مهندس اون نشون درست می ده !
ولی واسه صفحه 4*4 هستش و از صفر شروع می کنه !
مشکل یه چیز دیگه است !
می تونین بین یه مدار رابط طراحی کنین که مثلا اگه 2 دادی خروجی یک بده !
و برای بقیه هم همینطور !
ممنون از وقتی که گذاشتی مهندس،
راستی یه سوال دیگه هم دارم واسه راه اندازی ic ۷۴۱۶۳ چطور میتونم به clock ش فرکانس ۱.۵hz بدون استفاده از اسیلاتور بدم.
منظورتون چیه اسیلاتور نذارین !
اسیلاتور = نوسان ساز !
بعدش ما یه نوسان 1.5 هرتزی می خواین اونم بدون نوسان ساز !
نمی شه!
یعنی هیچ نوسان سازی نمی تونین بذارین !
دقت فرکانسی که می خواین چقدر باید باشه !
اگه دقت مهم نیست با دو تا گین نات ( مثل 4069 ) می تونید یه نوسان ساز خیلی راحت درست کنین ! ( فقط یه مقاومت و یه خازن می خواد ! ( با یه آی سی 4069 می شه همزمان سه تا درست کرد )
سلام
مدار توی پروتوس رو بزارید .
میشه تعداد 12 تا کلید گذاشت و بعد از and کردن خروجی ها داره رو به 7447 داد
سلام، به به استاد هم اومد مساله جالبتر شد،من یه schematic دارم که بعد از ۲۰ ساعت جستجو پیداش کردم چارهٔ کار هم همینه،ایدهٔ خیلی عالیه البته معلومه که از یه کتاب ورداشتن،مال آزمایشگاه مدار منطقی دانشگاه Maryland.
خیلیها گفتن نمیشه ولی این ۲ تا عکس نشون میدن که میشه!
]
حالا من اینجا یه سوال دارم clock وورودی که میخوایم به ic ۷۴۱۶۳ میخوایم بدیم چه جوری باید تامین شه؟توی lecturi که مربوط به همین مادر نوشته که باید رو ۱.۵hz باشه!
ضمنا ۲تا سوال دیگه هم دارم اینکه این پائینیها یعنی چی؟!!!!!!
1)The Vcc and ground connections are not standard on the 7475. Be careful!
2)Construct the circuit which uses the divide-by-10 counter to cycle a 7-segment LED. Use the sync out from the function generator set to 1.5 Hz to drive the counter..
خوب چی کار کردی که درست شد !
توضیح بده !
واسه تولید فرکانس به یه oscillator نه ببخشید نوسان ساز؛) نیاز بود،با یدونه timer راهش انداختم،البته این وسط یکی نامردی کرد!اونم کیپد ۳*۴ پرتوس بود که با گیرهای بی موردش اعصابمو خورد کرد،اما حرف آقای هاشمی راجع کلید توی ذهنم بود که جای کیپد از اون استفاده کردم(ممنون).
آقا اینو حل کردیم حالا موند اینکه یه جمع یا ضرب بهش اضافه کنیم یعنی مثلا ۲ تا عدد رو از keypad بخونه بعد رو ۷ سگمنت نشون بده،خوندنو نمایش keypad خوب بود اما مونده الان این operation.
کسی نظری نداره؟
خوب عدد اول رو بگیر و در ده ضرب کن و بعلاوه عدد دوم کن !
بعد هم با استفاده از یه جدول برگشتی رو سون سگمنت نشون بده !
استاد گفتنش راحته!!
وقتی میای رو برد دنیا رو سر آدم خراب میشه،باید اول یه عدد رو بخونه بذارتش توی یه انباره،بعد یه عدد دیگرو از keypad بخونه،حالا این ۲تا رو با هم یا add کنه یا در هم ضرب کنه،اما چه جوری؟