امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دست آورد های عملی کار با ARM !
نویسنده پیام
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #12
RE: دست آورد های عملی کار با ARM !
قطعاتش گیر می یاد؟

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۷-مرداد-۱۳۸۸, ۱۹:۴۵:۰۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : h0x00i
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 9
( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #13
ic عجیب غریبی نداره ولی همه چیزش smd هست . من آمار قطعات بازار رو ندارم ، فکر کنم شما بیشتر اطلاع داشته باشی .شما این شماتیک رو یه نگا بکنی لیست قطعاتش مشخص میشه:
http://www.4shared.com/file/124755114/88...logir.html
پسوردشم farzadsw هست.

http://farzadsw.persianblog.ir
[تصویر:  f_flightm494am_f6944aa.jpg] THE Best Anime EVER
۲۸-مرداد-۱۳۸۸, ۰۰:۲۶:۳۸
تشکر شده توسط : t3r!p3000, salehjg, h0x00i
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #14
خب ،اگه نوبتی هم باشه نوبت lcd کاراکتریه !
تو این برنامه که تلفیقی از پروژه های قبلیه ، ابتدا یه متن روی lcd نشون داده میشه و بعد از حرکت اون و توقف ، سه تا led به ترتیب روشن خاموش میشن. سرعت روشن خاموش شدن این led ها توسط 2 تا کلید ، کم یا زیاد میشه .

این برنامه با برنامه های قبلی که گذاشتم یه فرقی داره ، اونم اینه که توش از کتابخونه کامپایلر keil استفاده کردم (کاری که قبلا باید میکردم ! ) . البته اون کتابخونه فقط یه سری تابع داره که کار کردن با امکانات جانبی میکرو رو ساده تر میکنه و توش خبری از تابعی برای کار کردن با lcd کاراکتری و غیره نیست. به همین دلیل یه فایل هدر برای این کار درست کردم(فعلا در مرحله بتا هست). اگه خواستید فایل هدر رو بررسی کنید توصیه میکنم یه دیتاشیت lcd هم کنار دستون باشه تا کامل متوجه کد ها بشید.
http://www.4shared.com/file/127709987/7d...C_LCD.html

۰۴-شهریور-۱۳۸۸, ۰۳:۱۳:۵۸
تشکر شده توسط : t3r!p3000, ha_60, salehjg, h0x00i
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #15
سلام مهندسین

ببخشین یه سوال :
کار کردن با ARM چقدر سخته ؟؟
چون به نظر خیلی مشکل میاد !
و هزینه زیادی رو هم داره !

ارزشش رو داره وقتم رو روش بذارم ؟
البته گزینه های مثل AVR32 و PIC32 هم هستش !

و شما بعد این همه زحمت و تلاش تونستین یه چند تا LED خاموش و روشن کنین و یه چیزی رو LCD نشون بدین !
چیزی که مقدماتی ترین برنامه ممکن تو بقیه میکروهاست !

و قراره چقدر قراره وقت بذارین تا یه برنامه معمولی ( مثلا ساعت با DS1307 ) بنویسین !؟
می ارزه !
۰۴-شهریور-۱۳۸۸, ۰۳:۲۸:۵۱
تشکر شده توسط : farzadsw, h0x00i
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #16
نقل قول: شما بعد این همه زحمت و تلاش تونستین یه چند تا LED خاموش و روشن کنین و یه چیزی رو LCD نشون بدین !
چیزی که مقدماتی ترین برنامه ممکن تو بقیه میکروهاست !
به این دلایل:
1. چون این میکرو ها نسبتا جدید هستن و بیش از 10 تا شرکت براش چیپ میزنن و هر شرکت هم 20 نوع مختلف بنابراین منبع آموزشی فارسی که هیچی ، حتی منبع آموزشی انگلیسی درست درمونی براش پیدا نمیشه(لااقل من پیدا نکردم)
2. باز بدلیل همون مورد اول یه کامپایلر اختصاصی برای یه میکرو وجود نداره و فکر هم نکنم به این زودیا پیدا بشه.
3. من که قبلا با بسکام و کدویژن کار کردم عادت نداشتم با رجیستر کار کنم . مثلا شما تو بسکام مینوسید set porta.1 یا بدتر از اون lcd jjhgg و غیره تموم میشه میره پی کارش ولی برای آرم باید اول کلاک قسمت پورت io رو بدی بعد کانفیک کنی و بعد تو رجیسترش یه مقدار بگذاری تا همون led چشمک بزنه ، تازه برای هر کدوم از اون کارا باید یه یه سری عبارت بنویسی که طول هرکدومش 1 خط میشه و توش کلی and و or و عدد هگزا دسیمال هست . حالا lcd که جای خود. بنابراین اگه بخوای بفهمی داری چیکار میکنی ، تو دفعه اول وقت میبره. وگرنه کپی پیست کردن پروژه آماده که کاری نداره .
4. من تو هفته حدود 4-5 ساعت بیشتر با این میکرو کار نمیکنم ، پس فکر نکنم خیلی هم کند پیش میرم.

خب پس برای چی با این میکرو کار بکنیم ؟
چیری که واضحه میکرو های 8 بیتی (برای استفاده تو محصول جدید ) یا از رده خارج شدن ویا کاربردشون خیلی محدوده . مزیت استفاده از میکرو های 32 بیتی هم که در موردش n دفعه توضیح داده شده.
حالا اگه منظور شما انتحاب بین میکرو های 32 بیتی هست :
ممکنه که avr32 , pic32 یه کامپایلر اختصاصی داشته باشن که مثل بسکام یه خط یه دستور آماده بنویسی تموم شه بره ولی آخرش که چی ؟ ناسلامتی ما مثلا مهندسیم و باید یه فرقی با بقیه داشته باشیم . مثلا اومدیم و 4 سال بعد یه میکروی دیگه مثلا farm اومد! اونوقت میخوایم چی کار کنیم ؟ کار کردن با این کد های آماده عاقبت خوشی نداره.
درضمن تنوع میکرو های آرم خیلی زیاده و هنوزم مدل های جدیدی براش میاد بنابراین بعدا میتونی روی میکرو های پیشرفته تری کارکنی.مثلا شما تصور کن 4 سال دیگه از روی Coetex-A8 یه میکرو بزنن (مثال زدما !).

کار کردن با میکروی آرم اولش سخته و بعد که عادت کنی کار باهاش زیاد سخت نیست.
نقل قول: قراره چقدر قراره وقت بذارین تا یه برنامه معمولی ( مثلا ساعت با DS1307 ) بنویسین !؟
اینو جدی گفتی ؟ ساخت ساعت بدون DS1307 هم زمان زیادی نمیبره ، حدود 5 ساعت ، اونم چون فعلا با تایمر ها کار نکردم ولی 5 ساعت من همون 1هفتس !Biggrin
حالا اگه میخواید من همین رو انجام بدم ، چون قصد داشتم با adc و uart کارکنم.

۰۴-شهریور-۱۳۸۸, ۱۳:۳۴:۱۹
84020260 آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 0

تشکرها : 0
( 3 تشکر در 1 ارسال )
ارسال: #17
(۲۵-مرداد-۱۳۸۸, ۱۰:۴۸:۱۲)1nafar نوشته است: سلام
نقل قول: همونطور که مشخصه باید برنامه Sam-ba از ROM به فلش ریخته بشه تا بشه اونو بوت کرد
درسته ، ما باید حافظه فلش رو پاک کنیم و تا sam-ba بتونه در حافظه ریخته بشه ، شما چک کنید ببنید پایه tst ( پایه 40 ) رو به vcc متصل مکنید ، یا پایه erase ( پایه 55 ) .
من در تمامی سایت ها خوندم که برای راه اندازی sam-ba باید پایه tst رو 10 ثانیه به vcc متصل کنیم و بعد میکرو خاموش کنیم و.......... .
در حالی که باید پایه erase رو به vcc متصل کنیم ( تا حافظه فلش پاک بشه ) ، زمان متصل بودن هم مهم نیست ( 10 ثانیه از کجا اومده ؟) ، بعد برد رو خاموش کنیم و پایه رو رها میکنیم .
اگه دیتا شیت رو بخونید ، کاربرد پایه تست برای ، تست کردن میکرو در کارخانه و راه اندازی اون در مد fast programing هست ، این مد دو نوع هست ، مد سریال که همین sam-ba هست و مد موازی . توی دیتا شیت نگفته که از این پایه برای کدوم یکی از این دو مورد استفاده میشه ، اما فکر کنم برای مورد دوم باشه .
ممنون میشم چک کنید و زود جواب بدید

سلام
این طور که من خوندم و خودم هم یه جورایی امتحان کردم ، هم پایه TST و هم پایه ERASE لازمه ، به این صورت که شما پایه ERASE رو برای 1 2 ثانیه به Vcc وصل میکنید تا فلش پاک بشه ، بعد پایه TST رو برای حدود 10 ثانیه PULL UP میکنید تا SAM-BA لود بشه
(۲۶-مرداد-۱۳۸۸, ۱۶:۳۹:۴۸)farzadsw نوشته است: راستی قبلا نقشه همین بورد رو گذاشته بودم ،اگه میخواید شما یه دونه ازش بسازید ، اگه جواب داد برای فروش بگذارید تو سایت ( مثال و نمونه کد هاش رو هم دارم!)

من همین برد رو ساختم ،برام 20 تومان تموم شد،ولی فکر میکنم پایه 55 همیشه PULL UP که نباید باشه...
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-مهر-۱۳۸۸, ۱۲:۲۹:۳۰، توسط 84020260.)
۰۹-مهر-۱۳۸۸, ۱۲:۲۴:۵۳
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #18
مبارکه !
erase برای مواقعیه که دیگه هیچ کاری نمیشه کرد و مجبوری حافظه رو پاک کنی .
همیشه پول آپ باشه اشکالی نداره . منم با همین حالت دارم کار میکنم.
زود تر میگفتی که همون بورد رو ساختی دیگه ! پس حالا میتونی همه برنامه هایی رو که تو وبلاگم گذاشتم بدون تغییر اجرا کنی.

۱۱-مهر-۱۳۸۸, ۰۲:۰۹:۳۶
تشکر شده توسط : t3r!p3000, h0x00i

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS