه دقیقا همین کافیه فقط یه بک لایت هم هست (نور پشت ضمینه) که اگه اون رو هم داشته باشه به جای 14 پایه 16 پایه داره البته تعداد کارکتر در خط هم مهمه مثلا 4 خط 20 کارکتری بد نیست تعداد پایه ها رو هم یه چک بکنی که کم و زیاد نباشه :wink: وگر نه هیچ فرقی با هم ندارن واصولا شمارهاشون رو هم فروشنده ها بلد نیستند
ممنونم هادی جان
بعد اینها قیمتشون حدودا چقدر هست؟
در مورد مدار راه انداز هم نگفتید ها؟ به مدار خاصی که نیاز ندارند؟ می توان خیلی راحت به همان پایه های میکرو بست و کنترلشان کرد دیگه؟
LCD 4*20 باید حدود 3000 تومان باشه درایور هم نیاز ندارند مستقیم می تونی وصلشون کنی به پایه های میکرو 8 تا پایه دیتا دارن که باید به یه پورت وصل بشن و چند تا ÷ایه کنترلری که زیاد مهم نیست به کجا وصل می کنی
ولی اگه با AVR و یه کمپایلر مثل bascom یا Codevision کار می کنی توابع لازم رو دارن و حتی سیم کشی رو هم یه جور خاصی وصل می کنن که باید اون رو رعایت کنی
از راهنمایی شما بسیار سپاسگذارم
سلام
مثل اینکه LCD تو شهر شما ارزونه ما اینجا تو مشهد 2*16 را با این قیمت می خریم
این هم توضیحاتی در مورد lcd متنی . فقط منبعش رو یادم نیست


همانطور که گفته شد LCD داراي يک کنترلر است که با فرستادن اطلاعات به آن اين اطلاعات را در صفحه اي که عموما به چند سطر و ستون تقسيم شده نمايش مي دهد. مثلا براي نمايش حرف "M" کافيست کد اسکي اين حرف را طبق يک پروتکل ساده به LCD ارسال کنيم. همچنين مي توان دستوراتي از قبيل پاک کردن صفحه نمايش، جابجايي مکان نما، خاموش روشن کردن مکان نما و غيره را نيز به LCD ارسال کرد.
LCD ها از طريق مقدار اطلاعاتي که ميتوانند در صفحه نمايش بدهند انتخاب و خريداري مي شوند . انواع معمول آن عبارتند از 16 ، 20 ، 32 و 40 کاراکتر در هر خط در 1 يا 2 يا 4 سطر. مثلا 2 در 16 يعني صفحه داراي دو خط و هر خط 16 کاراکتر است. همچنين LCD موردنظر ميتواند همراه با لامپ پشت صفحه (Back light) يا بدون آن انتخاب شود. LCD ها کاراکتر ها را در ماتريس هاي 7 * 5 pixel نمايش مي دهند. :


LCD ها داراي 16 پايه هستند که 8 خط آن مربوط به فرستادن يا خواندن داده ها يا دستورالعمل ها مي باشد . پايه هاي ديگر خطوط کنترل و ولتاژهاي تغذيه مي باشند. ليست کامل خط ها بقرار زير است:
Vee براي تنظيم درخشندگي کاراکترها بکار مي رود که بايد ولتاژي بين صفر و 5 ولت به اين پايه اعمال نمود. براي بيشترين درخشندگي اين پايه را به زمين متصل کنيد.

rs انتخابگر ثبات داده / دستور مشخص مي کند که چه چيزي به LCD فرستاده مي شود. اگر اين خط صفر باشد کنترلر LCD بايت موجود روي خطوط 7 تا 14 را بعنوان يک دستور تلقي کرده و اگر اين پايه يک باشد اطلاعات را بعنوان يک کد اسکي که بايد کاراکتر معادل آنرا نمايش دهد در نظر مي گيرد.
wr انتخابگر خواندن / نوشتن جهت اطلاعات را نشان مي دهد. اگر اين پايه صفر باشد اطلاعات به LCD ارسال مي شود و اگر يک باشد عمل خواندن از LCD صورت مي گيرد.

e فعال کننده : براي هر دستور يا داده اي که به LCD ميفرستيم يا ميخواهيم از آن بخوانيم بايد يک پالس پائين رونده ( يعني تغيير از سطح يک به صفر ) را به اين پايه اعمال کنيم تا دستور يا داده بوسيله کنترلر LCD پردازش شود.

در خطوط 7 تا 14 خط 7 کم ارزشترين بيت(LSB) و خط 14 پر ارزش ترين بيت (MSB) مي باشد.
در صورت تمايل به روشن کردن لامپ پشت صفحه ولتاژ 5 ولت را به پايه 15 اعمال و پايه 16 را به زمين متصل مي کنيم .
براي آزمايش مي توان LCD را به پورت چاپگر متصل و اطلاعاتي را به آن ارسال نمود . در اين حالت بطور معمول خطوط داده پورت به خطوط 7 تا 14 و سه خط کنترلي به پايه هاي 4 تا 6 اتصال داده مي شود توجه داشته باشيد که ولتاژ تغذيه و لامپ پشت صفحه LCD توسط منبع خارجي تامين مي شود.

روش فرستادن يک کاراکتر:
خط خواندن نوشتن را صفر کنيد تا نوشتن انتخاب شود.
خط داده / دستور را يک کنيد تا داده انتخاب شود.
کد اسکي کاراکتر مورد نظر را روي خطوط D0 تا D7 قرار دهيد.
خط انتخاب را ابتدا يک و سپس صفر کنيد. حداقل 450 نانو ثانيه بايد اين خط را صفر نگه داريد تا داده پردازش شود. بعد از آن حالت خط تاثيري نخواهد داشت.




دستت درد نکنه عالی بود