نقل قول: رسول جون نوشته:
اصلاح ضریب توان غیر فعال
این روش یک روش ساده برای اصلاح ضریب توان در بارهای خطی است که معمولاً با استفاده از بانکهای خازنی صورت میگیرد. اما این روش به اندازه اصلاح ضریب توان فعال موثر نیست. گرچه این روش به دلیل سادگی و کم هزینگی آن در سطح وسیعی مورد استفاده قرار میگیرد اما در این روش وارد و خارج کردن خازنها از مدار موجب به وجود آمدن جریانهای هارمونیکی میشوند و این عیب یکی از دلایلی است که تمایل برای استفاده از موتورهای سنکرون یا اصلاح ضریب توان فعال هنوز وجود دارد.
خرید توان اکتیو از شرکت برق به صرفه تر می باشد ولی توان راکتیو را می توان به سادگی و فقط توسط خازن تولید کرد که به مراتب ارزانتر از خرید توان راکتیو از شرکت برق است. با این کار قسمت اعظم توان راکتیو را در محل تامین کرده و مقدار اندکی از شرکت برق خریداری می شود . ما می توانیم با نصب خازن اصلاح ضریب قدرت به طور قابل توجهی از هزینه برق شما بکاهیم و حتی جهت انتقال این انرژی با سطح مقطع کمتری نیاز می باشد .
مصرفکنندههاي الکتريکي با مقاومت اهمي و مقاومت سلفي، علاوه بر داشتن توان حقيقي (P) داراي توان راکتيو (Q) نيز ميباشند، که جمعبرداري دو توان، ميتوان قدرت ظاهري (S) را به دست آورد. قدرت راکتيو باعث اضافه بار ژنراتور در نيروگاه شده و به علت بالارفتن جريان، افت ولتاژ و تلفات توان در سيمهاي رابط ايجاد ميگردد و براي کاهش آن بايد تدابيري انديشيد. يکي از روشهاي کاهش قدرت راکتيو يا به عبارت ديگر بالابردن ضريب قدرت ، استفاده از خازن ميباشد که در آن تمام يا قسمتي از توان راکتيو مصرفکننده، توسط خازن تامين ميگردد. اين روش در صنعت بيشترين کاربرد را داشته و به اصلاح يا تصحيح ضريب قدرت توسط خازن معروف است . بطور خلاصه، مزاياي نصب خازن عبارت است از: کاهش توان راکتيو، کاهش جريان کل سيستم و در نتيجه کاهش تلفات ، کاستن از هزينه کابل و ... و استفاده بهينه از ديماند موجود.
مختصر و مفید :کاهش تلفات ،افزایش راندمان
زندگی مدیریت فرصت هاست.