امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
بورد مدار چاپی
نویسنده پیام
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک
****

ارسال‌ها: 1,363
موضوع‌ها: 139
تاریخ عضویت: آذر ۱۳۸۴

تشکرها : 974
( 1780 تشکر در 620 ارسال )
ارسال: #1
بورد مدار چاپی
سلام

من با پروتیوس ISIS یه مدار طراحی کردم.
برای بورد مدار باید چیکار کنم ؟ ظاهرا خود پروتیوس نقشه مدار برای بورد رو میده. تو قسمت کامپونت برای هر قطعه یه شکل PCB داره . . . باید چیکار کنم ؟
بعد از تهیه نقشه چی؟ باید برم بورد و اسید و ماژیک و . . . بخرم. البته این روشی که تو ذهن منه خیلی سخته و قشنگ هم در نمیاد. شما چیکار میکنید ؟
ممنون

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۱۷:۲۰:۱۰
ارسال‌ها
پاسخ
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #2
RE: بورد مدار چاپی
سمت راست بالا تو ISIS دكمه ARES رو بزن تا بري براي طراحي اون مدارت !

آموزش پروتئوس رو هم بگردي چند تا تايپيك و مقاله هستش !

http://forum.iranled.com/showthread.php?tid=11616
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۱۷:۴۸:۲۸
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : محمد حسینی
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک
****

ارسال‌ها: 1,363
موضوع‌ها: 139
تاریخ عضویت: آذر ۱۳۸۴

تشکرها : 974
( 1780 تشکر در 620 ارسال )
ارسال: #3
RE: بورد مدار چاپی
اینو پیدا کردم. ARES رو آموزش داده . . .
http://forum.iranled.com/showthread.php?...9#pid75199

چندتا مشکل دارم :
ال سی دی 16 کاراکتری تو برنامه دو ردیف پایه داره! چیکارش کنم؟! 1 ردیفی نبود !
جامپر ها (خط های قهوه ای) هم چاپ میشن ! این درسته ؟ مگه نباید از بالای برد بجاش سیم وصل کرد؟!
اصلا بعد از چاپ باید چیکار کرد ؟ برای اینکه عین همین بره رو بورد ؟ منظورم اینه که اینو رو بورد چاپ میکنن یا باید رو کاغذ چاپ کرد ؟ مراحل بعدیش چیه ؟

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۰:۱۱:۵۹
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000
mehrdadgh آفلاین
کاربر با تجربه
****

ارسال‌ها: 830
موضوع‌ها: 58
تاریخ عضویت: مرداد ۱۳۸۷

تشکرها : 654
( 1904 تشکر در 596 ارسال )
ارسال: #4
RE: بورد مدار چاپی
میخای pcb طراحی کنی من بهت پیشنهاد میکنم فقط protell چون اگه بدی بیرون چاپ کنن دستگاهای cncشون فقط پروتل قبول میکنه

وبلاگ من : Azarrobot.blogfa.com

ISAplast.ir
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۰:۴۸:۵۱
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, محمد حسینی, omid82e
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #5
RE: بورد مدار چاپی
نقل قول: ال سی دی 16 کاراکتری تو برنامه دو ردیف پایه داره! چیکارش کنم؟
بجاش از SIL16 كه تو قسمت كانكتورها هستش استفاده كن ! ( سوكت LCD )

نقل قول: جامپر ها (خط های قهوه ای) هم چاپ میشن ! این درسته ؟ مگه نباید از بالای برد بجاش سیم وصل کرد؟!
منظورت چيه ؟

نقل قول: اصلا بعد از چاپ باید چیکار کرد ؟ برای اینکه عین همین بره رو بورد ؟ منظورم اینه که اینو رو بورد چاپ میکنن یا باید رو کاغذ چاپ کرد ؟ مراحل بعدیش چیه ؟
مهندس رو برگه ليبل ( اون قسمت زرد روغني ) پرينت بگير و با اتو رو فيبرت منتقل كن و بنداز تو اسيد !

توضيحات بيشتر :


تهیه فیبر مدار چاپی - روش چاپ لیزری


براي ساخت فیبرهای مدارچاپی با استفاده از امکاناتی که معمول است یک کار نسبتا پر زحمت بوده و نتیجه کار نیز در اکثر موارد از کیفیت مطلوبی برخوردار نیست (مانند روش ترسیم بوسیله ماژیک ولتراست) و یا آنکه به شرایطی مانند کار در محیط تاریک (در روش لامینت و پوزیتیو) نیاز دارد. اما با استفاده از این روش نه تنها کیفیت نهائی فیبر بسیار بالا و شبیه به انواع صنعتی می باشد بلکه در منزل نیز به آسانی قابل انجام است.
برای اجرای این روش غیر از کامپيوتر تنها به وسایل زیر نیاز خواهید داشت:

اتو
اتوی مورد نیاز یک اتوی معمولی می باشد که تقریبا در همه منازل یافت می شود.

چاپگر ليزری
چاپگر باید حتما از نوع لیزری باشد ولی مارک آن تفاوتی ندارد. انجام این طرح با چاپگرهای جوهرافشان و سوزنی امکانپذیر نمی باشد چنانچه چاپگر لیزری در اختیار ندارید می توانید به یک مغازه تکثیر مراجعه کنید.

کاغذ فتو (photo )
کاغذی که در چاپگرهای جوهرافشان برای چاپ عکس بکار می رود. اگر می خواهید کاغذی از نوع دیگر استفاده نمائید باید توجه داشته باشید که کاغذ مذکور جوهر را به خود جذب نکند مثلا کاغذ گلاسه یا کاغذهای روغنی پشت برچسبها را نیز می توانید با موفقیت بکار ببرید و قیمت آن نیز ده ها بار از کاغذ فتو کمتر است.

ساير وسايل
یک ظرف محتوی آب گرم، یک برس یا مسواک کاملا نرم .

مراحل اجرا

ابتدا بایستی طرح مدار چاپی مورد نظر را با یک برنامه گرافیکی رسم نمایید. برنامه های تخصصی فراوانی در این ارتباط موجود می باشد. همچنین می توانید از برنامه های گرافیکی همه منظوره مانند فتوشاپ استفاده کنید. چنانچه این برنامه را در اختیار ندارید با برنامه نقاشی ویندوز نیز می توان همان نتیجه را بوجود آورد.

توجه کنید که دقت چاپی تصویر باید طوری انتخاب شود که پس از چاپ اندازه و محل پدها (پایه ها) دقیقا منطبق بر اجزا باشد. برای چاپ تصویر از دقت 300 نقطه بر اینچ (dpi) یا بالا تر استفاده کنید. در این دقت تصویری که 300 پیکسل طول و عرض دارد به طول و عرض 1 اینچ چاپ می شود که در این حالت دقیقا یک مربع 10 پد در 10 پد از یک بورد سوراخ دار را می پوشاند.

با استفاده از این روش براحتی می توانید خطوط مسی را که از بین پایه های آی سی ها رد می شوند را نیز با کیفیت بالائی بر روی فیبر پیاده سازی کنید.

پس از چاپ طرح بر روی کاغذ اشاره شده کاغذ را در ابعاد طرح برش دهید و به آماده کردن فیبر بپردازید. توجه کنید که سطح کاغذ را چه قبل و چه بعد از چاپ شدن لمس نکنید. فیبر را در ابعاد طرح برش دهید و با یک سمباده خیلی نرم سطح آنرا کاملا تمیز نمائید تا شفاف شود. بعد سطح آنرا با آب و مايع ظرفشوئی شسته و با يک پارچه تميز خشک نمائيد.

پس از اینکار فیبر را روی میز اتو یا یک سطح صاف مقاوم گذاشته طوری که سطح مسی آن بطرف بالا باشد. اتو را روشن کنید تا داغ شود. درجه اتو را در بیشترین حد تنظیم کنید. بعد از داغ شدن اتو یک برگ کاغذ سفید معمولی روی فیبر گذاشته و اتو را روی آن قرار دهید. حدود 1 تا 2 دقیقه صبر کنید تا فیبر کاملا داغ شود. اگر ابعاد فیبر از اتو بزرگتر است مانند اتو کردن لباس ولی با سرعت کم اتو را حرکت دهید تا همه جای فیبر کاملا داغ شود.

در این مرحله به کمی سرعت عمل نیاز است. اتو را کنار بگذارید و کاغذ روی فیبر را بردارید سپس بدون اتلاف وقت کاغذی که طرح بر آن چاپ شده را (از طرف چاپی) روی فیبر داغ بگذارید اما مراقب باشید انگشتانتان نسوزد. سپس بلا فاصله کاغذ سفید را مانند حالت قبل روی بورد و طرح قرار داده و اتو را روی آنها بگذارید.

بمدت 30 ثانیه فشار ملایمی روی اتو وارد کرده و آنرا کمی به اطراف حرکت دهید. در این مرحله کاغذی که طرح روی آن چاپ شده بود به فیبر می چسبد. پس از 30 ثانیه تا یک دقیقه اتو را از لبه آن روی کاغذ گذاشته و با فشار روی آن حرکت دهید. با لبه اتو چندین بار تمام سطح طرح را با فشار اتو کنید. برای جلوگیری از حرکت فیبر لبه های کاغذ سفیدی که روی فیبر و طرح است را بگیرید.

بعد ار 3 دقیقه اتو کردن با لبه اتو کاغذ سفید را کنار گذاشته و فیبر را بهمراه کاغذ روی آن در ظرف آب بیندازید. مدتی (حدود 10 تا 15 دقیقه) صبر کنید تا کاغذ روی فیبر بخوبی خیس بخورد. سپس فیبر را از آب خارج کرده و با احتیاط کاغذ خیس خورده را با انگشت از روی آن جدا کنید. کاغذ در این مرحله لایه لایه شده است و لایه سطحی آن براحتی کنده می شود.

باز بگذارید کاغذ روی فیبر در آب خیس بخورد و لایه های دیگر آن هم جدا شوند. در پایان این مرحله با کشیدن انگشت یا مسواک نرم ذرات کاغذ باقی مانده ( خصوصا روی سوراخ پدها و خطوط بسیار نزدیک بهم) را با حرکات دایره ای پاک کنید.

اگر موارد بالا را با دقت انجام داده باشید اکنون طرحی که روی کاغذ بود با کیفیت خوبی به سطح مسی فیبر منتقل شده. اما اگر در قسمتهایی از خطوط بریدگی یا اشکالی مشاهده می شود و یا طرح بصورت کامل منتقل نشده ، می توانید با استون فیبر را شسسته و دوباره از نو شروع کنید اما اگر اشکالات خیلی جزئی هستند می توانید با ماژیک زد آب آنها را تصحیح کنید.

پس از این مرحله فیبر آماده اسیدکاری می باشد.

بعد از اسیدکاری با پارچه آغشته به استون خطوط طرح را از روی فیبر پاک کنید تا خطوط مسی نمایان شوند. در زیر نمونه فیبری که با کاغذ گلاسه تهیه شده را مشاهده می کنید.

ملاحظات

* جوهر چاپگرهای لیزری حاوی ترکیباتی از پلاستیک می باشد که برای چاپ روی کاغذ ذوب می شود. در این طرح جوهری که روی کاغذ بود دوباره توسط اتو ذوب شده و روی فیبر می نشیند.

* برای طرف دیگر فیبر (راهنمای چیدن قطعات و ..) هم می توانید طرحی به همین صورت تهیه و چاپ نمائید.







طریقه ساخت فیبر مدار چاپی بوسیله ماژیک



مواد لازم:
ماژیک واترپروف، اسید پاک کننده مس (کلرید آهن)

ابتدا یک ماژیک واترپروف (ضد آب) تهیه می کنید. توجه نمایید که حتما ضد آب و پر رنگ باشد . چون بعد از طراحی و آنهمه زحمت ممکن است داخل اسید از بین برود.

قبل از هر چیز فیبر مسی را کاملا با یک سمباده نرم (پوسته آب ۳۶۰) سمباده می زنید و اگر سمباده در دسترس نبود که اولا تهیه نمایید اگر هم مقدور نبود آن را به هر نحوی تمیز نمایید . مطمئن شوید که هیچ لایه ای روی مس نباشد. چرب هم نباشد.

سپس با ماژیک تمام خطوط مورد نیاز را روی مس رسم نمایید. توجه نمایید که دست با مس تماس پیدا نکند چون باعث چرب شدن مس و در نتیجه داخل اسید اذیت خواهید شد. برای ایجاد اندازه های واقعی برای پایه های مثلا یک آی سی و یا هر قطعه دیگر که فاصله پایه های آن از همدیگر ۰.۱ اینچ هست تهیه نمایید و روی مس گذاشته و کنار آن با ماژیک بکشید. حدالامکان از یک ماژیک نوک تیز استفاده نمایید. البته ماژیک مخصوص این کار در بازار موجود می باشد. بعد از مطمئن شدن از مدار باید آن را داخل اسید بیاندازید.






طریقه ساخت فیبر مدار چاپی بوسیله لتراست


لتراست همان حروف برگردان است . با این تفاوت که به جای حروف خطوط و نقاط مداری روی آن کشیده شده است. ابتدا چند لتراست خطی و نقطه ای تهیه می کنید. انتخاب آن بسته به نظر خودتان و نوع مدارتان می باشد. توجه نمایید که حتما و یا لااقل تازه باشد چون برای برگرداندن روی فیبر مسی دچار مشکل خواهید شد.

قبل از هر چیز فیبر مسی را کاملا با یک سمباده نرم (پوسته آب ۳۶۰) سمباده می زنید و اگر سمباده در دسترس نبود که اولا تهیه نمایید اگر هم مقدور نبود آن را به هر نحوی تمیز نمایید . مطمئن شوید که هیچ لایه ای روی مس نباشد. چرب هم نباشد.

سپس با لتراست خطوط مورد نیاز را روی مس رسم نمایید. برای برگرداندن خطوط و نقاط از روی لتراست به روی مس از ته خودکار و یا یک هم چین چیزی استفاده نمایید. توجه نمایید که دست با مس تماس پیدا نکند چون باعث چرب شدن مس و در نتیجه داخل اسید اذیت خواهید شد. در انتهای کار مطمئن شوید که خطوط و نقاط روی مس کاملا چسبیده باشد. اگر هم خطوطی نچسبیده بود راه حل دارد. از یک سشوار برای گرم کردن استفاده نمایید. با این کار خطوط و نقاط بعد از گرم شدن به سطح مسی خواهند چسبید. بعد از مطمئن شدن از مدار باید آن را داخل اسید بیاندازید.

منبع : http://forum.iranled.com/showthread.php?...9#pid60099






نقل قول: میخای pcb طراحی کنی من بهت پیشنهاد میکنم فقط protell چون اگه بدی بیرون چاپ کنن دستگاهای cncشون فقط پروتل قبول میکنه
مهندس ميشه با پروتئوس كشيد و با پسوند پروتل ذخيره اش كرد ! ( اكسپورت كرد )
نمي شه راحتي و امكانات پروتئوس رو ول كرد و رفت سراغ پروتل !!

به نظر من بهتره بقيه رو مثل خودمون كنيم نه خودمون رو مثل بقيه !!! ( منظور اينكه اونها هم وقتي بفهم پروتئوس كار زياده و سود خوبي هم داره فايل پروتئوس هم قبول مي كنن )

براي كارهاي CNC هم پروتئوس خروجي سوراخ ها و ... رو داره !!!
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۱:۰۴:۵۷، توسط t3r!p3000.)
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۱:۰۰:۴۲
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mehrdadgh, محمد حسینی, mahdi20, aminsotudeh, sheitunak
mehrdadgh آفلاین
کاربر با تجربه
****

ارسال‌ها: 830
موضوع‌ها: 58
تاریخ عضویت: مرداد ۱۳۸۷

تشکرها : 654
( 1904 تشکر در 596 ارسال )
ارسال: #6
RE: بورد مدار چاپی
Terip2008 اصلا با شما موافق نیستم که میگی پروتوس بهتره ولی درسته که راحتره اما هیچ وقت امکانات پروتل رو نمی تونه داشته باشه!

وبلاگ من : Azarrobot.blogfa.com

ISAplast.ir
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۲:۱۰:۵۰
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, mostafa_naderi
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #7
RE: بورد مدار چاپی
مهندس شما يه امكاني بگو كه پروتل داشت باشه ولي پروتئوس نداشته باشه !

برعكسش چطور !
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۲:۱۷:۱۲
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : mehrdadgh
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک
****

ارسال‌ها: 1,363
موضوع‌ها: 139
تاریخ عضویت: آذر ۱۳۸۴

تشکرها : 974
( 1780 تشکر در 620 ارسال )
ارسال: #8
RE: بورد مدار چاپی
قضیه بیرون چاپ کردن چیه ؟! کجا اینکارو میکنن ؟ سوراخکاریش رو هم میکنن ؟ چقدر میگیرین ؟

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۲:۵۵:۱۵، توسط محمد حسینی.)
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۲:۵۴:۳۱
ارسال‌ها
پاسخ
t3r!p3000 آفلاین
         
*****

ارسال‌ها: 5,050
موضوع‌ها: 83
تاریخ عضویت: اردیبهشت ۱۳۸۵

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #9
RE: بورد مدار چاپی
مشهد مي تونم چند تا آدرس بدم !
۲۹-تير-۱۳۸۸, ۲۳:۵۲:۲۵
ارسال‌ها
پاسخ
mehrdadgh آفلاین
کاربر با تجربه
****

ارسال‌ها: 830
موضوع‌ها: 58
تاریخ عضویت: مرداد ۱۳۸۷

تشکرها : 654
( 1904 تشکر در 596 ارسال )
ارسال: #10
RE: بورد مدار چاپی
نقل قول: مهندس شما يه امكاني بگو كه پروتل داشت باشه ولي پروتئوس نداشته باشه !

برعكسش چطور !

تو رو خدا دیگه گیر نده حوصله ندارم بعدا...ولی از هر کی بپرسی .... !!!
بهتره دوستمون رو کمکش کنی از اینها براش چیزی حاصل نمیشه و من شما هم ....

وبلاگ من : Azarrobot.blogfa.com

ISAplast.ir
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۰-تير-۱۳۸۸, ۰۰:۱۴:۰۱، توسط mehrdadgh.)
۳۰-تير-۱۳۸۸, ۰۰:۱۱:۲۳
ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک
****

ارسال‌ها: 1,363
موضوع‌ها: 139
تاریخ عضویت: آذر ۱۳۸۴

تشکرها : 974
( 1780 تشکر در 620 ارسال )
ارسال: #11
RE: بورد مدار چاپی
قیمت . . . ؟ سوراخ . . .؟

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۳۰-تير-۱۳۸۸, ۰۰:۴۱:۰۱، توسط محمد حسینی.)
۳۰-تير-۱۳۸۸, ۰۰:۳۶:۱۹
ارسال‌ها
پاسخ


موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  طراحي مدار محاسباتي ضرب كننده shirin22 8 10,296 ۱۶-آذر-۱۳۹۷, ۱۳:۴۸:۳۶
آخرین ارسال: Ygnh
Smile [آموزشی] [ مدار ] چند پیوند درباره UPS و نقشه alimogmov 0 1,124 ۰۱-آبان-۱۳۹۷, ۱۸:۱۷:۱۱
آخرین ارسال: alimogmov
  درخواست مدار ضرب کننده 4بیتی در 4 بیتی icecream 14 20,288 ۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۷, ۱۹:۱۸:۱۲
آخرین ارسال: fafa077
  نقشه و مدار ماوس و ... HoseinVig 12 17,012 ۰۸-دى-۱۳۹۵, ۰۶:۵۴:۰۸
آخرین ارسال: sorena01
  [سوال] مدار ژول دزد *-noob-* 1 3,035 ۰۹-مرداد-۱۳۹۵, ۰۰:۰۳:۲۷
آخرین ارسال: alimogmov
  [حل شد] فرق بین دو مدار shaparak10 2 2,980 ۰۷-خرداد-۱۳۹۵, ۱۹:۳۳:۲۲
آخرین ارسال: shaparak10
Exclamation [سوال] مدار چراغ راهنما nafas.h 6 11,468 ۲۰-دى-۱۳۹۴, ۰۲:۳۵:۳۵
آخرین ارسال: omid_phoenix
  مدار شارژ باتری لیتیوم تبلت 3000 mah aleas 66 36,189 ۱۱-شهریور-۱۳۹۴, ۱۰:۰۴:۴۰
آخرین ارسال: a.mehran
  ساخت مدار فرستنده FM 5km HamidSay 6 5,149 ۳۰-تير-۱۳۹۴, ۰۰:۱۲:۱۴
آخرین ارسال: kimiafars
  [فوری] مدار آشکار ساز فرکانس mohjavad 2 4,193 ۲۶-تير-۱۳۹۴, ۱۱:۱۶:۳۷
آخرین ارسال: kimiafars

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS