امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
^^^^^ فاصله سنجی با میکرو AVR ^^^^^
نویسنده پیام
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 9

تشکرها : 110
( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #1
^^^^^ فاصله سنجی با میکرو AVR ^^^^^
اساتید گرامی AVR و رباتیک

بنا به پیشنهاد یکی از دوستان بر این شدم تا این تاپیک رو بزنم بلکه زودتر به نتیجه برسیم

برای سنجش فاصله از صفر تا حدود 5 متر حداکثر ، با دقت سانتیمتر چه نوع سنسور یا ماژولیرو پیشنهاد میکنید؟

توضیح : فرض بگیرید سطحی روبروی این سنسور یا ماژول است که مثل نوار نقاله در حال عبور است حالا میخواهیم دور و نزدیک شدن این سطح رو به ماژول اندازه بگیریم.

با تشکر

هنوز وقت برای پیشرفت باقیست

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۲۱-اسفند-۱۳۸۷, ۲۱:۳۷:۴۲
1nafar غایب
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 91

تشکرها : 1577
( 4273 تشکر در 953 ارسال )
ارسال: #2
RE: ^^^^^ فاصله سنجی با میکرو AVR ^^^^^
سلام
منم دنبال یه همچین فاصله سنجی هستم ، چند مورد هم توی فروشگاه باتیک دیدم ، تا فردا شب صبر کن بینم چیز دیگه ای گیرم میاد ...
۲۱-اسفند-۱۳۸۷, ۲۲:۱۹:۰۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, bozonghare
arashrj آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 30

تشکرها : 4
( 212 تشکر در 133 ارسال )
ارسال: #3
سلام
از ماژول های SRF08 یا SRF10 می تونی استفاده کنی . فاصله 3 سانتی متر تا 6 متر رو اندازه گیری کنن.

موفق باشی

[آرش جعفری]
اگر به دیگران کمک کنید تا به آنچه می خواهند برسند .شما هم می توانید در زندگی به آنچه می خواهید برسید

* کوتاه کردن URL های طولانی

DevJam
۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۰۰:۵۲:۵۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #4
خیلی ممنون از اساتید

خوب ماژولهای التراسونیکی که معرفی فرمودید خوب هستند چون رنج اندازه گیریشون هم به کار من میخوره ولی یک مشکلی هست که تئوریش میگه نمیشه ازینا استفاده کرد ولی در عمل باید آزمایش بشه و اون تئوری اینه:

وقتیکه ماژول باید فاصله رو بسنجه نوار نقاله از جلوش داره رد میشه با سرعت حدود 40 کیلومتر در ساعت که میشه تقریبا 11 متر در ثانیه

اگه ماژول بخواد با سرعت صوت اندازه بگیره خوب میشه حساب کرد که امکانش هست یا نه:

سرعت صوت 345 متر بر ثانیه است حالا برای اندازه گیری 12 متر (زمان رفت و برگشت در 6 متر) چقدر زمان نیازه؟ میشه 0.035 ثانیه زمان حالا در 0.035 ثانیه نوار نقاله ما چقدر جابجایی داره؟
در 1 ثانیه 12 متر جابجا میشه و در 0.035 ثانیه میشه 0.42 متر یعنی 42 سانت پس یعنی از زمان ارسال موج به سطح روبرو تا برگشتش ما 42 سانت سطح رد شده و برگشت موج مشخص نیست به سنسور ماژول برمیگرده یا 42 سانت اونورترش؟؟!!

درست حساب کردم به نظر شما؟؟

اگه اینجوری باشه که حتی سرعت 10 کیلومتر در ساعت هم این ماژول کاربرد نداره چون در این سرعت هم 10 سانت رد میشه!

ولی یک موضوعی هم هست و اینکه موج این ماژول مثل رادار و یا نور لیزر نیست که مستقیم بره و مستقیم بیاد بلکه مثل نور چراغ قوه پخش میشه و یک مقداریکه برگشت میکنه برا تعیین فاصلش بسته وگرنه دو متر بر ثانیه رو هم نمیشه اندازه گرفت .

مثال دیگری :
مثلا ما با ماژول تو یک ماشین نشستیم و ماشین با سرعت 40 کیلومتر در حال حرکته حالا فاصله سنج التراسونیک رو بیرون از پنجره ماشین و سمت زمین میگیریم در این سرعت اگر ما دستمون به زمین نزدیک کنیم یا دور کنیم ماژول باید درست کار کنه و فاصله صحیح نشون بده! که با توجه به محاسبات بالا تا زمان برگشت موج به سنسور ما 42 سانت رد شدیم و برگشت موج به هوا میره !

این در صورتیه که امواج مستقیم و مانند اشعه لیزر رفت و برگشت کنه و اگر حالت واید مانند نور چراغ قوه معمولی داشته باشه ممکنه مقداری به ماژول برسه که برای سنجش کافی باشه!

حالا به نظر شما این ماژول در این شرائط درست کار میکنه یا جواب نمیده؟؟؟

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۰۱:۴۹:۰۳، توسط bozonghare.)
۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۰۱:۴۶:۳۴
تشکر شده توسط : t3r!p3000
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #5
فکر کنم اشتباه حساب می کنی
این امواج با ملکولهای هوا جابجا می شن یعنی تو مثال اول درست کار می کنه تو مثال دوم نه
درواقع امواج فکر کنم با باد جابجا بشن و وتی شما نسبت به هوا حرکت نمی کنی مشکلی پیش نمی یاد
یم تونی از روش های لیزری هم استفاده کنی برای فاصله سنجی (فکر کم باب تداخل سنجی اینکارو می کنن)

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۱۹:۲۳:۰۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #6
من پردازش تصویر کار نکردم ولی نظرتون راجع به اون چیه؟ چون یادمه تو دانشگاهمون یه بار که مسابقات رباتیک بود یک رشته اختصاص به رباتهایی داشت که رباتهای مقابلو از نظر تصویر احساس میکرد.
۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۲۱:۴۷:۲۸
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #7
(۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۱۹:۲۳:۰۰)ha_60 نوشته است: فکر کنم اشتباه حساب می کنی
این امواج با ملکولهای هوا جابجا می شن یعنی تو مثال اول درست کار می کنه تو مثال دوم نه
درواقع امواج فکر کنم با باد جابجا بشن و وتی شما نسبت به هوا حرکت نمی کنی مشکلی پیش نمی یاد
یم تونی از روش های لیزری هم استفاده کنی برای فاصله سنجی (فکر کم باب تداخل سنجی اینکارو می کنن)

ماژول فاصله سنج لیزری تو بازار پیدا میشه که شما اشاره کردین؟؟؟

اطلاعاتش؟
(۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۲۱:۴۷:۲۸)ilgar نوشته است: من پردازش تصویر کار نکردم ولی نظرتون راجع به اون چیه؟ چون یادمه تو دانشگاهمون یه بار که مسابقات رباتیک بود یک رشته اختصاص به رباتهایی داشت که رباتهای مقابلو از نظر تصویر احساس میکرد.

آقا ilgar شما که با این ماژول سرو کار دارین براتون امکان داره این آزمایش کوچیکو انجام بدین و پرده از ابهام کار بردارین؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۲۳:۰۸:۲۰، توسط bozonghare.)
۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۲۳:۰۴:۱۹
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #8
(۲۲-اسفند-۱۳۸۷, ۲۳:۰۴:۱۹)bozonghare نوشته است: آقا ilgar شما که با این ماژول سرو کار دارین براتون امکان داره این آزمایش کوچیکو انجام بدین و پرده از ابهام کار بردارین؟
اگه منظورتون اولتراسونیکه نه دیگه ماژولی دم دست ندارم. اون یکی واسه مشتری بود که نصبش کردم و الآن بهش دسترسی ندارم ولی اگه منظورتون پردازش تصویره ، گفتم که کار نکردم و اطلاعات کافی هم در این زمینه ندارم.
در ضمن این آزمایشی هم که میگید همچی هم کوچولو موچولو نییستا !!!
۲۳-اسفند-۱۳۸۷, ۰۱:۱۹:۱۰
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #9
پیدا کنید پرتقال فروش را !
حالا چکار کنیم؟

آقای 1نفر هم که رفته نمایشگاه دنبال یچیزی مثل همین !

فکر کنم برم خودم یک ماژول بخرم و تست کنم سنگینتر باشه ! ولی اگه جواب نداد چی؟ همه چی هدر میره!

۲۳-اسفند-۱۳۸۷, ۰۲:۰۲:۳۶
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 9
( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #10
نقل قول: خوب ماژولهای التراسونیکی که معرفی فرمودید خوب هستند چون رنج اندازه گیریشون هم به کار من میخوره ولی یک مشکلی هست که تئوریش میگه نمیشه ازینا استفاده کرد ولی در عمل باید آزمایش بشه و اون تئوری اینه:

وقتیکه ماژول باید فاصله رو بسنجه نوار نقاله از جلوش داره رد میشه با سرعت حدود 40 کیلومتر در ساعت که میشه تقریبا 11 متر در ثانیه

اگه ماژول بخواد با سرعت صوت اندازه بگیره خوب میشه حساب کرد که امکانش هست یا نه:

سرعت صوت 345 متر بر ثانیه است حالا برای اندازه گیری 12 متر (زمان رفت و برگشت در 6 متر) چقدر زمان نیازه؟ میشه 0.035 ثانیه زمان حالا در 0.035 ثانیه نوار نقاله ما چقدر جابجایی داره؟
در 1 ثانیه 12 متر جابجا میشه و در 0.035 ثانیه میشه 0.42 متر یعنی 42 سانت پس یعنی از زمان ارسال موج به سطح روبرو تا برگشتش ما 42 سانت سطح رد شده و برگشت موج مشخص نیست به سنسور ماژول برمیگرده یا 42 سانت اونورترش؟؟!!

درست حساب کردم به نظر شما؟؟
با سلام
تا اونجا که من از صحبت های شما فهمیدم ، شما اشتباه حساب کردید .
بزارید چیزی رو که از سوال شما متوجه شدم رو بگم:
اگه ماژول موج رو در محور x میفرسته ، نقاله هم تو همون محور x جابه جا میشه و شما میخواید این فاصله خطی رو اندازه بگیرید، درسته؟
اشتباه شما اینجاست که اون تاخیر انتشار صوت(رفت و برگشت) فقط یه تاخیر زمانی هست. به طور مثال اگر تاخیر انتشار n ثانیه باشه ،شما فاصله نقاله رو در n ثانیه قبل اندازه گرفتید و با توجه به اینکه این تاخیر در حدود چند صدم ثانیه هست میشه ازش چشم پوشی کرد و اگر هم اندازه گیری پیوسته باشه که دیگه تاخیر بی اهمیت تر میشه(هر چند اگر مایل به اندازه گیری دقیق باشید ، با فرض دونستن سرعت نقاله خیلی راحت میشه فاصله کاملا دقیق رو مشخص کرد).
امیدوارم مفید بوده باشه

http://farzadsw.persianblog.ir
[تصویر:  f_flightm494am_f6944aa.jpg] THE Best Anime EVER
۲۳-اسفند-۱۳۸۷, ۰۲:۳۸:۴۴
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #11
(۲۳-اسفند-۱۳۸۷, ۰۲:۳۸:۴۴)bozonghare نوشته است: فکر کنم برم خودم یک ماژول بخرم و تست کنم سنگینتر باشه ! ولی اگه جواب نداد چی؟ همه چی هدر میره!
ادیسون گفته من 1000 بار شکست نخوردم بلکه هزار راهی پیدا کردم که با آنها نمیتوان برق را اختراع کرد

(۲۳-اسفند-۱۳۸۷, ۰۲:۳۸:۴۴)farzadsw نوشته است: تا اونجا که من از صحبت های شما فهمیدم ، شما اشتباه حساب کردید .
بزارید چیزی رو که از سوال شما متوجه شدم رو بگم:
اگه ماژول موج رو در محور x میفرسته ، نقاله هم تو همون محور x جابه جا میشه و شما میخواید این فاصله خطی رو اندازه بگیرید، درسته؟
اشتباه شما اینجاست که اون تاخیر انتشار صوت(رفت و برگشت) فقط یه تاخیر زمانی هست. به طور مثال اگر تاخیر انتشار n ثانیه باشه ،شما فاصله نقاله رو در n ثانیه قبل اندازه گرفتید و با توجه به اینکه این تاخیر در حدود چند صدم ثانیه هست میشه ازش چشم پوشی کرد و اگر هم اندازه گیری پیوسته باشه که دیگه تاخیر بی اهمیت تر میشه
در اندازه گیری با سنسورهای اولتراسونیک چند صدم ثانیه که سهله از چند ده هزارم ثانیه هم نمیشه چشمپوشی کرد. اصلاً کل اطلاعاتی که بدست میاد تو همون مدت زمان تأخیر انتشار هستش.

همونطوری که آقای مدیر هم گفتن مثال اول اشتباهه و فاصله نقاله رو میشه با سنسورهای اولتراسونیک بدست آورد چرا؟ چون جای سنسور ثابته و نقاله حرکت میکنه ولی در مثال دوم سنسور هنگام ارسال و دریافت موج جابجا شده و نمیشه با این سنسور اندازه گرفت
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۳-اسفند-۱۳۸۷, ۰۳:۵۹:۱۶، توسط ilgar.)
۲۳-اسفند-۱۳۸۷, ۰۳:۵۲:۲۰

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  اتصال سنسور lm35 در فاصله 12 متری به میکرو ؟ mega16 3 1,643 ۲۷-بهمن-۱۳۹۸, ۱۸:۴۳:۲۸
آخرین ارسال: aKaReZa75
  تست میکرو saber.k 10 14,048 ۰۹-شهریور-۱۳۹۵, ۰۲:۰۹:۲۷
آخرین ارسال: yadulla fazel
  کمک در مدار فاصله سنج اولتراسونیک rahim123 4 5,111 ۱۸-اسفند-۱۳۹۳, ۱۲:۴۷:۱۴
آخرین ارسال: 55235769
  فاصله سنج با بردی حدود 200 متر patmatp 3 3,249 ۱۰-بهمن-۱۳۹۳, ۱۳:۴۰:۵۰
آخرین ارسال: رسول
Question [سوال] چطوری میشه فاصله ی دو نقطه تو فضا را اندازه گرفت؟ PRO 1 1,907 ۰۴-بهمن-۱۳۹۳, ۲۰:۴۵:۵۳
آخرین ارسال: ayat2006
  میکرو و ال ای دی dostane 4 3,376 ۲۴-شهریور-۱۳۹۳, ۱۶:۳۹:۰۰
آخرین ارسال: a.mehran
  اندازه گیری فاصله با صدا ghx 7 6,915 ۲۹-تير-۱۳۹۳, ۰۹:۰۸:۵۱
آخرین ارسال: رسول
Cool کمک فاصله سنج آلتراسونیک pahpad.elect 11 8,002 ۲۰-شهریور-۱۳۹۲, ۱۶:۳۴:۲۶
آخرین ارسال: pahpad.elect
Exclamation [سوال] سنسور مناسب برای تشخيص رنگ از فاصله englanderghost 3 3,387 ۲۲-مرداد-۱۳۹۲, ۰۱:۰۸:۱۱
آخرین ارسال: omid_phoenix
  مدار تشخیص فاصله با آلتراسونیک EBKA 40 41,424 ۱۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۸:۴۹:۴۹
آخرین ارسال: mamal_7153

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 3 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS