امتیاز موضوع:
  • 4 رأی - میانگین امتیازات: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چت باکس علمی ایران ویج
نویسنده پیام
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 9
( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #925
RE: چت باکس علمی ایران ویج
(۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۰:۴۴:۲۵)sharin نوشته است: نه ندارهه.
مهندس يه بار گفتم ديگه ، شماتيكي كه ازش حرف مي زنيد ، عينا بذاريد يا لينك بديد. نديده كه نمي تونم نظر بدم!
اين نموداري رو كه پيوست كرديد ، نمونه ي باز سازي شده هست ، اون منحنيه ،‌ سيگنال آنالوگ بوده كه با ADC نمونه گيري كرديد و مقادير رو ذخيرهه كرديد. بعد مقادير رو به DAC داديد و اون سيگنال آنالوگ رو باز سازي كرديد. نتيجه ي باز سازي نمودار قرمز رنگ هست ، و در واقعيت هم همينجورهه ، وقتي زياد زوم كنيد دندونه ها رو مي بينيد. براي همين خروجي رو مي شه از يه FET مثلا رد كرد كه اون دندونه ها هم نرم تر بشن و به شكل اصلي نزديكتر شن. اما باز كاملا به شكل اولي نمي رسيد ، اما مشكلي ايجاد نمي كنه و سيگنال بازسازي شده مطلوب هست.

آهان! متشکر!
خیلی لطف کردی!Smile
راستی مهندس این شماتیک رو باید تو ورد بکشم بفرستم!چون تو سرچ یافت نشد
وقت داری؟ ولی واقعا شما مهندس کار بلدی هستی!Amaze
۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۰:۵۰:۰۱
تشکر شده توسط : babyy
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 28

تشکرها : 3714
( 8171 تشکر در 2772 ارسال )
ارسال: #926
مهندس ، ابزار شماتيك كشيدن ،‌مولتي سيم و پروتوس و پروتل و ... هستن. اگر آشنايي نداريد ، مي تونيد اون صفحه رو اسكن كنيد و پيوستش كنيد.
به هر حال يه جوري واضح باشه كه بشه فهميد چي به چيه.
در طول روز هم من هم تمام بچه ها سر مي زنن ، شما سوالتون رو بپرس ،‌هر وقتي هر كسي تونست جواب مي دهه نگران نباش. خودت هم سرچ كن.
نگفتيد رشته تون چيه؟ ارشد مي خونيد؟

۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۰:۵۶:۰۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : Ambassador, babyy, محمد777
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #927
(۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۰:۵۶:۰۰)sharin نوشته است: مهندس ، ابزار شماتيك كشيدن ،‌مولتي سيم و پروتوس و پروتل و ... هستن. اگر آشنايي نداريد ، مي تونيد اون صفحه رو اسكن كنيد و پيوستش كنيد.
به هر حال يه جوري واضح باشه كه بشه فهميد چي به چيه.
در طول روز هم من هم تمام بچه ها سر مي زنن ، شما سوالتون رو بپرس ،‌هر وقتي هر كسي تونست جواب مي دهه نگران نباش. خودت هم سرچ كن.
نگفتيد رشته تون چيه؟ ارشد مي خونيد؟

ولی مهندس من فقط میخام یه تصویر به شما نشون بدم!Confused
من وقتم خیلی کمه وهیچکس نیست که ازش کمک بگیرم! مهندس ها هم معلوم نیست کی باشن!Sad
اینه که الان شمارو گیرانداختم!Shy
رشته ام آی سی تی هست!
ولی با این لیسانسی که دارم میگیرم انقدر پیر میشم که دیگه سراغ ارشد نمیرم
-----
به هرحال ممنونم مهندس!
این نکته ای راجع به نمونه برداری گفتی خیلی خوب بود! فکرکنم منو از یه سوتی بزرگ نجات دادی!
بی نهایت ممنون!Shy
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۳:۱۲:۲۸، توسط sharin.)
۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۱:۰۲:۱۸
تشکر شده توسط : Ambassador, babyy
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #928
خوب ،‌يا با دوربين ازش عكس بگير ،‌يا اون صفحه رو اسكن كن و پيوست كن.
رشته ي جالبي بايد باشه. زياد در موردش نمي دونم اما فكر نمي كنم انقدر نياز باشه وارد جزئيات بشيد.
نگران نباش.
ان شاء الله دكترا رو هم مي گيري و اونموقع بهت مي گيم دكتر :d

۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۵:۰۰:۵۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, zhashemi, Ambassador
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #929
من يه بار ديگه تكرار كنم : Biggrin

@ بهزاد و مهرداد و اكبر :

مرسي بابت جواب . من كه مي گم هيتر ،‌منظورم هيتر و هويه است. براي لحيم كاري هم منظور هويه هست Biggrin
چون 2تاشون يه جورايي با همن ديگه ... Biggrin راحت ترهه فقط بگم هيتر Biggrin
فلاكس هم خميرش هست و هم مايعش.
منم مايعش رو دارم. تا اونجايي كه مي دونم براي قلع پذير كردن ازش استفاده مي شه و كمي چسبناكه و البته سمي.
روغن لحيم هم كه براي فرم دهي استفاده مي شه ، يعني يه جورايي جايي كه روغن مي زني قلع نبايد بچسبه ،‌البته اين تصور من هست و هيچ وقت هم از روغن استفاده نمي كنم!
درسته؟ يا غلطه؟ نظراتون رو بگيد لطفا Biggrin

@ صالح:
در مورد dac كه پرسيديد ،‌چرا شدني هست ، اما فكر نكنم زياد منطقي باشه ، چون در نهايت بايد بافر بشه ، فكر كنم تلفاتش زياد شه ... ،‌همون رگلاتور هاي سوئيچينگ بايد جالب تر باشن.

۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۶:۳۷:۳۹
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, salehjg, Ambassador
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #930
(۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۵:۰۰:۵۹)sharin نوشته است: خوب ،‌يا با دوربين ازش عكس بگير ،‌يا اون صفحه رو اسكن كن و پيوست كن.
رشته ي جالبي بايد باشه. زياد در موردش نمي دونم اما فكر نمي كنم انقدر نياز باشه وارد جزئيات بشيد.
نگران نباش.
ان شاء الله دكترا رو هم مي گيري و اونموقع بهت مي گيم دكتر :d

نمیدونم! چون دوتا موضوع رو همزمان باید ارایه بدم باید تقریبا بخورمشون تا قابل قبول باشه!من مهندس بشم حس دکتر بودن بهم دست میده!Biggrin
اون مدارو بیخیال یه کاریش میکنم!Wink
مهندس و مهندس های محترم من دوباره رفتم و مطالب اون سایت انگلیسی رو خوندم! در ابتدا نوشته بود که ولتاژ آنالوگ خروجی برابر با ولتاژ وارد شده ضربدر 0.019 هست. اما تویه قسمت دیگه نوشته ولتاژ آنالوگ خروجی برابر با مجموع وزن بیت هاست!
حالا پیدا کنید پرتقال فروش را کدامیک صحیح است؟؟؟
با تشکر
۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۷:۲۱:۳۲
تشکر شده توسط : babyy, Ambassador
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #931
نقل قول: مهندس و مهندس های محترم من دوباره رفتم و مطالب اون سایت انگلیسی رو خوندم! در ابتدا نوشته بود که ولتاژ آنالوگ خروجی برابر با ولتاژ وارد شده ضربدر 0.019 هست. اما تویه قسمت دیگه نوشته ولتاژ آنالوگ خروجی برابر با مجموع وزن بیت هاست!
2تاشون درسته و 2ومي تعريف كليش هست.
اولي كه گفته ولتاژوارد شده * 0.019 ، يعني عددي كه 8بيت ورودي مي سازه * 0.019 و به اين علت بوده كه مثلا در اين حالت وزن بيت هاي ورودي رو 0b00000001 گرفته يا به عبارت ديگه تفكيك پذيريه DAC و گام هاش انقدر هست.
دقت ADC رو اينطوري مي سنجن ، Vref/2^bits ، يعني اگر Vref = 5v باشه و ADC هشت بيت باشه -> (8^2)/(5) = 0.019V ، همين رو براي dac هم فكر كنم بشه گفت ، به شرطي كه ضريب تقويت خروجي رو 1 در نظر بگيريم.
اين با عبارت وزن بيت ها يعني اينكه ، 0b00000010 وزنش 2 برابر و 0b00001000 وزنش 16 برابر نسبت به 0b00000001 هست
بحث بيت كم ارزش و پر ارزش مي شه ، موقعيت اين بيت ها خيلي با هم متفاوته.
با وزن :
ورودي 0b00000010 --> خروجي = 0.038V
0b00000011 --> خروجي = 0.057V
0b00000100 --> خروجي = 0.076V
0b00000101 --> خروجي = 0.095V
0b00000110 --> خروجي = 0.114V
0b00000111 --> خروجي = 0.133V
0b00001000 --> خروجي = 0.152V
0b00010000 --> خروجي = 0.171V
.
.
.
0b11111111 --> خروجي = 4.845V

اگر جايي از گفته هام با گفته هاي اون مقاله منافات دارهه ، بگو و لينك بدهه تا بررسيش كنم.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۰۳:۰۸، توسط sharin.)
۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۰۲:۰۴
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, omid_phoenix, zhashemi, محمد777, Ambassador
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #932
(۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۲۱:۰۲:۰۴)sharin نوشته است:
نقل قول: مهندس و مهندس های محترم من دوباره رفتم و مطالب اون سایت انگلیسی رو خوندم! در ابتدا نوشته بود که ولتاژ آنالوگ خروجی برابر با ولتاژ وارد شده ضربدر 0.019 هست. اما تویه قسمت دیگه نوشته ولتاژ آنالوگ خروجی برابر با مجموع وزن بیت هاست!
2تاشون درسته و 2ومي تعريف كليش هست.
اولي كه گفته ولتاژوارد شده * 0.019 ، يعني عددي كه 8بيت ورودي مي سازه * 0.019 و به اين علت بوده كه مثلا در اين حالت وزن بيت هاي ورودي رو 0b00000001 گرفته يا به عبارت ديگه تفكيك پذيريه DAC و گام هاش انقدر هست.
دقت ADC رو اينطوري مي سنجن ، Vref/2^bits ، يعني اگر Vref = 5v باشه و ADC هشت بيت باشه -> (8^2)/(5) = 0.019V ، همين رو براي dac هم فكر كنم بشه گفت ، به شرطي كه ضريب تقويت خروجي رو 1 در نظر بگيريم.
اين با عبارت وزن بيت ها يعني اينكه ، 0b00000010 وزنش 2 برابر و 0b00001000 وزنش 16 برابر نسبت به 0b00000001 هست
بحث بيت كم ارزش و پر ارزش مي شه ، موقعيت اين بيت ها خيلي با هم متفاوته.
با وزن :
ورودي 0b00000010 --> خروجي = 0.038V
0b00000011 --> خروجي = 0.057V
0b00000100 --> خروجي = 0.076V
0b00000101 --> خروجي = 0.095V
0b00000110 --> خروجي = 0.114V
0b00000111 --> خروجي = 0.133V
0b00001000 --> خروجي = 0.152V
0b00010000 --> خروجي = 0.171V
.
.
.
0b11111111 --> خروجي = 4.845V

اگر جايي از گفته هام با گفته هاي اون مقاله منافات دارهه ، بگو و لينك بدهه تا بررسيش كنم.

ممنون مهندس!
اما کماکان سوال دارم! با عرض پوزش:
0b00000001ورودی رو این گرفته یعنی چی؟Amazeمگه برای بقیه ورودی ها وضع فرق میکنه؟ ضریب تقویت خروجی چیه؟ مربوط به همون آپ امپ هست؟ اون وزنی که من گفتم اینجوری بود: مثلا ورودی چهاربیتی 0111 خروجیش میشه 7 یعنی وزن یک هارو که به ترتیب 1و2و4 هست باهم جمع کرده!
متشکر
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۱۳:۰۲، توسط zhashemi.)
۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۱۲:۱۲
sharin آفلاین
مدیر بازنشسته

ارسال: #933
گفتم ديگه ، DAC چندتا ورودي دارهه و يك خروجي.
DAC 8 بيت ، 8تا ورودي دارهه و يك خروجي.
0b00000001 يعني بيت كم ارزش رو يك گرفتيم و باقيه ورودي ها رو 0 ،‌اينا با هم جمع مي شن ،‌اونايي كه 0 هستن ،‌خوب صفر هستن ديگه ،‌مي مونه همين بيت كم ارزشه : 0+0+0+0+0+0+0.019 = 0.019
چندتا مثال از ورودي هاي مختلف زدم ديگه! ، ورودي كه ثابت نيست هميشه! تا تغييرش ندي ،‌خروجي هم تغيير نمي كنه!
ضريب تقويت خروجي مربوط به OP-AMP هست ،‌بله.
نقل قول: اون وزنی که من گفتم اینجوری بود: مثلا ورودی چهاربیتی 0111 خروجیش میشه 7 یعنی وزن یک هارو که به ترتیب 1و2و4 هست باهم جمع کرده!
خوب اين همون معادل ده دهيش هست ديگه ، اين 2 تا عدد يكي هستن تو 2 فرم نمايش ، حالا براي اينكه ببيني خروجي چند ولت مي شه بايد بگي 7*0.019 كه جوابش مي شه 0.133v ،‌ يا اينكه دونه دونه با هم جمعشون كني كه جواب تفاوتي ندارهه ...
يه كم دقت كن ببين اون عددها رو چطوري نوشتم! با هم جمعشون كردم ديگه مهندس. همشون ضريبي از 0.019 هستن.
البته اگر DAC هشت بيت باشه و ولتاژ مرجع 5v ، من نمي دونم اون مقاله اي كه خونديد اين 2پارامتر رو چي گرفته ، من به سليقه ي خودم اينجوري تعريفشون كردم. از لينك دادن هم نترسيد ، مطمئن باشيد ضرر نمي كنيد!!!

موفق باشيد.

۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۲:۲۵:۵۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : babyy, zhashemi, Ambassador
akbar8 آفلاین
عضو افتخاری

موضوع‌ها: 67

تشکرها : 1080
( 2045 تشکر در 565 ارسال )
ارسال: #934
سلام
بچه ها من یه سوال اساسی دارم لطفا بهم جواب بدین.

من خیلی وقته فکرم مشغول موازی کردن باتری کار درسی یا نه؟؟
عملا اگه دوتا باتری 12 ولت 7 امپر رو موازی کنیم واقعا 12 ولت و 14 آمپر میده؟؟؟
خیلی ها میگن اشتباه. بدلایل خیلی زیادی.
اما اگه تویه باتری ها لب تاب اگه اشبتاه نکردم یه جا دیدم دوتا دوتا موازی و سپیس با 6 تا سلول رو که دوتا دوتا موازی بودن باهم سری کردن؟؟
تازه میگن شارژ کردن باتری هایی که دوتا دوتا با موازی باشن کار اشتباهی.
من هنوز که هنوز هیچ حوابی موازی کردن باتری ها پیدا نکردم.

تازه اکثر باتری لیتیم تویه سلول ها امپر پایین حداکثر تا 7 آمپر موجودن حالا چطوری طرف میاد باتری 12 ولت 40 امپر میسازه؟؟

یا موازی کردن باتری و موازی شارژ کردن باتری ها درسه یا من اشتباه میکنم.

تازه از همه قضایا بگذریم چطور دو باتری موازی شده با توجه به ایده ال نیودنشون و نداشتن مقاومت برابر میتونن تویه لحطه یه جریان مساوی بدن اینجوری یکی زودتر خالی میشه و اون یکی که خالی شده پر رو هم خالی میکنه.

باتشکر
۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۶:۲۳:۳۹
zhashemi آفلاین
كاربر تک ستاره
*

( 42 تشکر در 17 ارسال )
ارسال: #935
(۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۲:۲۵:۵۷)sharin نوشته است: كردم. از لينك دادن هم نترسيد ، مطمئن باشيد ضرر نمي كنيد!!!

موفق باشيد.
تشکر مهندس!
حالا یه چیزایی فهمیدم!
این چه حرفیه مهندس! چرا بترسم؟؟؟Amaze راستش روم نشد. با خودم گفتم پیش خودتون فکرنکنید لقمه حاضرآماده میخوام.
این هم لینکش مهندس! شرمنده شدم ببخشید

لیک اصلاح شدShy
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۹-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۰۹:۵۴:۵۱، توسط zhashemi.)
۰۸-اردیبهشت-۱۳۹۲, ۱۷:۲۶:۰۵
تشکر شده توسط : babyy, محمد777, Ambassador

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 377 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS