وظیفه این ابزار مقایسه دو مقداره که روش مقابسه رو ما مشخص می کنیم که این دو مقدار باید با هم برابر باشه یا بزرگتر ، کوچکتر و … که ما این رو از طریق خصوصیت Operator تعیین می کنیم .
مثلا برای چک کردن برابر بودن تکرار رمز عبور با رمز عبور اصلی .
خصوصیات مهم این ابزار :
textbox رو انتخاب کنید که قرار است اطلاعات textbox دوم با آن مقایسه شود ControlToCompare
textbox ای که قراره مقدار اون با textbox اول مقایسه بشه ControlToValidate
روش مقایسه Operator
اگر قراره مقدار textbox با یک مقدار ثابتی چک بشه نیازی نیست ControlToCompare رو مشخص کنید مقدار ثابت رو در این قسمت وارد کنید . ValueToCompare
RangeValidator
با این ابزار می تونید برای مقادیر ورودی محدوده تعیین کنید که دو خصوصیت مهم داره MaximumValue حداکثر مقدار وردی و MinimumValue حداقل مقدار ورودی . که این مقدار می تونه هم از نوع عددی باشه و هم از نوع رشته که می تونید از طریق خصوصیت type تعیین کنید . مثلا اگر قرار باشه محدوده ما از نوع رشته باشه می تونیم تعیین کنیم که کاربر می تونه از حرف b تا f وارد کنه .
RegularExpressionValidator
به وسیله این ابزار می تونیم تعیین کنیم که کاربر یک عبارت منظم وارد کنه مثل آدرس ایمیل ، شماره تلفن .
مثلا برای چک کردن اینکه مقدار textbox حتما عددی باشه باید برای خاصیت ValidationExpression مقدار ( *d\^ ) وارد کنید .
RequiredFieldValidator
این ابزار تنها کاری که می کنه اینه که نزاره textbox خالی بمونه و شما فقط باید textbox مورد نظر رو در قسمت ControlToValidate مشخص کنید .
CustomValidator
اگر هیچ کدام از ابزارهای اعتبار سنجی نیاز شما رو برطرف نکرد می تونید از این ابزار استفاده کنید . برای این ابزار شما باید کدنویسی کنید این ابزار یک راه اعتبارسنجی از پیش تعریف شده نداره .
مثلا اگر قرار باشه که تعداد کاراکترهای ورودی برابر باشه با ۸ باید در رویداد ServerValidate این ابزار کد زیر رو قرار بدیم :
کد:
protected void cusCustom_ServerValidate(object sender, ServerValidateEventArgs e)
{
if(e.Value.Length == 8)
e.IsValid = true;
else
e.IsValid = false;
}
ValidationSummary
برای نمایش پیغام های خطا ، مثلا شما از چند نوع validation استفاده کردید نمی خواید جلوی تک تک ابزارها پیغام خطا رو نمایش بدید کاری که می کنید اینه که ErrorMessage رو برای validation ها تعیین می کنید اما خصوصیت Display اونها رو برابر none قرار می دید و یک ValidationSummary روی صفحه قرار می دید تا همه اون پیغام هایی رو که تعیین کردید رو یک جا نمایش بده ، خصوصیت دیگه ای که این ابزار داره ShowMessageBox هست که اگر برابر true باشه پیغام ها به صورت popup نمایش داده می شه اگر این خصوصیت رو برابر true قرار دادید و نخواستید پیغام ها روی صفحه نمایش داده بشه و فقط به صورت popup باشه باید خصوصیت ShowSummary رو برابر false قرار بدید .
نکته دیگه ای که در مورد Validation ها می شه گفت اینه که همه اونها خصوصیت ValidationGroup رو دارند خصوصیتی که در button ها هم هست در واقع شما برای اینکه اعتبارسنجی فرم هاتون با هم تداخل پیدا نکنه می تونید برای ValidationGroup یک فرم مثلا مقدار a رو وارد کنید