امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مقاومت سری خروجی
نویسنده پیام
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک

موضوع‌ها: 139

تشکرها : 974
( 1780 تشکر در 620 ارسال )
ارسال: #1
مقاومت سری خروجی
مقاومتی که معمولا با ال ای دی سری میشه (خروجی پایه میکرو) برای چیه ؟! جریان خروجی میکرو که همینطوری خیلی ضعیفه ؟!

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
۱۴-تير-۱۳۸۸, ۱۴:۲۹:۱۲
mehrdadgh آفلاین
کاربر با تجربه

موضوع‌ها: 58

تشکرها : 654
( 1904 تشکر در 596 ارسال )
ارسال: #2
RE: مقاومت سری خروجی
سلام
دوست عزیز من فکر کنم که شما مقاومتهای pull up رو با مقاومتی که به ال ای دی سری میشه اشتباه گرفتید که باید عرض شود مقاومت pull up برای نگه داشتن سیگنال ورودی به میکرو در سطح منطقی یک (+5v) و مقاومت های pull down هم برای نگه داشتن پایه های میکرو در سطح منطقی صفر هستش و این مقاومت ها درسته که قرار دادنشون اجباری نیست اما بهتره هر وقت خواستی یه کلیدی رو تعریف کنی ( یا یه ورودی ) اونا رو بزاری چون ممکنه در اثر نویز یا عدم ثبات ولتاژ ورودی و ... سطح سیگنال ورودی که قراره +5 ولت (یک منطقی ) باشه ، کاهش پبدا کنه که با استفاده از مقاومت های pull up و یا در موقعی که قراره ورودی تون به سطح منطقی صفر حساس باشه سطح سیگنال افزاریش پیدا کنه که در این صورت استفاده از مقاومت های پایین کش( pull down) میتونه مشکل رو حل کنه!!
اگه به شکل زیر دقت کنی می بینی که پایه میکرو ابتدا در سطح منطقی یک (+5v) هستش و اگه کلید فشرده بشه جریان از مقاومت عبور نمیکنه و به سطح منطقی صفر (0v) میرسه! (pull up)
[تصویر:  33xzmh0.jpg]

و اما در مورد مقاومت های سری که به led و.صل میشن ، معمولا وقتی میخان یه چیزی رو به میکرو وصل کنن حتی الامکان مستقیم وصلش نمی کنن و تو ال ای دی هم با یه مقاومت کم اهمی مثل 300 اهم سری می کنن تا هم جریان کمتری از پایه میکرو بکشه و هم جلوی نوسانات ولتاژ رو بگیره و اینکه میفرمایین میکرو جریان خروجی میکرو خیلی ضعیفه ،، خوب هر چه قدر منبع ما جریان که میتونه بده ضعیف تر باشه احتمال اینکه بار ( مصرف کننده ) جریان زیاد تری بکشه و دستگاه خراب بشه هم زیاد تره پس واسه همون خاطر ال ای دی رو میزارن ولی شما میتونی برای تعداد کم ال ای دی (سه چهار تا) اونا رو مستقیم به میکرو وصل کنی و از هر پایه میکرو کیتونه تا 20 میلی آمپر ( اگه اشتباه نکنم!! و دیتاشیتش هم راست گو باشه!!!، چون بعضی از دیتاشیت ها خیلی اغراق میکنن !) جریان بکشی و ال ای دی های معمولی هم چیزی حدود 10 میلی جریان میکشن.
امیدوارم مفید باشه

وبلاگ من : Azarrobot.blogfa.com

ISAplast.ir
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۴-تير-۱۳۸۸, ۱۷:۰۰:۲۶، توسط mehrdadgh.)
۱۴-تير-۱۳۸۸, ۱۶:۵۸:۰۴
تشکر شده توسط : Mr.pRoGraMmer, ilgar, محمد حسینی, t3r!p3000, 1nafar, mt_omail, saeidjan
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #3
جریان ضعیف که تو این بحث مفهومی نداره! شما اگه پایه ای از میکرو که یک هستش رو اتصال کوتاه به گراند بکنیدش جریان بزرگی ازش عبور میکنه که میکرو توانایی تحمل بیش از 20 میلی برای هر پین رو نداره و این یعنی فاجعه!!!
۱۴-تير-۱۳۸۸, ۱۸:۲۹:۵۵
تشکر شده توسط : محمد حسینی, t3r!p3000, 1nafar
sara.ee آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 5

تشکرها : 94
( 15 تشکر در 10 ارسال )
ارسال: #4
(۱۴-تير-۱۳۸۸, ۱۸:۲۹:۵۵)ilgar نوشته است: جریان ضعیف که تو این بحث مفهومی نداره! شما اگه پایه ای از میکرو که یک هستش رو اتصال کوتاه به گراند بکنیدش جریان بزرگی ازش عبور میکنه که میکرو توانایی تحمل بیش از 20 میلی برای هر پین رو نداره و این یعنی فاجعه!!!
منADC رو با یک مقاومت 1 اهم به زمین وصل کرده و vcc رو هم به همان پایه دادم؛ در این هنگام LCD فوق العاده کم نور شده و انگار میکرو ریست شده بود!!
برای مقابله با اتصال کوتاه ناخواسته چه تدبیری می اندیشید؟!! یعنی میکرو قبل از اینکه اتصال کوتاه بشه بفهمه و سریع ریست بشه...؟؟؟
منظورم اینه که راهی وجود داره که میکرو به محض نمونه برداری توسط پایه ADC و نگذشتن جریان از آن, درجا ریست بشه؟؟
برام خیلی جالبه بدونم. اگه کسی چیزی میدونه دریغ نکنه.

جالب اینجاست اگه پایه arefبهvcc وصل باشه مقدار ولتاژ رو درست نشون میده امااگر پایه arefبه زمین و avcc به vcc وصل باشه همواره 1023 رو نشون میده. به نظر شما پایه adc سوخته؟؟
۲۹-خرداد-۱۳۹۰, ۱۷:۴۸:۴۱
reza555 غایب
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 3779
( 3261 تشکر در 1342 ارسال )
ارسال: #5
مداری رو که بستی به چه صورته؟شماتیکش رو قرار بدین

زندگی مدیریت فرصت هاست.
۳۰-خرداد-۱۳۹۰, ۱۵:۱۱:۱۳
mostafa_naderi غایب
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 14

تشکرها : 474
( 320 تشکر در 119 ارسال )
ارسال: #6
نقل قول: منADC رو با یک مقاومت 1 اهم به زمین وصل کرده و vcc رو هم به همان پایه دادم؛ در این هنگام LCD فوق العاده کم نور شده و انگار میکرو ریست شده بود!!

خوب طبیعیه دیگه شما اوومدی vcc با یک مقاومت 1 اهم وصل کردی زمین !!!!!!!!!!!!!!!!
یعنی یه چیز تو مایه اتصال کوتاه

۳۱-خرداد-۱۳۹۰, ۱۳:۲۹:۳۹
تشکر شده توسط : رسول
sara.ee آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 5

تشکرها : 94
( 15 تشکر در 10 ارسال )
ارسال: #7
[quote='mostafa_naderi' pid='154080' dateline='1308646779']
نقل قول: خوب طبیعیه دیگه شما اوومدی vcc با یک مقاومت 1 اهم وصل کردی زمین !!!!!!!!!!!!!!!!

خیلی متشکر!!!
آقای ilgar گفتن در این وضعیت پایه مربوط به adc میسوزه. من نمیدونم چه ربطی به LCD داشته!!!! در ضمن فک کنم ADC من هنوز سالمه!

یه سؤال خیلی مهمتری مربوط به اتصال کوتاه هم پرسیده بودم. کسی چیزی به ذهنش نمیرسه؟؟!
۳۱-خرداد-۱۳۹۰, ۱۳:۴۴:۰۷
mostafa_naderi غایب
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #8
(۳۱-خرداد-۱۳۹۰, ۱۳:۴۴:۰۷)sara.ee نوشته است: [quote='mostafa_naderi' pid='154080' dateline='1308646779']
نقل قول: خوب طبیعیه دیگه شما اوومدی vcc با یک مقاومت 1 اهم وصل کردی زمین !!!!!!!!!!!!!!!!

خیلی متشکر!!!
آقای ilgar گفتن در این وضعیت پایه مربوط به adc میسوزه. من نمیدونم چه ربطی به LCD داشته!!!! در ضمن فک کنم ADC من هنوز سالمه!

یه سؤال خیلی مهمتری مربوط به اتصال کوتاه هم پرسیده بودم. کسی چیزی به ذهنش نمیرسه؟؟!

نه تو این حالت یا مقاومت میسوزه یا رگولاتور !!!! تامین کننده تغذیه میکرو اگه داشته باشین ADC کاری نمیشه مخصوصا اگه تو مد ADC هم باشه اوون پایه !!!

شما بد متوجه شدین

۳۱-خرداد-۱۳۹۰, ۲۱:۴۵:۳۲
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #9
7805 محافظت شدست و خودش قطع می کنه (برای خودم که خیلی جالب بود) احتمال زیاد یا مقاومت می سوزه یا دستتون Biggrin

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۰۱-تير-۱۳۹۰, ۱۰:۱۵:۵۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
mostafa_naderi غایب
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #10
هادی جان اوون قدیمیاش بود فک کنم الان هرچی دارم اتصال کوتاه کنی عین اتو داغ میشه دیروز یه جای مدار اتصالی کرد دستم خورد بهش با چشم آبی که از رو دستم تبخیر شد و دیدم پوستم انگشتم خشک شد نمیدونم گرماش چه قدر بود !!!!!!

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۱-تير-۱۳۹۰, ۲۳:۲۸:۴۹، توسط mostafa_naderi.)
۰۱-تير-۱۳۹۰, ۲۳:۲۴:۵۷
saeidjan آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 20

تشکرها : 117
( 164 تشکر در 77 ارسال )
ارسال: #11
سلام
بیشترین اثر اتصال کوتاه برروی مدار تغذیه بوجود میاد البته آخرین المانی که در مسیر اتصال کوتاه قرار داره نیز بی بهره نمیمونه. نسبت به تحمل جریان المان ها اوون المانی تخرب میشه که تحمل کمتر داره. به همین خاطر از قطعه ای به نام فیوز در مدارها استفاده میشه که تحمل جریانیش از همه المان ها کمتر باشه در نتیجه قبل از سوختن هر قطعه ای فیوز میسوزه.
در مدار AC یه دستگاه وجود داره که در بازار به اون میگن محافظ جان، اگر بدنه شما در مسیر اتصال کوتاه بین فاز و زمین قرار بگیره قطعا فیوز مدار رو قطع نمیکنه اما این دستگاه فوراً با شوک جریانی که درش پیش میاد مدار رو قطع میکنه.
احتمالا همچین قطه ای هم در مدارات DC باید باشه مخصوصا در مادربورد های کامپیوتر که این اختلالات رو شدیدا کنترل میکنه.
اما در مورد ال سی دی تون، اول اونو تست کنید به این صورت که
1- پین های 1 3 5 16 رو به گراند تغذیه ( بدون میکرو) وصل کنید
2- پین های 2 و 15 رو با دیود زنر 4 ولتی ( یا یه مقاومت مثلا 300 اهمی) به 5+ وصل کنید.
3- اگر خط بالای ال سی دی تون روشن شد که ال سی دی سالمه و یکی از پین های میکروتون سوخته و با تعویض پین در برنامه و مدار میشه تحملش کرد.
4 - اگر هیچ کدام از پیکسل ها روشن نمیشه یا همشون روشن میشه، (به قول دکتر ها که از اتاق عمل میان بیرون) متاسفم، هر کاری که از دستمون برمیومد کردیم.
امیدوارم مفید باشه

دانشمندان امروز دانش آموزان دیروز بودند.
به امید این که فردا دانشمند باشم.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۲-تير-۱۳۹۰, ۰۸:۳۳:۵۶، توسط saeidjan.)
۰۲-تير-۱۳۹۰, ۰۸:۳۱:۴۷
تشکر شده توسط : reza555, رسول, sara.ee

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Question خروجی DS18B20 hosseinip 4 4,038 ۲۹-اسفند-۱۳۹۳, ۰۵:۰۵:۴۸
آخرین ارسال: alimogmov
Exclamation [سوال] خروجی LM35 hosseinip 5 3,345 ۲۳-اسفند-۱۳۹۳, ۰۰:۲۵:۴۸
آخرین ارسال: omid_phoenix
  پالس خروجی با قابلیت تغییر duty cycle و فرکانس متین 4 6,530 ۰۲-مرداد-۱۳۹۳, ۱۶:۱۵:۵۲
آخرین ارسال: رسول
  تبدیل پایه کریستال به ورودی یا خروجی رسول 6 5,814 ۲۳-اسفند-۱۳۹۲, ۱۷:۰۰:۵۲
آخرین ارسال: رسول
  استفاده همزمان adc و ورودی خروجی روی پورت A hadishooti 8 9,493 ۲۹-مهر-۱۳۹۲, ۰۱:۱۳:۴۰
آخرین ارسال: khofashshab
  راهنمايي در زمينه كنترل PWM با ولوم يا مقاومت متغير؟ complexcoding 33 26,859 ۲۳-بهمن-۱۳۹۱, ۲۰:۱۷:۳۱
آخرین ارسال: behzady
  اتصال خروجی DTMF به خط تلفن IMeysam 17 13,471 ۲۱-خرداد-۱۳۹۱, ۱۷:۲۲:۱۶
آخرین ارسال: abbasalifix
  اندازه گیری مقاومت با بیسکام hamidoo 14 9,612 ۲۸-فروردین-۱۳۹۱, ۱۰:۱۸:۴۲
آخرین ارسال: nfa
Question [سوال] در مورد خروجی 7805 Ambassador 4 4,200 ۱۸-آذر-۱۳۹۰, ۱۳:۴۹:۴۲
آخرین ارسال: sharin
  خروجی avr به کارت plc nex2004 8 7,696 ۰۵-مهر-۱۳۸۷, ۰۲:۲۸:۱۱
آخرین ارسال: t3r!p3000

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS