جای رباتیک اینجا خالی بود که پر شد.
من همیشه تو وصل کردن چرخ به ربات مشکل دارم.(یه کارای عجیبی برا وصل کردنش می کنم! که باید ببینین تا از خنده بترکین). ولی حالا مشکلم بدتر شده! چون تا حالا از چرخ دنده استفاده نمی کردم! الان رفتم تو خط چرخ دنده. ولی اصلا نمیتونم وصلشون کنم! خیلی مشکله! یه راه حلی بهم بدین. یه چیزی به اسم یاتاقان! تو این سایت دیدم
www.roboeq.com .کسی در مورد این اطلاعاتی داره؟
یه چیز دیگه! دنده های چرخ دنده خیلی ریزه! چطوری باید به محور چرخ وصلشون کنم؟!
اصلا یه چیزی نیست که بشه توش چرخ دنده چید بعد از یه طرف به چرخ و از طرف دیگه به موتور وصلش کرد؟
اره خیلی مشکله برای وصل کردن مثلا موتور به چرخ دنده باید شافت موتور و سوراخ داخلی یکی باشند که این هم معمولا یکی در نمی یاد یا باید بزرگش کنی یا کوچیک که بعد هم دایم جدا می شن و ...
یه راه حل راحتتر استفاده از ماشینهای اسباب بازیه که هم گریبکس داره هم آمادس هم ارزون تر در می یاد
یاتاقان هم یه چیزیه به جای بلبرینگ می زارن یعنی ساده تراز بلبرینگ همین
مشکل اینه که اسباب بازی اون چیزی که من می خوام نمیشه
خوب می تونی گیربکس ش رو در بیاری و رو هر چیز دیگه ای که خواستی سوار کنی خیلی راحت تر از سر هم کردن چرخ دندس
البته موتور گیربکس هم پیدا می شه فقط یکم گرون تر ولی بد نیست
میشه قدرت و سرعت موتور گیربکس رو تغییر داد؟
اگه فیزیکی می خوای این کار رو بکنی معمولا نه چون باید چرخ دنده ها رو تغییر بدی ولی معمولا می شه یکی حذق یا اضافه کرد ولی نه به این راحتی
ولی اگه می خوای تغییر بدی سرعت خروجی رو یعنی کم کنی آره می شه اگه ولتاژ رو بیاری پایین سرعت موتور هم کم می شه اگه هم بالا ببری ممکنه موتور رو خراب کنی ولی در بعضی مواقع و برای مدت کم می تونی این کارو بکنی و اگه قدرت کوتور رو هم می خوای کنترل کنی باید جریان رو کم و زیاد کنی البته ماکزیمم جریان رو یعنی اگه می خوای قدرت موتور از یه حدی کمتر بشه یعنی اگه بیشتر از اون بهش فشار اومد دیگه نچرخه باید نزاری از یه حدی بیشتر جریان بکشه
این ها هم که گفتم همش مال این موتور های DC معمولی بود (آرمیچر) برای موتور های دیگه فرق می کنه
یه روشی بلدی که بشه راحت چرخ دنده ها رو روهم سوار کرد؟ یه قلقی چیزی
راحت ترین راهی که می تونی این کارو بکنی اینه که رو یه صفحه چرخ دنده هارو کنار هم بزاری و محورشو سوراخ کنی یه صفحه دیگه هم مثل این کنارش بزاری البته باید یه فاصله کمی بین این دو صفحه باشه که چرخ دنده ها راحت حرکت کنند و سوراخ های این دو صفحه باید دقیقا عین هم باشن می تونی بزاریش رو هم بعد سوراخ کنی سوراخ ها هم نباید بزرگ یا کوچیک باشن
حالا من یه سیم یا میله رو از سوراخ چرخ دنده رد می کنم و بین دو صفحه وصل می کنم. حالا چیکار کنم که چرخ دنده جابجا نشه. یعنی بالا و پایین نشه. باید یه طوری باشه که بتونه بچرخه دیگه پس چیزی نباید طرافش باشه که نگهش داره. اینو چیکار کنم
ممنون که کمک می کنی.
یه سیم که نه یه میله به اندازه قطر سوراخ داخلی چرخ که اگه این رو بزاری دیگه جابجا نمی شه برای اینکه روی میله هم حرکت نکنه باید دو صفحه رو کامل بهش نزدیک کنی همین قدر که سفت نشه برای اینکار یه لوله لاستیکی بردار و کمی بزرگتر از پهنای چزخ دنده (همون که باید بین دو صفحه قرار بگیره) ببرش و چند تا به همین صورت درست کن روی دو صفحه هم چند تا سوراخ بکن و این هارو بین دو صفحه رو ی سوراخ ها قرار بده و یه پیچ از وستشون رد کن هالا با سفت کردن پیچ به خاطر لاستیکی بودن می تونی فاصله بین دو صفحه رو کم و زیاد کنی تا مقدار مطلوب به دست بیاد یه جایی که چرخ دنده سفت نباشه و راحت حرکت کنه و روی میله جابجا هم نشه (لغ نباشه)