امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حسگر موقعيت در فضا (x,y,z)
نویسنده پیام
kimia_mybb1.2_import12502 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 5

تشکرها : 0
( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #1
حسگر موقعيت در فضا (x,y,z)
سلام !
من مي خواهم موقعيت يک نقطه در فضا را داشته باشم. فکر مي کنم براي اينکار به سنسوري نياز دارم که بتواند مختصات خودش را بطور (X,Y,Z) تشخيص دهد.
کسي چنين حسگري مي شناسه که بتونه موقعيت خودش رو برگردونه؟

سپاس
کيميا کنجکاو
Kimia_Konjkav@yahoo. com
۲۹-تير-۱۳۸۵, ۰۶:۰۹:۱۴
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #2

بايد ببيني با چه دقتي مي خواي و در چه محدوده اي
به اين كلي مي توني از GPS استفاده كني كه محدوديت خودش رو داره و گرون هم هست شايد با محدود كردن شرايط از چيز هاي ديگه اي هم بتوني استفاده كني

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۹-تير-۱۳۸۵, ۰۸:۵۱:۴۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #3

سلام

محدوده کاری من یک محیط حداکثر چند صد متری است (شاید هم کمتر)

حالا اصلا همچین سنسوری وجود دارد؟

ببينید ما که سنسوری ارتفاع سنج داریم خوب پس 3/1 کارمان حل شد یعنی مختصات جسم در راستای z را داریم حالا به یک سنسوری نیاز داریم که مختصات جسم در x,y را به ما بدهد.

البته اگر سنسور سرعت سنج هم داشته باشیم خودمان می توانیم مختصات را از روی آن به دست بیاوریم ! آیا چنین سنسوری وجود دارد؟
۳۰-تير-۱۳۸۵, ۰۶:۱۳:۱۱
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #4

اگه محيط چند صد متري است فكر كنم تنها راه همون GPS‌ باشه و راه ديگه اي نداري
تشخيص موقعيت از روي سرعت خطاي زيادي داره و ممكنه بهد از يكي دوروز كار كردن كلا مختصات رو گم كني (چون خطا ها جمع مي شن)
ارتفاع رو هم از روي فشار هوا مي توني بدست بياري و لي x,y رو نمي شه

هادی امین زاده
۳۰-تير-۱۳۸۵, ۱۰:۴۴:۱۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #5

سلام
بله حق با شماست ....
ببينيد من يک پيشنهاد ديگه دارم.
در فضاي سه بعدي اتاق (مثلا در هر راس) چند گيرنده نصب مي کنيم. و بعد جسم مورد نظر را هم به يک فرستنده متصل مي کنيم.
حالا با توجه به وجود فرستنده و گيرنده مي توانيم فاصله فرستنده (جسم مورد نظر) تا گيرنده را به دست آوريم (مثل آلتراسونيک) خوب وقتي که فاصله يک جسم را از تمام n گيرنده بدانيم پس خيلي راحت مي توانيم مکانش را در اتاق پيدا کنيم ديگر. مگه نه؟
فقط يک چيزي : آيا فرستنده و گيرنده هايي وجود دارد که مثلا در حد سانتي متر دقت داشته باشد؟ (چون من شنيدم که آلتراسونيک خيلي هم دقيق نيست!)

سپاس
۳۱-تير-۱۳۸۵, ۰۶:۱۲:۵۷
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #6

اولا با سه تا گيرنده مشكل حل مي شه ولي چند تا مشكل
1 - ميگي تو 100 متر مي خوام
2 - چه فرستنده اي گيرنده اي مي خواي استفاده كني ؟ غير از التراسونيك چيز ديگه رو نمي شناسم كه اين كار رو بكنه التراسونيك هم فرستنده بايد در همه جهات پخش كنه به صورت كره اي كه باز اين مدل فرستنده رو هم نديدم

دقت التراسونيك هم بستگي به فركانس داره و نوع سنسور ها و فاصله
تو فاصله هاي كم با همين 40KHz ها مي توني به دقت ميلي متر برسي البته سانتي متر رو خيلي راحت تر ميتوني بهش برسي ولي فرستنده هايي به فركانس بالاتر اگه استفاده كني كار خيلي راحت تره ولي سنسورش گير نميياد
در كل اگه بتوني صدا رو به صورت كره اي ارسال كني تو يه اتاق به جواب مي رسي به شرطي كه نويز صوتي نداشته باشي در رده 40KHz

هادی امین زاده
۳۱-تير-۱۳۸۵, ۰۸:۵۹:۱۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تازه وارد

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #7

اولا هزینه این پروژه برایم هیچ مهم نیست.

و بعد : چرا ما در اتاق خیلی هم سر و صدا داریم. مکان خلوتی نیست که بخواهیم این کار را انجام دهیم.

ببين مگر gps چطور کار می کند؟ رادار چطور کار می کند که می توانند مکان جسم مزبور را به دست بیاورند. خوب ما هم علی القاعده باید بتوانیم آن سیستم ها را پیاده سازی کنیم دیگر ؟!!

راستی یک چیزی من در مورد امواج رادیو شیدم که در تمام جهات پخش می شوند از آن نمی توان استفاده کرد؟
۰۱-مرداد-۱۳۸۵, ۰۶:۴۱:۱۱
rasoul2023_mybb1.2_import12747 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #8
سلام :
Golobal Positioning System خوب خيلي تابلوهه ديگه سيستم تعيين موقعيت جهاني اين سيستم توسط يك سري ماهواره هاي تعيين موقعيت كه تعدداد آنها 24 عدد در حال كار و 12 عدد آماده پشتيباني در صورت بروز مشكل هستند . ايستگاه مركزي كنترك در كلارادو قرار داره . :roll: حالا و ظيفه اين سيستم چيه اين سيستم ميتونه موقعيت شما و يا هر سنسوري كه بتونه ازش پشتيباني كنه را براي شما مشخص كنه البته اين تنها كاربرد اين سيستم نيست بلكه اون ميتونه ارتفاع شما نسبت به MSL يا همون ژئوئيد خودمون كه بازم همون سطح متوسط آبهاي آزاد جهانه مشخص ميكنه . در سيستم ناوبري اين چيزاش به درد ميخوره .

خلاصه ميتونه تمامي كارهاي Geomatic (نقشه برداري)، ناوبري و ... را انجام بده . البته بهترين دقت اين دستگاه بستگي به Chanel اون داره كه در GPS هاي دستي من خودم شخصا تا 12 Chanel بيشتر نديدم . :?

خوب بحث سر Chanel بود و دقت خوب طبيعتاٌ اگه به تعداد بيشتر ماهواره وصل بشي و موقعيت ثابتي داشته باشي دقت بيشتري خواهي داشت اما مطمئن باش حداقل خطاش 3 متر كمتر نميشه تازه اگه تمام ماهواره ها را بگيري كه اين امر در مكان بسته امكان پذير نيست :roll:

خوب حالا ميمونه استفاده از GPS هاي بزرگ كه اونم بيخيال شي بهتره چون به نظرم مياد شما موقعيت يه نقطه متحرك را ميخواي اگه اينطور نبود بگو تا در مورد GPS بزرگ برات بگم . البته من گذري به اين سايت خوردم اينم اولين تاپيكمه در مورد الكترونيكم زياد نميدونم اما VB نويسم و كارم Geomatice يعني همون نقشه برداري خودمون و اطلاعات GPS هم بخاطر كارم دارم . :wink:

باي
۰۱-مرداد-۱۳۸۵, ۰۸:۲۶:۰۰
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #9

سلام و ممنون از جوابت
البته من در مورد دقت در حد متر هم شنيده بودم و تا اونجا كه مي دونم فقط با ديدن 3 ماهواره مي شه موقعيت رو حساب كرد (3 معادله و 3 مجهول)
و باز تا اونجا كه من مي دونم دقت بستگي سرعت سيستم داره و داشتن اطلاعاتي كه براي تصحيح خطا استفاده مي كنن داره اين اطلاعات تصحيح رو با استفاده از چند نقطه كه جاي مشخصي دارن بدست مي يارن و بستگي به شرايط جوي داره ( در واقع براي خنثي كردن شرايط جوي استفاد مي شه) و فكر كنم دقت به چند 10 سانتي متر هم برسه
اگه اطلاعات ديگه اي هم داري خوشحال مي شم بدونم

هادی امین زاده
۰۱-مرداد-۱۳۸۵, ۰۹:۱۲:۴۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
rasoul2023_mybb1.2_import12747 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

( 0 تشکر در 0 ارسال )
ارسال: #10
آيا GPS خطاي ناشي از اختلالات را بر طرف ميكند ؟
در جواب شما بايد بيگم تا آنجا كه اطلاعات من ميرسه اين كارا هيچ سيستمي نميتونه تا اين لحظه انجام بده بلكه با استفاده از يك سري توابع رياضي ميشه برنامه اي نوشت كه اين كار را انجام بده به اين صورت كه ابتدا يك نقطه مشخص با مختصات محاسبه شده يا در نظر گرفته شده كه بهتره اين مختصات را به صورت دستي به سيستم معرفي نماييم و البته براي بر نخوردن به اعداد منفي از بهتر عدد بزرگ انتخاب نماييم . مثلا X = 1000 , Y=100, Z= 1000 بعد از آن تغييرات X, Y ,Z را محاسبه نماييم و به آن اعمال كنيم تا اعداد تقزيبا دقيقي را به ما بده البته اينم بگم كه مبحث خطا و اشتباه را نيز بايد در نظر گرفت كه بحث در مورد آن خارج از اين محل است و شايد بشه چند كتاب در اين مورد نوشت . وب سايت من هم در همين مورد داره را اندازي ميشه البته با كمبود هاست مواجه هستم ولي خوب دارم يه كارايي ميكنم . براي ديدن اين سايت به آدرس http://www.par30net.com مراجعه نماييد . قسمت وبلاگ البته فقط فعاله اگه هاست Free سراغ داريد البته PHP ساپورت به من هم يه خبر بدهيد تا بقيه قسمتها را راه بندازم آخه بي پوليه ديگه . Amaze
۰۲-مرداد-۱۳۸۵, ۲۱:۴۲:۱۸
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

ارسال: #11

نقل قول: در جواب شما بايد بيگم تا آنجا كه اطلاعات من ميرسه اين كارا هيچ سيستمي نميتونه تا اين لحظه انجام بده
كدوم كارو؟
تشخيص جابجايي از روي سرعت خيلي خطا داره
براي host هم اينقدر هاست ارزون هست م يتونيد يكيش رو بخريد تا 5 دلار در سالشو من ديدم (همون فري در مي ياد تقريبا :wink: )

هادی امین زاده
۰۳-مرداد-۱۳۸۵, ۰۹:۵۲:۳۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  حفظ موقعيت كنترلهاي روي فرم با تغيير رزوريشن مانيتور mahdi12345 12 13,437 ۰۱-اردیبهشت-۱۳۸۷, ۱۶:۲۸:۰۱
آخرین ارسال: mojtabamalaekeh

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS