امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
نرم افزار ها ، قطعات وفناوری های جدید در زمینه الکترونیک
نویسنده پیام
1nafar غایب
مدیر بازنشسته
*****

ارسال‌ها: 1,195
موضوع‌ها: 91
تاریخ عضویت: فروردین ۱۳۸۷

تشکرها : 1577
( 4273 تشکر در 953 ارسال )
ارسال: #1
Exclamation  نرم افزار ها ، قطعات وفناوری های جدید در زمینه الکترونیک
در این قسمت شما با قطعات و نرمافزار های جدیدی که به بازار میایند اشنا خواهید شد ، همچنین در مورد فناوریهای جدید بحث وتبادل نظر خواهد شد
خازن های جدید به جای خازن های الکترولیت قبلی:
خازن‌هاي الكتروليت يكي از انواع مهم خازن‌ها است كه از آن براي انجام وظايفي چون ذخيره موقت الكتريسيته ،فيلترينگ و... استفاده مي‌شود. ساختمان اين خازن‌ها بسيار ساده است.اين خازن‌ها از دو ورقه آلومينيومي‌كه به دور هم پيچيده شده‌اند و يك لايه عايق الكتروليت که ميان آنها قرار گرفته ، تشكيل شده است.اين خازن‌ها علاوه بر مزاياي مهم ، داراي معايبي نيز هستند.
خازن‌هاي الكتروليت معمولا نمي‌توانند شدت جريان بالايي را تحمل كنند. اين خازن‌ها داراي مقاومت ظاهري بالايي هستند كه همين امر سبب مي‌شود هنگام استفاده از آنها در جريان‌هاي بالا حرارت زيادي توليد شود.
حرارت بالا مي‌تواند سبب بروز تغييرات در ماده الكتروليت شده و علاوه بر ايجاد تغيير در مشخصات الكتريكي خازن باعث نشت و يا باد كردگي خازن شود و ثبات عملكرد آن را از بين ببرد. بعلاوه مقاومت ظاهري اين خازن‌ها هنگام كار در فركانس‌هاي بالا افزايش يافته و همين امر باعث افزايش هرچه بيشتر تلفات توان و در نتيجه افزايش حرارت در آنها مي‌گردد.
به دليل افزايش فركانس و مصرف توان قطعاتي چون پردازنده‌ها، حافظه و كارت‌هاي توسعه، مشكلات ايجاد شده توسط خازن‌هاي الكتروليت در كامپيوتر‌ها روز به روز بيشتر مي‌شوند. از همين رو طراحان و توليد كنندگان شروع به استفاده از خازن‌هاي حالت جامد (Solid Capacitor ) در قطعات مختلف كامپيوتر نموده‌اند.


خازن‌هاي حالت جامد:
در حقيقت نوع جديدي از خازن‌هاي الكتروليت هستند كه با ارايه تمهيداتي مشكلات موجود در خازن‌هاي الكتروليت معمولي را برطرف كرده‌اند. ساختمان اين دو نوع خازن تا حد زيادي شبيه به هم است. مهمترين تفاوت ميان خازن‌هاي حالت جامد و خازن‌هاي الكتروليت معمولي ، در ماده الكتروليت به كار رفته در آنها است.
ورقه جدا كننده در خازن‌هاي معمولي از يك صفحه كاغذي كه به ماده الكتروليت آغشته شده است تشكيل شده در حالي كه در خازن‌هاي حالت جامد ورقه جدا كننده از تركيب ماده الكتروليت با يك پليمر رسانا تشكيل مي‌شود.
خازن‌هاي حالت جامد تقريبا تمامي ‌مشكلات موجود در خازن‌هاي الكتروليتي معمولي را برطرف كرده‌اند. اين خازن‌ها داراي مقاومت ظاهري كمي‌ در فركانس‌هاي بالا بوده و به همين دليل حرارت كمتري را توليد مي‌كنند.
ظرفيت خازن‌هاي حالت جامد با تغيير درجه حرارت تغيير نمي‌كند به همين دليل مي‌توان از آنها در محدوده حرارتي وسيع‌تري استفاده نمود.
اين خازن‌ها توانايي كار در جريان‌هاي بالا را داشته و داراي طول عمر بيشتري نيز مي‌باشند. طول عمر متوسط اين خازن‌ها بين 60 تا 300 درصد بيش از خازن‌هاي الكتروليت معمولي است. در اين نوع خازن‌ها، مشكلاتي چون بروز نشتي و يا باد كردگي به طور كلي از ميان رفته است.
خازن‌هاي حالت جامد داراي ايمني بالايي مي‌باشند و هنگام استفاده از آن‌ها ثبات سيستم به نحو چشمگيري افزايش مي‌يابد. علاوه بر اين، اين خازن‌ها فاقد مواد آلاينده بوده و زياني را به محيط زيست وارد نمي‌آورند.
به علت توانايي كار در فركانس‌هاي بالا، اين خازن‌ها براي استفاده در منابع تغذيه سوييچينگ، مانند مدارهاي تغذيه پردازنده بر روي مادربردها، ايده آل هستند.مشخصات منحصر به فرد و طول عمر بالاي خازن‌هاي حالت جامد آنها را براي استفاده در سيستم‌هايي كه به طور پيوسته و در مدت زمان طولاني مورد استفاده قرار مي‌گيرند مناسب مي‌سازد


فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)
   
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-شهریور-۱۳۸۷, ۱۴:۳۹:۲۷، توسط 1nafar.)
۲۲-شهریور-۱۳۸۷, ۱۴:۲۲:۴۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, ha_60, HoseinVig, reza555, nik118, mhjiranled
1nafar غایب
مدیر بازنشسته
*****

ارسال‌ها: 1,195
موضوع‌ها: 91
تاریخ عضویت: فروردین ۱۳۸۷

تشکرها : 1577
( 4273 تشکر در 953 ارسال )
ارسال: #2
RE: نرم افزار ها ، قطعات وفناوری های جدید در زمینه الکترونیک
arm:
پروسسورهایی که ساخت شرکت ARM هستند ، از نوع 32 بیتی و دارای معماری RISC هستند و سرعت نسبتا بالایی هم دارند و مجهز به برخی امکانات داخلی و حافظه کش مناسبی هم هستند .
قابلیت ها و باس های استانداردی که برای این پروسسورها در نظر گرفته شده به همراه سرعت بالا ، حافظه کش مناسب ، مقایسه گرهای داخلی ، تایمرهای 16 بیتی برای پیاده سازی RTC و ... ، باعث شده که عملکرد این تراشه ها نسبت به انواع دیگر پروسسورهای هم تراز ، دارای کیفیت و قدرت بالاتری باشه .
البته باید توجه داشته باشید که ARM ها پروسسور هستند نه میکروکنترلر .
برای اطلاعات بیشتر می تونید از سایت ARM استفاده کنید :
www.arm.com/products/CPUs

برای یادگیری هم یه تعداد E-BOOK تو سایتش معرفی شده که با تهیه اونا می تونید شروع به یادگیری کار با این پروسسورها کنید .
www.arm.com/documentation/books.html

البته لازم به ذکر هست که در حال حاضر میکروکنترلرهایی هم ساخته شدند که هم دارای امکانات بالایی هستند و هم از هسته ARM استفاده می کنند
که نمونه ای از این میکروکنترلرها ، LPC2138 هست که دارای 512 کیلو حافظه فلش ، 32 کیلو حافظه رم ، مبدل آنالوگ به دیجیتال ، مبدل دیجیتال به آنالوگ و خلاصه هرچی که بگی هست .

واسه اطلاعات بیشتر از لینک های زیر هم می تونید استفاده کنید :
www.fpgajournal.com/articles_2005/20050301_ami.htm
www.us.design-reuse.com/articles/article13742.html
شما میتوانید به زبان اسمبلی برای این پروسوسرها برنامه بنویسید که اطلاعات بیشتر در زیر وجود داره :
http://www.spjsystems.com/traininga.htm
http://www.heyrick.co.uk/assembler
http://www.riscworld.co. uk/ONLINE/BEGINPRG/INDEX.HTM
http://www.keil.com/download/docs/324.asp

یه e-book هم واسه زبان اسمبلی هست که میشه ازش کمک گرفت:
http://www.arm.com/miscPDFs/9658.pdf
اين خانواده به لحاظ امكانات فراواني كه دارد توي گوشي هاي موبايل (مثلا n95)هم استفاده مي شه كه اگه بخواين واسه ي گوشي ها برنامه نويسي كنين بايد از كامپايلر هاي ++g و carbide استفاده کنید ،كه هر دوي اينا بر پايه ي سي و سي پلاس پلاس هستش .
ضمنا شركت اتمل هم ميكرو هايي داره كه از هسته ي پردازشي arm استفاده مي كنه و امكانات فراووني مثل بلو توث داره !
نام این ایسی at76c551 هست که میتونید دیتا شیتش رو از زیر بگیرید :
http://rapidshare.com/files/101334493/AT76C551.zip.htm
براي برنامه نويسي به زبان C و كامپايل آن، از نرم افزار IAR embedded workbench for arm استفاده ميشود و نرم افزار Hjtag براي پروگرام كردن آرم كاربرد دارد .خانواده LPC2000 از شركت philips آرمهاي معروفي هستند .
اين نكات را هم گفتم جنبه يادآوري خدمت دوستان عزيز عرض كنم:
پرسسور های ARM7 , ARM9 ,ARM-Cortex همگي هسته پردازشگر ARm هستند و شركت سازنده اونها هم www.arm.com است اين شركت fabless chip company است يعني خودش نمي سازد بلكه core arm را مي فروشد!
بقيه هم مثل atmel ,st, NXP,Luminarymicro پول ميدهند cpu core ARM را مي خرند و با گذاشتن لوازم جانبي مثل تايمر و ADC ,PWM ,IO,comparator,USB,LAN,CAN,..... يك سيستم كامل بنام ميكروكنترلر را درست مي كنند و بعد اون رو مي فروشند ...

ARM در حال حاضر 70 درصد بازار صنعت جهاني را در اختيار دارد و در حال رشد است و به زودي ARM-cortex جايگزين ميكرو هاي 8 بيتي مثل AVR ,PIC ميشود !
ATMEL , MICROCHIP نيز dsPIC , PIC32 , AVR32 را براي مقابله با ARM ساخته اند ... ولي تا الان موفق به رقابت با ARM نشده اند و كماكان بيشترين سهم فروش جهاني در اروپا مربوط به ARM مي شود...

سازندگان عمده ميكرو كنترلر با هسته مركزي ARM :

ATMEL

ST

NXP

Luminary Micro
ممکن است این سوال برای شما پیش اید که چرا قبلا بحثی از arm نبود و یکدفعه 70% بازار رو گرفت ؟
در سالهای اولی که این پرسسور به بازار امد قیمت ان بالا بود (بین90 تا 750 دلار) اما با ورود محصولات جدید اتمل و میکرو چیب (سری xmega و pic32 ) شرکت arm قیمت تمام شده محصولات خود را پایین اورد و امتیاز ساخت ان را به بسیاری از شرکتها ، نظیر atmel فیلیپس و... داد ، این پروسسور توسط چندین شرکت ساخته شد ، کامپایلر های زبان سی و سی پلاس پلاس ، برای ان بوجود امد و همکنون در کل دنیا از ان استفاده میشود ، و قیمت ان به شدت پایین امده است .
قیمت در سایت جوان الکترونیک :
http://www.chip-electronic.ir/fa/?genera...0e235b31eb
شناختی بر نرم افزار wincc:
wincc عبارت است از windows control center
شرکت زیمنس این نرم افزار HMI قدرتمند را جهت کامل کردن ابزارهای قابل دسترس یک اپراتور در صنعت فراهم کرده است.HMI یا همان human machine interface عبارت است از یک رابط یا واسط بین شخص کاربر و فرایند اتوماسیون صنعتی. Wincc در واقع برقراری ارتباط بین اپراتور و یک سیستم اتوماسیون صنعتی مثل plc را فراهم میکند.
هسته اصلی این نرم افزار را wincc explorer تشکیل میدهد که در این قسمت ساختارهای پروژه و مدیریت آن نمایش داده میشود.جهت پیکربندی و گسترش پروژه ادیتورهای خاصی در این محیط در نظر گرفته شده که با هر یک از آنها یک سیستم فرعی در این نرم افزار قابل پیکربندی است.
اما سیستمهای فرعی در این نرم افزار عبارتند از:
1- سیستم گرافیکی جهت ایجاد نمایشگرها که ادیتور این سیستم graphics designer نامیده میشود
2- سیستم آلارم برای ادیت و پیکربندی بندی آلارمها در نظر گرفته شده که ادیتور آن alarm logging نامیده میشود.
3- سیستم آرشیو که جهت ذخیره و بایگانی اطلاعات به کار میرود و نام ادیتورش tag logging است.
4- سیستم گزارشها که جهت طرح گزارش گیری از سیستمهای اتوماسیون صنعتی استفاده شده و نام ادیتورش report designer است.
5- سیستم ارتباطی که به صورت مستقیم از wincc explorer قابل دسترسی است.
اطلاعات تمامی سیستمهای فوق پس از پیکربندی در یک دیتا باس CS ذخیره میشود.
به کمک این نرم افزار میتوان کارهای خاص زیر را انجام داد:
1- خوانده اطلاعات ذخیره شده در دیتا باس CS و نمایش آنها
2- ایجاد نمایشگرهای که روند انجام یک فرایند اتوماسیون صنعتی را نمایش میدهند.
3- ذخیره و آرشیو کردن اطلاعات جاری اعم از مقادیر رون پردازش یک سیستم اتوماسیون مثل PLC یا رویدادهای خاصی مثل آلارمها در محیط صنعتی
4- شروع به کار یک روند اتوماسیون به طور مثال از یک نقطه خاص
اگر بخواهیم به صورت کلی در مورد WINCC بگوییم باید گفت که این نرم افزار میتواند یک ارتباط بین خود و PLC ایجاد کند و روند پردازش اطلاعات و به وجود آمدن رخدادهای مختلف را نمایش و در خود ثبت کند(این نرم افزار از بانک اطلاعاتی Microsoft SQL 2000 جهت ثبت اطلاعات بهره میگیرد)همچنین یک عملکرد گزارش گیری از سیستم را انجام داده و نمایشی گرافیکی از روند اتوماسیون در حال اجرا را ارائه میکند.
برای اطلاع بیشتر میتوانید به کتاب "آموزش جامع نرم افزار WinCC" مراجعه کنید
این کتاب رو میتونید از زیر تهیه کنید:
http://www.adinebook.com/gp/product/9648424089
سلام
من این اموزش ها رو برایwincc و plc گیر اوردم :
http://rapidshare.com/files/13658417...Start.rar.html
http://rapidshare.com/files/10852741...START.rar.html
http://rapidshare.com/files/10773502...amily.rar.html
http://rapidshare.com/files/10852593...7-300.rar.html
http://rapidshare.com/files/10852651...7-400.rar.html
http://rapidshare.com/files/10852438...nalog.rar.html
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۳-شهریور-۱۳۸۷, ۱۲:۴۳:۲۹، توسط 1nafar.)
۲۳-شهریور-۱۳۸۷, ۱۲:۱۸:۲۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : lord_viper, ha_60, t3r!p3000, HoseinVig, nik118, mhjiranled
1nafar غایب
مدیر بازنشسته
*****

ارسال‌ها: 1,195
موضوع‌ها: 91
تاریخ عضویت: فروردین ۱۳۸۷

تشکرها : 1577
( 4273 تشکر در 953 ارسال )
ارسال: #3
RE: نرم افزار ها ، قطعات وفناوری های جدید در زمینه الکترونیک
نرم افزار لب ویو (LABVIEW):
این نرم افزار یکی دیگه از شاهکارهای دنیای الکترونیک و کامپیوتر هست ....
در این نرم افزار از زبان برنامه نویسی G استفاده میشود ....
شما میتوانید PDF های اموزشی این نرم افزار رو از لینک زیر دریافت کنید:
http://www.ir-micro.com/modules.php?name...ies&cid=47
این کتاب نرم افزار را به طور کامل توضیح داده است.
۰۱-مهر-۱۳۸۷, ۱۷:۰۶:۴۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, HoseinVig, mhjiranled
gray آفلاین
كاربر تک ستاره
*

ارسال‌ها: 38
موضوع‌ها: 16
تاریخ عضویت: اسفند ۱۳۸۷

تشکرها : 6
( 27 تشکر در 12 ارسال )
ارسال: #4
RE: نرم افزار ها ، قطعات وفناوری های جدید در زمینه الکترونیک
نرم افزار labview کجاها و واسه چی بکار میاد؟
۱۶-فروردین-۱۳۸۸, ۲۰:۲۵:۴۹
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : HoseinVig, nik118
1nafar غایب
مدیر بازنشسته
*****

