امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
سوال درباره این مدار
نویسنده پیام
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 67

تشکرها : 1080
( 2045 تشکر در 565 ارسال )
ارسال: #1
سوال درباره این مدار
سلام بچه ها این یه مدار واسه کنتزل دور موتور اینو من طراحی نکردم یکی از بچه های تکنویی زحمتش رو کشید خواستم کار اون دو ترانزیستوری که pnp هستن رو بدونم؟ چرا از اون ها استفاده شده مگه pwm میکرو بین +5 و 0 تغییر نمیکنه پس چه نیازی که انو بزاریم؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱-بهمن-۱۳۹۰, ۱۹:۵۵:۱۵، توسط akbar8.)
۱۱-بهمن-۱۳۹۰, ۱۹:۳۲:۰۰
h0x00i آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 109

تشکرها : 2866
( 2450 تشکر در 949 ارسال )
ارسال: #2
RE: سوال درباره این مدار
ولتاژ و جریان کاری میکرو 5 ولت و نهایت 250 میلی آمپر می باشه اگه این ترانزیستور ها در مدار نذاری جریان زیادی از میکرو کشیده میشه و احتمال اسیب دیدن میکر زیاده

:)

دوستان الکترونیکی پیشنهاد می کنم حتما برن python یاد بگیرن ...
پروژه ، مقاله ،... 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱-بهمن-۱۳۹۰, ۲۱:۵۲:۴۳، توسط h0x00i.)
۱۱-بهمن-۱۳۹۰, ۲۱:۴۹:۵۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : akbar8
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #3
خوب نمیشد فقط از ترانزیستورا npn استفاده میکرد تویه این مدار اصلا امکان داره ترانزیستورا pnp به اشباع بره؟؟
میکرو موج pwm منفی هم داره؟؟؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-بهمن-۱۳۹۰, ۰۲:۳۸:۲۹، توسط akbar8.)
۱۲-بهمن-۱۳۹۰, ۰۰:۱۶:۵۲
h0x00i آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 109

تشکرها : 2866
( 2450 تشکر در 949 ارسال )
ارسال: #4
چرا نمی شه ولی امکان داره در زمانی که سرعت سوئیچ بالا میره ترانزیستور pnp جواب خوبی نده به خاطره همین از ترانزیستور npn استفاده کرده

:)

دوستان الکترونیکی پیشنهاد می کنم حتما برن python یاد بگیرن ...
پروژه ، مقاله ،... 
۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۱۱:۰۱:۲۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : akbar8
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #5
نقل قول: چرا نمی شه ولی امکان داره در زمانی که سرعت سوئیچ بالا میره ترانزیستور pnp جواب خوبی نده به خاطره همین از ترانزیستور npn استفاده کرده

قک کنم برعکس گفتید من گفته بودم چرا pnp گذاشته اما ممنون متوجه شدم به خاطر افزایش سرعت سوئچینگ
خوب موج pwm بین 0 و 5 تغییر میکنه ترانزیستور pnp اصلا نمیشه به اشباع بره چون با منفی به اشباع میره پس کی سوئچ میشه؟ شایدم من اشتباه میکنم نطرتون چیه؟؟
خوب این ترانزیستر pnp کی داخل این مدار به اشباع میره موج pwmمیکرو که بین 0 و 5 تغییره میکنه ترانزیستور pnpهم با منفی میره اشباع حالا کی pnp داخل این مدار سوئیچ میشه؟!
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۱۱:۴۰:۲۵، توسط akbar8.)
۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۱۱:۳۳:۳۲
javan_ir آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 2
( 1 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #6
(۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۱۱:۳۳:۳۲)akbar8 نوشته است:
نقل قول: چرا نمی شه ولی امکان داره در زمانی که سرعت سوئیچ بالا میره ترانزیستور pnp جواب خوبی نده به خاطره همین از ترانزیستور npn استفاده کرده

قک کنم برعکس گفتید من گفته بودم چرا pnp گذاشته اما ممنون متوجه شدم به خاطر افزایش سرعت سوئچینگ
خوب موج pwm بین 0 و 5 تغییر میکنه ترانزیستور pnp اصلا نمیشه به اشباع بره چون با منفی به اشباع میره پس کی سوئچ میشه؟ شایدم من اشتباه میکنم نطرتون چیه؟؟
خوب این ترانزیستر pnp کی داخل این مدار به اشباع میره موج pwmمیکرو که بین 0 و 5 تغییره میکنه ترانزیستور pnpهم با منفی میره اشباع حالا کی pnp داخل این مدار سوئیچ میشه؟!

به نظر برای محافظت از میکرو باید باشه !!!
میتونه برای گرفتن نویزها با دامنه مثبت استفاده بشه
مدل شبیه سازی شده ای هست؟؟
۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۱۶:۰۳:۴۳
تشکر شده توسط : h0x00i
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #7
نقل قول: خوب موج pwm بین 0 و 5 تغییر میکنه ترانزیستور pnp اصلا نمیشه به اشباع بره چون با منفی به اشباع میره پس کی سوئچ میشه؟ شایدم من اشتباه میکنم نطرتون چیه؟؟ خوب این ترانزیستر pnp کی داخل این مدار به اشباع میره موج pwmمیکرو که بین 0 و 5 تغییره میکنه ترانزیستور pnpهم با منفی میره اشباع حالا کی pnp داخل این مدار سوئیچ میشه؟!

كي گفته PNP با ورودي بيس منفي به اشباع مي رهه ؟!!
بحث سر مثبت يا منفي بودن مقدار نيست !!
چيزي كه مهمه مثبت تر يا منفي تر بودن پايه اي نسبت به ديگري هست ... ! OKAY?
وقتي مقدار 5ولت در بيس 2 ترانزيستور قرار مي گيرهه ، Vbe براي ترانزيستور NPN مثبته و با عث مي شه NPN هدايت كنه و در اين زمان Vbe ترانزيستور ديگه تامين نمي شه ، يعني اميترش مثبت تر از بيسش نمي شه و PNP نمي تونه هدايت كنه ...
در حالتي كه ورودي بيس هر 2 ترانزيستور صفر باشه ، پيوند BE براي NPN باياس معكوس هست و NPN هدايت نمي كنه و براي ترانزيستور PNP ، چون اميترش مثبت تر از بيسش ( كه صفر هست ) هست ، پس PNP هدايت مي كنه ...

الان متوجه شديد ؟

اين يه تركيب معروف هست ، كه وظيفه ي جريان دهي به بار رو از عهده ي عنصر قبلي اش بر مي دارهه و خودش جريان رو تامين مي كنه ...

موفق باشيد.
يا علي.

۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۱۸:۴۱:۲۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Pardazesh-Gar, akbar8, h0x00i
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #8
بله کاملا.
باتشکر از همه بچه ها ایرانویچ
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۲۱:۲۱:۰۰، توسط akbar8.)
۱۳-بهمن-۱۳۹۰, ۲۱:۱۶:۳۵
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #9
نقل قول: در حالتي كه ورودي بيس هر 2 ترانزيستور صفر باشه ، پيوند BE براي NPN باياس معكوس هست و NPN هدايت نمي كنه و براي ترانزيستور PNP ، چون اميترش مثبت تر از بيسش ( كه صفر هست ) هست ، پس PNP هدايت مي كنه ...
وقتی ترانزستور npnهدایت نکنه vce اون بربر vcc میشه در نتیجه هیچ ولتاژی به امیتر ترانزیستور pnp نمیرسه در نتیجه اونم هدایت نمیکنه. این تحلیل اشتباه؟؟
راسی ممنون از اینکه وقت میزارید.

حالا یه سوال دیگه: این مدار فقط جریان تقویت میکنه اما ولتاژو نه . من میخوام به سر گیت ماسفتم 12 ولت برسه با جریان مناسب باید چه کا کنم؟؟ یک عکس ازفکرهایی که به ذهنم امد رو میزارم اگه مناسبه اونو ببندم؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۵-بهمن-۱۳۹۰, ۱۳:۱۹:۲۲، توسط akbar8.)
۱۵-بهمن-۱۳۹۰, ۱۳:۰۲:۴۴
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #10
نقل قول: وقتی ترانزستور npnهدایت نکنه vce اون بربر vcc میشه در نتیجه هیچ ولتاژی به امیتر ترانزیستور pnp نمیرسه در نتیجه اونم هدایت نمیکنه. این تحلیل اشتباه؟؟
ولتاژ يك نقطه به چه معني هست ؟!
ما هميشه يه نقطه رو به عنوان مرجع انتخاب مي كنيم و بقيه ي نقاط رو نسبت به اون مي سنجيم كه معمولا سر منفيه باتري هست و بهش زمين مي گيم. يعني ولتاژ هر نقطه اي رو مي خوايد بدونيد ، دنبال مسيري بگرديد كه به زمين مي رسه ...
PNP مسيرش از سمت گيت ترانزيستور به سمت خود PNP هست. مسير VCC توسط NPN قطع هست.
بنابر اين PNP توي اميتر ولتاژ گيت رو مي بينه و در وروديه بيسش مقدار صفر رو ، در نتيجه هدايت مي كنه و ولتاژ گيت رو صفر مي كنه ...
OKAY?

نقل قول: حالا یه سوال دیگه: این مدار فقط جریان تقویت میکنه اما ولتاژو نه . من میخوام به سر گیت ماسفتم 12 ولت برسه با جریان مناسب باید چه کا کنم؟؟ یک عکس ازفکرهایی که به ذهنم امد رو میزارم اگه مناسبه اونو ببندم؟
همينطور كه گفتيد اين مدار براي جريان دهي استفاده مي شه و اينجا تقويت ولتاژ بي معنيه چون داريم از ترانزيستور به عنوان كليد استفاده مي كنيم. هدف شما هم تقويت ولتاژ نيست ، احتمالا اشتباه لفظي بودهه ... !
ببينيد گيت هر ترانزيستور اثر ميداني رو ببينيد ، جريان كشي ندارهه ... ، فقط اعمال يه سطح ولتاژ رو مي طلبه ...
حداقل تا جايي كه من مي دونم !!
پس بنظرم اصلا احتياجي به اين همه مدار درايور ترانزيستوري و ... نيست !!
شما مي تونيد به من بگيد چرا قبل از گيت ترانزيستور اثر ميدان ، يه تركيبي گذاشتيد كه كارش جريان دهي (درايور) هست ؟!

چرا 12 ولت به سر گيت ماسفت برسه ؟
مي دونيد كه چيزي كه مهمه ولتاژ GS هست نه گيت ...

موفق باشيد.
يا علي.

۱۵-بهمن-۱۳۹۰, ۱۴:۴۸:۱۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

ارسال: #11
نقل قول: همينطور كه گفتيد اين مدار براي جريان دهي استفاده مي شه و اينجا تقويت ولتاژ بي معنيه چون داريم از ترانزيستور به عنوان كليد استفاده مي كنيم. هدف شما هم تقويت ولتاژ نيست ، احتمالا اشتباه لفظي بودهه ... !
ببينيد گيت هر ترانزيستور اثر ميداني رو ببينيد ، جريان كشي ندارهه ... ، فقط اعمال يه سطح ولتاژ رو مي طلبه ...
حداقل تا جايي كه من مي دونم !!
پس بنظرم اصلا احتياجي به اين همه مدار درايور ترانزيستوري و ... نيست !!
شما مي تونيد به من بگيد چرا قبل از گيت ترانزيستور اثر ميدان ، يه تركيبي گذاشتيد كه كارش جريان دهي (درايور) هست ؟!

چرا 12 ولت به سر گيت ماسفت برسه ؟
مي دونيد كه چيزي كه مهمه ولتاژ GS هست نه گيت ...
جون تویه دیتا شیت ماسفتم نوشته برای عبور حداکثر جریان درین سورس باید vgs به 12 ولت برسونم. منم دارم یه جریان خفن ازون عبور میدم.
چون گیت ماسفت برای لحطه ای خیلی کوتاه وقتی داریم ازون به عنوان سوئچ استفاده میکنم جریلنی حدود 1 امپر میخواد که این جریانرو میکرو نمبتونه بده. البته این غیر باوره اما هس دیگه.
شما اگه را ه حل هایی برای این مدار دارید که میشه با چند تا ترانزیستور با کمترین تلفات مداری طراحی کرد که هم ولتاژ 12 ولت رو به ماسفت و هم جریان رو تقویت داشته باشه رو برام بزارید ممنون.
۱۵-بهمن-۱۳۹۰, ۱۵:۱۳:۱۸

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طراحي مدار محاسباتي ضرب كننده shirin22 8 10,296 ۱۶-آذر-۱۳۹۷, ۱۳:۴۸:۳۶
آخرین ارسال: Ygnh
Smile [آموزشی] [ مدار ] چند پیوند درباره UPS و نقشه alimogmov 0 1,124 ۰۱-آبان-۱۳۹۷, ۱۸:۱۷:۱۱
آخرین ارسال: alimogmov
  درخواست مدار ضرب کننده 4بیتی در 4 بیتی icecream 14 20,288 ۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۷, ۱۹:۱۸:۱۲
آخرین ارسال: fafa077
  نقشه و مدار ماوس و ... HoseinVig 12 17,012 ۰۸-دى-۱۳۹۵, ۰۶:۵۴:۰۸
آخرین ارسال: sorena01
  [سوال] مدار ژول دزد *-noob-* 1 3,035 ۰۹-مرداد-۱۳۹۵, ۰۰:۰۳:۲۷
آخرین ارسال: alimogmov
  [حل شد] فرق بین دو مدار shaparak10 2 2,980 ۰۷-خرداد-۱۳۹۵, ۱۹:۳۳:۲۲
آخرین ارسال: shaparak10
Exclamation [سوال] مدار چراغ راهنما nafas.h 6 11,468 ۲۰-دى-۱۳۹۴, ۰۲:۳۵:۳۵
آخرین ارسال: omid_phoenix
  مدار شارژ باتری لیتیوم تبلت 3000 mah aleas 66 36,189 ۱۱-شهریور-۱۳۹۴, ۱۰:۰۴:۴۰
آخرین ارسال: a.mehran
  ساخت مدار فرستنده FM 5km HamidSay 6 5,149 ۳۰-تير-۱۳۹۴, ۰۰:۱۲:۱۴