امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امتیازات: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چت باکس علمی ایران ویج
نویسنده پیام
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 67

تشکرها : 1080
( 2045 تشکر در 565 ارسال )
ارسال: #947
RE: چت باکس علمی ایران ویج
نقل قول: @ اكبر خان :
پس اين سلول هايي رو كه پك مي كنن چي هست ؟!
هيچ مشكلي ندارهه ،‌فقط ترجيحا باتري ها يه نوع باشن و ولتاژ و جريانشون قد هم باشه.
در مورد شارژ كردن اگر موازي هستن ، به نظر من كه مشكلي ندارهه.
باتريه 12v و 7آمپر ساعت ،‌به اين معنيه كه اگر 1 ساعت 7آمپر ازش بكشي خالي مي شه. اما بسته به نوع باتري ممكنه اين جريان رو نتونه تامين كنه يا براش ضرر داشته باشه و خودش رو خراب كنه اما در هر صورت 7 آمپر ساعت هست.
اگر 2تا از اين ها رو موازي كني ،‌يه باتري 12 ولت و 14 آمپر ساعت داري ، اما معنيش اين نيست كه اجازه داري 14 آمپر ازش بكشي !
سلول خورشيدي و ... هم همينطورهه ، سلول هاش رو با هم سري و موازي مي كنن.
هرچي تعداد باتري هاي موازي بيشتر باشه ، آمپر ساعت هم مي رهه بالا. مي توني شارژ و دشارژ لحظه اي در نظر بگيري ، ( مثلا اگر مقاومت داخلي ها كمي تفاوت داشته باشه ) باقيش هم هر باتري يه مقداري از سهم خودش مي دهه و به هيچ كدوم فشار نمي ياد ،‌اما مجموعشون جريان زيادي رو مي سازهه و اينم مشكلي ندارهه.

نقل قول :تازه از همه قضایا بگذریم چطور دو باتری موازی شده با توجه به ایده ال نیودنشون و نداشتن مقاومت برابر میتونن تویه لحطه یه جریان مساوی بدن اینجوری یکی زودتر خالی میشه و اون یکی که خالی شده پر رو هم خالی میکنه.

اگر سري باشن ، بايد جريان مساوي بدن ،‌در اين حالت الزامي به دادن جريان مساوي نيست!
يكي يكم بيشتر جريان مي ده و يكي يكم كمتر ، هيچ كس نمي تونه زودتر خالي بشه ، چون همزمان هم ديگه رو شارژ مي كنن و در نهايت با هم خالي مي شن.

ممنون مرتضی جان که پاسخ دادی.
این صفحه رو نکاتی در مورد باتری ها میشه ببینی.

نوشته موازی کردن باتری not recomended.
http://www.teamtornado.co.uk/batt.htm
۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۲:۱۳:۰۷
تشکر شده توسط : babyy, Ambassador
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 9
( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #948
(۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۷:۲۶:۰۵)zhashemi نوشته است:
(۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۲:۲۵:۵۷)sharin نوشته است: كردم. از لينك دادن هم نترسيد ، مطمئن باشيد ضرر نمي كنيد!!!

موفق باشيد.
تشکر مهندس!
حالا یه چیزایی فهمیدم!
این چه حرفیه مهندس! چرا بترسم؟؟؟Amaze راستش روم نشد. با خودم گفتم پیش خودتون فکرنکنید لقمه حاضرآماده میخوام.
این هم لینکش مهندس! شرمنده شدم! ببخشیدShy

سلام میشه نظرتون رو راجع بهش بدونم!
من هرچی میخونمش سوالام بیشتر میشه!
Confused
ممنون
۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۲:۴۸:۱۱
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #949
(۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۵۴:۵۱)sharin نوشته است: @ اميد :
از roboeq تا حالا خريد نكردم ، بنظرم گرون مي دهه ، اما بچه هاي فروم تائيدش كردن ،‌مي گن سريع مي فرسته.
با اكبر خان در مورد iran-micro موافقم ، احتمالش هست ،‌البته يه سري از لوازمش بايد اينجوري باشه نه همش ،‌گرچه تفاوتي در نتيجه ندارهه Biggrin

@zhashemi :
لينك درسته ،‌اما براي من باز نشد ،‌مشكل از سمت خودمه. اما اگر مشكلتون حل شد ،‌كه حله ...
یه لینک دیگه گذاشتم مهندس!
این حرفتون رو خطاب به خودم ندیده بودم! ببخشید!
میشه لطف کنی یه نگاهی بهش بندازی ونظرتو بگی من همه اش داره سوالام زیاد میشهAmaze
متشکر
اینجا هم لینکش رو گذاشتم
۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۵۷:۱۳
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #950
@ اكبر:
اكبر خان ، خيلي طولاني بود ، وقت كردم چكش مي كنم، حتما.

@zhashemi :
مهندس كجاش نا مفهوم بودهه براتون ، كاملا با توضيحاتي كه دادم هم خونه. دقت كنيد براي شرح دادن ، كاملا تئوري و ايده آل بحث مي كنيم. توي اون لينك ديد عملي هم گرفته ،‌كه اصلا فكر نمي كنم براي شما نياز باشه.
تنها چيزي كه نياز مي بينم بگم اينه كه ، در اون لينكه گفته ما اين كارا رو انجام مي ديم با محاسبات تئوري مون و بايد به اين نتايج برسيم. اما در حين عمل مي بينه از عدد 129 به بعد كه ورودي ها رو دارهه زياد مي كنه ، خروجي تغييري نمي كنه و در واقع اشباع شده! اين جنبه ي عملي هست و شما نيازي به اين موارد نداريد ،‌اما در هر صورت براي رفع اين اشكال به قول خودش اومده راه حل دادهه ، يكي اينكه VCC رو براي OP-AMP به جاي 0 و5 بين 0و 6.5 مثلا گرفته ، اين مشكل رو حل كرده و راه ديگه اينكه اومده OP-AMP رو 7 بيتي در نظر گرفته !
و اما دليلش چيه؟
دليل اينه كه خروجي OP-AMP هميشه ( بسته به نوعش ) حدود 2 ولت از مقدار VCC اش كمترهه ،‌يعني ما تئوري مي گيم Vref رو 5v بگيريم ، انتظار 5v در خروجي داريم ، پس تغذيه ي OP-AMP رو بايد حدود 6.5 تا 7v بگيريم تا خروجي تغييرات مد نظر ما رو داشته باشه.
باز مي گم ، شما مفهومش رو بفهمد ، كار با ريزه كاري هاي عمليش نداشته باشيد.

موفق باشيد.

۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۶:۳۵:۰۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, zhashemi, Ambassador
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 57

تشکرها : 4094
( 6339 تشکر در 2085 ارسال )
ارسال: #951
(۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۲:۱۳:۰۷)akbar8 نوشته است:
نقل قول: @ اكبر خان :
پس اين سلول هايي رو كه پك مي كنن چي هست ؟!
هيچ مشكلي ندارهه ،‌فقط ترجيحا باتري ها يه نوع باشن و ولتاژ و جريانشون قد هم باشه.
در مورد شارژ كردن اگر موازي هستن ، به نظر من كه مشكلي ندارهه.
باتريه 12v و 7آمپر ساعت ،‌به اين معنيه كه اگر 1 ساعت 7آمپر ازش بكشي خالي مي شه. اما بسته به نوع باتري ممكنه اين جريان رو نتونه تامين كنه يا براش ضرر داشته باشه و خودش رو خراب كنه اما در هر صورت 7 آمپر ساعت هست.
اگر 2تا از اين ها رو موازي كني ،‌يه باتري 12 ولت و 14 آمپر ساعت داري ، اما معنيش اين نيست كه اجازه داري 14 آمپر ازش بكشي !
سلول خورشيدي و ... هم همينطورهه ، سلول هاش رو با هم سري و موازي مي كنن.
هرچي تعداد باتري هاي موازي بيشتر باشه ، آمپر ساعت هم مي رهه بالا. مي توني شارژ و دشارژ لحظه اي در نظر بگيري ، ( مثلا اگر مقاومت داخلي ها كمي تفاوت داشته باشه ) باقيش هم هر باتري يه مقداري از سهم خودش مي دهه و به هيچ كدوم فشار نمي ياد ،‌اما مجموعشون جريان زيادي رو مي سازهه و اينم مشكلي ندارهه.

نقل قول :تازه از همه قضایا بگذریم چطور دو باتری موازی شده با توجه به ایده ال نیودنشون و نداشتن مقاومت برابر میتونن تویه لحطه یه جریان مساوی بدن اینجوری یکی زودتر خالی میشه و اون یکی که خالی شده پر رو هم خالی میکنه.

اگر سري باشن ، بايد جريان مساوي بدن ،‌در اين حالت الزامي به دادن جريان مساوي نيست!
يكي يكم بيشتر جريان مي ده و يكي يكم كمتر ، هيچ كس نمي تونه زودتر خالي بشه ، چون همزمان هم ديگه رو شارژ مي كنن و در نهايت با هم خالي مي شن.

ممنون مرتضی جان که پاسخ دادی.
این صفحه رو نکاتی در مورد باتری ها میشه ببینی.

نوشته موازی کردن باتری not recomended.
http://www.teamtornado.co.uk/batt.htm
علت این حرف اینه که میگه اگه اشتباها اتصال ها رو اشتباه بزنید یه جریان زیادی میگذره
همچنین اگه یکی از باطری ها خوب شارژ نشه یا مشکلی داشته باشه
-
من همیشه موازی می کنم شما اگه بتونی موقع شارژ هم موازی شارژ کنی مشکل اختلاف پتانسیل رو هم نخواهی داشت
-
(همه ی باطری های لپ تاپ ها موازی هستن مشکل عملی وجود نداره)

البته حرف خیلی بدی هم نمی زنه
چون ولتاژ و جریان بالا هست
اگه باطری ها رو میخواید جدا جدا شارژ کنید (که احتمالا همین طوره) منم میگم کار عاقلانه ای نیست
اگه نه موازی شده شارژ می کنید مشکلی نیست

به همه عشق بورز، به معدودی اعتماد کن و در حق کسی بدی نکن.
ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۶:۵۸:۳۸، توسط behzady.)
۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۶:۴۷:۳۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : sharin, babyy, محمد777, Ambassador
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #952
(۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۶:۳۵:۰۶)sharin نوشته است: @ اكبر:
اكبر خان ، خيلي طولاني بود ، وقت كردم چكش مي كنم، حتما.

@zhashemi :
مهندس كجاش نا مفهوم بودهه براتون ، كاملا با توضيحاتي كه دادم هم خونه. دقت كنيد براي شرح دادن ، كاملا تئوري و ايده آل بحث مي كنيم. توي اون لينك ديد عملي هم گرفته ،‌كه اصلا فكر نمي كنم براي شما نياز باشه.
تنها چيزي كه نياز مي بينم بگم اينه كه ، در اون لينكه گفته ما اين كارا رو انجام مي ديم با محاسبات تئوري مون و بايد به اين نتايج برسيم. اما در حين عمل مي بينه از عدد 129 به بعد كه ورودي ها رو دارهه زياد مي كنه ، خروجي تغييري نمي كنه و در واقع اشباع شده! اين جنبه ي عملي هست و شما نيازي به اين موارد نداريد ،‌اما در هر صورت براي رفع اين اشكال به قول خودش اومده راه حل دادهه ، يكي اينكه VCC رو براي OP-AMP به جاي 0 و5 بين 0و 6.5 مثلا گرفته ، اين مشكل رو حل كرده و راه ديگه اينكه اومده OP-AMP رو 7 بيتي در نظر گرفته !
و اما دليلش چيه؟
دليل اينه كه خروجي OP-AMP هميشه ( بسته به نوعش ) حدود 2 ولت از مقدار VCC اش كمترهه ،‌يعني ما تئوري مي گيم Vref رو 5v بگيريم ، انتظار 5v در خروجي داريم ، پس تغذيه ي OP-AMP رو بايد حدود 6.5 تا 7v بگيريم تا خروجي تغييرات مد نظر ما رو داشته باشه.
باز مي گم ، شما مفهومش رو بفهمد ، كار با ريزه كاري هاي عمليش نداشته باشيد.

موفق باشيد.

ممنون مهندس خیلی لطف کردی!Heart اما من یه سوالایی دارم هنوز:

از ورودی 129 به بعد اشباع شده؟؟ کجاش بود؟
Amaze

voltage V1 which is equivalent to the weight of the binary number
اینجا راجع به وزن بیت گفته ولی نگفته ضرب میشن در 0.019؟؟ ولی تو جزوه ام فقط نوشته وزن ها باهم جمع میشه واین میشه ولتاژ خروجی همین!!!

اینجاش نامفهومه:
Now that this is a resistor network, if we apply any load on the output of the first stage, this load will be considered as an additional resistor in the network, and thus will disturb the network which will no longer provide the correct & desired output voltage
اگر ما هرباری رو به قسمت اول اعمال کنیم این بار به عنوان مقاومت اضافیه؟؟؟ یعنی چی؟ هر باری کلمه درستیه؟Confused
واینجا:
This stage will isolate the point V1 from the final output V2, while always keeping the voltage V2 at the exact same value of V1. This is what we call a voltage buffer. for the voltage buffer we use an opamp with the output connected to the inverting input (this special configuration of the Op Amp is also called Voltage Follower).
مفهوم ولتاژ بافر رو نفهمیدمConfusedConfusedConfused
والبته:
No current (almost 0A) will flow from the point V1 into the OpAmp, so we wont be disturbing the resistor network configuration.
جریان بین v1و opAmp وجود نداره؟؟ چطور؟؟Amaze

وای چقدر سوال کردم! ببخشید! ولی یه کم سبک شدم!Shy

متششششششششششکرShy
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۰:۰۷:۳۲، توسط zhashemi.)
۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۰:۰۵:۱۶
تشکر شده توسط : Ambassador
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #953
نقل قول: از ورودی 129 به بعد اشباع شده؟؟ کجاش بود؟
به عنوان مثال عرض كردم كه بهتر در جريان قرار بگيريد ، خود مقاله گفته از يه جايي به بعد با افزايش ورودي رفتار خروجي خطي نيست و نهايت به جاي اينكه به 5 برسه به 4.5 مي رسه مثلا ، كه دليلش رو قبلا گفتم. و همينطور گفته اين رفتار غير خظي از ولتاژ 3.9 شروع مي شه . اگر عدد دقيقش هم مي خوايد مي شه حدود عدد 205 ! Biggrin ( ملا نقطه اي نباش مهندس مفهوم رو بچسب! )

نقل قول: اینجا راجع به وزن بیت گفته ولی نگفته ضرب میشن در 0.019؟؟ ولی تو جزوه ام فقط نوشته وزن ها باهم جمع میشه واین میشه ولتاژ خروجی همین!!!
مهندس داري اذيت مي كني ها ، فرمول رو بالا همون اول كاري نوشته ديگه ( 129 * 0.019 = 2.451V ) ، حداقل 3بار هم من گفتمش! باز شما مي گي جزوهه؟!!!
احتمال 99% شما منظور رو بد از استاد گرفتيد و بد به جزوهه منتقل كرديد. اصلا اين حرف معني ندارهه. يعني اگر ورودي رو 11111111 بدي ،‌خروجي 255 ولت مي گيري نه؟! Biggrin
اينا چيزاي واضحي هست ديگه ، هميني كه مقاله مي گه و من هم قبلا گفتم درست هست. در دبستان هم مي خونيم ضرب هم يك نوع جمع هست. يعني به جاي ضرب بالا مي توني به فرم جمع بنويسي.
قبل ورودي OP-AMP هم كه كلي تقسيم مقاومتي داريم ( همون مدار 8بيت ورودي ) ، باز ديد الكترونيكي داشته باشيد ، به اين مي گن مدار جمع كننده ، يعني ولتاژي كه از تقسيم ولتاژها حاصل مي شه ( در اثر وروديي كه بش مي ديم ) با هم جمع مي شه و ولتاژ خروجي رو مي سازهه ، اين تقسيم ولتاژ رو در فيزيك دبيرستان هم خونديم ، اگر به فرم فرمولي بنويسيم ،‌مي شه همون فرم ضربي كه قبلا گفتم و تو مقاله هم گفته. خيالت راحت ،‌ همين درسته و اين رو به عنوان يه نتيجه ي درست بپذير و ديگه از اين قسمت سوال نپرس.

نقل قول: Now that this is a resistor network, if we apply any load on the output of the first stage, this load will be considered as an additional resistor in the network, and thus will disturb the network which will no longer provide the correct & desired output voltage
اگر ما هرباری رو به قسمت اول اعمال کنیم این بار به عنوان مقاومت اضافیه؟؟؟ یعنی چی؟ هر باری کلمه درستیه؟Confused
واینجا:
This stage will isolate the point V1 from the final output V2, while always keeping the voltage V2 at the exact same value of V1. This is what we call a voltage buffer. for the voltage buffer we use an opamp with the output connected to the inverting input (this special configuration of the Op Amp is also called Voltage Follower).
والبته:
No current (almost 0A) will flow from the point V1 into the OpAmp, so we wont be disturbing the resistor network configuration.
ببينيد سوالايي كه مي كنيد الكترونيكي هست ، يعني بايد بدونيد اپ امپ چه رفتاري در مدار دارهه ،‌بدونيد مفهوم تقسيم ولتاژ چيه ، بدونيد مفهوم جريان كشي چي هست. اگر بخوام براتون توضيح بدم بايد كلي بنويسم و هر كدوم از اينا سرفصلهاي جداست ، كه نمي تونم اين كار رو كنم. نمي دونم اين نكات عملي واقعا نيازهه تون مي شه؟! اگر مي شه بگيد چرا؟!
فقط خيلي سطحي يه توضيح مي دم ، براي اطلاعات بيشتر بايد خودتون بريد به سر فصلها مراجعه كنيد.
-->
به هر مصرف كننده اي مي گن بار. اتو ،‌لامپ ،‌تلويزيون و كامپيوتر و ... . وقتي مي خواي جريان كشي ها رو بررسي كني كه هر مصرف كننده چه قدر نياز دارهه ، هر كدوم رو به صورت يه مقاومت مدل مي كني ( خيلي عاميانه دارم مي گم! ) ، مقاومت يه عنصري هست كه انرژي رو تلف مي كنه ،‌ استفاده مي كنه. مصرف كننده ها هم انرژي رو مصرف مي كنن.اين يه نكته.
در علم ديجيتال ، گير ما سر جريان دهي نيست ، فقط سطح ولتاژ حرف براي گفتن دارهه ،‌جريان ها بسيار كم و در حد نانو ،‌ميكرو و يا نهايتن چند ميلي آمپر هستن. پس اصلا نبايد فكر وصل كردن مستقيم مصرف كننده به مدار ديجيتال به ذهنت خطور كنه! چون اصلا نمي تونه جريان زيادي بدهه. اگر سعي كني ازش جريان زيادي بكشي ،‌چون نمي تونه جريان رو تامين كنه ، پس سطح ولتاژش شديدن افت مي كنه و گند مي زنه به همه چي ... !
مثلا شما ورودي 11111111 دادي و خروجي 5 ولت داري مي بيني ،‌اين در حالي هست كه خروجيه شبكه ي مقاومتي به چيزي وصل نباشه ، به محض اينكه يه LED بهش بزني ، سطح ولتاژش از 5 مي شه 2v ، با اينكه ورودي رو 11111111 دادي!
پس مي يام خروجيه شبكه ي مقاومتي رو ايزوله مي كنيم ،‌يعني ازش اصلا جريان نمي كشيم تا سطح ولتاژش دست نخورهه و تبديل درست صورت بگيرهه ، براي اينكار مي يام OP-AMP مي ذاريم كه ورودي هاي OP-AMP در تئوري جريان كشي ندارن و فقط به سطح ولتاژ نگاه مي كنن ، و از طريق مدارات داخليي كه دارن ، همين ولتاژ رو عينن در خروجي مي ذارن ،‌با اين تفاوت كه اين خروجي قابليت جريان دهي رو هم دارهه ، به اين مي گن بافر ، و نقش بافر اينه كه وظيفه ي جريان دهي رو از دوش مدار طبقه ي قبليش بر مي دارهه و خودش جريان مي دهه. در عمل ورودي هاي OP-AMP در حد چند ميكرو آمپر شايد جريان كشي داشته باشن كه مقدار خيلي كمي هست و سطح ولتاژ شبكه مقاومتي رو خراب نمي كنه. حداقل اثرش محسوس نيست.
اميدوارم كافي بودهه باشه!

موفق باشي مهندس.

۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۳۹:۴۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, zhashemi, omid_phoenix, Ambassador, محمد777
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #954
(۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۳۹:۴۳)sharin نوشته است:
نقل قول: از ورودی 129 به بعد اشباع شده؟؟ کجاش بود؟
به عنوان مثال عرض كردم كه بهتر در جريان قرار بگيريد ، خود مقاله گفته از يه جايي به بعد با افزايش ورودي رفتار خروجي خطي نيست و نهايت به جاي اينكه به 5 برسه به 4.5 مي رسه مثلا ، كه دليلش رو قبلا گفتم. و همينطور گفته اين رفتار غير خظي از ولتاژ 3.9 شروع مي شه . اگر عدد دقيقش هم مي خوايد مي شه حدود عدد 205 ! Biggrin ( ملا نقطه اي نباش مهندس مفهوم رو بچسب! )

نقل قول: اینجا راجع به وزن بیت گفته ولی نگفته ضرب میشن در 0.019؟؟ ولی تو جزوه ام فقط نوشته وزن ها باهم جمع میشه واین میشه ولتاژ خروجی همین!!!
مهندس داري اذيت مي كني ها ، فرمول رو بالا همون اول كاري نوشته ديگه ( 129 * 0.019 = 2.451V ) ، حداقل 3بار هم من گفتمش! باز شما مي گي جزوهه؟!!!
احتمال 99% شما منظور رو بد از استاد گرفتيد و بد به جزوهه منتقل كرديد. اصلا اين حرف معني ندارهه. يعني اگر ورودي رو 11111111 بدي ،‌خروجي 255 ولت مي گيري نه؟! Biggrin
اينا چيزاي واضحي هست ديگه ، هميني كه مقاله مي گه و من هم قبلا گفتم درست هست. در دبستان هم مي خونيم ضرب هم يك نوع جمع هست. يعني به جاي ضرب بالا مي توني به فرم جمع بنويسي.
قبل ورودي OP-AMP هم كه كلي تقسيم مقاومتي داريم ( همون مدار 8بيت ورودي ) ، باز ديد الكترونيكي داشته باشيد ، به اين مي گن مدار جمع كننده ، يعني ولتاژي كه از تقسيم ولتاژها حاصل مي شه ( در اثر وروديي كه بش مي ديم ) با هم جمع مي شه و ولتاژ خروجي رو مي سازهه ، اين تقسيم ولتاژ رو در فيزيك دبيرستان هم خونديم ، اگر به فرم فرمولي بنويسيم ،‌مي شه همون فرم ضربي كه قبلا گفتم و تو مقاله هم گفته. خيالت راحت ،‌ همين درسته و اين رو به عنوان يه نتيجه ي درست بپذير و ديگه از اين قسمت سوال نپرس.

نقل قول: Now that this is a resistor network, if we apply any load on the output of the first stage, this load will be considered as an additional resistor in the network, and thus will disturb the network which will no longer provide the correct & desired output voltage
واینجا:
والبته:
ببينيد سوالايي كه مي كنيد الكترونيكي هست ، يعني بايد بدونيد اپ امپ چه رفتاري در مدار دارهه ،‌بدونيد مفهوم تقسيم ولتاژ چيه ، بدونيد مفهوم جريان كشي چي هست. اگر بخوام براتون توضيح بدم بايد كلي بنويسم و هر كدوم از اينا سرفصلهاي جداست ، كه نمي تونم اين كار رو كنم. نمي دونم اين نكات عملي واقعا نيازهه تون مي شه؟! اگر مي شه بگيد چرا؟!
فقط خيلي سطحي يه توضيح مي دم ، براي اطلاعات بيشتر بايد خودتون بريد به سر فصلها مراجعه كنيد.
-->
به هر مصرف كننده اي مي گن بار. اتو ،‌لامپ ،‌تلويزيون و كامپيوتر و ... . وقتي مي خواي جريان كشي ها رو بررسي كني كه هر مصرف كننده چه قدر نياز دارهه ، هر كدوم رو به صورت يه مقاومت مدل مي كني ( خيلي عاميانه دارم مي گم! ) ، مقاومت يه عنصري هست كه انرژي رو تلف مي كنه ،‌ استفاده مي كنه. مصرف كننده ها هم انرژي رو مصرف مي كنن.اين يه نكته.
در علم ديجيتال ، گير ما سر جريان دهي نيست ، فقط سطح ولتاژ حرف براي گفتن دارهه ،‌جريان ها بسيار كم و در حد نانو ،‌ميكرو و يا نهايتن چند ميلي آمپر هستن. پس اصلا نبايد فكر وصل كردن مستقيم مصرف كننده به مدار ديجيتال به ذهنت خطور كنه! چون اصلا نمي تونه جريان زيادي بدهه. اگر سعي كني ازش جريان زيادي بكشي ،‌چون نمي تونه جريان رو تامين كنه ، پس سطح ولتاژش شديدن افت مي كنه و گند مي زنه به همه چي ... !
مثلا شما ورودي 11111111 دادي و خروجي 5 ولت داري مي بيني ،‌اين در حالي هست كه خروجيه شبكه ي مقاومتي به چيزي وصل نباشه ، به محض اينكه يه LED بهش بزني ، سطح ولتاژش از 5 مي شه 2v ، با اينكه ورودي رو 11111111 دادي!
پس مي يام خروجيه شبكه ي مقاومتي رو ايزوله مي كنيم ،‌يعني ازش اصلا جريان نمي كشيم تا سطح ولتاژش دست نخورهه و تبديل درست صورت بگيرهه ، براي اينكار مي يام OP-AMP مي ذاريم كه ورودي هاي OP-AMP در تئوري جريان كشي ندارن و فقط به سطح ولتاژ نگاه مي كنن ، و از طريق مدارات داخليي كه دارن ، همين ولتاژ رو عينن در خروجي مي ذارن ،‌با اين تفاوت كه اين خروجي قابليت جريان دهي رو هم دارهه ، به اين مي گن بافر ، و نقش بافر اينه كه وظيفه ي جريان دهي رو از دوش مدار طبقه ي قبليش بر مي دارهه و خودش جريان مي دهه. در عمل ورودي هاي OP-AMP در حد چند ميكرو آمپر شايد جريان كشي داشته باشن كه مقدار خيلي كمي هست و سطح ولتاژ شبكه مقاومتي رو خراب نمي كنه. حداقل اثرش محسوس نيست.
اميدوارم كافي بودهه باشه!

موفق باشي مهندس.

به من حق بده مهندس! جزوه تایپی استاده مهندس جان!
بعدشم منم که رشته ام این نیست و میخام درست بفهمم! راستش فکرکنم اشتیاق زیادم باعث شده انقدر سوال بپرسم! اصلا جزوه رو میریزم دور چون با چیزایی که شما یادم دادی به نظر میاد جزوه فقط گیجم میکنه! اگه انقدر گیر دادم به خاطر اینه که درست یادگرفتن برام خیلی مهمه! ببخشید اگه اذیت شدید!
ولی شما خیلی خوب جواب دادی! متششششششششششکر! احساس میکنم نسبت به قبل خیلی یادگرفتن مخصوصا نکات آخری!HeartHeartHeartHeart
خیلی خووووووووووب بود! متشکر!HeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeartHeart
۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۲:۰۰:۲۴
تشکر شده توسط : sharin, babyy, محمد777, Ambassador
محمد777 آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 146
( 42 تشکر در 27 ارسال )
ارسال: #955
سلام به همه.Biggrin کی در مورد پروگرامرنقشه مدار داره WinkShy؟؟؟؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۴۴:۳۴، توسط محمد777.)
۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۴۳:۴۸
تشکر شده توسط : Ambassador
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #956
براي AVR انواع و اقسامش تو سايت هست. سرچ بزنيد مهندس.

۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۲:۰۱:۰۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, Ambassador, محمد777
WhiteNoise آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 21

تشکرها : 8104
( 7796 تشکر در 3061 ارسال )
ارسال: #957
این پروگرمای j-link تو ایران تولید میشن؟
اصلا شماتیکاش معلوم هست؟
چرا اکثره سایتا وارداتیشو میفروشن؟
۱۰-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۲:۱۵:۱۴
تشکر شده توسط : babyy, Ambassador, محمد777

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 218 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS