امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
دست آورد های عملی کار با ARM !
نویسنده پیام
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 1

تشکرها : 9
( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #1
Wink  دست آورد های عملی کار با ARM !
با سلام
تو این تاپیک پروژه هایی که با ARM انجام داده ایم رو میگذاریم تا بقیه هم استفاده کنن!Question
البته اولیش معلومه دیگه چیه ! led چشمک زن . ممکنه خنده دار به نظر بیاد ولی چون اولین برنامه من برای arm بود 2 ساعت وقتم رو گرفت!Whistle
*شما هم برای شروع حتما باید این کار رو بتونید انجام بدید!Biggrin
اینم چندتا عکس از بورد( اون مربع کوچیکه نه کل برد) .

[تصویر:  f_21470732882m_7cd4038.jpg]

[تصویر:  f_21470732882m_b6ca236.jpg]

این برنامه برای lpc2148 هست ولی تا اینجا با سری at91sam فرقی نداره برای همین با یه تغییر کوچیک میتونید برای اونم استفاده کنید.

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

.rar   led.rar (اندازه: 529 bytes / تعداد دفعات دریافت: 407)

http://farzadsw.persianblog.ir
[تصویر:  f_flightm494am_f6944aa.jpg] THE Best Anime EVER
۰۳-مرداد-۱۳۸۸, ۲۱:۴۸:۱۸
تشکر شده توسط : 1nafar, t3r!p3000, ha_60, lord_viper, salehjg, morteza_sab, h0x00i, galaxyking, hadikh73, a.mehran
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #2
ُSam-ba
با سلام

برای کار با هر میکرو کنترلری یکی از مهمترین وسایل مورد نیاز ، پروگرمر هست. میکرو های آرم هم از این قاعده مستثنی نیستن . البته این ابزار فقط برای پروگرم کردن میکرو نیست بلکه برای emulate کردن میکرو (دیباگینگ) هم ازش استفاده میشه و به همین علت بیشتر به اسم emulator میشناسنشون تا پروگرمر ! یعنی به وسیله این ابزار شما میتونید کار کرد میکرو رو توی مدار اصلی زیرنظر داشته باشید و مثلا ببینید فلان متغییر یا پورت الان مقدارش چنده.

به طور کلی پروگرمر هایی که برای این میکرو کنترلر موجوده 2 دسته هستند:

wiggler:

[تصویر:  msp430-jtag.jpg]

این پروگرمر ها به وسیله پورت parallel یا همون lpt به کامپیوتر وصل میشن .مزیت این پروگرمر اینه که نقشش تو اینترنت موجوده و براحتی میشه ساختش.همچنین به وسیله برنامه H-Jtag کامپیوتر باهاش ارتباط برقرار میکنه که هم کار پروگرم و هم کار دیباگ رو انجام میده. برای پیدا کردن برنامه و نقشه مدار wiggler کافیه تو اینترنت عبارت wiggler Jtag یا H-Jtag رو جست جو بکنید. عیب این پروگرمر ها عمدتا همون پورت موازیشون هست که باعث میشه به لپتاپ و مادربورد های جدید وصل نشن.

به عنوان مثال تو این سایت نقشه پروگرمر رو داره و اینجا هم سایت اصلی H-Jtag .

USB Emulator:

[تصویر:  jlink.gif]

این نوع پروگرمر ها نوع حرفه ای تر ، سریعتر و دارای امکانات زیادی هستن . تو این دسته Sam-ICE و J-Link و U-Link معروفن که هر کدوم برای یه شرکت خاصی هست. اما از بین اینها J-link از بقیشون بهتره و پشتیبانی بهتری هم شده . البته این پروگرمر ها یه عیبی که دارن اینه که : اولا تو ایران برای خرید پیدا نمیشن (به دلیل ثانیا!) و ثانیا قیمتشون خیلی زیاده (تقریبا 100 دلار به بالا !) . نقشه بوردشون هم در دسترس عموم نیست (البته من زیاد دنبالش نگشتم ، شایدم بشه پیدا کرد) و اگر هم باشه به دلیل smd بودن و استفاده از یه سری ic عجیب غریب نمیشه ساختش.

اما زیاد نا امید نشید برای پروگرم کردم(و دیباگینگ) میکرو های ARM ساخت شرکت Atmel از طریق پورت usb یه راه سوم و خیلی ساده دیگه هم هست به نام sam-ba (فکر کنم lpc ها هم یه همچین امکانی داشتن ولی مطمئن نیستم) :

sam-ba یه برنامه هست که داخل Rom خود میکرو های At91sam قرار داره . اگه میکرو رو با این برنامه بوت کنید(روشش رو میگم) و سپس به کامپیوتری که برنامه AT91-ISP توش نصبه ، به وسیله پورت USB و یا COM وصل کنید ، میتونید براحتی و بدون نیاز به پروگرمر میکرو رو پروگرم و دیباگ کنید(به همین راحتی!) .

خب ، حالا روش بوت کردن Sam-ba :

* شما باید یه بورد داشته باشید که usb داشته باشه و علاوه بر اون یه جامپر بین پایه TST و 3.3+ داشته باشه.(اکثر بورد ها این امکان رو دارن)

1. در حالی که میکرو به هیچ جا متصل نیست (خاموش) جامپر مذکور رو وصل میکنید تا TST به 3.3 ولت وصل بشه (تو حالت عادی نباید وصل باشه ها!)

2. بورد رو روشن میکنید(مثلا با وصل کردن کابل usb به کامپیوتر) و 10 ثانیه صبر میکنید ، تا samba از rom به flash منتقل بشه . توجه : تو این حالت برنامه قبلی پاک میشه.

3.بورد رو خاموش میکنید(usb رو جدا کنید) و جامپر رو جدا میکنید تا به حالت عادی برگرده

4. حالا بورد رو به کامپیوتر وصل میکنید و از طریق برنامه نام برده شده میکرو رو پروگرم میکنید.

حتما متوجه عیب این روش شدید ، اینکه برای هر بار پروگرم کردن باید قبلش samba رو به روش بالا بوت کنید ولی در عوض نه نیازی به چند صد هزار تومن هزینه هست و نه از پورت موازی خبری هست.

اینم آدرس دانلود برنامهAT91-ISP

این روش رو هم من به صورت عملی امتحان کردم و هیچ مشکلی نداره.

۲۰-مرداد-۱۳۸۸, ۱۴:۴۳:۲۳
تشکر شده توسط : t3r!p3000, lord_viper, salehjg, morteza_sab, h0x00i
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #3
RE: دست آورد های عملی کار با ARM !
دفعه قبلی فقط خروجی میکرو رو امتحان کردیم ، اما ایندفعه هم حروجی و هم ورودی و البته با یه میکروی دیگه یعنی AT91sam7s64 . تو این پروژه 3 تا led به وسیله 4 تا دکمه کنترل میشن . به این صورت که دکمه های 1و2و3 به ترتیب led های 1و2و3 رو روشن و دکمه 4 هرسه رو با هم روشن میکنه.
تو این مدت من 2 چیز رو متوجه شدم (هر چند تقریبا بدیهی بود!) ، یکی اینکه از بین کامپایلر های موجود keil نسبتا بهتره ، و دیگه اینکه برنامه های میکرو های اتمل با nxp تو اسم رجیستر ها ، کد startup و کار با peripheral های میکرو متفاوته ، بنابراین کار بر روی هرجفتشون و به طور همزمان ،خصوصا در زمان اولیه آموزش ، توصیه نمیشه!

فعلا من تصمیم دارم با اتمل کار کنم و بعدش برم سراغ NXP . البته امیدوارم تو پروژه بعدی خبری از LED نباشه D:

اینم یه عکس از پروژه:

[تصویر:  98zz28.jpg]

http://rapidshare.com/files/267656289/LED_KEY.rar.html

۲۴-مرداد-۱۳۸۸, ۱۸:۰۴:۰۳
تشکر شده توسط : t3r!p3000, h0x00i
1nafar غایب
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 91

تشکرها : 1577
( 4273 تشکر در 953 ارسال )
ارسال: #4
نقل قول: شما باید یه بورد داشته باشید که usb داشته باشه و علاوه بر اون یه جامپر بین پایه TST و 3.3+ داشته باشه.(اکثر بورد ها این امکان رو دارن)
سلام
فکر نمکنید ، این پایه ، پایه erase باشه ؟
اموزش کامل پروگرام کردن arm :
لینک 1
http://rapidshare.com/files/267244364/arm_prog.rar.html
لینک 2
http://www.ir-manup.com/files/get/yVAESR...m-prog.rar

اینم اولین پروژه من :

فایل‌(های) پیوست شده
.rar   Blink pb.19.rar (اندازه: 91.9 KB / تعداد دفعات دریافت: 341)
۲۴-مرداد-۱۳۸۸, ۱۹:۵۴:۳۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : farzadsw, t3r!p3000, morteza_sab, h0x00i, a.mehran
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #5
من که گفتم :
نقل قول: sam-ba یه برنامه هست که داخل Rom خود میکرو های At91sam قرار داره . اگه میکرو رو با این برنامه بوت کنید(روشش رو میگم) و سپس به کامپیوتری که برنامه AT91-ISP توش نصبه ، به وسیله پورت USB و یا COM وصل کنید ، میتونید براحتی و بدون نیاز به پروگرمر میکرو رو پروگرم و دیباگ کنید(به همین راحتی!) .
نقل قول: توجه : تو این حالت برنامه قبلی پاک میشه.
همونطور که مشخصه باید برنامه Sam-ba از ROM به فلش ریخته بشه تا بشه اونو بوت کرد. حالا شما اسمشو گذاشتید erase . ولی تو دیتاشیت نوشته tst
راستی خوب شد مثال شما رو دیدم ، چون تا حالا حواسم نبود که keil برای میکرو یه کتابخونه دارن با کلی تابع که زندگی رو ساده تر میکنه ! مثل lib_AT91SAM7s64.h

فایل‌(های) پیوست شده بندانگشتی (ها)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۴-مرداد-۱۳۸۸, ۲۲:۲۹:۴۴، توسط farzadsw.)
۲۴-مرداد-۱۳۸۸, ۲۲:۱۵:۰۳
تشکر شده توسط : t3r!p3000, 1nafar, salehjg, morteza_sab, h0x00i
1nafar غایب
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 91

تشکرها : 1577
( 4273 تشکر در 953 ارسال )
ارسال: #6
سلام
نقل قول: همونطور که مشخصه باید برنامه Sam-ba از ROM به فلش ریخته بشه تا بشه اونو بوت کرد
درسته ، ما باید حافظه فلش رو پاک کنیم و تا sam-ba بتونه در حافظه ریخته بشه ، شما چک کنید ببنید پایه tst ( پایه 40 ) رو به vcc متصل مکنید ، یا پایه erase ( پایه 55 ) .
من در تمامی سایت ها خوندم که برای راه اندازی sam-ba باید پایه tst رو 10 ثانیه به vcc متصل کنیم و بعد میکرو خاموش کنیم و.......... .
در حالی که باید پایه erase رو به vcc متصل کنیم ( تا حافظه فلش پاک بشه ) ، زمان متصل بودن هم مهم نیست ( 10 ثانیه از کجا اومده ؟) ، بعد برد رو خاموش کنیم و پایه رو رها میکنیم .
اگه دیتا شیت رو بخونید ، کاربرد پایه تست برای ، تست کردن میکرو در کارخانه و راه اندازی اون در مد fast programing هست ، این مد دو نوع هست ، مد سریال که همین sam-ba هست و مد موازی . توی دیتا شیت نگفته که از این پایه برای کدوم یکی از این دو مورد استفاده میشه ، اما فکر کنم برای مورد دوم باشه .
ممنون میشم چک کنید و زود جواب بدید
۲۵-مرداد-۱۳۸۸, ۱۰:۴۸:۱۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, morteza_sab
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #7
می گم این pcb رو خودت زدی یا خریدی؟

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۵-مرداد-۱۳۸۸, ۱۱:۲۹:۳۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : morteza_sab, h0x00i, Ali Pezeshki
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #8
من 3 باره چک کردم . جامپر برای TST گذاشته شده . توی عکس هم اگه بالای فلش سبز رنگ رو نگاه کنید جلوی جامپر عبارت TST رو میتونید ببینید. راهنمایی که برای samba تو خود سایت atmel هست هم همین رو گفته بود.
پایه 55 یا همون Erase تو بورد من به جایی وصل نشده! حالا اگه شما به طور عملی امتحان کردید و جواب داده دیگه چی بگم !؟
نقل قول: می گم این pcb رو خودت زدی یا خریدی؟
با توجه به smd بودن همه ی قطعاتش ، من یکی که نمی تونستم بسازمش ! خریده ام.

۲۵-مرداد-۱۳۸۸, ۱۳:۱۲:۴۹
تشکر شده توسط : t3r!p3000, 1nafar, h0x00i
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #9
لیحیم کردنش کاری نداره
خودتم نمی تونستی می دادی موبایلیه سر کوچتون لحیم می کرد Biggrin
چند؟

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۲۶-مرداد-۱۳۸۸, ۰۸:۰۳:۵۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : t3r!p3000, h0x00i
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #10
مرسی به موبایلی سر کوچتون !
تقریبا 60 تومن شد.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۶-مرداد-۱۳۸۸, ۱۲:۵۷:۴۹، توسط farzadsw.)
۲۶-مرداد-۱۳۸۸, ۱۲:۵۳:۰۵
تشکر شده توسط : t3r!p3000, salehjg, h0x00i
farzadsw آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 144 تشکر در 58 ارسال )
ارسال: #11
راستی قبلا نقشه همین بورد رو گذاشته بودم ،اگه میخواید شما یه دونه ازش بسازید ، اگه جواب داد برای فروش بگذارید تو سایت ( مثال و نمونه کد هاش رو هم دارم!)

۲۶-مرداد-۱۳۸۸, ۱۶:۳۹:۴۸
تشکر شده توسط : t3r!p3000, morteza_sab

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS