امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
@@@@@ رگولاتور ولتاژ @@@@@
نویسنده پیام
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #12
RE: @@@@@ رگولاتور ولتاژ @@@@@
(۲۰-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۰۷:۰۹)ha_60 نوشته است: کار مدار اینه که تغییرات فیدبک رو جبران سازی کنه وقتی خروجی رو ثابت نگه می دارید
خروجی چیزیه که مدار به ما میده و دست خودمون نیست و ما تغییراتی رو که میتونیم تو مقادیر مدار بدیم بعنوان ورودی میشناسیم.آقای مدیر با این حساب فکر کنم اصطلاحات خروجی و فیدبک بصورت جابجا استفاده شده اند!
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۴۶:۵۱، توسط ilgar.)
۲۰-دى-۱۳۸۷, ۱۴:۴۶:۱۰
تشکر شده توسط : bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 9

تشکرها : 110
( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #13
نه آقا ایلگر ، آقا مدیر راست میگویند ببینید این رگولاتور یک ژنراتور رو شبیه سازی میکنه چطوری؟ حالا:
ژنراتور یک سیمپیچ تحریک داره و یک سیم پیچ استاتور ، سیم پیچ استاتور ثابته و ما برای اینکه ولتاژ ثابت در خروجی ژنراتور داشته باشیم با کم و زیاد کردن تحریک ژنراتور ولتاژ خروجی اونو تنظیم میکنیم حالا اینجا اون ولتاژ نمونه 220 ولت از خروجی ژنراتور گرفته شده به عنوان فیدبک یا همون ولتاژ مرجع
و خروجی رگولاتور ما به تحریک ژنراتور میره که اگر 220 زیر بار افت کرد ولتاژ تحریک رو بالا ببره و افت ولتاژ جبران بشه همه قضیه همینه حالا استاد ما میگه از آیسی و مدارات پیچیده استفاده نکن و فقط از مدارات آنالوگ استفاده کن راهنماییها برای کنترل ولتاژ خروجی رگولاتور از تریستور استفاده میشه ، تمام ولتاژها بعد از ورود به مدار رگولاتور بلافاصله DC میشن ، در مدار از ترانزیستور و دیود زنر و خازن استفاده میشود
حالا شما نظر بدید؟؟؟؟؟؟؟

هنوز وقت برای پیشرفت باقیست

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۲۱-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۳۰:۵۱
تشکر شده توسط : t3r!p3000, ilgar
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #14
بله خروجی متغیره و دستگاه اتومات کم و زیاد میکنه خودش تا 220 ثابت بمونه ، هر وقت 220 کم بشه خروجی از مثلا 40 ولت به 45 ولت میره تا تحریک ژنراتور زیاد شه و ولتاژ دوباره به 220 برگرده این بابا مثل روز روشنه
اگر دقت کنی میبین من نوشتم 220 از خروجی ژنراتور نه رگولاتور

حالا پیشنهادی برای ساخت مدار دارین؟ کمکی؟

اطلاعات خویش را به دیگران بیاموزید تا دیگران راه رفته شما را دوباره نروند بلکه ادامه دهند!

۲۱-دى-۱۳۸۷, ۱۹:۲۶:۰۴
تشکر شده توسط : ilgar, t3r!p3000
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #15
اول آقای ایلگر شما یه دور کتاب کنترل اوگاتا رو مبحث کنترل حلقه بسته رو یه مطالعه بکنی بد نیست Biggrin
واما برای طراحی این چیزی که شما می گی یه کنترل زاویه آتش می خواد راه کارش
۱ - یه موج مثلثی با فرکانس ۵۰Hz سنکرون با برق سینوسی خروجی (یه مدار نیاز داری به اسم عبور از صفر)
۲ - DC کردن و کاهش برق ۲۲۰ خروجی به یه عددی تو مایه های ۵ ولت
۳ - مقایسه فیدبک توسط یه آپ امپ با یه پتانسیومتر به عنوان مرجع برای تنظیم ولتاز خروجی و به دست آوردن خطا و ضرب اون در یه عدد حدود ۱۰۰ (و احتمالا اضافه کردن ضرایب مشتق وانتگرال در صورت نیاز) مقایسه این ولتاز خطا با موج مثلی تولید شده در مرحله ۱
۴ - فرستادن این پالس به گیت تریستور (من آی سی moc3021 رو پیش نهاد می کنم از روش های قدیمی خیلی تر تمیز تره)
۵ - سلامتی

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۲-دى-۱۳۸۷, ۰۰:۴۹:۰۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : bozonghare, ilgar, t3r!p3000
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #16
مدیر جان یاداوری خروجی رگولاتور ما DC هست نه AC ، در ضمن تریستور با ولتاژ DC هم کار میکنه و حتما پالس نیاز نیست حالا بدون آی سی چطور و چجوری؟

ممنون

۲۲-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۲۹:۵۸
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #17
با تشکر از دوستان
بله حالا میشه فهمید که منظور اصلی آقای بزونغاره چیه !
شما در واقع یه مدار رگولاتور معمولی که تو همه کتابهای الکترونیک پیدا میشه میخواستید منتها از نوع قدرتش. من سعی میکنم رو یه مدار کاملاً ساده حتی بدون نیاز به تریستور فکر کنم .

ولی قبول کنین که اون عکس زیاد واضح نبود و خواسته شما رو خوب نمیرسوند.
۲۲-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۵۶:۳۶
تشکر شده توسط : t3r!p3000
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #18
تریستور فقط به دلیل وجود جریان بالاست و در الکترونیک صنعتی دیگه از ترانزیستور استفاده نمیشه ولی اینجا 2n3055 هم جواب میده

هر طور راحتید من اصول مدار رو فعلا لازم دارم توضیحات قطعات بکار رفته رو هم که قبلا دادم

۲۲-دى-۱۳۸۷, ۱۰:۰۳:۰۸
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #19
فکر کنم ایم مدار چیزیه که مدنظر شما هست.(البته آی سی داره اما آیسیش ساده تر از مدارات پیچیده چند ترانزیستوری میتونه باشه)

ویژگیها:
1)مقایسه با ولتاژ مرجع ورودی 55 ولت
2) به ازای کاهش ولتاژ خروجی ژنراتوراز220 تا 160 ولت، خروجی مدار از 55 تا 70 ولت افزایش میابد. که شما می توانید با اضافه کردن مدارات تقویت کننده این مقدار رو از 70 هم بالاتر ببرید.
3)مقدار خروجی بین 40 تا 70 ولت
4)نقاط A و B و C نقاطی هستند که شما در پست اول این موضوع به آنها اشاره کرده اید
5) این قسمت از مدا رو با 150 تومان میشه ساختش.

فایل‌(های) پیوست شده
.zip   REG.zip (اندازه: 12.27 KB / تعداد دفعات دریافت: 106)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۲-دى-۱۳۸۷, ۱۹:۲۵:۴۷، توسط ilgar.)
۲۲-دى-۱۳۸۷, ۱۸:۱۸:۴۲
تشکر شده توسط : t3r!p3000, bozonghare
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #20
خوب به نظر شما منبع متغیر از 180 ولت تا 240 ولت DC چجوری درست کنم که از مدار جواب بگیرم
من با باطری 240 ولت DC و پتانسیومتر یکارایی کردم ولی نیاز به منبع ولتاژ متغیر در زمان کار مدار هست!؟؟؟؟؟؟؟؟

در ضمن یک تنظیمات دقیق و فاینی لازم داره چون ممکنه در 210 ولت ورودی که خروجی میشه 58 ممکنه 60 ولت لازم باشه تا افت 220 جبران شه

و یک نکته مهم خروجی من باید 5 آمپر باشه (همون 55 ولت شما)؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

۲۲-دى-۱۳۸۷, ۲۰:۳۸:۳۷
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #21
اولش نگفتید که اساس کار مدار اونی هست که شما میخواستین یا نه؟

تو مدار که جایی برای استفاده از ولتاژ بالاتر از 70 ولت نبود ! فقط او نمونه گیر دوروبر 200 عمل میکنه که فقط یک یکسوسازی لازم داره و بس .

راستی! شما با باتری چطوری 240 دی سی ایجاد کردین؟ (تبدیل DC به AC و استفاده از ترانس یا روشهای دیگه ای ؟)

ببینید این اساس کار بود. بقیه تنظیمات مربوط به خودتون میشه. مثلاً میتونید طوری تنظیمش کنید که وقت ولتاژ از 220 اومد پایین خروجی آپ امپ به اشباع مثبت بره و تازمان رسیدن ولتاژ به 220 مدار جبران ساز فعال باشه (همون اساس کار رگولاتورها) .

بازم میگم من سعی کردم اساس کارو نشون بدم بقیه تغییرات با خودتون. هر جا که دلتون میخواد بافر بذارید و هر جا که میخواین سطوح ولتاژو تغییر بدین از تقویت کننده های ترانزیستوری استفاده کنید.

یه سوالم من بپرسم. این نقل قول با چندین پرسش و پاسخ تو یک ارسال رو چجوری تنظیم میکنن؟
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۳-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۲۹:۰۱، توسط ilgar.)
۲۳-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۲۲:۴۳
تشکر شده توسط : bozonghare, t3r!p3000
bozonghare آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 90 ارسال )
ارسال: #22
این باید در عمل تست بشه ، من هنوز نتونستم درست روشی برای سیمولینک کردنش پیدا کنم که ببینم درسته یا نه ولی اینو مطمئنم که تو مدارش از تریستور استفاده میشه چون استاد چند مرتبه و با تاکید گفت برا کنترل ولتاژ خروجی از تریستور استفاده میشه،
برای باطری کار نداره تو پروتئوس ی باطری بیار بعد ولتاژشو بکن 240 خیلی راحته

خوب مدار شما ظاهرا این کار رو انجام میده ولی در بازه الکترونیک و باید به بازه قدرت وصنعتی بیاد گفتم که جریان 5 آمپر در خروجی دارم
فکر کنم استاد موقع تحویل مدارو ببره تو آزمایشگاه ژنراتور ازش جواب بگیره پدرم دراومدس!

میدونی کجای شبیه سازیش مشکله اینجاکه وقتی ژنراتور زیر بار میره و ولتاژ 220 افت میکنه مدار شما ولتاژ تحریک رو زیاد میکنه تا دوباره خروجی فیدبک به 220 برسه و در این حالت زیر بار ممکنه 65 ولت بده تا خروجی 220 بشه حالا دادن 65 ولت به تحریک برای خروجی 220 ژنراتور زیر بار نمیشه شبیه سازی کرد چون مدار شما بدون بار (جریان دادن) داره ولتاژ میده

۲۳-دى-۱۳۸۷, ۰۱:۴۶:۱۸
تشکر شده توسط : t3r!p3000

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  [فوری] درخواست مدار برای قطع و وصل رله در ولتاژ خاص mebadi 1 3,339 ۲۷-آبان-۱۳۹۶, ۲۳:۰۴:۱۲
آخرین ارسال: 1نفر
  کاهش ولتاژ دی سی hadikh73 0 2,184 ۱۶-آبان-۱۳۹۴, ۱۰:۴۳:۱۱
آخرین ارسال: hadikh73
  ترانزیستور BJT ولتاژ بالا SMD namesis 0 2,053 ۳۱-تير-۱۳۹۴, ۲۳:۰۶:۴۱
آخرین ارسال: namesis
  [سوال] نحوه تثبیت ولتاژ خروجی ترانس...؟ omid_phoenix 2 3,113 ۱۰-آبان-۱۳۹۲, ۰۵:۳۳:۲۱
آخرین ارسال: alimogmov
  [سوال] جلوگیری از عبور ولتاژ برگشتی ترانس! omid_phoenix 4 3,985 ۰۸-آبان-۱۳۹۲, ۱۸:۵۰:۵۲
آخرین ارسال: kimiafars
  پیک ولتاژ در زمان سوییچ parsegade 4 3,732 ۲۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۰۸:۴۸
آخرین ارسال: behzady
  معکوس کننده ولتاژ web_developer 4 7,175 ۲۵-فروردین-۱۳۹۲, ۰۸:۵۲:۲۶
آخرین ارسال: a.mehran
Question [سوال] کاهش و تبدیل ولتاژ DC shayanssq 4 6,037 ۲۴-اسفند-۱۳۹۱, ۰۰:۰۶:۴۶
آخرین ارسال: aKaReZa75
  کاهش ولتاژ فروم باز 7 16,837 ۲۹-آبان-۱۳۹۱, ۱۹:۱۹:۲۲
آخرین ارسال: student-p
  ::: فوری ::: مقایسه گر ولتاژ soonaeid 3 4,634 ۱۸-آبان-۱۳۹۱, ۰۱:۲۴:۱۶
آخرین ارسال: hadikh73

پرش به انجمن: