امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
عیب یابی پاور قدم به قدم
نویسنده پیام
alimogmov آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 36

تشکرها : 867
( 940 تشکر در 393 ارسال )
ارسال: #23
Big Grin  RE: عیب یابی پاور قدم به قدم
(۰۱-خرداد-۱۴۰۰, ۰۱:۴۹:۲۴)daurbino نوشته است: درود 
پاور کیس من هنگام کار بعضی وقتها برق رو کلا قطع میکنه، برق روی مادربرد هست و ال ای دی مادربرد روشن، اما فن پاور و سی پی یو و همه چیز خاموش میشه، همون موقع اگر دوباره روشن کنم باز روشن میشه و به کارش ادامه میده، هیچ زمان مشخص و یا دلیل مشخص هم نداره، اما برای تست پاور رو عوض کردم و مشکل حل شد، به نظرتون چه بخشی میتونه ایراد داشته باشه؟
سپاسگزارم

درود
بالا بودن بار یک دلیل باشد یا درصد بالایی از خرابی که شما فرمودید از فرسوده شدن خازن های شیمیایی بزرگ است. اگر پس از باز کردن Power Supply خازن شیمیایی ای دارای ورم و باد کردن بدنه بود با همان ظرفیت و دما و ولتاژ تعویض و جابجا شود (ظرفیت همان باشد ولی دما و ولتاژ خازن تازه میتواند بالاتر از پیشین باشد).برخی خازنهای شیمیایی از بالا باد نمیکنند و از زیر و نزدیک پایه ها نشت میکنند که ماده زرد و طلایی رنگ از زیر آن بیرون ریخته میشود و در لحظه خرابی بوی بدی پخش میشود و سمی است. توصیه میشود خازن تازه و نو باشد. چون خازن دست دوم عمر کمتری دارد. اگر خازن خراب 85C (یعنی 85 درجه سانتی گراد) بود با خازن 105C نو تعویض نمایید با این کار عمر خازن بیشتر میشود. برای تشخیص زودتر میتوانید یک یا دو لامپ 12 ولت 50 وات تا 100 وات هالوژن را به دو سر هر ولتاژ و زمین بزنید اگر منبع تغذیه از کار افتاد  ، خازن ایراد دار در همان مسیر ولتاژ است. گاهی هم خازن ایراد دار در سمت اولیه Transformer اصلی و پس از یکسوساز برق اصلی شهر است که از همه خازنها معمولا بزرگترند.
پیروز و سربلند باشید

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-خرداد-۱۴۰۰, ۰۱:۳۵:۴۳، توسط alimogmov.)
۰۶-خرداد-۱۴۰۰, ۲۲:۵۴:۲۳
تشکر شده توسط : 1نفر
Mo.ahmadi آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 0
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #24
RE: عیب یابی پاور قدم به قدم
سلام
يه پاور گرین دارم 300 وات که همه ولتاژها درست هستن اما وقتی زیر بار(بالامپ 13 ولت 35 وات) میره خاموش میشه!
خازن های خرجی تست شدن سالم هستن
خازن های ورودی بزرگ تست شده وسالم هستن. 
خازن‌های نوسان سازها هم تست شده سالم هستن. 
اساتید لطفا راهنمایی کنید. 
alimogmov آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 36

تشکرها : 867
( 940 تشکر در 393 ارسال )
ارسال: #25
(۰۵-تير-۱۴۰۰, ۲۳:۵۹:۳۱)Mo.ahmadi نوشته است: سلام
يه پاور گرین دارم 300 وات که همه ولتاژها درست هستن اما وقتی زیر بار(بالامپ 13 ولت 35 وات) میره خاموش میشه!
خازن های خرجی تست شدن سالم هستن
خازن های ورودی بزرگ تست شده وسالم هستن. 
خازن‌های نوسان سازها هم تست شده سالم هستن. 
اساتید لطفا راهنمایی کنید. 
اگر خرابی در دیگر قطعات نیست. از خازنهای چند هزار میکرو فاراد خروجی یا خازنهایچند صد میکروفاراد ولتاژ بالا است. اگر لامپ را به 12 ولت میزنید این اتفاق می افتد خازنهای روی این ولتاژ را جایگزین کنید. خازن شیمیایی میتواند ورم کرده باشد یا از نزدیک پایه هایش الکترولیتش خالی شده باشد که دیگر اثر ورم را ندارداین خازنها در زمان خرابی با بخار شدن الکترولیتشان بوی بدی در اطراف پخش میکنند و ظرفیت میکروفارادشان به شدت افت میکند ( شاید درحد یک هزارم یا بیشتر از اندازه درج شده).اگر هم با وصل لامپ به 5 ولت هم باز همان رخداد تکرار شد خازنهای آن خط را هم جایگزین کنید. به هر حال یک خازن سالم جایگزین کنید اگر مشکل رفع شد که بسیار خوب اگر نشد باز پیام بگذارید.
بهتر است پس از سالم شدن و پیش از بار کشی از تهویه و کارکرد خوب فن خاطر جمع شوید تا ایراد دیگری رخ ندهد. همچنین بار مصرفی را توصیه میشود تا زیر 85 درصد جریان مجاز هر خط ولتاژ باشد تا عمر قطعات بیشتر گردد.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۶-تير-۱۴۰۰, ۱۶:۵۰:۲۷، توسط alimogmov.)
۰۶-تير-۱۴۰۰, ۱۶:۴۳:۳۰
تشکر شده توسط : 1نفر, hadikh73
ali.afzal آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 2
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #26
سلام و خسته نباشید
من یک پاور دارم که چند تا از خازنها روکش آلومینیومیش دراومده بود که با خازن سالم جایگزین کردم
الان مشکلم با vsb هست که تستر اولش خطای ولتاژ بالا رو نشون میداد ولی با راهنمایی که چند صفحه قبل یکی از کاربران کرده بودند، خازن کناری چاپر رو تعویض کردم و مشکل ولتاژ بالا حل شد.
الان مشکل اینجاست که VSB نوسان داره و هی میره بالا دوباره میاد پایین!!
بنظرتون مشکل از کجاست؟
ممنون
۱۶-بهمن-۱۴۰۰, ۱۳:۴۴:۴۳
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 1729
( 501 تشکر در 199 ارسال )
ارسال: #27
سلام مهندس
آیا هر دو ولتاژ خروجی این قسمت نوسان دارن؟ اگه آره  که بقیه قطعات قسمت کنترل این ولتاژ رو چک کنید اگه نه خازن ضافی همین ولتاژ
یه عکس از مدار پاور پیوست کردم قسمتی که با قرمز نشون دادم کلا مال ولتاژهای استندبای و قسمت آبی توی کنترل این ولتاژها تاثیر گذاره
و بیشترین تاثیر رو از این قسمت ، tl431 میذاره
طبق این عکس با دنبال کردن قطعات و مسیرها روی برد پاور راحت میتونید تمام قطعات این قسمتو پیدا کنید و مشکلو براحتی حل کنید
اگه هم خازنها اون شکلی بودن بقیه خازنهای الکترولیتی رو هم (با تستر قطعات) چک کنید چون این یعنی دما بالا رفته و ممکنه از بین بقیه هم خازنی باشه که ظرفیت کم کرده
موفق باشید

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

ORG 00H
:LOOP
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۷-بهمن-۱۴۰۰, ۰۱:۲۲:۴۸، توسط 1نفر.)
۱۷-بهمن-۱۴۰۰, ۰۱:۰۵:۱۶
تشکر شده توسط : alimogmov, hadikh73, ali.afzal
ali.afzal آفلاین
تازه وارد

تشکرها : 2
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #28
(۱۷-بهمن-۱۴۰۰, ۰۱:۰۵:۱۶)1نفر نوشته است: سلام مهندس
آیا هر دو ولتاژ خروجی این قسمت نوسان دارن؟ اگه آره  که بقیه قطعات قسمت کنترل این ولتاژ رو چک کنید اگه نه خازن ضافی همین ولتاژ
یه عکس از مدار پاور پیوست کردم قسمتی که با قرمز نشون دادم کلا مال ولتاژهای استندبای و قسمت آبی توی کنترل این ولتاژها تاثیر گذاره
و بیشترین تاثیر رو از این قسمت ، tl431 میذاره
طبق این عکس با دنبال کردن قطعات و مسیرها روی برد پاور راحت میتونید تمام قطعات این قسمتو پیدا کنید و مشکلو براحتی حل کنید
اگه هم خازنها اون شکلی بودن بقیه خازنهای الکترولیتی رو هم (با تستر قطعات) چک کنید چون این یعنی دما بالا رفته و ممکنه از بین بقیه هم خازنی باشه که ظرفیت کم کرده
موفق باشید

سلام
ممنون از زمانی که گذاشتید
مشکل من فقط ولتاژ VSB هست از 5 تا 5.6 نوسان داره و هی بالا و پایین میره
خازن هارو هم عوض کردم ولی همچنان همین شکلیه
البته قبل از تعویض خازن ها با تستر ولتاژ رو HH نشون میداد ولی بعد از تعویض خازن ها اومد پایین و شروع به نوسان کرد.
۱۷-بهمن-۱۴۰۰, ۱۴:۳۵:۳۱
1نفر آفلاین
مدیر بخش الکترونیک

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 1729
( 501 تشکر در 199 ارسال )
ارسال: #29
خواهش میکنم
ترانسه این قسمت دوتا ولتاژ رو تولید میکنه که یکیش همین 5 ولته یکی هم هست که دوباره اونم میره واس آی سی سوئیچینگ اول چک کنید ببینید هر دوتا نوسان دارن یا نه اگه هر دو نوسان دارن باید قطعاتی که توی کنترل سطح این ولتاژا نقش دارن رو چک کنید اگه هم فقط همین ولتاژه خازن صافیش رو عوض کنید طبق پست قبلی پیش برید، توی اون توضیحات رو گفتم !

ORG 00H
:LOOP
MOV Life,#♥H
JMP LOOP
END

۱۷-بهمن-۱۴۰۰, ۲۱:۳۴:۵۰
تشکر شده توسط : ali.afzal, a.mehran, hadikh73

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
Question پاور سویچینگ بیرون از کیس bigbig 7 11,924 ۲۴-بهمن-۱۳۸۹, ۱۳:۱۷:۴۸
آخرین ارسال: zoh2528

پرش به انجمن: