با سلام
از دوستان کسی تا به حال ولتمتر ac با میکرو avr ساخته؟
ممنون میشم یه کم اطلاعات در اختیار من بگذارید
چگونه میشه بین اعداد گرفته شده از adc و ولتاژ برق شهر رابطه برقرار کرد؟
ولتاژ دائما در حال تغییر است پس adc نیز عدد مشخصی به ما نمی دهد
اگه ولتاژ منفی بشه که اصلا میکرو رو می سوزونی
بریا این کار باید اول ولتاژ رو DC کنی بعد یه فیلتر بزاری که نوسانات رو بگیره بعد با میکرو بخونی
با سلام به شما دوست عزیز
خوب بر طبق گفته شما با یک یکسوساز و صافی برق ac رو هم صاف کردیم
حالا اونو به adc میدیم مثلا به ازای 220 ولت عدد 230 رو به ما نشون می ده
اگر ولتاژ به 240 رسید میکرو چه عددی را باید نشون بده؟
یعنی میشه با نوشتن تناسب مقدار اون رو حدس زد؟
به عبارت دیگر یک رابطه منطقی بین اعداد تولید شده توسط adc و ولتاژ برق شهر وجود دارد؟
اولا که باید ولتاژ رو بیاری پایین بعد با تناسب هم می شه و اگه دقیقا بدونی چی کار کردی قابل محاسبه هم هست مثلا اگه تقسیم بر 50 کرده باشی و اون فیلتر هم ماکزیمم ولتاژ (پیک ولتاژ) رو به DC تبدیل کنه ولتاژ خونده شده ضرب در 50 تقسیم بر رادیکال 2
ولی با یه پتانسیومتر و 2 تا مقاومت خیلی راحت می شه حدودی به جواب رسید
البته باید مراقب باشی که ولتاژ بالا (بیشتر از 5) به میکرو نرسه
سلام دوست عزیز
من میخوام بدونم توی ولت مترایی که بیرون هست واتاژ چطوری اندازه گیری میشه؟
با این مراحلی که شما گفتید یه ولتاژ سینوسی معمولی رو اندازه گیری کنیم مثلا اگه شکل موج ورودی ما مربعی یا یکسوساز تمام موج باشه و یا اگه dc باشه عدد نمایش داده شده اشتباه خواهد بود
یه فورمولی هم هست برای پیدا کردن مقدار موثر یک شکل موج از روی تابع اون اما پیاده کردن این فورمول تو میکرو گمان کنم نشدنی باشه چون اولا باید یه مونه برداری خیلی خوب از شکل موج داشته باشی بعد بتونی اونو بصورت یه تابع برای میکرو تعریف کنی و تازه توی فورمول قرارش بدی و ...
حالا من از شما یا هر عزیز دیگه ای که میتونه میخوام بپرسم چطوری میشه ولت متر ac ساخت که به طور صحیح مقدار موثر ولتاژ ورودی ما رو بخونه حالا با هر شکل موجی .
تا درودی دیگر بدرود
سلام دوسته من.
نقل قول: حالا من از شما یا هر عزیز دیگه ای که میتونه میخوام بپرسم چطوری میشه ولت متر ac ساخت که به طور صحیح مقدار موثر ولتاژ ورودی ما رو بخونه حالا با هر شکل موجی .
خب آقا هادی که خوب توضیح دادن دیگه.باید ولتاژ Ac رو با دیود یک سو سازی کنی و بعد چندتا خازن بزاری که به DC تبدیل شه و با پل مقاومت 220ولت رو به 5ولت تبدیل کنی و بعد یک تابع واسش بنویسی که 5ولی رو 220 نشون بده.
ولت متر هایی که ما داریم دیدی خب که سلکتور دارن مثلا 1000 ولت و 200ولت و..... اینا دقیقا همین کاره مارو انجام میدن.وقتی سلکتور رو 1000 ولت میزاری میره رو یک پل مقاومتی که 1000 رو به 5 تبدیل کنه و بعد تو میکرو به 1000ولت رو نشون میده.
البته این کلیک کار بود امکان داره که به این صورت نباشه که به 5ولت تبدیل شه.
در مورد این ولتمتر های اتوماتیک هم اطلاعاتی ندارم.
موفق باشی....
(۱۴-آبان-۱۳۸۵, ۱۹:۱۲:۳۳)korosh_majd نوشته است: [ -> ]با سلام
از دوستان کسی تا به حال ولتمتر ac با میکرو avr ساخته؟
ممنون میشم یه کم اطلاعات در اختیار من بگذارید
چگونه میشه بین اعداد گرفته شده از adc و ولتاژ برق شهر رابطه برقرار کرد؟
ولتاژ دائما در حال تغییر است پس adc نیز عدد مشخصی به ما نمی دهد
سلام
منطور از نمایش ولتاز AC در ولتمترها ولتازموثریا RMS است واین یعنی ولتاز متناوب را یکسو کنی اگر با یک دیود یکسو کنی نصف ولتاز RMS راداری واگر
بل دیودی باشد کل ولتاز RMS را -اما اگر خازن صافی بگذاری ولتاز بیک را داری که 1.41 برابر ولتاز RMS است یعنی Vp=Vrms*1.41 اما این فرمول را
در میکرو نمیگذارند ومیکرو یا هر ولتمتر AC دیگری فقط یک بل دیودی بدون خازن دارد-البته شما می توانید این فرمول را در برنامه بکار ببرید ودر
لحضه هر دو ولتاز را در نمایشگر داشته باشید
در ضمن مسئله محدودیت ولتاز میکرو را در نظر داشته با شید برای ولتازهای
بالاتر از 5 ولت باید از تقسیم کننده مقاومتی استفاده کنید .
موفق باشید
ببخشید دوستان ما می خوایم یه ولت متر تابلویی با avr درست کنیم برای اینکه نویز نگیره باید چکارش کنیم
(۱۱-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۲۰:۴۱:۳۲)hamid2916 نوشته است: [ -> ]ببخشید دوستان ما می خوایم یه ولت متر تابلویی با avr درست کنیم برای اینکه نویز نگیره باید چکارش کنیم
درود
برای پایه های تغذیه avr یک پالاینده (فیلتر) LC نیاز است.
و برای پایه های ورودی ولتمتر هم یک پالاینده (فیلتر) RC بس است.
اگر نویز بسیار زیاد باشد از پالاینده (فیلتر) EMI بهره میگیرند.
اگر مدار را هم در جعبه فلزی قرار دهید نویز بسیار کم خواهد شد (شبیه مدار هماهنگی (تیونر) و IF دستگاه های گیرنده ).
مهندس من تازه کارم میشه یه کم جزئی تر توضیح بدین
میشه در مورد این فیلتر ها یه کم توضیح بدین چطوری باید طراحی کنیم