ارسال‌ها: 1,195
موضوع‌ها: 91
تاریخ عضویت: فروردین ۱۳۸۷

تشکرها : 1577
( 4273 تشکر در 953 ارسال )
ارسال: #5
RE: نرم افزار ها ، قطعات وفناوری های جدید در زمینه الکترونیک
سلام
در صورتی که به کار برنامه نویسی متنی ( ویژوال بیسک ، c ، c++ و...) برای کامپوتر وارد نیستید نگارن نباشید . نرم افزار LabVIEW با المان های گرافیکی پرقدرت خود کار شما را برای ارتباط با پورت ها و دیگر سخت افزار های (کارت گرافیک ، کارت صدا و ...) کامپیوتر راحت کرده است ، شما کافی است با استفاده از ابزار های گرافیکی موجود در کتابخانه نرم افزار ، پروژ ه خود را رسم کنید و از عملکرد ان لذت ببرید .
مثلا فرض کنید میخواهید داده ای را از کامپیوتر به پروت کام و از انجا به یک میکرو بفرستید ، برای اینکار شما باید با استفاده از یک بان برنامه نویسی مانند بیسیک یا c ابتدا پورت را باز کنید و بعد داده را به ان بفرستید و... اما با کمک LabVIEW فقط به چند حرکت موس نیاز دارید .
شاید کار با این نرم افزار در ابتدا مانند هر نرم افزار دیگر سخت باشد ، ولی بعد از یادگیری بسیار جذاب است .
پیشنهاد میکنم مثال های موجود در نرم افزار رو مشاهده کنید ، توی مثال ها ، بازی های ساده ، اسیلوسکوپ ، نرم افزار بخش موسیقی و........... وجود داره
۱۶-فروردین-۱۳۸۸, ۲۱:۰۱:۲۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : HoseinVig, t3r!p3000, ilgar, reza555, nik118, mhjiranled


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Question [سوال] الکترونیک را از کجا شروع کنیم؟؟؟ edalatfeizi 13 15,240 ۲۷-شهریور-۱۴۰۰, ۰۱:۰۴:۱۲
آخرین ارسال: borhan321
  کتاب هنر الکترونیک reza555 5 11,981 ۰۸-اسفند-۱۳۹۷, ۱۳:۰۲:۴۵
آخرین ارسال: محمدیاسین
  [فوری] اشکال درجستجو قطعات در پروتل / Altium Designer !?!? xboby 3 3,335 ۲۴-تير-۱۳۹۶, ۲۰:۵۷:۵۷
آخرین ارسال: salehjg
  نام قطعات در کتابخانه های نرم افزارهای طراحی PCB joker 8 22,812 ۲۴-اسفند-۱۳۹۳, ۲۳:۱۲:۱۲
آخرین ارسال: omid_phoenix
  کتاب الکترونیک قدرت Modern_Power_Electronics_and_AC_Drives alimogmov 0 2,562 ۰۶-اسفند-۱۳۹۳, ۱۱:۴۷:۵۰
آخرین ارسال: alimogmov
  بهترین کتاب برق و الکترونیک و میکرو MohsenB 6 9,014 ۲۶-آبان-۱۳۹۱, ۰۹:۰۷:۱۲
آخرین ارسال: mortazavi915
  دریافت جدید ترین نسخه بسکام BASCOM AVR eng_hamedani 20 43,890 ۳۰-خرداد-۱۳۹۱, ۰۲:۱۰:۴۱
آخرین ارسال: abbasalifix
  درخواست کتاب آموزش الکترونیک از 0 +behnam+ 5 7,908 ۱۳-خرداد-۱۳۹۱, ۲۳:۳۹:۱۴
آخرین ارسال: rm405
  مجموعه ای از کتاب های الکترونیک و... h0x00i 1 4,884 ۲۳-تير-۱۳۹۰, ۲۱:۱۶:۱۵
آخرین ارسال: rdscience
  الکترونیک در سیستم ترمز ای بی اس A.B 1 3,931 ۲۵-اسفند-۱۳۸۹, ۰۹:۵۶:۳۸
آخرین ارسال: mehrdadgh

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS