امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تقسیم ولتاژ
نویسنده پیام
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک

موضوع‌ها: 139

تشکرها : 974
( 1780 تشکر در 620 ارسال )
ارسال: #1
تقسیم ولتاژ
سلام !

یه مدار کنترل سرعت موتور dc بستم با درابور L293 و موج PWM
من برای تغذیه فقط یه آداپتور متغبر دارم. گذاشتمش رو 6 ولت و همه چی رو به اون وصل کردم. یعنی VCC میکرو ، vss درایور و vc داریور رو به اون 6 ولت همه زمین ها هم که یکی هستن. اصلا این کار درسته ؟! مدار کار کرد و موتور سرعتش خوب تغییر میکرد.

بعد تصمیم گرفتم ولتاژ بیشتری به موتور بدم که سرعتش بیشتر بشه. تو مدار قبلی فکر میکنم حداکثر ولتاژ موتور 6 میشد دیگه. درسته ؟
باید به پایه vc درایور ولتاژ بیشتری میدادم. منم که همون یه آداپتور رو داشتم. گذاشتمش رو 13 ولت. از یه طرف وصلش کردم به vc درایور و از طرف دیگه به دو تا مقاومت سری حدود 5.5 و 3.20 کیلو که به زمین وصل یودن. از وسط این دوتا مقاومت هم که حدود 5 ولت میشد وصل کردم به تغذیه میکرو و درایور . . .
مدار کار نکرد ؟! اشکال کجا بود ؟ اصلا این کارم درست بود ؟ گفتم شاید مقاومت ها زیاد بودن و جریان خیلی کم میشه. با توجه به مقاومت هایی که داشتم به جای اون دوتا قبلی دو تا 33 و 11 اهم گذاشتم. بهتر شد! ولی بازم اونطوری که می خواستم نشد!

میشه لطفا توضیحات کامل بدین . . . پس این ربات ها رو چطوری میسازن ؟! این مدار که چیزی نداشت چه برسه به اونایی که چندتا موتور و . . . دارن !

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۲:۰۸:۰۶، توسط محمد حسینی.)
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۲:۰۶:۵۸
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک

ارسال: #2
RE: تقسیم ولتاژ
یه چیز دیگه !!
من همین الان داشتم نقشه مدار رو دوباره بررسی میکردم دیدم پایه های30 (AVCC) و 32 (AREF) رو هم به تغذیه وصل کرده و 31 رو هم به زمین!
ولی من فقط 10 و 11 رو وصل کرده بودم! (اینا هم تو نقشه بودا)
پس چطور مدار کار کرد ؟
میشه در مورد اون سه نا پایه هم توضیح بدین ؟ برای چی هستن ؟
ممنون

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۲:۲۷:۵۱
ilgar آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 383
( 2597 تشکر در 855 ارسال )
ارسال: #3
اون پایه ها مربوط به مدل آنالوگ به دیجیتال میشه و اگه از این مبدل استفاده نکنین مهم نیست که به تغذیه وصل باشه یا نه

در هیچ مداری نباید تغذیه رو با مقاومت به قطعه وصل منید. چون وقتی به ازای کارهای مختلف جریانهای مختلفی میکشه و این جریانها از مقاومت عبور میکنن، پس افت ولتاژهای مختلفی ایجاد میکنه که برای تغذیه نمیشه روش حساب کرد.و اینکه تغذیه مختار هست هر جریانی لازم داده بکشه و شما نباید با مقاومت محدودش کنید. برای این کار سعی کنید از رگولاتور یا اگه امکانش نبود از دیود استفاده کنید. یه بحثی هم که من تو یه تاپیکی گفته بودم از دیود استفاده نکنید مربوط به I/O میشد نه تغذیه
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۳:۱۱:۴۴
تشکر شده توسط : محمد حسینی, t3r!p3000, mahdi20, Ambassador
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #4
اقا اسپيدر من نوشته است:یعنی VCC میکرو ، vss درایور و vc داریور رو به اون 6 ولت همه زمین ها هم که یکی هستن. اصلا این کار درسته ؟
تغذيه ميكرو 5 ولته نه 6 ولت !

مهندس عزيز نوشته است:باید به پایه vc درایور ولتاژ بیشتری میدادم. منم که همون یه آداپتور رو داشتم. گذاشتمش رو 13 ولت. از یه طرف وصلش کردم به vc درایور و از طرف دیگه به دو تا مقاومت سری حدود 5.5 و 3.20 کیلو که به زمین وصل یودن. از وسط این دوتا مقاومت هم که حدود 5 ولت میشد وصل کردم به تغذیه میکرو و درایور . . .
مدار کار نکرد ؟! اشکال کجا بود ؟
هنوز ميكرو سالمه !
7805 براي همين جاهاست !
مصرف ميكرو جدود 5 ميلي آمپره و درايور هم يه جرياني مي كشه و فكر مي كنم با اين مقاومت هايي كه گذاشتي شايد 2 ولت به ميكرو مي رسيده !

نقل قول: اصلا این کارم درست بود ؟
اصلا !

اسپايدرمن نوشته است:میشه لطفا توضیحات کامل بدین . . . پس این ربات ها رو چطوری میسازن ؟! این مدار که چیزی نداشت چه برسه به اونایی که چندتا موتور و . . . دارن !
مهندس براي چند تا موتور زمين و تغذيه موتور رو كلا جدا از ميكرو جدا مي كنن ! ( حداقل با چند تا ديود )
چون جريان موتور خيلي تاثير مي ذاره !

من خودم شخصا از اين مدار براي تغذيه ام استفاده كردم :

۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۳:۲۳:۰۴
تشکر شده توسط : محمد حسینی, mehrdadgh, mahdi20, Ambassador
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 9
( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #5
شما همیشه سعی کنید تغذیه میکرو رو از طریق 7805 بدید . چون حتی اگر آداپتور 5 ولت هم باشه بازم نویز داره و ممکنه میکرو ریست بشه. به علاوه مقاومت داخلی آداپتور ها (مخصوصا چند ولتاژه ها) نسبتا زیاده و به نسبت جریان ولتاژ تغییر میکنه.
نقل قول: بعد تصمیم گرفتم ولتاژ بیشتری به موتور بدم که سرعتش بیشتر بشه. تو مدار قبلی فکر میکنم حداکثر ولتاژ موتور 6 میشد دیگه. درسته ؟
بله

http://farzadsw.persianblog.ir
[تصویر:  f_flightm494am_f6944aa.jpg] THE Best Anime EVER
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۳:۲۸:۳۲
تشکر شده توسط : t3r!p3000, محمد حسینی, Ambassador
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک

ارسال: #6
7805 چیه ؟! یه نوع رگولاتور ؟ بیشتر در مورد رگولاتور میگید ؟ کارش چیه ؟ مزیت و فایدش چیه ؟ چطوری ازش استفاده میکنن ؟ مشخصاتش چیه (برای انتخاب)؟

در مورد اون مدار تغذیه هم یکم بیشتر توضیح میدی؟ یه مقدار پیچیده ! Biggrin آخه این همه دیود و خازن برای چیه ؟!
ممنون

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۴:۲۸:۴۳، توسط محمد حسینی.)
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۴:۲۷:۴۸
تشکر شده توسط : Ambassador
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #7
7805 یه ic 3 پایه هست که ولتاژ رو روی 5 ولت ثابت نگه میداره. و چون ولتاژ تغذیه میکرو باید روی 5 ولت ثابت باشه ازش استفاده میکنن. روش استفادشم تو شکلی که دوستمون گذاشتن(فقط قسمت بالا سمت راست) هست. مشخصات خاصی هم نداره (غیر از جریان قابل تحمل که زیاد مهم نیست)
تو اون مدار از خازن برای صفر شدن مقدار ریپل ( ولتاژ dc کامل) و از دیود برای جلو گیری از جریان برگشتی موتور ها( به خاطر داشتن سلف داخلشون) استفاده شده.

۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۵:۵۱:۳۳
تشکر شده توسط : محمد حسینی, t3r!p3000, Ambassador
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک

ارسال: #8
بالاخره باید یه محدودیتی داشته باشه دیگه ! ورودی رگولاتور رو میگم! یعنی هرچفدر بگیره 5 ولت میده بیرون ؟ عجب قطعه خوبی ! اتفاقا این آداپتور من یا 4 میده یا 6 بخاطر همین همیشه باهاش مشکل دارم. نوسانش رو که دیگه نگو . . . !

خازن رو نفهمیدم؟ چی شد؟! چرا خازن ها را دوتا دوتا استفاده کرده ؟ مگه قرار نیست خود رگولاتور جلوی نوسان رو بگیره ؟

در مورد جریان برگشتی موتور اینقد مهم و خطرناکه ؟! واقعا میتونه به آی سی صدمه بزنه؟ من تا حالا دیود نذاشتم چیزی نشده ! البته l293 . این که 298 . . .

(از سوال های ابتدایی من که خسته نشدین ؟)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۶:۵۰:۳۳، توسط محمد حسینی.)
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۶:۴۷:۲۹
تشکر شده توسط : t3r!p3000, Ambassador
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #9
ولتاژ ورودی 7805 باید 6.5 ال 20 ولت باشه(دقیقش یادم نیست ولی همین حدود هاست) و مسلما هرچی ولتاژ ورودی بیشتر باشه تلفات بیشتر میشه و ic سریعتر داغ میکنه.
به ورودی 7805 باید یه ولتاژ تقریبا ثابت (یکم ریپل اشکالی نداره) داده بشه .برای همین خازن میگذارن .
جریان برگشتی بستگی به موتورت داره ولی معمولا در حدی هست که بتونه میکرو رو ریست کنه! اگه خواستی امتحان کنی ، بذار موتور با سرعت زیاد بچرخه بعد وایسته ، اون موقع احتمالا میکرو شما ریست میشه!

۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۷:۲۳:۵۱
تشکر شده توسط : t3r!p3000, محمد حسینی, mahdi20, Ambassador
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #10
آق فرزاد نوشته است:بذار موتور با سرعت زیاد بچرخه بعد
بعد تغذيه موتور رو برعكس كن تا برعكس بچرخه ! ( كه اين اتفاق معمولا تو عمل زياد رخ مي ده )
يه جريان وحشتناكي مي كشه كه نگو !

اسپيدر من نوشته است:چرا خازن ها را دوتا دوتا استفاده کرده ؟
يكيش ريپل گيره ( اون ظرفيت بالايه ) و اون عدسي كنارش هم نويز گير .
دو خازن دو سر موتور هم نويزگيرش هستش !

من براي طرح زير اين مدارو استفاده كردم ! البته دو تا L298 گذاشتم چون چهار تا موتور بودش !

[تصویر:  ROBAT%20BABOL%201.JPG]

منبع : http://forum.iranled.com/showthread.php?...3#pid83313
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۷:۴۹:۳۱
تشکر شده توسط : محمد حسینی, mahdi20, Ambassador
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک

ارسال: #11
راست میگینا ! بعضی وقت ها میدیدم انگار برنامه قاطی میکرد ! الان که بیشتر فکر کرد به نتیجه رسیدم انگار برنامه از اول شروع میشد ! Biggrin

اون دوتا دیود بالا چی ؟ اونا که دیگه زیاد مهم نیست !? Biggrin (طرف باطری . . .)

فرق ریپل با نویز چیه ؟
عجب رباتی ساختیا !

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۸:۵۴:۰۲، توسط محمد حسینی.)
۰۱-مرداد-۱۳۸۸, ۱۸:۵۰:۴۳
تشکر شده توسط : t3r!p3000, Ambassador

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  حذف نویز ADC میکرو برای اعمال ولتاژ 20 میلی ولت ؟ mega16 18 3,428 ۳۱-خرداد-۱۳۹۹, ۱۱:۱۵:۳۴
آخرین ارسال: a.mehran
  درخواست راهنمایی تقویت کننده ولتاژ (مبدل DC sinastar 1 2,700 ۰۸-فروردین-۱۳۹۵, ۰۱:۳۷:۱۷
آخرین ارسال: alimogmov
  کمک درباره تبدیل برق 220 به ولت به 0 تا 5 ولت با روش تقسیم مقاومتی .::saman::. 8 5,987 ۰۵-مرداد-۱۳۹۴, ۰۷:۳۲:۲۲
آخرین ارسال: sharin
  کمک براي مدار کنترل ولتاژ با تغییر نور sarbaz021 19 12,447 ۰۲-بهمن-۱۳۹۳, ۲۰:۴۲:۱۲
آخرین ارسال: milad15m
Smile مدار حساس به ولتاژ بالای 40میلی ولت amir-63 4 5,771 ۲۲-آذر-۱۳۹۳, ۱۲:۳۲:۰۴
آخرین ارسال: akhalili
  ایجاد ولتاژ ثابت 0 تا 5 ولت با atmega32 و کنترل آن از طریق visual basic soheilas 0 2,363 ۲۱-مرداد-۱۳۹۳, ۱۳:۰۵:۲۳
آخرین ارسال: soheilas
  مبدل فرکانس به ولتاژ mazdayadak 5 7,199 ۰۲-اسفند-۱۳۹۲, ۰۱:۴۴:۳۴
آخرین ارسال: mahdi_jan
  تقسیم اعشاری در bascom ؟ دراکولا 1 3,391 ۱۵-آبان-۱۳۹۲, ۱۸:۳۶:۴۷
آخرین ارسال: دراکولا
  ایجاد ولتاژ 0-10 با pwm naseria_1364 23 18,941 ۰۴-دى-۱۳۹۱, ۱۵:۳۴:۳۶
آخرین ارسال: hadikh73
  اندازه گیری ولتاژ maxn@morteza 8 8,390 ۰۱-مهر-۱۳۹۱, ۱۹:۴۷:۱۶
آخرین ارسال: vigraz

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 4 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS