امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
اسیلوسکوپ با AVR
نویسنده پیام
javad.alavi آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 20

تشکرها : 127
( 48 تشکر در 34 ارسال )
ارسال: #1
اسیلوسکوپ با AVR
سلام دوستای گلم
تو بخش پروژه های گروهی برخی دوستان پروژه ساخت اسیلوسکوپ با AVR رو گذاشته بودن ولی توضیحات زیاد کامل نبود
آیا با این اسیلوسکوپی که با AVR ساخته میشه اختلاف فاز هم میشه اندازه گرفت یا نه؟
چون فکر میکنم اسیلوسکوپی که با AVR ساخته میشه فقط یه کاناله هست ولی برای اندازه گیری اختلاف فاز اسیلوسکوپ باید دو کناله باشه

کاري را که ديگران انجام مي دهند شما هم مي توانيد انجام دهيد و کاري را که ديگران نمي توانند انجام دهند شما بايد انجام دهيد (ضرب المثل ژاپني)
۲۱-تير-۱۳۹۲, ۱۳:۲۲:۱۴
تشکر شده توسط : Ambassador
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 22

تشکرها : 4898
( 4577 تشکر در 1474 ارسال )
ارسال: #2
RE: اسیلوسکوپ با AVR
سلام.
من این اختلاف فاز نمیدونم چیه ولی میشه این اسیلوسکوپ هم 2کاناله کرد.
به هر حال 8تا ADC داره میشه 8 کاناله کرد ولی باید Sram خیلی قویی داشته باشه .
فک کنم مگا 32 - 2 کانال رو جواب بده !

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۲۲-تير-۱۳۹۲, ۱۶:۲۱:۴۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, javad.alavi, hadikh73
javad.alavi آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 48 تشکر در 34 ارسال )
ارسال: #3
بذار من کلا پروژم رو بگم تا بدونی میخوام چیکار کنم
در واقع من نمیخوام اسیلوسکوپ بسازم من فقط میخوام با میکرو اختلاف فاز رو اندازه بگیرم(مثلا اختلاف فاز بین فاز دو فاز R و T)
نمیخوام مثل اسیلوسکوپ دو تا شکل موج بهم بده و خودم از طریق فرمول حسابش کنم یعنی در واقع فقط میخوام مقدار اختلاف فاز رو بهم نشون بده مثلا اگه مقدار اختلاف فاز 120 درجه هست روی ال سی دی مقدار 120 رو برام نمایش بده

کاري را که ديگران انجام مي دهند شما هم مي توانيد انجام دهيد و کاري را که ديگران نمي توانند انجام دهند شما بايد انجام دهيد (ضرب المثل ژاپني)
۲۲-تير-۱۳۹۲, ۱۷:۰۸:۴۸
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 22

تشکرها : 4898
( 4577 تشکر در 1474 ارسال )
ارسال: #4
گفتم خدمتد که ، من رشتم ریاضی فیزیکه و هنوز وارد دانشگاه نشدم و نمیدونم اصلا این اختلاف فاز چیه و فرمول هاش چیه ، ولی میشه یه اسیلوسکوپ چندکاناله باهاش ساخت ، شما کافیه اون برنامه ای که مثلا واسه ADC شماره 0 داری همونو برای ADC شماره 1 کپی کنی و با اون اندازه گیری ها و فرمول هایی که داری محاسبه کنی.
موفق باشید .

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۲۲-تير-۱۳۹۲, ۲۲:۰۲:۵۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Ambassador, javad.alavi, babyy
omid_phoenix آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 108

تشکرها : 12682
( 15433 تشکر در 4574 ارسال )
ارسال: #5
(۲۲-تير-۱۳۹۲, ۱۷:۰۸:۴۸)javad.alavi نوشته است: بذار من کلا پروژم رو بگم تا بدونی میخوام چیکار کنم
در واقع من نمیخوام اسیلوسکوپ بسازم من فقط میخوام با میکرو اختلاف فاز رو اندازه بگیرم(مثلا اختلاف فاز بین فاز دو فاز R و T)
نمیخوام مثل اسیلوسکوپ دو تا شکل موج بهم بده و خودم از طریق فرمول حسابش کنم یعنی در واقع فقط میخوام مقدار اختلاف فاز رو بهم نشون بده مثلا اگه مقدار اختلاف فاز 120 درجه هست روی ال سی دی مقدار 120 رو برام نمایش بده
سلام
نیاز به یه سری محاسبات دارید
باید هر فاز رو از یه کانال adc میکرو دریافت کنید و زمان شروع و تاخیر و پیک و... رو اندازه گیری کنید و با محاسبات ریاضی اختلاف رو بدست بیارید
فرضا هر دوتا سیگنال سینوسی با پیک تاپیک 5 ولت داریم
در فاز 60 درجه پیک میرسه به 2.5 ولت یا یه مقدار مشخص که توسط adc میخونید و متوجه میشید رو چه فازی قرار داره و فازهای دوتا کانال adc و از هم کم میکنید
یا میتونید زمان تاخیر رو محاسبه کنید و اختلاف و بدست بیارید

خوش باشید

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-تير-۱۳۹۲, ۲۳:۵۴:۰۹، توسط omid_phoenix.)
۲۲-تير-۱۳۹۲, ۲۳:۵۳:۴۹
تشکر شده توسط : hadikh73, Ambassador, javad.alavi, babyy, aKaReZa75
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #6
شکل موج هایی که قصد محاسبه ی اختلاف فازشون رو دارید چی هستن؟ موج مربعی ، سینوسی؟
یه کاری که می تونید انجام بدید تبدیل شکل موج سیگنال مورد نظر به موج مربعی هست. اگر سیگنال سینوسی هست بایستی از یه اشمیت تریگر استفاده کنید تا مربعی بشه و آستانه ی اشمیت تریگر برای بقیه ی شکل موج ها که قصد محاسبه ی اختلاف فازشون رو دارید هم باید یکسان باشه.

حالا 2 موجی که می خواید اختلافش رو بدست بیارید رو بد از مربعی کردن به ورودی یه گیت XOR می دید ، تفاوت ها 0 و یکسانی ها 1 نشان داده می شود.
با دانستن فرکانس و عرض پالس خروجی گیت XOR می تونید اختلاف فاز رو بدست بیارید.
از Xnor هم می تونید استفاده کنید ، منتها شرایط برعکس هست.

۲۳-تير-۱۳۹۲, ۰۰:۲۴:۴۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Ambassador, javad.alavi, babyy, aKaReZa75, vigraz
javad.alavi آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 48 تشکر در 34 ارسال )
ارسال: #7
حال به نظر خودت کدوم روش راحت تر هست؟؟؟

(۲۲-تير-۱۳۹۲, ۲۳:۵۳:۴۹)r0b0 نوشته است:
(۲۲-تير-۱۳۹۲, ۱۷:۰۸:۴۸)javad.alavi نوشته است: بذار من کلا پروژم رو بگم تا بدونی میخوام چیکار کنم
سلام
نیاز به یه سری محاسبات دارید
باید هر فاز رو از یه کانال adc میکرو دریافت کنید و زمان شروع و تاخیر و پیک و... رو اندازه گیری کنید و با محاسبات ریاضی اختلاف رو بدست بیارید
فرضا هر دوتا سیگنال سینوسی با پیک تاپیک 5 ولت داریم
در فاز 60 درجه پیک میرسه به 2.5 ولت یا یه مقدار مشخص که توسط adc میخونید و متوجه میشید رو چه فازی قرار داره و فازهای دوتا کانال adc و از هم کم میکنید
یا میتونید زمان تاخیر رو محاسبه کنید و اختلاف و بدست بیارید

خوش باشید

حال به نظر خودت کدوم روش راحت تر هست؟؟؟

(۲۳-تير-۱۳۹۲, ۰۰:۲۴:۴۲)sharin نوشته است: شکل موج هایی که قصد محاسبه ی اختلاف فازشون رو دارید چی هستن؟ موج مربعی ، سینوسی؟
یه کاری که می تونید انجام بدید تبدیل شکل موج سیگنال مورد نظر به موج مربعی هست. اگر سیگنال سینوسی هست بایستی از یه اشمیت تریگر استفاده کنید تا مربعی بشه و آستانه ی اشمیت تریگر برای بقیه ی شکل موج ها که قصد محاسبه ی اختلاف فازشون رو دارید هم باید یکسان باشه.

حالا 2 موجی که می خواید اختلافش رو بدست بیارید رو بد از مربعی کردن به ورودی یه گیت XOR می دید ، تفاوت ها 0 و یکسانی ها 1 نشان داده می شود.
با دانستن فرکانس و عرض پالس خروجی گیت XOR می تونید اختلاف فاز رو بدست بیارید.
از Xnor هم می تونید استفاده کنید ، منتها شرایط برعکس هست.

موج هم سینوسی هست
میخوام اختلاف فاز مثلا دو ترانس سه فاز رو اندازه بگیرم

راستی چه چیز دیگه برای اندازه گیری اختلاف فاز مثلا دو ترانس سه فاز من مثلا باید فاز R ترانس شماره یک رو بدم به میکرو و فاز R ترانس شماره 2 هم بدم به میکرو آیا میکرو تحمل این ولتاژ رو داره؟ حتما نداره پس باید چی کار کرد؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۳-تير-۱۳۹۲, ۰۰:۵۳:۰۹، توسط javad.alavi.)
۲۳-تير-۱۳۹۲, ۰۰:۴۶:۳۶
javad.alavi آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 48 تشکر در 34 ارسال )
ارسال: #8
من تو میکرو زیاد حرفه ای نیستم اگه میشه به یه زبون کاملا ساده واسم توضیح بدین ممنون میشم
بزرگواران یکی نمیاد جواب من رو بده تا از شر این پروژه خلاص بشم

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۴-تير-۱۳۹۲, ۱۳:۲۲:۱۷، توسط javad.alavi.)
۲۳-تير-۱۳۹۲, ۱۷:۴۳:۰۶

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  درخواست پوستر آموزشی اسیلوسکوپ armintirtapar 1 3,283 ۲۷-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۱۶:۴۶:۱۷
آخرین ارسال: رسول

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS