امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
راهنمایی در مورد تابلو روان
نویسنده پیام
iman-63 آفلاین
کاربر فعال بخش الکترونیک

موضوع‌ها: 71

تشکرها : 62
( 332 تشکر در 148 ارسال )
ارسال: #1
راهنمایی در مورد تابلو روان
با سلام خدمت دوستان.
من دارم یه تابلو روان 16*80 با جاروب ستونی (دیکودر 4514) می سازم.

دوتا مشکل دارم. یکی اینه که هر کاری می کنم نویز led ها حذف نمیشه. البته من خیلی روی تاخیرهاش کار کردم اما هنوز مشکل حل نشده.
مشکل بعدی نور led هاست که خیلی کمه. وقتی با طول 32 تا 48 کار می کنم نور نسبتاً بد نیست اما وقتی طول رو یکم زیاد تر بگیرم نور به شدت کم میشه. (البته منظورم از افزایش طول اینه که در برنامه طول رو زیاد می کنم. اما سخت افزارم باز همون 32 هست. فکر کنم یه جای برنامه مشکل داره)

من برای ستون ها از ULN2308 و برای سطرها از UDN2984 استفاده کردم. تغذیه مدار هم یه پاور کامپیوتره.
۲۵-شهریور-۱۳۸۷, ۱۱:۲۳:۲۳
تشکر شده توسط : aliavr1
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #2
RE: راهنمایی در مورد تابلو روان
شدت نور به میزان روشن بودن نسبت به خاموش بودن و جریان LED بستگی داره
طول رو نمی فهمم منظورت چیه ولی برای نور بیشتر می تونی به جای اینکه ۸۰ تا رو جاروب کنی ۱۶ تا رو جاروب کن

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۵-شهریور-۱۳۸۷, ۲۱:۴۷:۰۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
iman-63 آفلاین
کاربر فعال بخش الکترونیک

ارسال: #3
"" طول رو نمی فهمم منظورت چیه ولی برای نور بیشتر می تونی به جای اینکه ۸۰ تا رو جاروب کنی ۱۶ تا رو جاروب کن ""

منظورم از طول، تعداد ستون های تابلو هست.

تعداد جاروب من همون 16 تا هست.
تو این تابلو 5 دیکودر دارم که هر کدوم 16 تا ستون رو جاروب می کنن. این 5 دیکودر با یه پورت از میکرو فعال و غیر فعال می شن. مثلا وقتی جاروب اولین دیکودر تمام شد نوبت به دیکودر دوم و .....

به این برنامه یه نگاهی بندازین:

for(j=0;j<5;j++)
{
if(j==0) PORTC.0=0;
if(j>0 && j<=1 ) PORTC.1=0;
if(j>1 && j<=2 ) PORTC.2=0;
if(j>2 && j<=3 ) PORTC.3=0;
if(j>3 && j<=4 ) PORTC.4=0;

for(i=0;i<16;i++)
{
PORTA=i;
PORTB=data[i];
delay_us(50);
}
}

حلقه اول برای انتخاب دیکودر هاست.
حلقه دوم برای اسکن 16 تایی صفحه.
۲۶-شهریور-۱۳۸۷, ۱۰:۳۲:۰۷
تشکر شده توسط : t3r!p3000, aliavr1
hamid-pardazan آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 0
( 6 تشکر در 3 ارسال )
ارسال: #4
سلام
به نظر من دلیل آن این است که تعداد اسکن ها زیاد است است . من دو تا فایل برات می زارم اولی همه ی 80 ستون را اسکن می کند که در نتیجه باعث کم نور شدن Led ها می شود و برای زیاد کردن نور آن تقریبا راهی نیست ولی در فایل دوم همان مدار با این تفاوت که برای اسکن ستون ها آن ها را به ماتریس های 8x8 در آوردم یعنی در فایل اول ستون ها 80 بار (تعداد ستون ها) اسکن شده ولی در فایل دوم 10 بار (10%80) اسکن شده در نتیجه نور LED ها بیشتر می شود و نیازی هم به بافر اضافی و مصرف ولتاژ بیشتر نمی باشد.
شماتیک ها هم با پروتیوس کشیدم.
فایل اول ( کم نورSad
http://www.uplod.ir/download.php?file=325379
فایل دوم (پر نور ) :
http://www.uplod.ir/download.php?file=865783
۲۶-شهریور-۱۳۸۷, ۱۱:۴۹:۵۹
تشکر شده توسط : 1nafar, aliavr1
iman-63 آفلاین
کاربر فعال بخش الکترونیک

ارسال: #5
سلام خدمت hamid-pardazan عزیز.
من هم یه چیزایی در مورد تقسیم تابلو به بخش های کوچکتر شنیده بودم اما ایده ای نداشتم. ممکنه خود برنامه دوم رو بزاری تا یه نگاهی بهش بندازم.

با تشکر.
۲۷-شهریور-۱۳۸۷, ۱۱:۰۷:۴۹
hamid-pardazan آفلاین
تازه وارد

( 6 تشکر در 3 ارسال )
ارسال: #6
سلام
برنامه رو نمی تونم بزارم ولی یه توضیح در مورد مدار دوم می دم خودت برنامه رو بنویس اگه سوالی هم داشتی تا جایی که بتونم جواب می دم و نرم افزار طراحی فونت رو که خودم نوشتم می زارم.
من برنامه رو با C نوشتم ولی با هر زبان دیگه ای هم به راحتی می توان برنامه رو بنویسی .
در مدار دوم من از اسکن ستونی استفاده کردم چون افکت ها رو راحت تر می شه ساخت مثلا برای حرکت دادن فقط به یک حلقه و یک جمع ( برای چپ و راست) و شیفت (بالا و پایین ) نیاز داری ولی در اسکن سطری همین کارها به همراه AND , OR ... رو نیاز داری .
برای زیاد شدن نور هم تا جایی که من می دونم تقسیم کردن تابلو به ماتریس های مختلف (مثلا 8x8) بهترین راه است البته یکم برنامه پیچیده میشه ولی بهترین راهه به نظر من .
ستون ها به پورت D اتصال دارد. اولین کار انتخاب کردن ستون ها است برای این کار به راحتی با یک حلقه 0 تا 7 امکان پذیر است پس ابتدا یک حلقه برای اسکن ستون ها نیاز است . وقتی مثلا ستون اول را انتخاب کردی تمام ستون های مشترک انتخاب می شوند در این مدار چون تعداد ستون ها 64 تا است پس 8 ستون مشترک می باشد در مرحله دوم باید یکی یکی در این ستون ها دیتا را قرار بدی (خروجی آی سی های 4094) پس برای انتخاب یا قرار دادن دیتا به یک حلقه 0 تا 7 ( ستون های مشترک یا تعداد آی سی های 4094)دیگر نیاز داری .
در مورد آی سی های 4094 هم بگم که یک شیفت ریجیستر ورودی سری و خروجی موازی است و برای قرار دادن دیتا در آن باید ابتدا کلاک (CLK) را یک قرار بدی و بعد دیتا را به پایه (D) قرار می دی و وقتی که کلاک رو صفر کردی دیتا در آن وارد می شود و همین کار را باید 7 بار دیگه انجام بدی. البته اگه می خواهی راحت باشی به نظر من با استفاده از ارتباط SPI ( که هم کلاک داره هم دیتا )خیلی راحت می شی و دنگ و فنگ اضافی هم نداری و با یک کردن پایه Stb دیتا در خروجی قرار می گیره . من برنامه رو با C نوشتم ولی بیسکام هم بلدم ولی به نظر من با C راحت تره . در ضمن برای نمایش دیتا باید یک متغییر بسازی بعد حلقه دو را در 8 ضرب کنی به اضافه حلقه اول کنی و بعد مقدار آن را هم در متغییر قرار بدی .[/align] موفق باشی .
لینک نرم افزار :
http://www.uplod.ir/download.php?file=8881
۲۷-شهریور-۱۳۸۷, ۱۲:۱۴:۵۷
تشکر شده توسط : t3r!p3000, cautious, aliavr1
iman-63 آفلاین
کاربر فعال بخش الکترونیک

ارسال: #7
با سلام خدمت hamid-pardazan
تابلوي من با ديكودر ساخته شده كه توي پست هاي قبلي روند كار رو توضيح دادم. اما تابلوي شما با شيفت ريجستر طراحي شده.

مشكل اصلي نويز تابلو هست. هر كاري مي كنم نويز تابلو از بين نميره.
۲۷-شهریور-۱۳۸۷, ۱۵:۲۰:۵۸
hamid-pardazan آفلاین
تازه وارد

( 6 تشکر در 3 ارسال )
ارسال: #8
سلام
من تا حالا با این مشکل روبرو نشدم ولی یکی از دوستام که یه مدار تابلو روان ساخته بود می گفت که واسه اینکه مدارش نویز نگیره به جای زمین از 5- ولت استفاده کرده چون وقتی Led ها روشن و بعد خاموش می شدن جریان برگشتی باعث روشن شدن دیگر Led ها می شد و با این کار از روشن شدن نا خواسته Led ها جلوگیری می کرد البته من تا حالا امتحان نکردم و نمی دونم جواب بده یا نه .
یه سرچی هم تو گوگل0 کن شاید به جوابت رسیدی .
۲۷-شهریور-۱۳۸۷, ۱۶:۳۲:۲۳
ghafari آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 17

( 31 تشکر در 25 ارسال )
ارسال: #9
سلام
ایمان عزیز اول سلام و بعد خسته نباشید و اینکه از کسی انتضار دادن برنامه و ... تابلو روان نداشته باش چون یه کار تجاریه و ما میتونیم فقط راهنماییت کنیم
نویزت فکر کنم یا به خاطر udn هست یا اینکه بعد از هر بار ریختن دیتا تو سطرها پورت مربوط به سطرها رو ریست نمیکنی..برای سطرها بجای udn از ترانزیستور استفاده کن.c945 یا bc327 یا قویترش tip127
به نظر من udn و uln با هم نباید استفاده بشن
نور هم بستگی به زمان روشن بودن led ها داره.البته کیفیت و زمان پاسخ دهی led ها هم مهمه.
این کارهایی که گفتم بکن و نتیجه رو همینجا بنویس!
اگه میخوای تابلو بسازی این نرم افزار که بصورت حرفه ای نوشته شده حتما بدردت میخوره.برای ساختن فونت و ....!یه نگاهی به این سایت بکن:
www.lcddesigner.com
موفق باشید
۲۹-شهریور-۱۳۸۷, ۱۸:۲۰:۴۸
تشکر شده توسط : t3r!p3000, یعقوب سعید
iman-63 آفلاین
کاربر فعال بخش الکترونیک

ارسال: #10
ممنون از راهنمایی هاتون.
منم فکر کنم مشکل از درایورهام باشه ترکیب ULN , UDN نمیتونه پاسخ گو باشه. در ضمن اسکن ستونی هم با اینکه برنامه رو ساده تر میکنه اما زمان اسکن زیادی می خواد (مخصوصاً اگه طول هم زیاد باشه)

من طبق پیشنهاد جناب pardazan هم تابلو را یه چها بخش 16 تایی تقسیم کردم اما تفاوت زیادی نکرد. فکر کنم از لچ استفاده کنم اصولی تر باشه.

در مورد برنامه طراحی فونت تابلو، این نرم افزارو قبلاً هم دیده بوم اما گرونه!!!!

من خودم دارم کم کم با #C برنامه می نویسم. مشکلم اینه که نه از چگونگی کار DOT MATRIX در محیط PC اطلاعی دارم و نه کامپوننتی در این مورد!!!!!
بازم از دوستان می خوام که اگه در مورد این نرم افزار، کامپوننتی دارند یا می تونن کمکی کنن لطفاً دریغ نکنند!!!!!
۳۰-شهریور-۱۳۸۷, ۱۲:۱۵:۳۳
ghafari آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 17

( 31 تشکر در 25 ارسال )
ارسال: #11
سلام
نرم افزار LFG گرون نیست.در مقایسه با نرم افزارهای مشابه تو بازار که خیلی ساده هستند و قابل مقایسه نیستند قیمتش مناسبه.به هر حال تابلو سازهای معروف و بزرگی ازش خریدن و کاملا راضی هستن.
استفاده از لچ هم خوبه.
اگه بازم سوالی داشتید در خدمتم
موفق باشید.
۳۰-شهریور-۱۳۸۷, ۱۳:۲۰:۵۶
تشکر شده توسط : t3r!p3000

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  درخواست راهنمایی برای یک دوست GOLDOST 1 0 ۱۵-بهمن-۱۴۰۲, ۰۰:۴۶:۵۱
آخرین ارسال: GOLDOST
  راهنمایی در مورد کنترل دور موتور کولر sinastar 12 23,448 ۱۰-آبان-۱۳۹۷, ۱۰:۱۸:۵۹
آخرین ارسال: alimogmov
  درخواست راهنمایی منو سازی برای Atmega32 به زبان بیسیک برویglcd armin111 9 6,171 ۱۶-شهریور-۱۳۹۶, ۱۱:۳۹:۲۵
آخرین ارسال: sky_man847
  راهنمایی برای انتخاب پروگرامر Ambassador 5 8,523 ۰۴-مرداد-۱۳۹۶, ۱۶:۰۳:۵۹
آخرین ارسال: CONTOROLER
  درخواست راهنمایی ولوم دیجیتالی sobhan6831 0 2,210 ۰۶-اردیبهشت-۱۳۹۶, ۲۱:۱۷:۳۵
آخرین ارسال: sobhan6831
  راهنمایی برای حل مشکل برنامه در بسکام fedagh 2 3,420 ۱۲-دى-۱۳۹۵, ۱۸:۳۰:۵۹
آخرین ارسال: fedagh
  درخواست راهنمایی درباره دماسنج و رطوبت سنج fedagh 2 3,195 ۰۳-دى-۱۳۹۵, ۰۱:۲۵:۰۷
آخرین ارسال: omid_phoenix
  درخواست راهنمایی از دوستان p.n 5 3,540 ۰۶-آذر-۱۳۹۵, ۲۳:۲۹:۱۹
آخرین ارسال: Ambassador
  ساخت تابلو روان و ساعت هوایی گردون یا همون Propeller Clock با موتور فن !!! t3r!p3000 85 91,068 ۲۲-شهریور-۱۳۹۵, ۲۱:۴۴:۳۸
آخرین ارسال: taherehselseleh
  تابلو روان و آموزش از ابتدا mehrdadgh 66 162,686 ۲۲-شهریور-۱۳۹۵, ۰۰:۰۴:۱۳
آخرین ارسال: taherehselseleh

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 9 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS