امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aviary، ویرایشگر همه‌کاره
نویسنده پیام
goooooogle آفلاین
تازه وارد

ارسال‌ها: 13
موضوع‌ها: 10
تاریخ عضویت: بهمن ۱۳۸۸

تشکرها : 0
( 50 تشکر در 15 ارسال )
ارسال: #1
Aviary، ویرایشگر همه‌کاره
تا به‌حال تقریبا برای همه ما این موضوع پیش آمده که در پی ویرایش فایلی چند‌رسانه‌ای بودیم اما نرم‌افزار ویرایش را در آن موقعیت در اختیار نداشتیم؛

* پشت میزی غیر از رایانه‌ی خود نشسته‌ایم.
* هنوز برنامه‌های سیستم رو کامل نصب نکرده‌ایم.
* حال نصب برنامه‌‌های سنگینی چون فتوشاپ و… را نداریم.
* اصلا اهل این نرم‌افزار‌ها نیستیم.
* الکی سیستمو سنگین کنیم که چی؟! حالا کو تا یه وقت بخوایم یه چیزیو ویرایش کنیم!
* …

اگر جزو کاربران نامبرده هستید، و (ترجیحا) اگر از سرعت اینترنت بالاتر از دیال‌آپ بهره می‌جویید، پیشنهاد ما، ویرایشگر‌های آنلاین هستند؛ سرویس‌هایی که برای استفاده از آن‌ها تنها نیازمند مرورگر وب خود هستید.

ویرایشگر‌های آنلاین زیادی در سطح وب موجود‌‌اند که یکی از بزرگترین و کامل‌ترین‌ آن‌ها، آویاری (Aviary) است. آویاری در لغت به معنی «محل وسیعی برای نگهداری پرندگان» است و این وب‌سایت برای هر بخش ازسرویس‌های خود نیز نام پرنده‌ای را انتخاب کرده که در ادامه آن‌ها را معرفی می‌کنیم. سرویسی که ابزار ساخت و ویرایش عکس، تصاویر برداری (وکتور) و فایل‌های صوتی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد، مدتی‌ست تمامی امکانات این وب‌سایت به صورت کاملا رایگان در‌آمده است و رایگان هم خواهد ماند.

آویاری در شش بخش مختلف، امکان ویرایش را فراهم آورده که یک‌به‌یک به شرح آن‌ها می‌پردازیم:

[تصویر:  aviary-tools.jpg]

نمایی از ابزار‌های آویاری
۱. ویرایش عکس:

یکی از بخش‌های قدرتمند و پرطرفدار آویاری‌ست که با نام فونیکس (Phoenix) شناخته می‌شود. واسط کاربری فونیکس شباهت زیادی به فتوشاپ دارد و اگر تا‌به‌حال با فتوشاپ یا دیگر نرم‌افزار‌های ویرایش عکس کار کرده باشید، به‌راحتی ابزار‌ها را در فونیکس پیدا خواهید کرد. می‌توانید از رایانه‌ی خود و یا از وب‌سایت‌های فلیکر، پیکاسا و فیس‌بوک، مستقیما عکسی را وارد فونیکس کنید. (البته این سه وب‌سایت در حال حاضر در کشور ما فیـلتر هستند.)

نمونه‌کار‌هایی که با این نرم‌افزار کار شده‌، در اینجا قابل مشاهده است.
۲. ساخت دسته‌های رنگ (Color Schemes):

به زبان ساده، color scheme گروهی از رنگ‌ها‌ست که در خلق یک اثر (نقاشی، قالب وب‌سایت و…) مورد استفاده قرار می‌گیرد. انتخاب دسته‌رنگ مناسب از بخش‌های مهم یک کار گرافیکی محسوب می‌شود و بخش قابل توجهی از تمایز کار‌های حرفه‌ای و آماتور، در همین انتخاب ‌رنگ‌ است. ابزار‌های ساخت Color Scheme در اینترنت فراوان‌اند، یکی از آن‌ها هم ابزار پالت رنگ آویاری، موسوم به توکان (Toucan) است. امکانات خوبی در توکان فراهم شده و این بخش نیز کاملا حرفه‌ای طراحی شده است؛ امکان انتخاب تعداد رنگ دلخواه به صورت شیب رنگ، رنگ های گرم و سرد، متضاد و … .
۳. ساخت افکت‌ و جلوه‌های ویژه:

با استفاده از شیب‌ رنگ، پترن‌، عکس، بافت و… میتوان در این بخش آثاری خارق‌العاده رسم کرد، آویاری آن را «آزمایشگاه دیداری» خود معرفی کرده و نامش را پیکاک (Peacock) گذاشته است.
کار با پیکاک، تجربه‌ای شیرین و البته متفاوت و نیازمند خلاقیت است و قطعا درک گرافیکی کاربران مبتدی را به‌مراتب افزایش می‌دهد. شاید برای درک مفهوم نه‌چندان ساده‌ی لایه‌ها در فتوشاپ و کار با حالات مختلف آن‌ها (Normal, Multiply, overlay و…)، این برنامه محیط تمرین خوبی باشد. البته این تنها بخش کوچکی از برنامه‌است و امکانات پیکاک خیلی فراتر از آن‌چه ذکر شده می‌باشد. در زیر بخشی از محیط برنامه و چگونگی ساخت یک والپیپر (تصویر پایینی) با ترکیب سه لایه‌ی مختلف، نشان داده شده است.

[تصویر:  Capture.jpg]

می‌توانید نمونه‌کار‌های انجام‌ شده توسط پیکاک را در اینجا ببینید.

۴. نشانه‌گذاری تصاویر:

مدل سبک و ساده شده‌ی فونیکس (ویرایش تصاویر) که اختصاصا برای نشانه‌گذاری تصاویر به‌کار می‌رود، این بخش از آویاری، فالکون (Falcon) نام دارد، امکانات آن محدود است و برای گذاشتن متن روی تصویر، مشخص کردن بخشی از عکس، برش و چرخاندن تصاویر و.. به‌کار می‌رود. اگر می‌خواهید کار‌های ساده‌ای نظیر آن‌چه ذکر شد روی تصاویر اعمال کنید، فالکون گزینه‌ای مناسب است و سرعت لود آن به مراتب بالاتر از سایر برنامه‌های آویاری‌ست.
۵. ساخت تصاویر برداری (وکتور):

بخش شاخصی از آویاری که سایر ویرایش‌گر‌های آنلاین از آن بی‌بهره اند، نرم‌افزار ساخت تصاویر برداری (وکتور) موسوم به راون (Raven). همان‌طور که می‌دانید تصاویر وکتور، از خط و شیب‌رنگ تشکیل شده‌اند و در آن‌ها خبری از پیکسل‌ها نیست. به همین دلیل با بزرگنمایی تصویر، کیفیت آن‌ها کاهش پیدا نمی‌کند- بر خلاف تصاویر بیت‌مپ که با بزرگنمایی، از کیفیت آن‌ها کاسته می‌شود- در راون، کار با خطوط و مسیر‌ها برای رسم اشکال گوناگون، در حد قابل قبولی انعطف‌پذیر است. لازمه‌ی خلق تصویر وکتور، دانش اندکی از نقاشی‌ و گرافیک است که البته با دیدن چند آموزش هم تا حدودی حاصل می‌شود.

نمونه‌کار‌های ساخته شده با راون را در اینجا ببینید.
۶. ویرایش فایل‌های صوتی:

جدیدترین محصول آویاری می‌باشد که مینا (Myna) نام‌گذاری شده است.در این نرم‌افزار، امکان برش، ادغام، اعمال افکت‌ها، تغییر اکولایزر و… روی فایل‌های صوتی وجود دارد. میتوانید کلیپ صوتی مورد‌نظر را از رایانه خود وارد برنامه‌کنید یا صدای خود را مستقیما ضبط کرده و در برنامه آن‌را ویرایش کنید یا اینکه از منبع عظیم آرشیو صوتی خود برنامه استفاده کنید، یک بانک صوتی دسته‌بندی شده که توسط شرکت Quantum Tracks برای مینا تهیه شده است. در آویاری امکان ادغام چندین کلیپ صوتی با یکدیگر، وجود دارد.
برای یک کاربر خوب و معمولی، امکانات مینا، کاملا کافی و مناسب است.

گرفتن عکس از وب‌سایت‌ها:

این یک ویرایشگر نیست، در واقع ابزاری‌ست که کار با سرویس‌های آویاری را ساده‌تر می‌کند. این بخش از آویاری تالون (Talon) نام دارد و این امکان را به کاربر می‌دهد که با تصویری از افزونه‌ی نصب شدهوارد کردن آدرس وب‌سایت مورد نظر، آویاری از محیط آن وب‌سایت عکس گرفته و در برنامه ی فالکون (نشانه‌گذاری تصاویر) آن را باز کند. (کاری شبیه Print Screen با تنظیماتی پیشرفته‌تر)
تنظیماتی نظیر رزولوشن و کیفیت عکس گرفته شده و چند امکان دیگر نیز در آن تعبیه شده‌است.

[تصویر:  aviary-firefox-addon.jpg]

البته بهترین کار استفاده از افزونه‌ی آویاری برای مرورگر‌های کروم و فایرفاکس است. با استفاده از این افزونه می‌توانید هر تصویری را در هر کجای وب، مستقیما با آویاری باز کنید و به ویرایش آن بپردازید. امکانات بسیار خوب و کاربردی هم برای گرفتن عکس از صفحات وب در این افزونه وجود دارد.
استفاده از ابزار تالون و همچنین دانلود افزونه برای کروم و فایرفاکس در اینجا موجود است.

برای استفاده از تمام امکانات آویاری نیازمند عضویت در این وب‌سایت هستید. افزونه‌های کرووم و فایرفاکس هم با داشتن اکانت، کار می‌کنند. ساخت اکانت امکانات خوبی ‌را در اختیار کاربر قرار می‌دهد و با توجه به ساده بودن ایجاد اکانت و امکان ورود با‌استفاده از اکانت‌های یاهو، گوگل، فیس‌بوک و یا تویتر کاربر، پیشنهاد می‌کنیم در صورت تمایل به استفاده از آویاری، حتما یک اکانت برای خود دست‌و‌پا کنید.

[تصویر:  aviary-login-facilities.jpg]

پی‌نوشت: آویاری امکان ویرایش فیلم و کلیپ‌های تصویری را ندارد، ابزار رایگان و آنلاین ویرایش فیلم به مراتب کمتر از ویرایش عکس و فایل‌های صوتی در اینترنت یافت می‌شود، به‌هر‌حال، در این میان One True Media یکی از ویرایش‌گر‌های فایل‌های ویدیویی‌ است که در بخش عضویت رایگانش، به نسبت امکانات بهتری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد، اگر شما هم ویرایش‌گر فیلم خوبی سراغ دارید، می‌توانید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

منبع : مجله اینترنتی پریانا
۱۹-اسفند-۱۳۸۸, ۰۰:۳۴:۰۳
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, ha_60, ajlajlajl


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS