ايران ويج

نسخه‌ی کامل: سه رنگ اصلی چیست؟
شما در حال مشاهده‌ی نسخه‌ی متنی این صفحه می‌باشید. مشاهده‌ی نسخه‌ی کامل با قالب بندی مناسب.
سه رنگ اصلی چیست؟ :?:
با توجه به طبیعت سه رنگ اصلی قرمز و زرد و آبی وجود دارند.
سوال چرا در استاندارد های ماشینی مثل رایانه سه رنگ اصلی را قرمز و سبز و آبی معرفی کردند؟
اون که گفتی طبیعت سه تا رنگ اصلی داره ( قرمز آبی زرد) ، مثل اینکه در کتابهای نقاشی و طراحی اومده .آره؟ چون من هم از بچگی وقتی ازم می پرسیدن رنگ های اصلی چیه من همین سه تا رو می گفتم. برام هم تا حدودی منطقی بود چون
صورتی=قرمز + آبی
نارنجی=قرمز + زرد
سبز =زرد + آبی
تا این که یه بار تو تلوزیون دیدم که می گفت
قرمز +سبز = رزد و قرمز+سبز+آبی = سفید
چون من برای ترکیب رنگ از مداد رنگی استفاده می کردم به هیچ وجه تو کتم نمی رفت که این حرف درست باشه تا این که با دو تا لامپ سبز و قرمز فهمیدم که این موضوع درسته.
تمام این حرف هایی که در زیر دارم می زنم استلال شخصی خودمه که ممکنه غلط با ناقص باشه .اگه نظری بعد از خوندنش دارید بگید.

من فکر میکنم اگه بخواهیم رنگ های اصلی رو انتخاب کنیم باید مشخص کنیم که با چه نوع ترکیب کننده رنگی طرف هستیم.
فکر میکنم ترکیب کننده های رنگ رو بشه به دو دسته نوری و غیر نوری تقسیم کرد
نوری: مثل پیکسل RGB
غیر نوری: مثل چاپگر رنگی ،مداد رنگی (ادوات نقاشی) و رنگ ساختمان و...
در ترکیب کننده های غیر نوری به ظاهر ما سه تا رنگ داریم ولی در واقع با پنج رنگ طرفیم که عبارتند از :
قرمز زرد آبی سفید سیاه (که سه تا رنگ اول همون سه تا رنگ اصلی معروف اند)
سفید همان کاغذ است و سیاه رنگ کارتریج چهارم است.
رنگ سفید به کم رنگ کردن رنگ کمک می کند و سیاه به تیره کردن رنگ
اگر به یک روزنامه رنگی با ذره بین نگاه کنید میتونید نقطه های رنگ رو ببینید. که مثلا یه نوار زرد رنگ که از یه سمت به سمت دیگه کم رنگ تر شده که می بینید با کم تر کردن تعداد تقاط زرد روی کاغذ این کار صورت گرفته.
حال میرسیم به ترکیب کننده های نوری:
در این ترکیب کننده ها سه رنگ اصلی وجود دارد
قرمز سبز آبی
سیاه یعنی اینکه هیچ کدام از این سه رنگ روشن نباشن و سفید یعنی این که همه روشن باشن.
من فکر می کنم چون در قدیم ترکین کننده نوری وجود نداشته رنگ های اصلی رو نقاش ها معرفی کردن ولی چون روش جدید نوری برای نمایش اومد احتیاج به رنگ های اصلی دیگه شده.
انتخاب رنگ های اصلی برای یه ترکیب کننده رنگ اینه که بتونه همه رنگ ها رو در خروجی ظاهر کنه و من فکر میکنم دلیل اصلی انتخاب قرمز و سبز و آبی برای ترکیب کننده های نوری اینه که ترکیب اون ها سفید رو می سازه . اون سه رنگ قرمز و آبی و زرد این طور نیستن.
اگه به رنگ های رنگین کمان که تجریه نور تقریبا سفیده نگاه کینم این طوره :
بنفش آبی نیلی سبز زرد نارنجی قرمز
این ترتیب در واقع بیان گر انرژی رنگ هاست و رنگ هایی که امکان قطب بودن دارن همنی سه تا رنگ قرمز و سبز و آبی هست (بنفش در واقع آبی رو به زوال است)
3 رنگ اصلی داریم
3 تا نور اصلی
فرق رنگ و نور هم خیلی زیاده رنگ یه طیف نوری رو جدب می کنه مثلا سیاه تمام نرو ها رو جدب می کنه و سفید هیچ کدوم رو
ولی نور ها خودشون نورند و چیزی رو جدب نمی کنن بنابراین با هم فرق دارن دیگه شما وقتی همه نور ها رو داشته باشید مثل اینه که هیچ نوری رو جدب نکنید ( سفید)
ok?
از دوستانم ممنون اطلاعات مفیدی دادید.
آزمایش با نور ها را انجام دادم.
متوجه شدم ترکیب نور ها با ترکیب رنگ ها تفاوت دارند. این مسله را پیگیری میکنم این موضوع برای من تازه و جالب.
نور زرد ترکیبی از قرمز و سبز است!قبول کردم این جادوی رنگهاست. خیلی جالب حاصل دو نور تند این نور تابان و درخشان است. و حالا با اضافه کردن نور آبی به سپیدی می رسیم. نورها بسیار زیبا و شگفت انگیز هستند.
من نمونه ای از این ترکیب نور را قبل از اینکه این موضوع را باز کنم در صفحه تلوزیون دیدم. در این صفحه ترکیب RGB استفاده شده. قسمتی که نور زرد داشت نقطه ی آبی آن کاملا خاموش بود. بلکه از سبز و قرمز تشکیل می شد. اما نور سبز شدت زیادی داشت و شبیه زرد بود و نور قرمز هم شدت کمی داشت و وجود نور قرمز را در خالص نبودن رنگ زرد احساس می کردم. و چون هنوز آگاهی نداشتم نورها رو یک جور دیگری می دیدم :wink:.
در مورد نورهای جدا از طیف مرئی آیا چنین ترکیباتی وجود دارد؟ :?:
سلام حالا با ترکیب رنگ های چطور میتونیم به رنگ سفید برسیم؟ من دنبال یک ترکیب رنگی هستم که بتونم از ترکیب رنگها به رنگ سفید برسم لطفا کمک کنید.
(۲۲-دى-۱۳۹۹, ۱۳:۱۰:۲۷)masamohammad نوشته است: [ -> ]سلام حالا با ترکیب رنگ های چطور میتونیم به رنگ سفید برسیم؟ من دنبال یک ترکیب رنگی هستم که
بتونم از ترکیب رنگها به رنگ سفید برسم لطفا کمک کنید.
اگه منظورت از رنگ نور هست بله ميشه ولي اگه رنگ براي نقاشي هست نه نميشه
براي مثال تركيب نور آبي و زرد رنگ سفيد ساخته ميشه
اما همون تركيب ب صورت رنگ .توليد رنگ سبز ميكنه