امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشکل در تعریف کلاک Attiny2313 , Attiny2313v
نویسنده پیام
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 24

تشکرها : 18
( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #1
مشکل در تعریف کلاک Attiny2313 , Attiny2313v
با سلام خدمت دوستان عزیز ایران ویجیییییییییییییییییییییییییی

آقا نمیدونم ما آلزایمر گرفتیم یا خدمت تجربیات ناچیزمون رو گرفت؟؟؟!!ConfusedAmaze

نمیدونم از دیروز تا خالا ی چیزی حدود 7 ساعت روی این برنامه زیر وقت گذاشتم اما دریغ از ی نتیجهههههههه،دیگه علاوه بر آلزایمر نشانه هایی از خودزنی هم دیده میشه!

مشکل اینجاس ک دستورات تاخیری درست کار نمیکنن مثلا در برنامه زیر،در عمل ب جای اینکه 1 ثانیه تاخیر داشته باشیم چیزی حدود 3ثانیه داریم

کد:
$regfile = "attiny2313.dat"
$crystal = 4000000

Config Portd.5 = Output

Do
  Toggle Portd.5
  Wait 1
  Loop

End

حتی فیوز بیت رو هم روی 4 مگ داخلی تنظیم کردم باز جواب نداد،
فقط در ی صورت مشکل حل میشه اونم اینکه،فرکانس داخلی رو هر چیزی میخواد باشه ولی $crystal=1000000باشه،اونوقت همه چی درسته.
(بنا رو روی 2313v گذاتشتم چون حداکثر فرکانس کاریش 4 مگ هس)

س سئوال دیگه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

کسی در مورد فیوز بیت DWEN که همونDebugwire هس اطلاعاتی داره!

خودش ی جور قفل برنامه از دستکاری پی بردم بعد از فعال کردین این بیت دیگه میکرو توسط پروگرامر قابل شناسایی نیس،بعد از این در و اون در زدن مشخص شد ی جور قفل برنامه فلش هس؛به عبارتی قفل قفل میکرووووووووووووووو

خلاصه ایی از این بیت:
در صورتی ک برنامه ریزی نشده باشد میتوان توسط ارتباط debugwire حافظه میکرو رو خوند حتی اگه میکرو قفل نرم افزاری شده باشد،اما اگه برنامه ریزی بشه،(کار زار میشه)دیگه هیچچچچچچچ کاری نمیشه کرد؛(توکتاب ک نوشته ب هیچ وجه،اما ب هیچ وجه برا ایرانی ک معنی نمیده،اونم تو این تحریم بازار)

حالا کسی هس ب این مشکل بر خورده باشه(از سر کنجکاوی های نابجا)و بتونه کمکی کنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟ممنون

موفقيت توانايي رفتن از شكستي به شكست ديگر بدون از دست دادن شور و حرارت است. (وينستون چرچيل)

بهترین لینک دنیا اینجا رو کلیک کن(هر چی بخوای هست)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۱۲:۴۷، توسط student-p.)
۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۰۹:۵۶:۵۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 57

تشکرها : 4094
( 6339 تشکر در 2085 ارسال )
ارسال: #2
RE: مشکل در تعریف کلاک Attiny2313 , Attiny2313v
کلا مشکل از wait بسکام هست دقیق مقداری رو نمی ده
برنامه رو که نوشتی وقتی فرکانس میکرو رو عوض کنی که زمان باید تغییر کنه رو هوا که نمی شه تاخییر یکسان باشه
کارشما یع جای دیگه ای اشکال داره
---
درمورد دیباگ وایر:
ربطی به قفل سخت افزاری و این بازی ها نداره وقتی فعال بشه پایه ریست از کار می افته در نتیجه دیگه پروگرام نمی شه
راه حلش پروگرامر پارالل
یا یه دیباگرشو بخری اونجا این قابلیت هست که به طور موقت اینو خاموش کنی و اون موقع با isp پروگرام کنی

به همه عشق بورز، به معدودی اعتماد کن و در حق کسی بدی نکن.
ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۳۲:۴۸، توسط behzady.)
۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۲۴:۴۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, aKaReZa75
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #3
(۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۲۴:۴۲)behzady نوشته است: کلا مشکل از wait بسکام هست دقیق مقداری رو نمی ده
برنامه رو که نوشتی وقتی فرکانس میکرو رو عوض کنی که زمان باید تغییر کنه رو هوا که نمی شه تاخییر یکسان باشه
کارشما یع جای دیگه ای اشکال داره
---
درمورد دیباگ وایر:
ربطی به قفل سخت افزاری و این بازی ها نداره وقتی فعال بشه پایه ریست از کار می افته در نتیجه دیگه پروگرام نمی شه
راه حلش پروگرامر پارالل
یا یه دیباگرشو بخری اونجا این قابلیت هست که به طور موقت اینو خاموش کنی و اون موقع با isp پروگرام کنی

فرمایش شما صحیح مهندس؛
فرض کنید فرکانس میکرو رو گذاشتم 4 مگ بعد از اون طرف فیوز بیت ها رو هم روی 4 مگ تنظیم کردم
حالا بجای اینکه 1 ثانیه تاخیر داشته باشم،(یا با تلرانس بگین 1.2 یا 0.8)ی چیزی حدود 3 ثانیه دارم!!

AmazeSadAmaze

اما وقتی فیوز بیتا روی 4 مگ تنظیم هستن،و داخل برنامه فرکانس رو یک مگ تعریف میکنم همه چی درست میشه!جریان چیه؟!

در مورد دیباگ وایر، مداری از دیباگر دارید؟!

موفقيت توانايي رفتن از شكستي به شكست ديگر بدون از دست دادن شور و حرارت است. (وينستون چرچيل)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۴۲:۲۶، توسط student-p.)
۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۴۱:۰۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 57

تشکرها : 4094
( 6339 تشکر در 2085 ارسال )
ارسال: #4
(۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۴۱:۰۶)student-p نوشته است: فرمایش شما صحیح مهندس؛
فرض کنید فرکانس میکرو رو گذاشتم 4 مگ بعد از اون طرف فیوز بیت ها رو هم روی 4 مگ تنظیم کردم
حالا بجای اینکه 1 ثانیه تاخیر داشته باشم،(یا با تلرانس بگین 1.2 یا 0.8)ی چیزی حدود 3 ثانیه دارم!!
چیزی در مورد تلورانس گفته نشده منم از این مشکلات داشتم.

نقل قول: اما وقتی فیوز بیتا روی 4 مگ تنظیم هستن،و داخل برنامه فرکانس رو یک مگ تعریف میکنم همه چی درست میشه!جریان چیه؟!
جریان اینه که بسکام یه چیز مشخصی داره بر اساسش تاخییر درست میکنه از کانتر استفاده نمی کنه
دلیلش اینه که خوب الان شما سرعت رو 4 برابر کردی برنامه اونا دقیق نیست حالا شانسی تقریبا نزدیک 1 ثانیه شده

شما جای wait بزار waitms و بزن 1000 میلی صبر کنه می بینی جوابش یکی نیست با wait چون میگم کیلویی این تاخییرات اجرا میشه

نقل قول: در مورد دیباگ وایر، مداری از دیباگر دارید؟!
پروتکلش ازاد نیست تنها دیباگر موجود avrdrogon هست ساخت اتمل اگه توی ایران پیدا بشه ...
شما پروگرامر سریال بسازی راحت تری STK500/STK600 - نسخه ازادش avrdoper
البته باید کاملشو بگیری نسخه هایی ازش هستن که فقط isp دارن

به همه عشق بورز، به معدودی اعتماد کن و در حق کسی بدی نکن.
ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۴۹:۴۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #5
ببخش دوست عزیز

اما من الان با ی 2313 با فرکانس 8 مگ امتحان کردم با ج نداد،حتی فیوز بیت ها رو هم روی 8 مگ خارجی تنظیم کردم(با اتصال ی کریستال 8 مگ)
جالب اینجاس ک عین همین مشکل رو داخل پروتئوسم دارم

باید بگم این اولین باری هس همین چیزی رو میبینم،با خیلی از سری های دیگه کار کردم ولی اینجوریش رو ندیده بودم

بازم ممنون،ببخشید

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۱:۰۵:۳۱، توسط student-p.)
۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۰:۵۷:۰۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
a.mehran آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 93

تشکرها : 5125
( 4490 تشکر در 1882 ارسال )
ارسال: #6
فرکانس رو با 11 تنظیم کن تعداد صفراش دقیقا یادم نیست ولی تو واقعیت تقریبا دقیق اجرا میشه (رو attiny2313)

silent people have the loudest minds شادی − بهینه شده برای ورژن جدید شادی − بهینه شده برای ورژن جدید
سایت من Abrdade.com
۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۴:۰۸:۴۵
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 21

تشکرها : 4898
( 4575 تشکر در 1473 ارسال )
ارسال: #7
سلام.
شما به جای استفاده از wait که خطاش خیلی بالاس ، میتونی از تایمر استفاده کنی.
شما واسه اینکه معلوم بشه مشکل از میکروته ، یا دستور wait اینکارو انجام.
تایمر 8 بیتی (( که فکر کنم تو ATtiny2313 )) تایمر 0 باشه رو با پریسکیلر 1 تقریا واسه 1 ثانیه 20 بار سر ریز میشه.
اینطوری میتونی بفهمی که مشکل از کجاست.
اگرم توضیحاتم واست نا مفهوم بود ، شبیه ساز و سورس رو بم بده تا اینکارایی که گفتم رو روش پیاده کنم :)

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۲۲-اردیبهشت-۱۳۹۳, ۱۹:۵۸:۵۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, behzady, a.mehran

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ارتباط سریال وابسطه به کلاک apcog 0 2,064 ۱۵-دى-۱۳۹۰, ۱۷:۰۲:۱۹
آخرین ارسال: apcog

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS