با سلام
من میخوام یه پروژه ساده مثل تعیین دما با میکرو avr رو
روی برد pci کامپیوتر اجرا کنم.(این کار رو با پورت com انجام دادم)
به این صورت که میکرو بتونه با اسلات PCI ارتباط بر قرار کنه
و یه برنامه این اطلاعات ارسالی از میکرو رو نمایش بده.
اگر دو ستان در این زمینه کار کردند یا اطلاعاتی دارند
لطفا من را هم راهنمایی کنند.
با تشکر
پورت PCI فرکانس زیادی داره با یه میکروی معمولی نمی شه باهاش کار کرد فکر کنم تنها راهش استفاده از FPGA ها باشه
من با ISA کار کردم با اون می شه ولی PCI رو بعید می دونم
با سلام
در کامپيوتر از عناصر سخت افزاری متفاوتی استفاده می گردد. تمامی عناصر فوق نيازمند ارتباط سريع با يکديگر می باشند و این عناصر برای ارتباط با هم از گذر گاه ها استفاده میکنند.گذرگاه ، کانال و يا مسيری است که بين عناصر کامپيوتر قرار می گيرد. انواع متفاوتی گذرگاه وجود دارد. گذرگاه PCI)Peripheral Component Interconnect) يکی ازنمونه های فوق است .يک کامپيوتر شخصی دارای دو نوع گذرگاه است : نوع اول را " گذرگاه سيستم " و يا " گذرگاه محلی " می گويند. گذرگاه فوق پردازنده و حافظه را به يکديگر مرتبط می نمايد. ساير گذرگاه ها نظير گذرگاه های PCI و ISA از طريق يک پل( گذرگاه) ارتباطی به " گذرگاه سيستم " مرتبط می گردند.
در سال 1990 شرکت اينتل، استاندارد جديدی با نام PCI را معرفی کرد. در گذرگاه فوق دستگاهها قادر به دستيابی مستقيم به حافظه سيستم می باشند. . برای ارتباط با پردازنده از يک " پل ارتباطی " جهت ارتباط گذرگاه فوق، با گذرگاه FrontSide استفاده می گردد.
PCI قادر به اتصال حداکثر پنج عنصر خارجی است . هر يک از عناصر خارجی می توانند با دو دستگاه ثابت بر روی برد اصلی جايگزين گردند. تراشه " پل ارتباطی " PCI ، سرعت مناسب برای گذرگاه را مستقل از سرعت پردازنده تنظيم می نمايد. گذرگاه های PCI در ابتدا 32 بيتی و دارای سرعت 33 مگاهرتز(کامپیوترهای اولیه) بودند. درادامه با اعمال تغييرات سرعت آنها به 66 مگاهرتز و 64 بيتی شدند. اخيرا" نيز سرعت گذرگاه فوق تغيير و به 133 مگاهرتز(کامپیوترهای امروزی) رسيده است.( در چنين حالتی سرعت ارسال داده به يک گيگا بايت در ثانيه خواهد رسيد )نحوه عملکرد PCI
مراحل نصب يک کارت جديد PCI ( کارت صدا ) بشرح زير است :
- کيس کامپيوتر را باز کرده و کارت صدا رادر يکی از اسلات های آزاد PCI قرار دهيد.
- کيس کامپيوتر را بسته و سيستم را روشن نمائيد.
- BIOS سيستم اقدام به مقداردهی اوليه PNP BIOS می نمايد.
- PNP BIOS عمليات جستجوی گذرگاه های PCI را بمنظور سخت افزار جديد انجام می دهد. بدين منظور برای هر دستگاه سيگنالی ارسال و از او می خواهد که خود را معرفی نمايد.
- کارت صدا ( در اين مثال خاص ) اقدام به معرفی خود می نمايد . مشخصه (ID) دستگاه از طريق گذرگاه برای BIOS برگردانده می شود.
- PNP BIOS محتويات ESCD را بمنظور آگاهی از وجود اطلاعات لازم برای پيکربندی کارت صدا بررسی می نمايد. با توجه به اينکه کارت صدا تازه نصب شده است اطلاعات ESCD برای آن وجود ندارد.
- PNP BIOS تنظيمات و مقدار دهی لازم برای IRQ ، DMA ،Memory Address و I/O را انجام داده و نتايج عمليات خود را در ESCD ثبت خواهد کرد.
- سيستم عامل مربوطه ( مثلا" ويندوز 98 ) فعال می گردد. عمليات بررسی محتويات ESCD و گذرگاه PCI انجام می گيرد. سيستم عامل تشخيص خواهد داد که آيا کارت صدا جديدا" نصب شد ه است؟ ( يک دستگاه جديد) در اين حالت پنجره ای نمايش داده شده و در آن اعلام می گردد که ويندوز يک سخت افزار جديد را پيدا کرده است . در اين حالت هويت سخت افزار جديد مشخص خواهد شد.
- در صورتيکه سيستم عامل قادر به تشخيص نوع دستگاه باشد، نوع دستگاه کشف شده ! اعلام و عمليات نصب درايور ( نرم افزاری که باعث فعال شدن دستگاه برای ارتباط با سيستم عامل خواهد شد ) آغاز می گردد . در ادامه ممکن است سيستم عامل درخواست ديسک حاوی درايور را داشته باشد . در صورتيکه ويندوز قادر به تشخيص نوع سخت افزار جديد نگردد با ارائه يکه جعبه محاوره ای از شما می خواهد که نوع سخت افزار را مشخص نمائيد.
- پس از نصب درايور، دستگاه نصب شده برای استفاده آماده خواهد بود. پس از نصب درايور برخی دستگاهها ،لازم است سيستم راه اندازی مجدد گردد.
- فرض کنيد قصد ذخيره کردن برخی فايل ها ی صوتی موجود بر روی يک نوار کاست را داشته باشيد. نرم افزار مربوط به ضبط صدا را فعال و عمليات ضبط آغاز می گردد( از نوار کاست که درون ضبط صوت است به کامپيوتر )
- صدا از طريق يک کانکتور خارجی صدا که ضبط صوت را به کارت صدا متصل نموده است وارد کامپيوتر خواهد شد. کارت صدا سيگنا ل های آنالوگ را به ديجيتال تبديل خواهد کرد
- داده ها ی صوتی ديجيتال از طريق کارت صدا و بکمک گذرگاه PCI برای کنترل کننده گذرگاه ارسال خواهند شد. کنترل کننده گذرگاه اولويت دستگاه ارسال کننده ، بمنظور ارسال اطلاعات برای پردازنده را مشخص می نمايد.بررسی خواهد شد که آيا داده ها قصد استقرار مستقيم در حافظه را داشته و يا به کمک پردازنده نياز دارند.
- با توجه به اينکه کارت صدا در حالت ضبط است کنترل کننده گذرگاه، اولويت بالائی را برای آن در نظر خواهد گرفت . بدين ترتيب داده های موجود بر روی گذرگاه ارتباطی ، برای گذرگاه سيستم ارسال خواهند شد.
- گذرگاه سيستم، داده ها را در حافظه سيستم ذخيره خواهد کرد. پس از اتمام ضبط صدا می توان تصميم لازم را در خصوص داده های ارسالی کارت صدا اتخاذ نمود. در صورت تمايل می توان آنها را بر روی يک رسانه ذخيره سازی دائم نظير هارد ذخيره و يا بمنظور تکميل پردازش های لازم ، همچنان در حافظه باقی خواهند ماند.
موفق باشید
با تشکر از مدیر انجمن و مدیر سایت که به من پاسخ دادند
دوست عزیز من منظور شما را از FPGA متوجه نشدم
(آخه من رشتم کامپیوتر هس)
من کتاب آقای محسن شکیبا فر به نام
اصول راه اندازی و کنترل دستگاه هی جانبی را هم
گرفتم ولی توضیحات مختصری در این زمینه دادن
دوست عزیز اگر بتونید یه مثال عملی حتی از ISA
به من معرفی کنید خیلی میتونه به من کمک کنه
آیا مطلب یا سایتی سراغ دارید
با تشکر
سلام
دوست عزیز پورت های داخلی کامپیوتر برای ارتباط با سرعت بالا طراحی شده اند وبرای ارتباط با avr(یا دیگر میکرو ها) که نهایتا فرکانس کارش 16mhz است مناسب نمی باشد(این نظر من بود)
اگر شما بخواهید متوانیم با هم روی پورت های خروجی(usb,lpt,com) کار کنیم
بحث در مورد fpga
موفق باشید
سلام عزیزان کسی میتونه نقشه 12ولت و 5 ولت pci رو به من بده منم دارم رو این مورد کار میکنم ولی چون نتونستم ارتباط بر قرار کنم مجبورم با کام پورت کار کنم ولی میخوام برق کیت رو از درگاه توسعه pci استفاده کنم
فکر نکنم گرفتن ولتاژ از pci کار درستی باشه