ايران ويج

نسخه‌ی کامل: کمک در ساخت یه فاصله سنج لیزری با AVR
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه‌ها: 1 2
من می خواهم یه فاصله سنج لیزری با میکرو AVR به زبان بیسیک بسازم کسی میتونه راهنمایی کنه . البته روشهایی که میشه استفاده کرد محدود است در مورد تهیه سنسورها هم هیچ مشکلی نیست

برای راه اندازی این سنسور فکر کنم بهترین روش اندازه گیری اختلاف فاز سیگنال فرستاده شده با سیگنال برگشتی با یه آی سی PLL باشه
شما اول سنسور رو بخر اصولا توی کاتالوگ سنسور باید مدار های پیشنهادی باشه
برای گرفتن اختلاف رکانس هم چون فرکانس ها خیلی بالاست نمی تونی از PLL یا قطعه الکترونیکی استفاد کنی اون رو هم به صورت اپتیک تشخیص می دن
Hesam نوشته است:در سايت www.avrfreaks.net عضو بشو و يك جستجو بكن . فكر كنم اونجا يك همچين چيزي ديدم

ممکنه لینک اونو برام بزاری خودم گشتم البته کم ولی پیدا نکردم

ویلام خدمت مدیر سایت همشهری گرامی ممکنه بکی چطور باید یه فاصله سنج لیزری با AVR درست کنم
نقل قول: ویلام خدمت مدیر سایت همشهری گرامی ممکنه بکی چطور باید یه فاصله سنج لیزری با AVR درست کنم
پس چی نوشتم این قدر 8O
سلام
در ساخت فاصله سنج های لیزری و کلا هر نوع فاصله سنجی 3 روش عمده وجود دارد که در زیر یک به یک به آنها میپردازم

1 : یکی مبتنی بر میزان امواج بازگشتی از روی مانع (روش شدتی) است در این روش ما تنها کاری که میکنیم شدت نور لیزر برگشتی از مانع را حساب وسپس فاصله را که با شدت نور رابطه مستقیم دارد حساب می کنیم اما همانطور که میدانیم شدت نور برگشتی به عوامل زیادی از جمله میزان نور محیط (شب یا روز بودن) میزان گرد و غبار موجود در هوا و.......... بستگی دارد که ما باید این کمیت ها را در محاسباتمان لحاظ کنیم

2: روش دیگر بر مبنای اندازه گیری زمان سیر نور از فرستنده به هدف و از هدف به فرستنده است استفاده از این روش علیرغم مشکلات زیاد در ساخت مدارات مربوط به اندازه گیری زمان و ........ به لحاظ مقاومت بیشتر و وابسته نبودن آنچنانی در برابر تغییرات محیطی از روش اول مناسبتر است اما همانطور که میدانیم سرعت نور 299000 کیلومتر در ثانیه است و در ساخت این دستگاه به این روش بحث محدودیت در فرکانس کاری مدارات الکترونیکی و مدارات وابسته بر میکروکنترلر ها مطرح میشود و در صورتیکه این مشکل را نیز مرتفع کنیم مشکل نویز پذیری این مدارات مطرح میشود لذا در ساخت آن تدابیر شدیدی برای دفع نویز و در صورت نویزی شدن حذف نویز باید اندیشید

3 : همانطور که میدانیم میزان فرکانس امواج در اثر حرکت در فضا تغییر میکند و از همین روش میتوان میزان فاصله را با محاسبه فرکانس امواج برگشتی و مقایسه با میزان امواج ارسالی (البته در صورتیکه فرکانس امواج ارسالی متغییر باشد)میتوان با یک رابطه ساده از طریق ریاضی فاصله را محاسبه نمود و در صورتیکه میزان فرکانس امواج ارسالی ثابت باشد تنها با اندازه گیری فرکانس بازگشتی و قرار دادن این فرکانس در فرمول میزان فاصله را محاسبه میکنیم محاسبه فرمول ها هم که دیگر کاری ندارد

که به نظر من بهترین روش روش سوم است

من یک عدد سنسور لیزری به شماره SLD6501837 از بازار اصفهان خریداری کرده ام البته این سنسور ها با قدرت های مختلف موجودند و دیتا شیت آن هم اگر میخاهید بدانید که دو رغم آخر برای نوع پک سنسور است شماره سنسور در حالت کلی SLD65018
ممنون اطلاعات مفیدی بود
ولی روش اول که تقریبا خطا زیاد داره
روش دوم برای فاصله های بسیار دور مفید مثل زمین تا ماه
و روش آخر هم به این شکل نیست تغییر فرکانس فقط از اثر داپلر می تونه باشه که باید به یه جسم متحرک بخوره و تغییر وابسته به سرعت اون جسمه که پلیس از این روش و آلتراسونیک برای اندازه گیری سرعت ماشین ها استفاده می کنه (اگه جریمه شدین به خاطر همین داپلر بوده :wink: )
روش آخر از اختلاف فاز ایجاد شده استفاده می کنه نور رو دو قسمت م یکنن یکی به سمت جسم می ره و بر می گرده و دوباره با همون تیکه اصلی اختلاف فازش اندازه گیری می شه که با استفاده از تداخل بوجود آمده اون رو به دست می یارن که یه کار اپتیکی با دردسر زیاده
جالبه سنسور رو از کی خریدی؟
با سلام. آقاي امين زاده من نياز به يك فاصله ياب با دقتي در حد ميلي متر دارم. لطفا اگه نقشه اين مدار رو دارين برام بفرستين. من خيلي گشتم اما همچين مداري پيدا نكردم. نياز فوري بهش دارم و خيلي حياتيه. يك هفته ديگه بيشتر وقت ندارم.
لطفا بهم كمك كنيد تا اين مدار رو بسازم. نوع مصالح اون هم فرقي نداره. فقط ميخوام ساخته بشه. ممنون.
باسلام
من هم مدتی هست دنبال چنین چیزی می گردم
فکر کنم از لیزر های CD DVD ها بشه استفاده کرد چون لنز آنها با دقت خیلی بالا حرکت میکنه فقط مشکلی که دارم دنبال یه
دیتاشیت می گردم واسه DL6 یا HD 65 ممنون میشم کسی دیتا شیت و میزان ولتاژ کاری و توضیح پایه ها رو بده
سلام
اگه تخمین مسافت از سمت یک جسم باشه میخواستم بدونم برا دوتا جسم که به هم نزدیک میشن استفاده از چه روشی برای تخمین مسافت بهتر هست؟(دو جسم به صورت موازی یه هم نزدیک می شوند)
[تصویر:  12971624492480071353.jpg]
من اطلاعاتی در این زمینه ندارم
ممنون

صفحه‌ها: 1 2