امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
پروگرم کردن میکرو کنترلر آرم
نویسنده پیام
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

موضوع‌ها: 122

تشکرها : 321
( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #1
پروگرم کردن میکرو کنترلر آرم
با سلام یه اطلاعاتی در مورد پروگرم کردن میکروی آرم میخواستم

من تا به حال با این میکرو کنترلر کار نکردم ولی بنا به دلایلی باید یکی از این میکرو ها رو پروگرم کنم میخواستم بدونم چه طوری و با چه پروگرمری میشه این کار رو انجام داد؟ (فایل Bin رو دارم)

شماره ی میکرو اینه : STM32F205RB

تو دیتاشیتش نوشته بود سری Cortex - M3 هست.

با تشکر.

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۰۲:۵۴:۵۹
تشکر شده توسط : salehjg, Ambassador, orange signal
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #2
RE: پروگرم کردن میکرو کنترلر آرم
سلام.

با همون JLINK و ... می شه پروگرامش کرد ، احتمالا یه بوت لودر هم باید داشته باشه ...
متاسفانه من با سریه STM کار نکردم ، اما همگی از استاندارد JTAG پیروی می کنن و با همون JLINK و ... پروگرام می شن ...

موفق باشی.

۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۰۴:۳۷:۱۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Ambassador, aKaReZa75, orange signal, فروم باز, behzady, babyy, salehjg, hadikh73
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #3
ممنون دوست عزیز این آی سی که میخوام پروگرم کنم روی یه Main Board تابلو روان هست

من از تو اینترنت یه Firmware Update دانلود کردم به نظرتون این فایلی که من دانلود کردم همون فایل Program میکرو هست؟ یا فایل های دیگه هم برای پروگرم لازم داره؟ من ARM تاحالا کار نکرم تو AVR یه فایل Hex یا Bin بود که روی میکرو پروگرم میشد ARM هم همین طوریه؟

من دست و پا شکسته یه چیزایی در مورد پروگرم کردنش خونم و یه جایی نوشته بود دو نوع حافظه داره Boot و Application اینا چه حافظه هایی هستن؟ و چه طوری پروگرم میشن؟ فایل خاصی دارن؟ فایلی که من دانلود کردم یه فایل با پسوند Bin بود.

ببخشید سوالات زیاد شد.
یه توضیحی درباره ی نحوه ی پروگرم کردن و ... رو بهم بدید ممنون میشم.

با تشکر.

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۱۲:۲۹:۰۳، توسط فروم باز.)
۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۱۲:۲۷:۱۵
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #4
نقل قول: من از تو اینترنت یه Firmware Update دانلود کردم به نظرتون این فایلی که من دانلود کردم همون فایل Program میکرو هست؟
نظری ندارم.

نقل قول: یا فایل های دیگه هم برای پروگرم لازم داره؟ من ARM تاحالا کار نکرم تو AVR یه فایل Hex یا Bin بود که روی میکرو پروگرم میشد ARM هم همین طوریه؟
یه فایل .hex یا .bin برای پروگرام کردن کافیه.

نقل قول: من دست و پا شکسته یه چیزایی در مورد پروگرم کردنش خونم و یه جایی نوشته بود دو نوع حافظه داره Boot و Application اینا چه حافظه هایی هستن؟
روی یه تیکه از حافظه اش برنامه ی بوت لودر رو ریختن . باقیش هم برنامه ی خود میکرو هست که مد نظر برنامه نویسه.
به قسمت اول همون حافظه ی boot می گن ، باقیش هم ...
برای اینکه توسط خود میکرو بتونی خودش رو پروگرام کنی باید شرایط boot رو محیا کنی که میکرو از طریق بوت لودر فایل .bin ای رو که به طریقی بهش می دی روی حافظه ی میکرو بریزهه و پروگرامش کنه.
هر کدوم از AT91 و LPC و ... یه جور بوت می شن و مثل هم نیستن.
اگر firmware دانلود کردی و آدرس شروع کد رو خودت ندادی مشکلی نیست ، اما توی کد زنی باید تمام اینها رو دقت کنی. آدرس برنامه و بوت اگر هم پوشانی داشته باشه ، بوت لودر از دست می رهه و باید دوبارهه بوت لودر رو از طریق JTAG رو میکرو بریزی. ( البته باز بسته به میکرو دارهه ، مثلا samba در AT91sam7 اینطوری نیست ، اما lpc1768 که اینم cortex m3 هست ، از آدرس 0 تا 0x02000 به بوت لودر اختصاص دارهه و از بعد از این آدرس باید برنامه ی خود میکرو رو نوشت. برای STM هم اطلاعاتی ندارم. )
حالا شما باید بفهمی میکروی شما چطوری boot می شه . ( کلید و سوکت USB و ... روی بورد هست؟ )
معمولا .bin برای پروگرام کردن از طریق بوت لودر هست و .hex برای پروگرام کردن از طریق JTAG
احتمالا یه سری جمپر یا DIP SW و ... روی بورد برای بوت لودر بایستی باشه ( با توجه به اینکه firmware اش منتشر شده )

موفق باشی.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۱۴:۰۶:۴۹، توسط sharin.)
۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۱۴:۰۳:۵۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : aKaReZa75, babyy, kimiafars, Ambassador, salehjg, فروم باز
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #5
دوست عزیز ممنون بابت اطلاعات کاملی که دادی

دقیقا همینه که نوشتید

فایل bin رو از طریق پورت Com و برنامه ای که برای برد تابلو منتشر شده تونستم بریزم داخل برد (از طریق منوی Firmware Update)

حالا چند تا سوال برام پیش اومده:

یکی اینکه بوت لودر رو برنامه نویس مینویسه یا کارخونه؟
و اینکه الان تقریبا مطمئن شدم قسمت بوت لودر میکرو به مشکل خورده چون از طریق Com برنامه ی Bin رو ریختم. ولی روی برد جای فلش داره که تو دیتاشیت قطعه نوشته از OTG پشتیبانی میکنه ولی الان که برد هنگ کرده USB رو میزنم هیچ اتفاقی نمی افته و چراغ فلش چشمک نمیزنه.

در کل بگم برد هنگ کرده و تمام چراغ های وضعیت برد که قبلا چشمک زن بودند الان ثابت شدند.
چه طوری میشه قسمت بوت لودر آی سی رو برگردوند؟

این رو هم بگم که من برد های دیگه هم دارم که سالمه میشه بوت لودر اون ها رو خوند و دوباره رو این ای سی پروگرم کرد؟

ببخشید سوالات زیاد شد.

با تشکر فراوان.

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۲۱:۴۶:۳۱
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #6
نقل قول: یکی اینکه بوت لودر رو برنامه نویس مینویسه یا کارخونه؟
برنامه نویس هم می تونه بنویسه ، البته اگر شرکت سازنده اطلاعات مربوطه رو منتشر کرده باشه.
برای AT91 که محل بوت لودر محفوظ هست و مشکل دار نمی شه.
اما برای lpc سورسش رو خود کارخونه منتشر کرده و دیدم.
برای STM هم احتمالا سورس رو منتشر کردن.

LPC یه بوت لودر سریال هم دارهه به نام flash magic اگه اشتباه نکنم .
شما از طریق سریال پروگرام کردی؟ برنامه ی پروگرامتون چی هست؟

توی LPC می تونی شرط بوت شدن رو هر پایه ای که دوست داشتی بذاری.( بوت لودر USB ) اما بوت لودر سریال یه پایه ی ثابت هست و به اون دسترسی نداری که بخوای تغییرش بدی.

حالا شما باید سرچ بزنی ببینی وضعیت STM برای بوت لودرهاش چطور هست و شرکت سازنده چه چیزایی منتشر کردهه.

موقعی که پروگرام می کردید ، جایی برای تعیین آدرس داشته یا نه؟ آیا میکرو رو earse کردید قبل از پروگرام یا نه؟
میکرو قفل نبودهه؟

در مورد آدرس هم بگم که موقعی که کامپایل می کنید ، همون موقع آدرس داده شده هم بهش اعمال می شه.

سورس بوت لودر هم مثلا برای LPC می شه دستش زد ، یعنی لزومی ندارهه که برنامه نویس از روش ثابتی پیروی کنه. میتونه آخرین خط بوت لودرش رو بجای اینکه به 0x02000 پرش کنه به 0x02002 پرش کنه ، و اگر برنامه از 0x02000 روی میکرو ریخته بشه ، درست عمل نمی کنه ! ( شیطنت هایی هست که ممکنه انجام شده باشه )

اگر STM هم به همین شکل باشه ، می تونید امیدوار باشید که خود شرکتی که تابلو روان ها رو زدهه ، فایل بوت لودرش رو هم گذاشته باشه ، یا از روال ثابت و معمول استفاده کرده باشه وگرنه نمی شه کاریش کرد.

اینکه برد ظاهرا از لحظه ی شروع انگاری هنگ کردهه ، ممکنه بخاطر نبود بوت لودرش باشه.
توی LPC هم اگر نباشه ، یه همچین وضعیتی پیش می یاد. ( البته یه جوری فکر کنم می شه رفعش کرد )

البته نمی شه گفت 100% به این دلیل هست ، ممکنه ار جای دیگه ای هم باشه.
اما اگر میکرو رو از بیخ earse کردید ، به احتمال 99% بوت لودر رو پروندید.

نقل قول: این رو هم بگم که من برد های دیگه هم دارم که سالمه میشه بوت لودر اون ها رو خوند و دوباره رو این ای سی پروگرم کرد؟
اگر میکروهاشون قفل نباشن می شه ، البته بعید می دونم که قفل نباشن! قفل بودن هم سطوح مختلفی دارهه...

همیشه قبل از اینکه کاری کنید ، خوب در موردش تحقیق کنید.

موفق باشید.

۱۳-مرداد-۱۳۹۲, ۲۳:۰۹:۴۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, salehjg, Ambassador, aKaReZa75, فروم باز
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #7
ممنون دوست عزیز

من میکرو رو از طریق پروگرامر ها پروگرم نمیکنم خود شرکت سازنده ی برد یه اینترفیس داده که میشه نرم افزار برد رو با اون آپدیت کرد.

فکر نمیکنم آی سی Erase بشه چون موقعی که آپدیت میشه برد دوباره کارش رو انجام میده (البته برد سالم)

از کجا میشه فهمید که بوت لودر میکرو قفل هست یا نه؟ و اینکه اگه قفل نباشه چه طوری میشه اطلاعات اون رو خوند و روی یه ای سی دیگه پروگرم کرد؟

با تشکر.

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
۱۴-مرداد-۱۳۹۲, ۲۲:۴۱:۰۳
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #8
من جزئیات خدمتتون گفتم که شما دید داشته باشید و مقایسه کنید و جزئیات بدید.
طبیعتا منی که تو کار تابلو روان نیستم ، نمی دونم اون شرکت چه امکاناتی رو برای برد هاش گذاشته.
در مورد گفته ی شما هم نمی تونم اظهار نظری کنم ، چون حالت های مختلفی می تونه داشته باشه ...
در مورد جمله ی آخر هم بگم که ، طبیعتا توسط یه پروگرامر و بیرون کشیدن پایه های مورد نیاز پروگرامر ( پایه های JTAG )
موقعی که خواستید ازش بخونید یا بنویسید و یا هر چیز دیگه ، سطح دسترسیتون مشخص می شه.
چیزی که معقول هست اینه که بوت لودر قفل باشه و فقط بشه firmware رو آپدیت کرد.
اگر هم از نرم افزار خود اون شرکت استفاده می کنید که نباید مشکلی باشه ، کمی سرچ بزنید احتمالا راحت تر مشکلتون حل می شه ... ، حتما نحوه ی آپدیتش باید توی نت گیر بیاد.

موفق باشید.

۱۵-مرداد-۱۳۹۲, ۰۵:۳۶:۴۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, aKaReZa75, فروم باز, salehjg, hadikh73
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #9
ممنون دوست عزیز بابت وقتی که برای من گذاشتید.

ببخشید باید بیشتر توضیح میدادم.

روی این برد دو تا آی سی هست که یکیش همون میکرو هست یکی دیگه هم آی سی حافظه هست

این برد ها این طوری کار میکنن که متن تابلو روان رو توسط یه نرم افزار درست میکنیم و از دو طریق میشه این متن رو داخل این برد ریخت. یکی از طریق پورت کام و یکی دیگه از طریق فلش که وصل میشه به برد.

حالا این برد میاد و فایلی که داخل فلش هست یا از طریق پورت کام به این برد ارسال میشه رو روی آی سی حافظه ای که روی برد تعبیه شده میریزه.

بعد از اتمام این عملیات برد شروع میکنه به خوندن اطلاعات از این آی سی حافظه و نمایش اطلاعات روی ماژول های LED

حالا قسمت پورت کام برد سالمه چون firmware اون رو از طریق پورت کام میتونیم آپدیت کنیم و مشکلی نیست.
احتمالا میکرو هم باید سالم باشه چون وقتی ورژن firmware رو Read میکنم شماره ورژن رو درست میده.

ولی وقتی از طریق پورت کام میخوام اطلاعات ارسال کنم به تابلو Error میده.
وقتی هم که فلش میزنم به برد اصلا فلش رو راه اندازی نمیکنه.

این یه سری اطلاعات بود درباره ی برد های تابلو روان.
فکر کنم تقریبا توضیح دادم که چه طوری کار میکنه این برد.

با این تفاسیر میتونه از Boot Loader این ای سی باشه؟ یا از جای دیگه هست؟

این هم یه عکس از برد هست :

[تصویر:  LED-Window-Signs-Controller-HD-U3-USB-Po...4-2048.jpg]

[تصویر:  images?q=tbn:ANd9GcQDhCQP-S_hAQCdF-7_E2f...6c8AuqVhQZ]

سه تا آی سی SMD کنار Pin header ها بافر 74hc245 هست و اون آی سی Smd که 6 پین هست آی سی حافظه و آی سی که روش هولوگرام نارنجی خورده همون میکرو هست یه آی سی دیگه هم هست که کنار پورت کام هست احتمالا مربوط به همون پورت کام میشه (یه چیزی مثل Max232 البته اون آی سی Max232 نیست)

با تشکر.

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۵-مرداد-۱۳۹۲, ۲۲:۳۹:۱۸، توسط فروم باز.)
۱۵-مرداد-۱۳۹۲, ۲۲:۲۸:۲۵
تشکر شده توسط : aKaReZa75
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #10
نقل قول: حالا قسمت پورت کام برد سالمه چون firmware اون رو از طریق پورت کام میتونیم آپدیت کنیم و مشکلی نیست.
احتمالا میکرو هم باید سالم باشه چون وقتی ورژن firmware رو Read میکنم شماره ورژن رو درست میده.
نقل قول: با این تفاسیر میتونه از Boot Loader این ای سی باشه؟ یا از جای دیگه هست؟
بله می تونه مشکل از بوت لودر باشه ، طبق صحبت های قبلم.

باز یه مثال با LPC !
اگر بوت لودر USB رو بپرونیم ، به هر طریقی برنامه رو روش پروگرام کنی ، پروگرام می شه ، اما میکرو کار نمی کنه. ( اگر در قسمت بوت لودر یه پرش به آدرس شروع کد بزنیم احتمالا مشکل run شدن بورد حل می شه ، بدون بوت لودر USB ، البته من امتحان نکردم )
حالا چه با بوت لودر سریال چه با JTAG ، بایستی اون بوت لودر رو سر جاش گذاشت ، در ادامه اش frimware میکرو.

برای مورد شما احتمالش هست ، با توجه به این موارد در مورد STM مد نظر تحقیق کنید.
شما باید ببینید جای بوت لود در این میکرو کجاست ، کل میکرو رو Read back کنید و ببینید ، اون ناحیه ی بوت لودر مقدار دهی شده یا نه ...

موفق باشید.

۱۵-مرداد-۱۳۹۲, ۲۳:۳۸:۳۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : salehjg, babyy, فروم باز, aKaReZa75
فروم باز آفلاین
در حال پیشرفت

( 107 تشکر در 72 ارسال )
ارسال: #11
دوست عزیز ممنون بابت پاسختون

یه سوال دیگه هم داشتم ببخشید که اینقدر سوال میکنم.

میخواستم بدونم که این میکرو ها بدون بوت لودر هم کار میکنن؟ مثلا اینکه تو بوت لودر فقط یه کد بزاریم که پرش کنه به شروع کد firmware؟

و اینکه میشه با H-Jtag که یه پروگرمر پارالل هست روی این آی سی Read و Write کرد؟

ممنون بابت وقتی که برای من میگذارید.

--------------------
علی شیرمحمدی
--------------------
۱۶-مرداد-۱۳۹۲, ۱۲:۴۳:۴۹

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS