امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 2
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
استفاده از سنسورها و ارسال مقادیر خونده شده از فواصل دور!
نویسنده پیام
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 24

تشکرها : 18
( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #1
Question  استفاده از سنسورها و ارسال مقادیر خونده شده از فواصل دور!
دارم رو ی پروژه کار میکنم ک ی قسمتش مربوط میشه ب ارسال دما از دو نقطه مختلف(البته باسیم)؛
از اونجایی ک سنسورهای مورد استفاده lm75 هستن و پروتکل ارتباطیشون I2C ؛تصمیم گرفتم کاربری پروژه رو ی مقدار تغییر بدم(درحال حاضر فاصله مد نظره؛ک فعلا اون حداکثر فاصله 80 سانتی i2c دست و پامون رو بسته)،اما تا حالا با سرچ هایی ک کردم ب جایی نرسیدم،موندم تو این ک ما کم طاقت هستیم و زود میخوایم ب نتیجه برسیم یا واقعا مطلب کمه،

راستش بعد از این همه مدت استفاده از دما سنج تو پروژه ها ،چرا نیایم این بار فاصله رو تغیر بدیم،مثلا دما رو بجای اینکه از فاصله سه،چهار سانتی میکرو بخونیم ،نیایم این بار فاصله رو ببریم بالا 10متر 30 متر 100متر .....؟(ی کمی صنعتی بشیم)Whistle

ایشالا فردا صبح با lm35 خوش مرام شروع میکنم،بعد میزنیم تو کار پروتکل های دیگه؛

اگه کسی تجربه ایی ایده ایی داره یا علی...

موفقيت توانايي رفتن از شكستي به شكست ديگر بدون از دست دادن شور و حرارت است. (وينستون چرچيل)

بهترین لینک دنیا اینجا رو کلیک کن(هر چی بخوای هست)

۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۰۲:۱۰:۲۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 57

تشکرها : 4094
( 6339 تشکر در 2085 ارسال )
ارسال: #2
RE: استفاده از سنسورها و ارسال مقادیر خونده شده از فواصل دور!
برای این فواصل زیاد باید از rs485 یا rs422 استفاده بکنی

به همه عشق بورز، به معدودی اعتماد کن و در حق کسی بدی نکن.
ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۰۹:۰۶:۵۳، توسط behzady.)
۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۰۹:۰۵:۰۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : aKaReZa75, hadikh73, student-p, babyy
aKaReZa75 آفلاین
حسین باقری

موضوع‌ها: 21

تشکرها : 4898
( 4575 تشکر در 1473 ارسال )
ارسال: #3
بهزاد اینای که گفتی چی هستن ؟ Biggrin
سنسور دمان یا ترانزیستور ؟

سلام، من حسین باقری هستم، طراح الکترونیک و برنامه نویس میکروکنترلر.
توی کانال یوتیوب من قراراه طراحی انواع بردهای الکترونیکی مثل بردهای تک لایه، دو لایه یا به طور کلی بردهای چند لایه، بردهای مبتنی بر میکروکنترلر، بردهای صنعتی، بردهای الکترونیک قدرت و بردهای فرکانس بالارو یاد بگیریم.
همینطور کدنویسی انواع میکروکنترلرهای 8 بینی مثل میکروکنترلرهای خانواده AVR-STM8، میکروکنترلرهای میبتی بر معماری ARM مثل STM32 و پردازنده های مخصوص اینترنت اشیاء مثل ESP32-ESP8266 و DSPها یاد میگیریم.
در کنار مباحث گفت شده، اصول اندازه الکترونیکی، نحوه صحیح مونتاژ و عیب‌یابی بردهای الکترونیکی، شبیه سازی مدارات مختلف رو هم یاد میگیریم.
اگر علاقه مند به یادگیری موضوعات عنوان شده هستید، به کانال یوتیوب من با آدرس زیر سر بزنید.
https://www.youtube.com/@aKaReZa75
۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۰۹:۳۴:۲۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
salehjg آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 133

تشکرها : 9560
( 8557 تشکر در 2603 ارسال )
ارسال: #4
درود

مثل rs232 یه پروتکل ارتباطی یه.
ولی... >>
منبع ویکی پدیا:

نقل قول: It offers data transmission speeds of 35 Mbit/s up to 10 m and 100 kbit/s at 1200 m. Since it uses a differential balanced line over twisted pair (like RS-422), it can span relatively large distances (up to 4,000 feet (1,200 m)). A rule of thumb is that the speed in bit/s multiplied by the length in meters should not exceed 108. Thus a 50 meter cable should not signal faster than 2 Mbit/s
۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۰۹:۵۴:۴۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : hadikh73, aKaReZa75, babyy, a.mehran
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #5
سلام مجدد خدمت دوستان عزیزززززززززززززززRolleyes

فرمایشتون صحیح ولی فک کنم برا سنسورهایی ک خروجی آنالوگ بدن این استاندارد ج نده؛Question

شاید برا i2c جواب بده ولی دو تا مشکل جلو رومون قرار میگیره:
1-فاصله ی rs232 ب نهایتا 25 متر محدود میشه
2-و احتمالا باید ارتباط بین سنسور میکرو full duplex باشه؛که اگه بخوایم از RS485 استفاده کنیم(فواصل بالا تر از 25 متر تا حداکثر 1200 متر) تعداد خطوط ارتباطیمون میره بالا

فعلا همه این راهها در حال بررسی؛اما چیزی ک دیشب بعد از خاموش کردن سیستم یادم افتاد استفاده از روش متداول در صنعت هست؛یعنیییییییییییییی تبدیل مقادیر ب جریان و ارسال ل ل ل ل ل

Atک دو مزیت عمده داره:
1-بدلیل استفاده از سیگنال جریان ؛سیگنال انتقالی تحت تاثیر مقاومت های سری سیمهای ارتباطی قرار نمیگیره(حالا اگه ولتاژ باشه،در انتهای مسیر افت داریم)

2-در روش های متداول از بازه 4 تا 20 میلی آمپر استفاده میشه،یعنی محدود خروجی سنسور یا مبدل رو تو این بازه خطی میکنن و مورد استفاده قرار میدن؛حالا مزیت این روش اینه ک بدلیل افست 4 میلی آمپری ک داریم میتونیم جهت عیب یابی طول مسیر بهره ببریم،

بازم ممنون؛

موفقيت توانايي رفتن از شكستي به شكست ديگر بدون از دست دادن شور و حرارت است. (وينستون چرچيل)

۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۱۰:۵۹:۴۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : a.mehran, salehjg
salehjg آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 133

تشکرها : 9560
( 8557 تشکر در 2603 ارسال )
ارسال: #6
میشه بیشتر توضیح بدین؟
اگه جریان باشه که مقاومت سیم باعث میشه کلی اتلاف داشته باشبم

ولی اگه بر اساس ولتاژ ارسال بشه، و جریان تقریبا صفر باشه، دیگه مقاومت سیم ها بی اثر میشن

اگه هدف کاهش هزینه اس، فرستنده گیرنده هایی مثل nrf24l01 با تقویت کننده، شاید بدردبخورن
البته برای مسافت های زیاد
۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۱۳:۳۸:۲۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, aKaReZa75, behzady, رسول
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 57

تشکرها : 4094
( 6339 تشکر در 2085 ارسال )
ارسال: #7
اول از همه که جریان رو برای مصافت های بالا استفاده نمی کننBiggrin
بعد در مورد پروتکول هایی که گفتم:
شما باید داده رو تبدیل کنید و به وسیله یه مبدل انتقال بدید مثلا یه میکرو کوچیک بزارید سنسور رو بخونه و ارسال کنه
بعد هم نیازی نیست به صورت full duplex باشه half duplex هم کفایت می کنه و با دو سیم این کار انجام میشهBiggrin
دیگه هرچی بزارید این دوتا سیم رو می خوادBiggrin

به همه عشق بورز، به معدودی اعتماد کن و در حق کسی بدی نکن.
ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۱۴:۴۶:۲۳، توسط behzady.)
۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۱۴:۳۵:۵۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, aKaReZa75, salehjg, رسول
student-p آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 125 تشکر در 76 ارسال )
ارسال: #8
(۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۱۳:۳۸:۲۳)salehjg نوشته است: میشه بیشتر توضیح بدین؟
1-اگه جریان باشه که مقاومت سیم باعث میشه کلی اتلاف داشته باشبم

2-ولی اگه بر اساس ولتاژ ارسال بشه، و جریان تقریبا صفر باشه، دیگه مقاومت سیم ها بی اثر میشن

3-اگه هدف کاهش هزینه اس، فرستنده گیرنده هایی مثل nrf24l01 با تقویت کننده، شاید بدردبخورن
البته برای مسافت های زیاد

این رو من نمیگم،کاربرد در صنعت میگه،دوستان عزیزQuestion
چیزی هم هس که خودم با چشام دیدم(فاصله حداقل 500 متر ،حداکثر 2000 متر)،در مدل سادش مثلا خروجی مبدل رو تبدیل ب ولتاژ میکنن بعد تبدیل ب جریان و در انتها توسط سیم ارسال میشه به واحد کنترل(البته بین اینا باز چند تا اتفاق دیگه میافته،ک جلوتر بهش میرسیم)بعد از اون طرف خیلی ساده تغییرات جریان تبدیل میشه ب ولتاژ ور در اختیار کنترلر قرار میگیره و عکس همین اتفاق از سمت کنترلر به سمت خط تولید برای عملگرها میافته(مثلا باز و بسته کردن ی ولو یا روشن کردن ی کمپرسور...)

البته این گونه مدارات در صنعت خیلی پیچیده میشن تا اونجایی ک دیگه سیگنال جریان ب دلیل نویز زیاد محیط و برخی محدودیت های دیگه به تنهایی اکتفا نمیکنه و طراح رو وادار ب استفاده از مدارات تبدیل ولتاژ ب فرکانس میکنه!AmazeAmazeAmaze

ببخشید،حتما الان میگید ک مشکل ما با جریان هنوز حل نشده داری از فرکانس حرف میزنیAngry(تازه بعد فرکانس میزنیم تو کار ارسال دیجیتالWhistle)؟؟!

1- قبلا هم مزیت ارسال جریانی گفتم،وباید دونست ک جریان در همه جای یک حلقه ی سری یکی هست(مثل منبع جریان)،پس مقاوت سری خط نمیتونه تا حد زیادی روش تاثیر بذاره(خودم هو هنوز از لحاظ تئوری تقریبا باهاش مشکل دارم ولی در عمل خیلی راحت میشه بهش رسید)

2- دوستتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت عزیززززززززززززز ولتاژ بدون جریان ب چ درد ما میخوره؟؟؟؟؟Sadبله اینجوری میشه دور تا دور کره زمین رو سیم کشید بدون هیچ گونه افت ولتاژی در اون طرف خط(در حالت بی باریExclamation)

3- ن ،هدف کاهش هزینه نیست ،هم یادگیری هم کسب تجربه است،شاید در انتهای مطلب ب این نتیجه برسیم ک باید از ی مدار تقریبا پیچیده ایی استفاده کنیم؛ک شاید هزینه رو ببره بالا تر(البته با مزیت هایی ک میتونه داشته باشه) ولی در مقابل؛ استفاده از ی ماژول رادیویی شاید آسون تر و ارزان تر
باشه. البته مطالبی ک اینجا بیان میشه شاید خیلی از مطالب ریز تری در دل خودش داشته باشه،ک نشه بیان کرد،مثلا زمین کردن،شیلد کردن و سیگنال مشترک مبدل،انتقال دهنده ،کنترلر،منابع تغذیه و...در محیط صنعتی خودش کلی مبحث ریز و درشت داره(اگه دسم ب تایپ بره و خدا قسمت کنه و سوادش رو داشته باشیم بهش میرسیم،روش بحث میکنیم)

(۳۱-خرداد-۱۳۹۳, ۱۴:۳۵:۵۲)behzady نوشته است: 1-اول از همه که جریان رو برای مصافت های بالا استفاده نمی کننBiggrin
بعد در مورد پروتکول هایی که گفتم:
2-شما باید داده رو تبدیل کنید و به وسیله یه مبدل انتقال بدید مثلا یه میکرو کوچیک بزارید سنسور رو بخونه و ارسال کنه
بعد هم نیازی نیست به صورت full duplex باشه half duplex هم کفایت می کنه و با دو سیم این کار انجام میشهBiggrin
دیگه هرچی بزارید این دوتا سیم رو می خوادBiggrin

1- چیزی ک بیان میشه،داره عملا در صنعت استفاده میشه،از لحاظ تئوریک هم قابل تعمق هست040
2- واسه این مورد هم ممنون؛دوستان فعلا میشه ب این نتیجه رسید ک برای ارسال دیتا در فواصل دور(بالا تر از چند سانتی متر) نمیشه از پروتکل های I2C,TWI,SPI,1-wire استفاده کرد(البته تا اینجاها،چون من بر این عقیده هستم ک هیچ کاری نشد چییییییییییییییییییییییییییییییی؟؟؟ نداره)فرمایش تون صحیحClap؛

برا سنسورهای دیجیتال از این روش استفاده میکنیم،ولی برای آنالوگا بهتره از مدارات ساده تر استفاده کرد،هم پیچیدگی کمتر میشه،هم سخت افزار سبک تر و هم هزینه

دیروز سنسور محبوببببببببببببب LM35 رو در فاصله 40 متری راه اندازی کردم(با ی مدار خیلی ساده)،و با استفاده از ی مدار تبدیل ولتاژ ب جریان مقادیر رو ارسال کردم ؛خواسته مون بدون عیب و نقص انجام شدCool،فعلا دارم رو مبدل جریان ب ولتاژش کار میکنم برا اون ور خط ک بشه سیگنال خروجی سنسور رو بازسازی کرد،

ایشالا وقت شد(وقت چ عرض کنم ؛بهتره بگیم حوصلهWhistle022) ی شماتیک میذارم.

(بازم تشکر از همراهی شماHeart،ولی نمیدونم موضوعی ک عنوان کردم چ مشکلی داره ک استقبال نمیشه!!!!!)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۲-تير-۱۳۹۳, ۱۲:۵۰:۴۹، توسط student-p.)
۰۲-تير-۱۳۹۳, ۱۲:۴۱:۱۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : salehjg, a.mehran

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS