با سلام خدمت استاید گل !
من چند وقت پیش در ماهنامه رایانه مقاله ای راجع به سیستم های ERP یا همون Enterprise Resource Planning خوندم که یه خورده اطلاعاتم رو نسبت به این مقوله بالا برد . گفتم در این تایپیک چیزایی که در این مقاله دستگیرم شد به صورت چکیده و کوتاه بگم و هم دوستان اگه چیزی اضافه بر اون میدونن و یا اگه اشکالی در این مقاله میبینن همینجا بگن که هم بیشتر و بهتر راجع به این مقوله بدونیم و هم دوستان ماه رمضونیه ثواب ببرن
طبق اون چیزایی که تو اون مقاله نوشته شده بود
انجمن کنترل تولید و موجودی امریکا ERP را به صورت زیر تعریف میکند :
روشی برای برنامه ریزی و کنترل موثر تمامی منابع مورد نیاز برای دریافت تولید ارسال ، پاسخگویی مشتریان در شرکت های خدماتی ، تولیدی و توزیعی .
طبق تعریف دیگر ERP یعنی : یک پایگاه داده ، یک برنامه کاربردی ، یک واسط کاربری در کل سازمان.
تعریف دیگری نیز در این ارتباط وجود دارد :
ERP یک بسته نرم افزاری است که هدف آن یکپارچگی اطلاعات و جریان اطلاعات بین تمامی بخش های سازمان از جمله مالی حسابداری منابع انسانی زنجیره عرضه و مدیریت مشتریان است.
خب از تعاریف بالا میتوان این معنی واحد را در بین همگی استنباط نمود که :
هدف کلی این سیستم اوتو ماسیون کردن تمامی روابط اداری و سازمانی یک سازمان جهت تسریع پاسخ به مشتری و رسیدگی به امور و دسترسی به داده های یکپارچه یک سیستم است.
یعنی بعبارت تخصصی تر و از جنبه نرم افزاری تر ما یک نرم افزار داریم که با استفاد ه از اینترنت یا اینترانت یا شبکه ها به کل سلسه مراتب یک سازمان ارائه میشود که توسط ماژول های مختلف تعریف میشود که این ماژول ها نیز کار خودشان را با استفاده از داده های یک پایگاه داده واحد انجام میدهند.
فقط همین قدر بگم که این بخش از علم نرم افزار بزرگترین کاربرد ها رو در دولت الکترونیک داره و از نظر اقتصادی هم این قسم علم نرم افزار بسیار مورد توجه افراد و دولت هاست.
همچنین پروژه هایی که در این حوزه انجام میشوند از گرانقیمت ترین پروژه ها و گسترده ترین پروژه ها هستند که در صورتی که دریک سازمان بطور مناسب پیاده شود و به افراد آموزش لازم را جهت استفاده از آن بدهند از نظر وقت و هزینه و دیگر موارد سود بالایی نصیب افراد میشود برای نمونه یک شرکت المانی به نام SAP AG که محصول این شرکت درضمینه ERP با نام SAP R/3 سر آمد سایر نرم افزار های موجود میباشد . این نرم افزار قادر است بخش های وظیفه ای یک شرکت را با هم پیوند داده و همچنین زنجیره عرضه محصول را ازعرضه کنندگان تا مشتریان در کنترل داشته باشند. برای مثال شرکت Mobil Oil که در ضمینه پتروشیمی فعالیت دارد که توانست با به کار گیری این نرم افزار حدود 300 سیستم مختلف را یکپارچه کند.
این نرم افزار بطور کل از چهار بخش حسابداری ، تولید ، فروش و منابع انسانی تشکلی شده که روی هم چیزی بیش از هفتاد ماژول در این برنامه موجود استت که کلیه امور را اوتوماتیک کرده و باعث شده بسیار از فرآیند ها و روند های دستی هزینه بر که موجب بروز اشکالاتی در طول پروژه شده حذف شود .
از دیگر محاسن این سیستم ها این است که یک شرکت میتواند با استفاده از این سیستم شعبات خود را در دیگر کشور ها مدیریت کند بدین دلیل که این نرم افزار ( SAP R/3) میتواند واحد های مالی ، زبان های مختلف و قوانین ملیتی موجود در کشور های مختلف را بر آورده سازد .
بدین ترتیب میتوان گفت که نرم افزار های ERP از وقت گیر ترین و گسترده ترین و هزینه بر ترین نم افزار هایی هستند که استفاده از ان ها در شرکت ها و سازمان هایی که با اندازه سالانه حدود 500 ملیون دلار فروش داشته باشند مناسب است (بطور کل اگه دولت ایران بخواد همچین طرحی رو شروع کنه حتما یه پسوند ملی تنگ اسمش میزاره !!!!).
بطور چکیده و خیلی کلی این میشه متن اون مقاله 4 صفحه ای که میشد گفت در نهایت امر این مطالب مطرح شده بود و یه سری مفهومات و توضیحات تخصصی تر مثل MIS, B2B,B2C, EIS ,SCM که بخاطر پیچیدگی و دور نشدن از موضوع اصلی بهش نپرداختم.
حالا بطور کل اگه شما چیز بیشتری در باره این ERP میدونید و نمونه ها و نتایج مختلفش رو دیدید و تجربه کردید و خلاصه نظری راجع به این مقاله دارید در همین تایپیک اعلام بفرمایید !