۰۳-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۲۲:۴۸:۳۴
صفحهها: 1 2
۰۳-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۲۳:۰۰:۰۲
دیتا بیس از اسمش معلومه یعنی پایگاه داده جایی که کلیه اطلاعات در اون متمرکز میشن برای سهولت دسترسی و استفاده
روش استفاده از اون خیلی ساده هست با ابزارهایی مثل ado میتونی به بانک وصل بشی و با زبانهایی مثل sql اطلاعات مورد نظر رو از بانکت بخونی
سایتهای html و سایتهایی که به صورت استا (static) هستند درای database نمیباشند سایتهای پویا و مبتنی بر زبانهای تحت وبی همچون asp و php با database کار میکنند
روش استفاده از اون خیلی ساده هست با ابزارهایی مثل ado میتونی به بانک وصل بشی و با زبانهایی مثل sql اطلاعات مورد نظر رو از بانکت بخونی
سایتهای html و سایتهایی که به صورت استا (static) هستند درای database نمیباشند سایتهای پویا و مبتنی بر زبانهای تحت وبی همچون asp و php با database کار میکنند
۰۴-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۱۸:۳۴:۴۱
ممنون جناب لرد:
سایت هایی که دیتا بیس ندارن چه جوری کار می کنند .
می شه منظور از استا رو دقیق بیان کنید . راستش من یه مبتدیم.
سایت هایی که دیتا بیس ندارن چه جوری کار می کنند .
می شه منظور از استا رو دقیق بیان کنید . راستش من یه مبتدیم.
۰۴-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۱۹:۴۰:۳۶
دوست من ، بهتره مکانیسم کار رو توضیح بدم تا بهتر متوجه بشی . ابتدا باید بدونی که Browser ها فقط صفحات استاتیک رو تفسیر میکنن ( یعنی همون HTML یا جاواسکریپت یا ..)
وقتی شما یک صفحه وب رو از یک سرور در خواست میکنی ( توسط Browser مثل IE یا Firefox یا ... ) این درخواست توسط پروتکل HTTP به سرور ارسال میشه . دو حالت وجود داره :
1-صفحه استاتیک هست یعنی فقط محتوایی داره که برای نمایش اون وجود Browser کافیه و مستقیما در کامپیوتر یوزر قابل نمایش هست مثلا HTML یا کد جاواسکریپت . در این حالت سرور تنها کاری که میکنه اینه به درخواست HTTP شما یک پاسخ میده و اونهم اینکه تمام محتوای کد HTML رو برای Browser شما میفرسته .
2-صفحه داینامیک هست (مثلا asp یا php یا .... ) و Browser نمیتونه به تنهایی صفحه رو نمایش بده و نیاز هست که سرور ایتدا این صفحه رو تفسیر کنه و تفسیر شده این صفحه که یک صفحه استاتیک خواهد بود رو برای Browser شما ارسال کنه . تفسیر میتونه شامل هرگونه عملیات وابسته به سرور مثل دسترسی و بازیابی اطلاعات Database باشه . پس اینجا سرور دوتا کار میکنه تفسیر صفحه داینامیک و دوم تبدیل اون به یک صفحه استاتیک قابل دیدن در Browser !
بعنوان مثال همین صفحه یک صفحه PHP هست . وقتط شما این صفحه رو از سرور درخواست میکنید سرور کدهای PHP رو تفسیر میکنه ، اطلاعات رو از دیتابیس میخونه و توی کد HTML صفحه جایگزین میکنه و یک صفحه کاملا استاندارد HTML رو برای Browser شما ارسال میکنه .
وقتی شما یک صفحه وب رو از یک سرور در خواست میکنی ( توسط Browser مثل IE یا Firefox یا ... ) این درخواست توسط پروتکل HTTP به سرور ارسال میشه . دو حالت وجود داره :
1-صفحه استاتیک هست یعنی فقط محتوایی داره که برای نمایش اون وجود Browser کافیه و مستقیما در کامپیوتر یوزر قابل نمایش هست مثلا HTML یا کد جاواسکریپت . در این حالت سرور تنها کاری که میکنه اینه به درخواست HTTP شما یک پاسخ میده و اونهم اینکه تمام محتوای کد HTML رو برای Browser شما میفرسته .
2-صفحه داینامیک هست (مثلا asp یا php یا .... ) و Browser نمیتونه به تنهایی صفحه رو نمایش بده و نیاز هست که سرور ایتدا این صفحه رو تفسیر کنه و تفسیر شده این صفحه که یک صفحه استاتیک خواهد بود رو برای Browser شما ارسال کنه . تفسیر میتونه شامل هرگونه عملیات وابسته به سرور مثل دسترسی و بازیابی اطلاعات Database باشه . پس اینجا سرور دوتا کار میکنه تفسیر صفحه داینامیک و دوم تبدیل اون به یک صفحه استاتیک قابل دیدن در Browser !
بعنوان مثال همین صفحه یک صفحه PHP هست . وقتط شما این صفحه رو از سرور درخواست میکنید سرور کدهای PHP رو تفسیر میکنه ، اطلاعات رو از دیتابیس میخونه و توی کد HTML صفحه جایگزین میکنه و یک صفحه کاملا استاندارد HTML رو برای Browser شما ارسال میکنه .
۰۴-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۲۲:۴۵:۲۹
بسیار فرزاتر از حد انتظارم مفید بود خیلی ممنون.
اگر اجازه بدید حقیر به سوالاتم ادامه بدم.
1.چرا browser ها نمی تونن صفحه و یا بهتر بگم کد php یا asp رو بخونن؟
2. می شه یه مقدار راجع به الگوریتم کاری http و روش کار اون به طور دقیق توضیح بدید؟ و بهتر چه کار هایی انجام می ده؟
خیلی ممنون می شم.
اگر اجازه بدید حقیر به سوالاتم ادامه بدم.
1.چرا browser ها نمی تونن صفحه و یا بهتر بگم کد php یا asp رو بخونن؟
2. می شه یه مقدار راجع به الگوریتم کاری http و روش کار اون به طور دقیق توضیح بدید؟ و بهتر چه کار هایی انجام می ده؟
خیلی ممنون می شم.
۰۵-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۰۱:۲۸:۵۴
نقل قول: .چرا browser ها نمی تونن صفحه و یا بهتر بگم کد php یا asp رو بخونن؟
اگر کمی دقت کنید جواب این سوال واضح هست . Browser نرم افزاریه که برای نمایش صفحات استاتیک ساخته شده چون وب کلا بر اساس درخواست و پاسخهای HTTP هست (توضیحات مربوط به HTTP رو هم در پایین آوردم )
این لحن نباید شما رو به این تفکر واداره که حتما میشه نرم افزاری نوشت که صفحات داینامیک رو بخونه چونکه داینامیک بودن صفحات فقط از نظر طراحان وب مهمه نه کاربر ، چون کاربر استاتیک بودن یا داینامیک بودن صفحه رو احساس نمیکنه و فقط میخواد صفحه وب مورد نظرش براش نمایش داده بشه !!
حالا که دید شما تغییر کرد باید بگم که از نظر طراحی وب ، برای دسترسی به ریسورس های سرور ( مثل همون دیتابیس ) ما مجبور هستیم که از طریقی با سرور رابطه برقرار کنیم . اینکار از طریق برنامه نویسی سمت سرور ( server side ) و با کمک تکنولوژی هایی مثل Asp یا PHP یا ... انجام میشه . مثلا برای دسترسی به دیتابیس باید کدهای مختلفی رو بنویسیم و وب سرور رو مجبور کنیم اونها رو پس از استخراج از دیتابیس به شکل دلخواه ما نمایش بدن .
نقل قول: . می شه یه مقدار راجع به الگوریتم کاری http و روش کار اون به طور دقیق توضیح بدید؟ و بهتر چه کار هایی انجام می ده؟
HTTP یا Hypertext Transfer Protocol یک پروتوکول یا زبان مکالمه استاندارد بین وب سرور و کلاینت هست ( الگوریتم نیست !!) میتونی اینطور تصور کنی که یک زبان بین اللملی برای تبادل اطلاعات بر روی وب هست . مثلا مهم نیست سیستم ما ویندوزه یا مکینتاشه یا سرور ما چه سیستم عاملی داره و از چه فرمت داده ای استفاده میکنه و .... مهم اینه که تبادل داده بین وب سرور و کلایت ها کاملا استاندارد و یکسانه .
اینکه HTTP چطور کار میکنه خیلی مفصله ولی خوب میشه یک مقدمه ای در موردش گفت . مثلا برای درخواست یک صفحه ، Browser درخواستی یا یک request به سرور میفرسته ( معمولا به پورت 80 ) سرور پس از دریافت این درخواست اونو بررسی میکنه و به browser پاسخ مناسب میده (بهش response میگن ) این درخواست و پاسخ ها بین سرور و کلاینت بصورت گسسته ادامه داره . علت گسسته بودنش اینه که HTTP یک پروتوکل stateless هست یعنی اینکه بین وب سرور و کلاینت یک ارتباط دائمی برقرار نیست و هر وقت درخواستی باشه ارسال میشه و سرور به اون جواب میده و سرور تمام این قضیه رو فراموش میکنه . در درخواست بعدیه کلاینت ، سرور حتی نمیدونه که درخواست بعدی از کی اومده و با اون دقیقا مثل یک درخواست جدید برخورد میکنه .
در برخی موارد لازم هست که سرور کلاینت رو به یاد بیاره ، در اینجاست که اجزایی مثل کوکی ها یا متغییر های Session به بازشناسی دوباره شما کمک میکنند .
۰۵-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۰۱:۲۹:۵۵
سلام
در مورد سوال اولت باید بگم browser ها می تونن کد رو بخونن اما سرور اجازه نمی ده ! یعنی در مورد ای اس پی و پی اچ پی و زبان های ... درخواست کاربر توسط browser به سرور ارسال میشه . در سرور هم پردازش انجام میشه و خروجی رو برای browser برگشت میده . یعنی کاربر مستقیم با سورس کد ارتباط نداره.
(البته اگه سرور دچار اختلال بشه بروزر کد رو هم نشون میده !)
در مورد سوال دوم :
پروتکل انتقال فوق متن(Hyper text transfer Protocol )مجموعه اي از قوانين براي انتقال فايل ها (متن , تصاوير گرافيکي ,صدا ,ويدئو و ديگر فايل هاي مولتي مديا) در شبکه وب مي باشد.وقتي کاربر مرورگر وب را باز ميکند بطور غير مستقيم استفاده از پروتکل HTTP را آغاز مي کند. HTTP يک پروتکل لايه appliction مي باشد که روي پروتکل TCP/IP اجرا مي شود.
HTTP بدين مفهوم است که فايل ها ميتوانند شامل ارجاعهايي به فايل هاي ديگر باشند که موجب درخواست هاي اضافي براي انتقال مي شود.هر سرور وب علاوه بر صفحات موجود روي آن يک deamon دارد که براي دريافت و پاسخگويي به درخواست ها تعبيه شده است. مرورگر وب شما در واقع يک سرويس گيرنده HTTP است که درخواست را براي سرور مي فرستد.وقتي مرورگر وب کاربر با وارد کردن URL يا آدرس IP فايلي را در خواست ميکند,مرورگر وب درخواستي براي آن فايل ارسال ميکند,مرورگر وب درخواست را به فرمت HTTP در مي آورد و براي سرور ار سال ميکندو فايل ها بعد از دريافت از سرور براي سيستم درخواست کننده اوليه مي فرستد.
آخرين نسخه HTTP نسخه 1.1مي باشد. اين نسخه فايل هاي وب را سريعتر منتقل مي کند.و آخرين سرور هاي وب و مرورگر ها را پشتيباني ميکند.در زير به طور مختصر بررسي ميکنيم که چگونه 1.1اطلاعات را سريعتر ارسال ميکند:به جاي اينکه براي هر درخواست يک بار ارتباط(پورت مربوطه)باز وبسته شود,يک ارتباط طولاني تر برقرار ميشود که به چندين درخواست اجازه مي دهد.
که در بافر خروجي در صف قرار گيرند.پروتکل کنترل انتقال (TCP) ميتواند چندين درخواست را در يک سيگمنت قرار داده و به لايه IP
تحويل دهد.چون کل قطع و وصل شدن ارتباط پايدار در اين نسخه شبيه برنامه KeepAlive در مرورگر Netscape مي باشد
ولي کارايي بهتري داشته و عبور از سرور هاي پروکسي را بهتر کنترل مي کند.
مرورگري که نسخه 1.1را پشتيباني ميکند ميتواند فايل هاي HTML را فشرده کند و با اين عمل داده هاي کمتري بين سرويس گيرنده و سرور جا بجا مي شود.
علاوه بر مزاياي فوق نسخه 1.1اين قابليت را دارد که چندين نام حوزه از يک آدرس IP مشترک استفاده کنند. اين خاصيت پردازش
را در سرورهاي وبي که چندين وب سايت را در محيطي که اصطلاحا'' (ميزبان مجازي)ناميده مي شود سرويس ميدهند,
ساده مي کند.
موفق باشی
در مورد سوال اولت باید بگم browser ها می تونن کد رو بخونن اما سرور اجازه نمی ده ! یعنی در مورد ای اس پی و پی اچ پی و زبان های ... درخواست کاربر توسط browser به سرور ارسال میشه . در سرور هم پردازش انجام میشه و خروجی رو برای browser برگشت میده . یعنی کاربر مستقیم با سورس کد ارتباط نداره.
(البته اگه سرور دچار اختلال بشه بروزر کد رو هم نشون میده !)
در مورد سوال دوم :
پروتکل انتقال فوق متن(Hyper text transfer Protocol )مجموعه اي از قوانين براي انتقال فايل ها (متن , تصاوير گرافيکي ,صدا ,ويدئو و ديگر فايل هاي مولتي مديا) در شبکه وب مي باشد.وقتي کاربر مرورگر وب را باز ميکند بطور غير مستقيم استفاده از پروتکل HTTP را آغاز مي کند. HTTP يک پروتکل لايه appliction مي باشد که روي پروتکل TCP/IP اجرا مي شود.
HTTP بدين مفهوم است که فايل ها ميتوانند شامل ارجاعهايي به فايل هاي ديگر باشند که موجب درخواست هاي اضافي براي انتقال مي شود.هر سرور وب علاوه بر صفحات موجود روي آن يک deamon دارد که براي دريافت و پاسخگويي به درخواست ها تعبيه شده است. مرورگر وب شما در واقع يک سرويس گيرنده HTTP است که درخواست را براي سرور مي فرستد.وقتي مرورگر وب کاربر با وارد کردن URL يا آدرس IP فايلي را در خواست ميکند,مرورگر وب درخواستي براي آن فايل ارسال ميکند,مرورگر وب درخواست را به فرمت HTTP در مي آورد و براي سرور ار سال ميکندو فايل ها بعد از دريافت از سرور براي سيستم درخواست کننده اوليه مي فرستد.
آخرين نسخه HTTP نسخه 1.1مي باشد. اين نسخه فايل هاي وب را سريعتر منتقل مي کند.و آخرين سرور هاي وب و مرورگر ها را پشتيباني ميکند.در زير به طور مختصر بررسي ميکنيم که چگونه 1.1اطلاعات را سريعتر ارسال ميکند:به جاي اينکه براي هر درخواست يک بار ارتباط(پورت مربوطه)باز وبسته شود,يک ارتباط طولاني تر برقرار ميشود که به چندين درخواست اجازه مي دهد.
که در بافر خروجي در صف قرار گيرند.پروتکل کنترل انتقال (TCP) ميتواند چندين درخواست را در يک سيگمنت قرار داده و به لايه IP
تحويل دهد.چون کل قطع و وصل شدن ارتباط پايدار در اين نسخه شبيه برنامه KeepAlive در مرورگر Netscape مي باشد
ولي کارايي بهتري داشته و عبور از سرور هاي پروکسي را بهتر کنترل مي کند.
مرورگري که نسخه 1.1را پشتيباني ميکند ميتواند فايل هاي HTML را فشرده کند و با اين عمل داده هاي کمتري بين سرويس گيرنده و سرور جا بجا مي شود.
علاوه بر مزاياي فوق نسخه 1.1اين قابليت را دارد که چندين نام حوزه از يک آدرس IP مشترک استفاده کنند. اين خاصيت پردازش
را در سرورهاي وبي که چندين وب سايت را در محيطي که اصطلاحا'' (ميزبان مجازي)ناميده مي شود سرويس ميدهند,
ساده مي کند.
موفق باشی
۰۵-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۱۴:۳۰:۲۳
arashrj نوشته است:(متن , تصاوير گرافيکي ,صدا ,ويدئو و ديگر فايل هاي مولتي مديا)بسیار از هر دو دوستمون ممنونم.
ولی من این وسط یه سوال برام پیش اومد .
آیا http می تونه پهنای باند یک سایت رو اشغال کنه.
در ضمن می شه درباره ی ماهیت خود http توضیح بدید؟ مثلا اگر یه برنامست با چه زبانی نوشته شده.
(اگر سوالام احمقانست شما به بزرگی خودتون ببخشید مبتدیم دیگه)
ممنون.
۱۵-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۱۸:۲۵:۰۷
سلام:
فرض کنید من یک برنامه به صورت html نوشتم و بعد تو دیتا بیس ذخیره می کنم . (به صورت باینری)
وقتی که یه براوزر اونو در خواست می کنه مصلما باید کد های اون به html ترجمه و اجرا بشه . در این صورت آیا برنامه ی من اجرا می شه؟ اگر بله تا چه مدت اجراش دووم میاره ؟ آیا تا وقتی که اطلاعات توسط براوزر در یافت بشه یا ...
در ضمن برنامه سرور ساید است.
و توضیح آنکه: ببینید مسلما بعد از در خواست هر براوزر ارتباط بعد از یه مدتی قطع می شه (حتی با وجود کوکی) آیا وقتی که این ارتباط قطع بشه برنامه ی من هم از بین می ره .
در آخر فرض کنید که من یه ربات نوشته باشم.
با تشکر
فرض کنید من یک برنامه به صورت html نوشتم و بعد تو دیتا بیس ذخیره می کنم . (به صورت باینری)
وقتی که یه براوزر اونو در خواست می کنه مصلما باید کد های اون به html ترجمه و اجرا بشه . در این صورت آیا برنامه ی من اجرا می شه؟ اگر بله تا چه مدت اجراش دووم میاره ؟ آیا تا وقتی که اطلاعات توسط براوزر در یافت بشه یا ...
در ضمن برنامه سرور ساید است.
و توضیح آنکه: ببینید مسلما بعد از در خواست هر براوزر ارتباط بعد از یه مدتی قطع می شه (حتی با وجود کوکی) آیا وقتی که این ارتباط قطع بشه برنامه ی من هم از بین می ره .
با تشکر
۰۹-خرداد-۱۳۸۷, ۱۳:۴۷:۵۹
Agary نوشته است:سلام:فایل html رو ذخیره کردین به چه عنوانی؟(برای download?)
نقل قول: وقتی که یه براوزر اونو در خواست می کنه مصلما باید کد های اون به html ترجمه و اجرا بشه . در این صورت آیا برنامه ی من اجرا می شه؟ اگر بله تا چه مدت اجراش دووم میاره ؟ آیا تا وقتی که اطلاعات توسط براوزر در یافت بشه یا ...وقتی برنامه در خواست میشه به صورت همون فایل html رو سیستم طرف ذخیره میشه و اگه طرف روش کلیک کنه با default browser طرف اون فایل html براش باز میشه
نقل قول: در ضمن برنامه سرور ساید است.اگه برنامتون server side هست که اطلاات رو در بانک به صورت html ذخیره نمیکنه بلکه موقع درخواست صفحه مورد نظر اونو ساخته و به بروزر درخواست کننده ارسال میکنه
نقل قول: و توضیح آنکه: ببینید مسلما بعد از در خواست هر براوزر ارتباط بعد از یه مدتی قطع می شه (حتی با وجود کوکی) آیا وقتی که این ارتباط قطع بشه برنامه ی من هم از بین می ره .(من که هنوز متوجه شدم شما دقیق چی میخواهی بهتره در مورد برنامت بیشتر توضیح بدی و کاری که میخواهی انجام بدی)
با تشکر
۱۰-خرداد-۱۳۸۷, ۱۸:۲۶:۳۱
سلام و خسته نباشید خدمت شما
راستش من اگر سوالی می کنم به دلیل کمبود آگاهی و نشان از ضعف منه پس لطفا اشتباهات من رو به بزرگی خودتون ببخشید.
ببینید من می خوام یه ربات نرم افزاری بنویسم (فرضا...)
می خوام که از دات نت ها استفاده کنم ، کد های اونا رو به صورت باینری در بیارم ، بعد تو یکی از صفحات دیتا بیس ذخیره کنم .
حالا اگر که کسی الز این صفحه دیدن کنه و ریکواست بده آیا کد باینری من ترجمه می شه و در نهایت ربات من اجرا می شه یا نه؟ یا کلا چنین کاری امکان پذیر نیست
فرض رو هم بر این بذارید که سرور از کامپایل صفر و 1 پشتیبانی می کنه.
خیلی ممنونم
راستش من اگر سوالی می کنم به دلیل کمبود آگاهی و نشان از ضعف منه پس لطفا اشتباهات من رو به بزرگی خودتون ببخشید.
ببینید من می خوام یه ربات نرم افزاری بنویسم (فرضا...)
می خوام که از دات نت ها استفاده کنم ، کد های اونا رو به صورت باینری در بیارم ، بعد تو یکی از صفحات دیتا بیس ذخیره کنم .
حالا اگر که کسی الز این صفحه دیدن کنه و ریکواست بده آیا کد باینری من ترجمه می شه و در نهایت ربات من اجرا می شه یا نه؟ یا کلا چنین کاری امکان پذیر نیست
فرض رو هم بر این بذارید که سرور از کامپایل صفر و 1 پشتیبانی می کنه.
خیلی ممنونم
صفحهها: 1 2