امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ساخت منبع تغذیه محافظت شده
نویسنده پیام
MicrowaveCO آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 19
( 66 تشکر در 36 ارسال )
ارسال: #1
ساخت منبع تغذیه محافظت شده
با سلام خدمت همه ی دوستان

من چند وقتی هستش که دارم روی یه پروژه کار میکنم که قراره مدام یه بوبین ( 24 ولت - 1.5 آمپر ) رو قطع و وصل بکنه + بعلاوه کنار اینها یه الکتروموتور تکفاز هم روشن هستش ..... !

خب که چی ... ؟

همونطور که میدونین ، حتی یه رله کوچیک هم میتونه باعث ایجاد نویز بشه دیگه چه برسه به اینکه یه بوبین و موتور ....

یه کارایی مثل گذاشتن دیود هرزگرد تو مسیر بوبین ( که توسط ترانزیستور قطع و وصل میشه ) رو انجام داده ولی خوشحال میشم اگه کسی پیشنهاداتی درمورد تکنیک های نویز گیری برام بنویسه .

یه ترانس 24 ولت داریم که خروجیش بعد از یکسو شدن ( سر مثبتش ) مستقیم میره یه سر بوبین ها . علاوه بر این 24 ولت یکسوشده رو به یک 78L05 میدیم که باهاش میکرو رو تغذیه کنیم

هدف : ساخت منبع تغذیه ای که 24 ولت رو به 5 ولت تبدیل کنه ( بدون نویز ) و همچنین اگه بجای 24 ولت اشتباها به 220 ولت وصل شد آسیبی نبینه ... !

( توضیح : وقتی 220 ولت وارد مدار شد ، اول اون سر 24+ قطع بشه ( مثلا توسط یه رله ) بعدم که خروجی همون 5 ولت باشه )

اینم بگم که این مدار قرار نیست که با 220 بصورت مداوم کار کنه ، هدف اینه که اگه اشتباها به 220 وصل شد آسیبی نبینه + بتونم مدار رو برای آزمایش ( مثلا برای چند ثانیه ) با 220 آزمایش کنم

حالا باید چکار کنم ؟؟؟؟؟
هدف :
۱۶-شهریور-۱۳۸۸, ۲۲:۲۶:۱۶
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #2
RE: ساخت منبع تغذیه محافظت شده
روشهایی که میتونین باهاش تا حدودی نویزو حذف کنین:
1)کل ترانس و بوبین و الکترو موتو مگه چند تا سر داره ! از هر سرش یه خازن 100 نانو به زمین قرار بدین حتی بین بدنه هر دستگاه سیمپیچ دار با زمین هم خازن قرار بدین
2) حدالامکان زمینهای میکرو و سیستم قدرت رو جدا از هم بگیرین یا اگه نشد،با فاصله دورتر از هم قرار بدین و برای زمین تو PCB خطوطشو ذخیمتر طراحی کنید
3)تا جایی که امکانش هست خطوط زمین تو PCB اطراف خطوط مدار بکشین.
4) در مدارات فرکانس بالا (مربوط به مدار شما نمیشه) از کشیدن زاویه های نوک تیز تو نقشه مدار پرهیز کنید

و اما مشکل محافظت:
درسته ولتاژ بالا باعث جریان بالا میشه ولی این جریان بالاس که باعث داغ کردن و سوختن قطعات و دستگاهها میشه. شما تو 24 ولت یه حداکثر جریانی مد نظرتون هست. این مقدارو در نظر داشته باشین و مدار محافظ مثل رگولاتور براش طراحی کنید ولی ترانزیستورش نباید یه رله رو قطع و وصل بکنه. چون رله کند عمل میکنه و ممکنه مشکل پیش بیاد. با اون مقاومت که تو مدار محافظ رگولاتور هست یه تریستورو روشنش کنید.
مدار محافظ رگولاتورم یه جستجویی بکنید همینجا پیدا میکنید
۱۶-شهریور-۱۳۸۸, ۲۳:۰۴:۳۰
تشکر شده توسط : t3r!p3000, محمد حسینی, رسول
MicrowaveCO آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 66 تشکر در 36 ارسال )
ارسال: #3
بازم سلام

بابت توضیحاتت ممنونم ولی حقیقتش اینه که من تازه کارم و اگه این قسمت تغذیه حفاضت شده رو برام آماده کنید واقعا ممنون میشم ... من آماده تست پروژه هستم و فعلا فقط اینجاش مونده

توضیح اینکه : بعد از یکسو شدن 24 ولت ورودی ، مستقیم یه 24+ به سر رله ها میره که بعدا منفیش توسط ترانزیستورایی که از میکرو فرمان می گیرن قطع و وصل میشه

اگه بشه کاری کرد که با اعمال 220 ولت ( بجای 24 ولت ) به ورودی ، خروجی بازم 5 ولت باشه ( مثلا با یه رگولاتوری که بتونه 220 رو تحمل کنه ) مشکل حله که فقط میمونه مثبت بوبین ها که با اعمال 220 ولت روی اونا هم 220 میره که باید با قطع خط مثبت مانع این اتفاق شد

( راستی یادم رفت بگم که موقعی که 220 به ورودی وصل بشه ( موقع تست ) بوبین ها به مدار وصل نیستن و هدف فقط دیدن قطع و وصل شدن خروجی هستش که با دوتا LED نشان داده میشه بنابراین مسئله جریان کشیدن در حالت 220 فقط بر میگرده به مصرف میکرو که اونم تغذیه 5 ولت داره

یعنی : در حالتی که 220 ولت به ورودی وصل میشه فقط داشتن خروجی 5 ولت برای تغذیه میکرو کفایت میکنه
۱۷-شهریور-۱۳۸۸, ۰۱:۵۱:۱۰
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #4
قطعه ای به نام VDR هست كه به ازای ولتاژ بالاتر از ولتاژ نامی، اتصال کوتاه میشه از اون میتونین استفاده بکنید.
۱۷-شهریور-۱۳۸۸, ۱۴:۱۹:۱۹
تشکر شده توسط : t3r!p3000
MicrowaveCO آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 66 تشکر در 36 ارسال )
ارسال: #5
سلام

عالیه .... همینم کلی کارم رو راه می ندازه ....

فقط بگو برای 220 ولت باید از چه شماره ای استفاده کنم ... ؟؟؟
( بی خیال کار کردن با 220 میشم و فقط همین اینقدر که در برابر 220 ولت از مدارم حفاظت کنه کفایت می کنه )

راستی ... چطور باید در مدار قرار دادش ؟ موازی/سری یا ...
۱۷-شهریور-۱۳۸۸, ۲۰:۳۴:۰۶
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #6
شما كه نميخواين ولتاژتون از 24 بالاتر بره یه وی دی آر 24 ولت بگیرین. بگین وی دی آر 24 ولت بهتون میدن. شبیه خازن عدسیه یه خورده بزرگتر و حداکثر 200 تومن هم قیمتشه.
۱۷-شهریور-۱۳۸۸, ۲۰:۵۸:۰۱
MicrowaveCO آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 66 تشکر در 36 ارسال )
ارسال: #7
سلام

پس : فقط کافیه که بگیم چند ولت می خایم / اندازشم میشه اون ولتاژی که ورودی مدار هستش

نحوه اتصالش هم فکر کنم باید بصورت موازی در ورودی مدار قرار بگیره ، درسته ؟

داشتم فکر میکردم که نقشه منبع تغذیه ای که انتخاب کردم رو بذارم همینجا تا یه نظری در موردش بدی ، البته باید بکشمش بعد ...

به هر حال واقعا ازت ممنونم
۱۸-شهریور-۱۳۸۸, ۰۰:۲۶:۲۹
maxn@morteza آفلاین
در حال پیشرفت

موضوع‌ها: 29

تشکرها : 157
( 607 تشکر در 221 ارسال )
ارسال: #8
که استفاده میکنید باید 2برابر ولتاژ که می خواهید منبع داشته باشه باشه واسه 220 میتونید از VDR تلفن استفاده کنید که تعمیر کارای تلفن دارن برای اتمینان بیشتر یک نوع گازی این قطع وجود داره که شبیه به دیود بدونه علامت یکم بزرگتر از دیود 1آمپر و اطمینان کاریش بالاس و نقطه مهم که این قطع موقع ولتاژ بالا باشه عمل میکنه ولی تو 90% دیگه به حالت عادی برنمیگرده یعنی اتصال کواه میشه و کارشم این البته چون همیشه تو ولتاژ بالا جریان زیاده این اتفاق میفته و اونجوری که شما می خواهین تو جریان زیر 1آمپر فقط جواب میده بهترین کار کمک گرفتن از یه مدار جانبی همرها با یه VDR من یه مدار مثال میزارم البته به جای ویدیار میتونید دیود زنر بزارین که راحتره
    VDR

داده پردازان سریر سیستم
۱۹-شهریور-۱۳۸۸, ۰۲:۵۲:۱۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
MicrowaveCO آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 66 تشکر در 36 ارسال )
ارسال: #9
سلام

شرمنده .... ولی اصلا متوجه نشدم

یعنی : من ورودی بوردم 24 ولت ( AC ) هستش که مستقیم میره به پل دیودی و ...

من فقط میخام که اگه یوقت بجای 24 ولت ، اشتباها220 ولت به ورودی داده شد ، مدارم آسیب نبینه

حالا میشه بگین که باید چکار کنم و از چه VDR ی و چطور استفاده کنم ؟
۲۰-شهریور-۱۳۸۸, ۱۵:۰۳:۰۵
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #10
من نمیخاستم از رله استفاده بشه چون سرعتعملش کمه. اگه بخاین با رله کار کنین بدون نیاز به VDR هم میشه

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   pro.zip (اندازه: 5.39 KB / تعداد دفعات دریافت: 84)
۲۰-شهریور-۱۳۸۸, ۱۷:۲۴:۴۵
maxn@morteza آفلاین
در حال پیشرفت

موضوع‌ها: 29

تشکرها : 157
( 607 تشکر در 221 ارسال )
ارسال: #11
دوست عزیز این کار آمکان پذیره ولی ولی ویدیار مصرفی میسوزه آگه مستقیم به ولتاژتون بزنید و اتصال کوتاه میشه بهترین کار اینکه با vdr یه فیوز مناسب سری کنید و از چنتا ودیار موازی استفاده کنید نسبت به جریان فیوز برای هر نیم آمپر یک ودیار در نظر بگیرد اینجوری فقط فیوز میسوزه و به راحتی تعویض میشه ویدارهای که تو تلفن کار برد داره بین 90 تا 120 ولت هستن و برای کار شما مناسب اگه جریان max 1.5 آمپر باشه شما یه فیوز 2 آمپری با 4تا ویدار موازی تو مدار قرار بدین البته فیوزو سری

داده پردازان سریر سیستم
۲۰-شهریور-۱۳۸۸, ۱۷:۳۲:۱۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [آموزشی] نحوه اتصال تغذیه کانکتور usb Ambassador 2 2,631 ۱۷-خرداد-۱۳۹۵, ۲۱:۰۳:۱۹
آخرین ارسال: yk1100
Cool [حل شد] اشکال در ساخت منبع تغذیه با پاور کامپیوتر shaparak10 1 2,495 ۰۴-خرداد-۱۳۹۵, ۱۷:۳۱:۱۵
آخرین ارسال: alimogmov
  درخواست راهنمایی در مورد تغذیه منفی pontiac132 5 4,376 ۲۰-مهر-۱۳۹۳, ۰۰:۲۷:۳۲
آخرین ارسال: pontiac132
  یه سوال در مورد تغذیه میکرو sniper-70 2 2,882 ۲۸-تير-۱۳۹۳, ۱۹:۴۳:۴۲
آخرین ارسال: a.mehran
  منبع تغذيه سوییچینگ (هسته فریت) آموزشی 5 ولت ۸ آمپر رسول 17 25,954 ۲۳-بهمن-۱۳۹۲, ۲۰:۳۱:۵۲
آخرین ارسال: ترانسپورتر
  منبع تغذیه خطی و سوئیچینگ Super Robot 1 2,642 ۱۷-شهریور-۱۳۹۲, ۲۱:۲۶:۱۰
آخرین ارسال: nex2004
  [سوال] گرفتن تغذیه میکرو از مجموعه ی شارژر باطری salehjg 10 7,660 ۱۵-تير-۱۳۹۲, ۰۲:۵۲:۴۷
آخرین ارسال: salehjg
  منبع تغذیه قابل برنامه ریزی با میکرو AVR m.m.o 3 3,940 ۱۶-دى-۱۳۹۱, ۱۸:۲۴:۳۹
آخرین ارسال: omid_phoenix
  یه چندتا سوال ساده درمورد یه سری وسایلی مث اسکوپ و منبع تغذیه akbar8 0 1,921 ۲۸-آذر-۱۳۹۱, ۰۰:۰۰:۵۳
آخرین ارسال: akbar8
  منبع تغذیه سویچینگ ghx 6 5,495 ۰۵-مهر-۱۳۹۱, ۲۳:۳۳:۳۸
آخرین ارسال: binbin85216

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS