سلام
برنامه حرکت یه موتور dc رو نوشتم که که بتونه به یه سمت بچرخه بعدش توقف وبعد چرخش در جهت عکس به این صورت:
کد:
#include<mega32.h>
#include<delay.h>
main()
{
while(1)
{
PORTA.0=0;
PORTA.1=0;
delay_ms(6000);
PORTA.2=1;
PORTA.3=1;
delay_ms(4000);
}
}
برنامه مشکلی نداره فکر می کنم مشکل مدار الکترونیکیش باشه که درایور l298 گیرم نیومد بجاش uln2003گذاشتم با یه میکرو atmega32lبا یه موتور dcگفتم شاید اشکال از جریان کم باشه جریانو اضافه کردم بازم فایده نداشت می شه کمکم کنید البته مشروح .آقا هادی ببخش خیلی اذیتتون می کنم
سلام
خوبی؟ :wink:
اولا باید نقشه رو هم ببینم همین طوری نمی شه گفت ولی فکر کنم برای چپ و راست کردن موتور با uln2003 نمی تونی چون فقط یه مدل ترانزیستور داره و تو برای اینکار به ترانزیستور های منفی و مثبت نیاز داری
برای اینکار اگه منبع تغذیه دوبل داری می تونی یه سر موتور رو زمین کنی و اون سر رو با وصل کردن به مثبت و منفی راست و چپ کنی
ولی اگه منبع تغذیه دوبا نداری باید از 4 تا ترانزیستو راستفاده کنی که هر دو سر رو بتونی جا بجا کنی مثلا سمت راست به مثبت و سمت چپ به منفی و بر عکس
اگه کافی نبود بگو تا یه نقشه برات پیدا کنم :wink:
سلام
آقا هادی امروز با دوتا رله سعی کردم مشکلشو حل کنم اما بازم نشد .شرمندم میشه زحمت نقشه رو بهتون بدم
سلام
این هم یه نقشه و یه برنامه امیدوارم مشکلت حل بشه
![[تصویر: f:motor.gif]](http://f:motor.gif)
نقشه را کپی کن توی Notepad درست می شه
کد:
|------+------|
| 5 |
---====---|< TIP35 TIP35 >|---====---|
| 1K | | 1K |
| | | |
1+ 2+ 3+ 4+
| | | |
| | | |
---====---|< TIP36 TIP36 >|---====---|
1K | 6 | 1K
|------+------|
4 TO PB0
2 & 3 TO dc MOTOR 5V
5 TO GROUND
6 TO +5v
FROM + PUT A PUSH BUTTON AND INSTALL TO PD0
+ --------PUSH BUTTON------- PD0
و این هم کد:
کد:
$regfile "m8def.dat"
Config Portb = Output
Config Portd = Input
Do
If Pind.0 = 0 Then
Portb = 2
Else
Portb = 1
End If
Loop
[/url]
نقل قول: این هم یه نقشه و یه برنامه امیدوارم مشکلت حل بشه
دستت درد نکنه :oops:
أقا هادي سلام واقعا ممنونم خيلي لطف كردين همين طور اون دوست عزيزي كه زحمت كشيده بودن ممنون أقا
من یه سوال بپرسم :
چطور میشه سریع یه موتور دیسی رو متوقف کرد؟!
یه ولتاژ برعکس بهش بده و سریع قطعش کن البته اتصال کوتاه کردن دو سر موتو رهم بد نیست
و اگه بخوایم برای مدت نسبتا طولانی ترمز بشه چی؟