یعنی از بین این همه کاربر هیشکی هیچ نظر خواسی نداره که اعلام کنه ؟؟؟
حداقل مدیران یا مدیران فروم یه نظری بدن ! بابا نا سلامتی میخواد این پروژه با نام اینجا ثبت بشه !؟
اما خوب بقول دوست مون امین خان اگه طرح و پروژه خوبه این طوری دست دست کردن و زمان کشتن پروژه را به نابودی بیشتر نزدیک میکنه .
بهمین دلیل اینجانب از فردا پروژه را کلید میزنم و شروع به طی کردن مراحل مستند سازی میکنم اگه در این بین نظری انتقادی پیشنهادی چیزی بود در خدمتیم . (البته همانطور که گفتم من حدس میزدم که تک نفره باید این کار را شروع کنم پس هیچ مشکلی وجود نداره فقط میخواستم یه خورده راجع به متن پروژه فید بک افراد رو ببینم که ....)
---------------------------------------
اما از اونجا که جمیع افراد سایت برنامه نویسند و کم تر کسی اینجا مدیر اموزشگاه یا دبیر یا معلم بوده یه توصیف کلی از پروژه به زبان برنامه نویسا براتون تعریف میکنم شاید یه خورده بییشتر تحریک شدین نظرتون رو اعلام کنید .
از نظر نرم افزاری این کار به طور کل به دو نسخه کلی سرور و کلاینت تقسیم میشه که در سرور اعمال و رفتار خواص و دیتا بیسی ذخیره میشه و مدیریت میشه و کلیه ی سرویس ها داده میشه .
در قسم کلاینت که خودش به نرم افزار استاد ، مدیر ، دانش پژوه ، مدیران دوره های آموزشی تقسیم میشه خدمات سرور پیاده سازی میشه. در اصل طبق تعریف هایی که برای سطوح دسترسی فوق الذکر در سیستم وجود داره افراد از امکانات خاص خودشون استفاده میکنن.
سلسله مراتب دسترسی شاید با وب ها و پرتال ها و CMS ها کمی تفاوت داشته باشه بطور مثال مدیر که بیشتر وظایف تعریف تعرفه های مالی ، مجوز به دوره های آموزشی ، استخدام و اخراج مدیران دوره های آموزشی و ..... را بر عهده دارد به امکاناتی که در اختیار داشن پژوهان قرار داره دسترسی نداره مثل شرکت در کلاس ها و دوره های آموزشی ، شرکت در آزمون ها و ...... .
پس نرم افزار های کلاینت نمی توانند مثل اغلب نرم افزار های مدیریت وب و ... فقط در یک نگارش با سطوح دسترسی مختلف باشند و باید در نگارش های مختلف برای مدیران ،دانش پژوهان ، مدیران دوره های آموزشی ، استادان طراحی بشه.
خب اکثر امکانات که ارائه میشوند بخصوص امکاناتی که برای دانش پژوهان ارائه میشه ممکنه امکاناتی باشه که حتما باید در دسترسی افراد قرار بگیره و افراد بتونن از هر کامپیوتری ویا از پشت دیواره آتشین (Firewall) به اطلاعات دسترسی داشته باشند مثلا تغییر تعرفه ها ویا اخبار سیستم و یا پیغام های شخصی . خب برای این منظور هم باید یک نسخه نرم افزار با پشتیبانی از پروتکل HTTP ارائه بشه و خلاصه باید در قالب وب باشه . (پس نرم افزار تحت سرور شد وب و سرویس دهنده و نرم افزار کلاینت شد نگارش مدیر و دانش آموز و مدیران دوره و استاد ).
اما شاید ممکنه که نرم افزار های تحت سرور بخوان رو دو سرور جدا نصب شوند (مثلا برای این که هزینه های مناسب تر در بیاد و یا هر دلیل دیگه ) یعنی رو یک وب سرور و هاست فقط نسخه سرویس دهنده و در یک هاست فقط نسخه اجرا تحت وب. خب از نظر کد نویسی با منطق ماکروسافتی این کار ممکنه اصلا جور در نیاد و اصلا شاید مشکلات فراوانی برای برقراری ارتباط سرور و کلاینت ها هم بوجود بیاد از طرفی اگه ما بخواهیم با منطق ماکروسافتی هم پیش بریم باید حتما سیستم عامل چه برای سرور ها و چه کلاینت ها ویندوز باشه پس چه راهکاری مناسب هست ؟
خوشبختانه برای حل تمامی مشکلات فوق الذکر جاوا یک استاندارد میان افزار ارائه کرده به نام J2EE یا Java 2 Platform Enterprise Edition که طبق این استاندارد ما میتونیم حتی برنامه های سرور رو در دو سور جداگانه نصی و کلیه ی اشکال نرم افزار را بر روی هر سیستم عاملی اجرا کنیم. پس مشکلات فوق را به این شکل حل میکنیم.
اما تنها نکته باقی مونده راجع به این نرم افزار اینه که ما باید ک سرور J2EE برای این کار پیدا کنیم. البته سرور های زیادی با پشتیبانی از jsp و با app server معروف Tomcat در ایران وجود دارند که متاسفانه این App Server بطور کامل اجزای J2EE را پیاده سازی نکرده و فقط برای اجرای صفحات تحت سرور جاوا (Jsp) پدید آمده اند .
حالا اگه ما بتونیم با یک سرور خوش انصاف و خوب حرف بزنیم که یک App Server قوی جاوا مثل SJS AS, JBoss AS,Bea WebLogic, Oracle AS , Orion و ...... را رو یک پلان از سرور هاش نصب کنه و پشتیبانی این نرم افزار رو به عهده بگیره کار تمومه. البته شاید اول بگین که تو ایران که جاوا رو نمی شناسن و اصلا بهش اطمینان ندارن چطور یکی میاد و یه همچین کاری میکنه ؟؟؟
خب اصل کار همینجاس ! تو ایران جاوا و بخصوص J2EE رو بقدری میشناسن که دارن اصلی ترین پروژه های سازمان یافته و حرفه ای تحت سرور (یا خارجکیش Enterprise Application) رو که برای سازمان های دولتی وزرات کشور و یا نیروی انتظامی و ...... انجام میشه را با این استاندارد (یعنی J2EE) انجام میدن. (به این صفحه یه سر بزنید :
http://www.foursunit.ir/farsi/products/)
فقط باید یکم هم بستر آموزش جاوا و کلا از این دست تکنولوژی ها رو راه بندازیم تا نیاز افراد به چینین سرور هایی بالا بره تا بتونیم سرور رو هم راضی کنیم تا این کار رو انجام بده. (البته فکر اونجاش رو هم کردم نگران نباشید.)
بطور کل هم از جنبه کاربرد گرایی و سود و منفعت کار برای آموزش و بهبود کیفیت آموزش اینتر نتی کار جالب و هیجان انگیزی در پیش خواهیم داشت و هم از جهت برنامه نویسی و کد نویسی پیشرفته ککار وسیع و جالبی خواهد بود .
امیدوارم خسته نشده باشید ولی باز هم منتظر نظراتون هستم .