امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
معیارهای انتخاب آنتن
نویسنده پیام
رسول غایب
بازنشسته

موضوع‌ها: 237

تشکرها : 15003
( 20196 تشکر در 5767 ارسال )
ارسال: #1
طراحی آنتن ها
سلام
من از دوستان گرامی می خواهم تا هراندازه معلومات در زمینه آنتن ها ی مخصوص فرستنده ها وگیرنده ها دارند دریغ نفرمایند.
به نظرمن چون که رفته رفته کنترل کردن مدارات وربات ها رادیویی وبیسیم می شوند ودردیتاشیت این مدارات بیشتر ازخود مدار گفته شده وکمتربه بحث آنتن مخصوص آن پرداخته شده است.
مثلا درابتدا بهتراست ازماژول پر کاربرد tws315/434 - rws315/434 آغاز شود
ودرمورد اندازه وارتفاع وسیم رابط شیلددار مخصوص آنتن هم درفرستنده وهم درگیرنده بحث شود.
باتشکر
۰۴-بهمن-۱۳۸۸, ۱۵:۳۹:۵۳
تشکر شده توسط : mahdi20
رسول غایب
بازنشسته

ارسال: #2
RE: طراحی آنتن ها
سلام
چرادوستان دراین زمینه مطلبی ندارند؟؟؟
من خودم دراینجایک لینکی درباره آنتنها می گذارم وامیدوارم که شماهم دراین باره مطلب بگذارید ...
آشنایی کاربردی باآنتنها
منبع(electronic2009.blogfa.com)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۴-بهمن-۱۳۸۸, ۱۳:۲۱:۳۷، توسط رسول.)
۲۴-بهمن-۱۳۸۸, ۱۳:۱۳:۰۴
تشکر شده توسط : ha_60, mahdi20, t3r!p3000, ilgar, محمد حسینی, salehjg, mhpc2009
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #3
معیارهای انتخاب آنتن
تو ماژولهای فرستنده و گیرنده، یکی از مهمترین فاکتورها آنتن مناسب هستش که کمتر بهش توجه میشه.
با توجه به ابنکه مسأله آنتن یه بحث تخصصی و تقریباً حساس هستش، دوستانی که در این زمینه اطلاعات کافی دارند( مخصوصاً دوستان مخابراتی) لطفاً در این تاپیک مطرح کنند. اینکه :

1) شکل آنتن چجوری تعیین میشه؟ (مثلاً شاخه ای باشه یا سوزنی یا ...)
2) جنس آنتن چجوری تعیین میشه؟
3) فرکانس چه ربطی به نوع و شکل آنتن داره؟
4) آنتن چطوری رو برد موج تآثیر میذاره؟
5) اگه به جای آنتن های مثلاً 5 شاخه ،6 شاخه استفاده بشه چه اتفاقی میفته؟

و
.
.
.
۱۶-فروردین-۱۳۸۹, ۰۱:۲۰:۱۹
تشکر شده توسط : t3r!p3000, رسول, naatamam, محمد حسینی, mahdi20, salehjg
naatamam آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 2

تشکرها : 228
( 530 تشکر در 214 ارسال )
ارسال: #4
RE: معیارهای انتخاب آنتن
من هم در مورد انتخاب آنتن برای ماژول های HM-TR مشکل دارم .
چه نوع آنتنی را برای این نوع ماژول ها انتخاب کنم که برد بیشتری داشته باشم ؟؟

در بازار این آنتن ها به آنتن RF معروف هست و من مدل هایی با مشخصات زیر را در بازار دیدم و چند نوعش را هم خریدم ! (اما فرق زیادی بین شان ندیدم)
- از نظر طول آنتن ، من حداقل 4 - 5 نوع مختلف در بازار دیدم. از 3 سانتیمتری تا 15 سانتیمتری.
- در بعضی از این آنتن ها لولایی وجود دارد که می توان آنرا تا 90 درجه خم کرد.
- روی بعضی از آنتن ها فرکانس کاری آن نوشته شده (مثلا" Mhz 434) و روی بعضی هیچ نوشته ای به چشم نمی خورد.
- از لحاظ کیفیت ساخت هم 2 - 3 مدل در بازار یافت می شود که فکر کنم فقط ظاهرشان فرق میکند...
- قیمت هم که از 1000 تومان (چینی) تا 5 - 6 هزار تومان (کره ای و ژاپنی ) در نوسان است.
خلاصه هر فروشنده چیزی می گوید...

۱۶-فروردین-۱۳۸۹, ۱۹:۱۰:۳۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, محمد حسینی, t3r!p3000, mahdi20, salehjg
رسول غایب
بازنشسته

ارسال: #5
RE: معیارهای انتخاب آنتن
درسیستمهای رادیویی ویا مایکروویو موج ارسالی و دریافتی ماهیتی رادیویی دارد آنتن ها گونه ها و انواع مختلفی دارد ولی همگی برای ارسال امواج الکترومغناطیس در محدوده رادیویی و مایکروویو به کار می روند در این بخش تنها به آنتن های اشاره می شود که در طولیابهای مایکروویو استفاده می شود .
نخستین تجارب انسان در زمینه ارسال امواج رادیوی به دوره دانشمند آلمانی یعنی هرتز باز می گردد در ابتدا ازیک سیم ساده متصل به دوپایه عایق بصورت مستقیم و یا مدور (لوب) استفاده می شد به تجربه معلوم شد که این نوع آنتن برای تشعشع موجی مناسب است که طول موجش دو برابر موثر سیم است به این آنتنها اصطلاحا آنتن نصف طول موج ویا آنتن هرتز می گویند چراکه برای تشعشع طول موجی خاص باید آنتن دارای طولی معادل نصف طول موج داشته باشد .
آنتن دارای خواص یک خازن و خود القا است ولذا دارای یک فرکانس تشدید وابسته به مقاومت ظرفیتی (رکتانس کاپاسیتانس) ومقاومت القایی (رکتانس اندر کتانس) است امواج الکترو مغناطیس ارسالی و دریافتی هرچه نزدیک به این فرکانس باشد بهره دهی آنتن بهتر ودر نتیجه نسبت سیگنا به نویز آنتن عدد بزرگتری خواهد بود .
نوع خاصی از آنتن های نیم موج استفاده از دو بخش ربع طول موج است که در کل همان نیم طول موج را می سازد این نوع آنتن را دی پل می گویند و شایع ترین نوع آنتن های بکار رفته در طولیابهای مایکروویو است در اغلب موارد گرچه سیستم نیم موج دی پل در اکثر فواصل قابلیتی مناسب دارد ولی برای فراهم آوردن بهتری شرایط از رفلکتور سهمی شکل نیز استفاده می شود رفلکتورهای سهمی شکل یا پارابولیکی بهره بیشتری نسبت به دی پل های ساده دارند همانطور که درشکل نشان داده شده است هنگام ارسال موج دی پل امواج الکترومغناطیس را بسور رفلکتور گسیل می کند بشرط آنکه دی پل در محل کانون سهمی قرار داشته باشد این امواج پس از انعکاس هم فازی خود رااز دست نمی دهند نکته حائذ اهمیت این که مسیر موجهای ارسال و دریافت بگونه ای تنظیم شده اند که با یکدیگر زاویه 90درجه بسازند تا مسئله تداخل امواج در کمترین مقدار تثبیت شود شکل 5-8 یک آنتن دی پل را نشان می دهد .
مارکونی برای نخستین بار ایده آنتن ربع طول موج را مطرح کرد او با اتصال یک سر سیم به زمین و تحریک آن در نقطه اتصال زمین به کمک یک سیم پیچ فرکانس مورد نظر را انتشار داد زمانیکه آنتن بریک سطح عایق قرار گیرد جبهه موج مانند یک دی پل با طول نصف موج در فضا عمل می کند نیمه دیگر آنتن ربع موج را می توان بعنوان انعکاس نظری (مجازی ) بخش بالای در نظر گرفت که واقعا وجود خارجی ندارد لذا در انتن های ربع موج که بیشتر در سیستمهای ناویری رادیویی استفاده می شود نیمی از قدرت مصرفی جهت ارسال موج بکار می رود .
۲۴-خرداد-۱۳۸۹, ۱۱:۵۶:۱۱
تشکر شده توسط : t3r!p3000, salehjg

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  انتخاب اسیلوسکوپ رسول 62 54,883 ۰۲-اسفند-۱۳۹۳, ۱۱:۱۹:۱۴
آخرین ارسال: cortex-m3
  انتخاب هیتر رسول 43 50,338 ۲۱-آذر-۱۳۹۳, ۲۲:۱۵:۱۷
آخرین ارسال: hadikh73
  انتخاب فانکشن ژنراتور رسول 24 25,809 ۰۶-تير-۱۳۹۰, ۲۳:۰۷:۳۴
آخرین ارسال: reza555
  انتخاب اسپکتروم آنالیزر رسول 4 8,050 ۲۸-آبان-۱۳۸۹, ۱۴:۳۵:۲۰
آخرین ارسال: رسول