امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
امدادگر الف دانش آموزی ایران اپن
نویسنده پیام
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 57

تشکرها : 4094
( 6339 تشکر در 2085 ارسال )
ارسال: #12
RE: امدادگر الف دانش آموزی ایران اپن
شما یک سیم از دو موتور سمت راست رو به هم می بندی میدی به یک پایه L298 اون یکی سیم ها رو هم به هم میدی میدی به اون یکی پایه حالا موتور شماره یک L298 وصل هست به دو موتور سمت راست به همین طریق موتور سمت چپ رو وصل می کنی
حالا با چهار تا سیم L298 رو درایو می کنی
دوتا پایه L298 داره به اسم EN1 EN2 وصل می کنی به دوتا پایه PWM میکرو OCR1A OCR1B
حالا مقدار PWM رو کم و زیاد می کنی تا موتور های سمت چپ و راست هم سرعت بچرخن
موتور های یک سمت هم وقتی روی زمین باشه خودشون هم سرعت میشن مشکلی نیست
اینکودر هم به یک موتور از هر سمت وصل می کنی و پالس هاش رو میشماری که توی هر بازه زمانی چند تا پالس میده
اینا باید برابر باشن اگه نبود یک طرف PWM رو کم می کنی تا سرعتش کم بشه اون یکی رو زیاد می کنی تا تعداد پالس ها برابر میشن

به همه عشق بورز، به معدودی اعتماد کن و در حق کسی بدی نکن.
ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
۱۳-شهریور-۱۳۹۳, ۰۹:۲۹:۴۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : a.mehran, رسول
a.mehran آفلاین
مدیر بخش

موضوع‌ها: 93

تشکرها : 5125
( 4490 تشکر در 1882 ارسال )
ارسال: #13
سلام دوست عزیز .
اگر میخواین که رباتتون به بهترین شکل ممکن حرکت کنه اینکارو بکنید بهتره (اصولش همینه ) البته موتورهای دیگری هم هستن که بیشتر باهم مچ میشن .بین موتورای دی سی نمیدونم اسمشون چیه ولی بین براشلس ها موتور های سری mt باهم مچ هستن
درضمن برای هر موتور یک کانال pwm لازمه .
شما دوتا درایور L298 یا L297لازم داری (هرکدوم میتونه دو موتورو راه بندازه )

silent people have the loudest minds شادی − بهینه شده برای ورژن جدید شادی − بهینه شده برای ورژن جدید
سایت من Abrdade.com
۱۳-شهریور-۱۳۹۳, ۰۹:۳۸:۳۶
تشکر شده توسط : Amir_Esh, رسول
Amir_Esh آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 2

تشکرها : 6
( 3 تشکر در 3 ارسال )
ارسال: #14
(۱۳-شهریور-۱۳۹۳, ۰۹:۲۹:۴۶)behzady نوشته است: شما یک سیم از دو موتور سمت راست رو به هم می بندی میدی به یک پایه L298 اون یکی سیم ها رو هم به هم میدی میدی به اون یکی پایه حالا موتور شماره یک L298 وصل هست به دو موتور سمت راست به همین طریق موتور سمت چپ رو وصل می کنی
حالا با چهار تا سیم L298 رو درایو می کنی
دوتا پایه L298 داره به اسم EN1 EN2 وصل می کنی به دوتا پایه PWM میکرو OCR1A OCR1B
حالا مقدار PWM رو کم و زیاد می کنی تا موتور های سمت چپ و راست هم سرعت بچرخن
موتور های یک سمت هم وقتی روی زمین باشه خودشون هم سرعت میشن مشکلی نیست
اینکودر هم به یک موتور از هر سمت وصل می کنی و پالس هاش رو میشماری که توی هر بازه زمانی چند تا پالس میده
اینا باید برابر باشن اگه نبود یک طرف PWM رو کم می کنی تا سرعتش کم بشه اون یکی رو زیاد می کنی تا تعداد پالس ها برابر میشن

1. خوب به نظر شما من اگر هر موتور رو به یک موتور 298 وصل کنم چه طوره ؟ یعنی 2 تا 298 استفاده کنم و اینپوت های 298 ها رو با هم موازی میکنم و میدم ب میکرو !چظوره ؟
2. برای pwm هم من از همون 2تا پایه ی اینپوت درایرو استفاده میکنم ! یعنی با همون 2 پایه pwmمیدم ! و او اینیبل ها رو به +5 ولت متصل میکنم ! بهتر نیس ؟
3. " موتور های یک سمت هم وقتی روی زمین باشه خودشون هم سرعت میشن مشکلی نیست " اینو شما 100 درصد مطمئنی و تست کردین یا به نظرتون اینطوریه ؟ مطئنین ک رو زمین بره سرعتاشون مثل هم میشه ؟مشکلم تنها همینه ک شرعت موتور اولی راست با موتور دومی راست برابر نیست ! و انکودر بزارم اشتباه در میاد ! نمیدونم چ کار کنم براش ! چ طوری حرفتونو تست کنم !؟
4. به نظر شما , از همین روش درایور کردن موتور ها ک بالا گفتین , یعنی موتور هار هر سمتو موازی کنیم بدیم به درایور , اگر ب جای 298 از l6203 استفاد کنم چطوره ؟ تا 4 آمپر میده ! اما بازم موتور ها هر کدوم به طور مساوی 2 آپر میکشن و وقتی موازی میکنیم میشه همون 4 آمپر و تفاوتی نداره ک 298 بزارم یا این !نظر شما چیه ؟

مممنون
۱۳-شهریور-۱۳۹۳, ۲۲:۴۵:۱۹
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #15
بله یکی میشه
-
PWM رو به اینپوت بدی اگه جهت حرکت رو عوض کنی سرعت کم و زیاد میشه + وقتی PWM صفره موتور ترمز می کنه که با عث داقی l298 و مصرف بالا میشه
دیگه بزارید ببینید چی میشه
اگه موتور ها جریان می کشن بهتره 2 تا L6203 بزارید

ویلیام شکسپیر

نباید ایمان به انسانیت را از دست دهید. انسانیت یک اقیانوس است؛ اگر قطرات اندکی از اقیانوس کثیف است، اقیانوس کثیف نمی‌شود.
مهاتما گاندی

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَعِينُواْ بِالصَّبْرِ وَالصَّلاَةِ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِينَ
۱۳-شهریور-۱۳۹۳, ۲۳:۳۷:۴۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Amir_Esh, رسول
Amir_Esh آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 2

تشکرها : 6
( 3 تشکر در 3 ارسال )
ارسال: #16
(۱۳-شهریور-۱۳۹۳, ۲۳:۳۷:۴۷)behzady نوشته است: بله یکی میشه
-
PWM رو به اینپوت بدی اگه جهت حرکت رو عوض کنی سرعت کم و زیاد میشه + وقتی PWM صفره موتور ترمز می کنه که با عث داقی l298 و مصرف بالا میشه
دیگه بزارید ببینید چی میشه
اگه موتور ها جریان می کشن بهتره 2 تا L6203 بزارید

داغی رو ک درست میگین , اما وقتی جهتو برکعس کنم , سرعت چرا تغییر کنه ؟

اوکی , میرم تست کنم ببینم ک چ قدر جریان میکشن موتورا .

شما خودتونامدادگر دانش آموزی الف ساختین ؟ میشه عکسی یا فیلمی چیزی ازش دارین بزارین ؟

اینم عکس شاسی رباتمه :
http://www.uploadax.com/images/37807216122146980002.jpg
http://www.uploadax.com/images/79909744321213322864.jpg
http://www.uploadax.com/images/15159500552166629022.jpg
خوب شده ؟ بازو هم جلوش قرار میگیره , اون جای خالی جولوش هم برد سنسور میزارم !
چرخ هاش خوبه ؟ بهتر از این هست ؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۴-شهریور-۱۳۹۳, ۰۰:۱۷:۵۵، توسط Amir_Esh.)
۱۴-شهریور-۱۳۹۳, ۰۰:۰۱:۴۹
تشکر شده توسط : a.mehran
behzady آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #17
من امدادگر ب ساختم
-
شاسی رو فکر کنم توی سربالایی دچار مشکل بشید + بلند کردن مانع
---
وقتی جهت عوض میشه اون صفری که از PWM حاصل میشه موجب جلو رفتن میشه نه اون 1 بودنه که چون برعکس میشه سرعت عوض میشه

ویلیام شکسپیر

مهاتما گاندی

۱۸-شهریور-۱۳۹۳, ۰۰:۲۱:۲۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : a.mehran, رسول, Amir_Esh

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  ربات امدادگر salarhp 1 5,656 ۰۹-آبان-۱۳۸۹, ۰۰:۱۹:۰۶
آخرین ارسال: sheitunak

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS