پروسس ديتا در راديو ديجيتال
آیا تا کنون به واژه مخابرات فکر کرده ايد؟ امروزه کاملا اين امر واضح است که بخش مهمي از زندگي ما درگير اين نوع مخابرات است که تا حد اعلي زندگي ما را تسهيل مي بخشد. با پيشرفت علم و تکنولوژي امکان ايجاد ارتباطات به صورت آسان تر و سريع تر به وجود مي آيد. روش هاي سنتي جاي خود را به روش هاي نوين داده و عيوب و نواقص هر يک را نسبت به ديگري آشکار تر مي سازد. با پيشرفت تکنولوژي اطلاعات امروزه فناوري هاي مدرن تري پاسخ گوي نياز بشر هستند. در اين بخش سعي بر آن داريم تا اطلاعاتي محدود از روش پروسس ديتا در راديو ديجيتال براي شما ارائه دهيم.
تکنيک هاي پروسس ديتا در راديو ديجيتال:
ورودي هاي راديو ديجيتال يکي از فرمت هاي ماکس ديجيتال مانند 2-8-34 و 140 مگا بايت است و يا شامل چند ورودي مي باشند مانند دو تا 2MB و يا دو تا 8MB.
حالت اخير چون يک استاندارد CCITT نيست(مثلا ماکس 4MB/ 16MB) بنابراين عمليات مالتي پلکس کردن دو ورودي در خود راديو صورت مي گيرد. اين عمل در جاهايي کاربرد دارد که مثلا تعداد کانال هاي تلفني بيش از 30 کانال و کمتر از 120 کانال باشد. چون در اين صورت مقرون به صرفه نيست که از يک ماکس و راديو 8 مگا بيت که جهت ارسال 120 کانال است استفاده شود. بنابراين از دو ماکس 30 کانال استفاده مي شود. و خروجي اين ماکس در راديو مالتي پلکس مي شود.
در راديو ديجيتال بايد بر روي مسير سيگنال هاي لاجيک عمليات صورت گيرد تا آن را آماده سوار کردن بر روي کارير راديويي کند. به طور کلي عملياتي که بر روي سيگنال هاي مالتي پلکس تا قبل از مدولاتور صورت مي گيرد به شرح زير است:
1) مالتي پلکس کردن چند سيگنال ورودي(مثلا تر کيب دو ورودي 2MB و توليد 4MB) البته اين فقط در حالتي است که راديوها داراي چند ورودي باشند.
2) يکنواخت سازي خط(line equalization): اين عمل حتي تا قبل از مرحله پيشين صورت مي گيرد. و جهت جبران تغيير شکل بيت هاي ورودي در اثر تلفات خط انتقال است که ديتا را از ماکس تا راديو انتقال داده مثلا تقويت سيگنال- فيلتر کردن و ..... مي باشد. لازم به ذکر است که عمل مهم تر از استخراج کلاک مي باشد.
3) تغيير کد سيگنال بيست باند: سيگنال هايي که از ماکس مي آيند داراي کدهاي خاصي مانند CMI- HDB3... هستند که بايد تمام اين کدها به کدNRZ(None return to zero تغيير يابند.
4) justification: و يا هم زمان کردن مسيرهاي سيگنال ماکس که از مسيرهاي مختلف و يا دستگاهاي خاص مي آيند. زيرا ارسال به طريق هم زمان صورت نمي گيرد.
5) اضافه کردن بيت هاي مربوط به Service ch /o.w و سوپر وايزري و مالتي پلکس کردن اين بيت ها و بيت هاي سيگنال اصلي.
6) scrambling: در اين عمل سعي مي شود که تعداد بيت هاي 0 و 1 تقريبا مساوي و يک در ميان شوند تا اسپکتروم موج راديو مددوله شده و هم چنين به دست آوردن sk از اين بيت ها در مقصد به راحتي صورت گيرد.
7) توليد Parity code: همان طوري که در سيستم هاي fm-fdm (راديو مالتي پلکس آنالوگ) يک سيگنال به عنوان سيگنال pilot به سيگنال اصلي اضافه مي شود تا بتوان در گيرنده از کيفيت سيگنال دريافتي به طور مداوم آگاهي پيدا کرد در سيگنال هاي ديجيتال و راديو حتي ديجيتال نيز يک يک سري بيت که بيت هاي parity نام دارد به سيگنال اضافه مي شود تا در مقصد از ميزان خطاهاي دريافت شده و کيفيت سيگنال دريافتي آگاه شد.
----------------------------------------------
عادت انسانهای بزرگوار , نیک رفتاری است