سلام به دوستان الكترونيكي
يه سوالي در مورد ريست شدن AVR داشتم كسي ميتونه كمكم كنه
من با يكATMEGA8 وكريستال 8MHZ ويك رله بمدت يك ساعت يك بار يك موتور را
قطع و وصل ميكنم ولي با وجود سلف 10UH وخازن 100NFدرچند جاي تغذيه مدار
گاهي اوقات هنگام قطع و وصل موتور ، AVRريست ميشه .
ايا فيوز بيت ها (CKOP يا BODEN ويا غيره ) تاثير داره ؟ مشكل كجاست ؟ كسي ميتونه راهنمائيم كنه ؟
اون فیوز بیت ها هم بی تاثیر نیستند
شاید نویز از روی زمین منتقل می شه شما سعی کن تغذیه موتور رو کلا جدا کنی قبل از رگولاتور حتی زمینش روهم جدا کن وفقط توی روردی مدار زمین ها رو یکی کن
یعنی 2 تا زمین داشته باشی جایی که برق رو به مدار وصل می کنی زمین ها به هم وصل باشند
من با اين رله بار تا 13A (جاروبرقي، اتو و..)را تا40 بار قطع و وصل كردم هيچ مشكلي(در ريست شدن ميكرو )بوجود نمياد ولي در محل نصب شده با وصل يك بوبين 0.8 آمپري (كه فاصله آن با مدار زياده ) ميكرو ريست ميشه وحتي بعضي مواقع مقدار هاي ذخيره شده در EEPROM داخلي ميكرو تغيير ميكنه بيشتر هم وقتي اين مشكل پيش مياد كه بصورت دستي بدون تحريك بوبين رله ، كنتاكت رله رو اتصال كوتاه كنيم(شاسي موازي شده با كنتاكت رله را زده ) و بار(بوبين) را وصل كنيم . در ضمن كنتاكت ارتباطي با مدار نداره كه خودم حدث ميزنم نويز از طريق القاي از كنتاكت وهسته رله به بوبين ودر نهايت به مدار باشه.
وتاحالا نتوانستم اين نويز را در داخل منزل شبيه سازي كنم.
آيا كسي با اين موضوع برخورد كرده ؟وراهي براي ان پيداكرده ؟
در گير ودار رفع ريست شدن avr متوجه شدم برنامه ريزي كردن فيوز بيت ckopt و استفاده از كرستال بجاي اسيلاتور داخلي در كاهش ريست شدن خيلي موثر ولي كاملا حل نميشه 8O
سلام
منم این مشکلو داشتم البته وقتی از رله استفاده می کردم اگه می تونی از درایور استفاده کنی مشکلت حل می شه اگه برای موتورای dcمی خای l298مناسب ولی اگه acباید از scr یا ترایاک استفاده کنی.
از یک اپتوکوپلر استفاده کن . به خازن تغذیه ی میکرو هم حتماً یک الکترولیت حدود 100 میکرو فاراد هم اضافه کن.
مشكل ريست شدن ميكرو هنگام كار رله بخاطر كم شدن جريان ميكرو به وجود مياد شما ولت مترو رو بزارپايه هاي ورودي ميكرو كه تغذيه ميشه بزار ودقت كن وقتي رله وصل كرد ولتاژ براي يه لحظه مياد روي2.5 شايد م كمتر براي همين ميكرو ريست ميشه وبر ميگرده اول برنامه اينم بگم اصلا شما لازم نيست رله مدارت كار كنه تا آزمايش كني يه وسيله برقي بزن به برق تو اون لحظه ميكروت ريست ميشه
براي حل مشكلت خيلي از دوستان نظراتي دادن ولي من چون خودم درگير اين موضوع بودم وبا اضافه كردن يه رگولاتو ديگه وتامين جريان ميكروت از رگولاتو ر دوم ميتوني مشكلتو حل كني يادت نره براي رگولاتور دوم خازن بزاري
سلام
من این مشکل رودارم با اینکه مدار تریاک استفاده میکنم واز درایور تریاک برای ایزوله کردن مدار استفاده میکنم.
من درهنگام در امدن دوشاخ و دوباره زدنش میکرو ریست میشه.
شما باید برای تغذیه مدارتون یه PFC بزارین تا ولتاژ و جریان خیلی سریع روی مدار اثر نکه و هیمن طور اثر اونها خیلی سریع از مدار حذف نشه
[سلام
من این مشکل رودارم با اینکه مدار تریاک استفاده میکنم واز درایور تریاک برای ایزوله کردن مدار استفاده میکنم.
من درهنگام در امدن دوشاخ و دوباره زدنش میکرو ریست میشه.
درود و سلام
دوستان و کاربران گرامی
نوع تغذیه مدار را هم ذکر کنید.
و آیا از بخش نویز گیر بهره برده اید یا خیر.
دقت داشته باشید برای رله مکانیکی از یک دیود موازی با آن و با تغذیه معکوس استفاده میشود.
با گذاشتن خازن 100تا 220 نانو فاراد با خازن اصلی تغذیه شاید مشکل کم شود.
شاید هم با افزایش اندازه "خازن شیمیایی اصلی تغذیه" درست شود.
اگر بازم نشد یک فیلتر ال سی به پایه های تغذیه آن ببندیم. میتونه از نوع "پی" هم باشد.