امتیاز موضوع:
  • 2 رأی - میانگین امتیازات: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
تجربه
نویسنده پیام
jadopcb آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 6

تشکرها : 221
( 393 تشکر در 138 ارسال )
ارسال: #1
تجربه
سلامHappyHappyClapClap
خسته نباشينClapClap

از تمام دوستاني كه اصفهان بودن ويا مسابقات امسال شركت كردن
و روشها اعم از الكترونيك -مكانيك - برنامه نويسي - ويا هر چيزجديدي كه قبلا
نمي دونستتدويادگرفتن .حتي اگه به نظرتون خيلي خيلي ساده هم مياد
تواين قسمت بزارن .

وچند خواهشShyShy017
فقط چيزاي عملي وكاربردي باشه
خودتون بهش رسيده باشين ويا ديده باشين كه ديگران ازش جواب گرفته باشن ،-- منظور كه ......... --
ترفندايي كه ديدن--من اسمش وميزارم ترفند-- كه به خاطر از بين نرفت فلان مشكل رباتم مثلا مكانيك اين كار كردم.
و....

اگه موافقين اعلام كنين
.من خودم بزودي ميزارم.چندتا از هركدومش

هر عملي ،عمل توست وتنها يك رازوجود دارد: هرگز مگذار عادتي برحركت هايت، حاكم شود.
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۱-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۲۳:۳۴:۵۲، توسط jadopcb.)
۱۱-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۲۳:۳۴:۲۳
تشکر شده توسط : t3r!p3000, bIGBANG, محمد حسینی, رسول, sararobo, alaska, MicroRobo, joker, morvarid, sheitunak
jadopcb آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #2
RE: تجربه
سلامClapClapHappy

چندتا ترفند ساده: : whistle:017 044
1- مكانيك
تمام دوستاني كه رباتيك كارميكنند براي ربات هاي 3 چرخ از هرزگرد ياهمون كستر استفاده ميكنن.
اما يك مشكلي داره اون اينكه باعث مي شه ربات توي سرعت هاي بالا ريپلش زياد بشه .مگيه اينكه بعضي كف گرد ميزارن يا كستر دوتا
كه يك رفندي كه يكي از اعضاي تيم علي آخراي شب زد براي از بين رفتن ريپل ربات اين بور كه روي كستر
قسمت ساچمه اي شو با جسب چسبوند به طوري كه چسب روي زمين بود كه چسب كاغذي خيلي اثربيشتري داشت و يا چسبهاي مثل دروي سياه.وريپل ربات
از بين رفت.017

خوب منم از اين روش به نحوي ديگه توي رباتم استفاده كردم كه به طوري كه براي هرزگرد led گذاشته بودم اونارو برداشتم .وبه جاش چسب دورو فومي اي معمولي در ابعاد تقريبي 2*2 دو تيكه نسبت به سايز رباتم قرار
دادم كه باعث شد به طور كامل ريپل ربات از بين بره .017
يك حالت ديگه ام هست كه هيچ كستري نزاري وجلوي ربات روي زمين باشه البته به شرطي كه ارتفاع
رباتت هم خيلي كم باشه يعني sport باشه--- جوادي جوادي---Shy
اين سه حالت خيلي توي سرعت بالا خودش نشون ميده ومشكلات برنامه خيلي كم ميكنهBiggrin017

خوب اين يكي بقيه رو نمي گم تا دوستانم شروع كنند - بسمه الله --WhistleRolleyesRolleyesRolleyesAngry

هر عملي ،عمل توست وتنها يك رازوجود دارد: هرگز مگذار عادتي برحركت هايت، حاكم شود.
۱۲-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۰۹:۴۱:۲۵
تشکر شده توسط : t3r!p3000, رسول, saeed450, محمد حسینی, sararobo, MicroRobo, morvarid, sheitunak, mato
HENAS آفلاین
كاربر دو ستاره
**

تشکرها : 131
( 407 تشکر در 152 ارسال )
ارسال: #3
بحث مکانیک داغه ما هم یه چیزی بچسبونیم
وقتی میبینید که رباتتون داره ریپل میزنه 2 کار انجام بدید :
1- اول اصطحکاک چرخاتونو زیاد کنید
اگه جواب نداد فاصله برد سنسور رو از موتوراتون بیشتر کنید

همیشه برای ورود به اینورس حداقل 2 دستور داشته باشید و برای خروج از اینورس هم همینطور اما شرطشو خیلی ریزتر کنین

برای شرطهای پیچیده از if های تودرتو استفاده کنید

چیزهایی که به نظرتون غیر ممکن هستن و فقط تو تست میتونین حل کنی

چون گفتین ترفند دلیلشونو نمیگم

تویه این چرخه ی سردرگم، من میچرخم یا چرخ گردون خدا میدونه!!!!
۱۲-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۱۷:۱۶:۴۴
تشکر شده توسط : محمد حسینی, sararobo, jadopcb, t3r!p3000, رسول, MicroRobo, morvarid, sheitunak
jadopcb آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #4
سلام
مهندس گفتم هرروش يا .... كه بود يكيش ترفند است.

سلامClap
براي اصطكاك در تكميل حرف دوستمون مي تونين از چسب هاي دورو كه جندجاپيداميشه:
1- لوازم يدگي ماشينها
2- مغازه هايي كه برچسبهاي رنگي ميفروشن كه براي كارها ي تظئيني
3- چسب فروشه ها
چسب ها هم چند نوع متفاومت كه بسته به رباتتون وموتوراتون مي تونين استفاده كنين017

براي ورود به اين ورس حتما دو شرط لازم نيست البته بسته به چيدمان سنسورهاتون داره .من با يك شرط وارد ميشموخارج بدون هيچ مشكلي017

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۲-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۲۱:۳۳:۲۷، توسط jadopcb.)
۱۲-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۲۱:۲۷:۱۸
تشکر شده توسط : t3r!p3000, رسول, sararobo, MicroRobo, محمد حسینی, sheitunak
t3r!p3000 آفلاین

موضوع‌ها: 83

تشکرها : 34447
( 17423 تشکر در 5116 ارسال )
ارسال: #5
1- استفاده از ووردی آنالوگ خیلی خوبه و خیلی مدار رو ساده می کنه و مانور زیادی هم می تونین واسش بدین ( نمونه ) ولی در کل پیشنهاد نمیشه !!!!

2- سیم موتور و سیم برق ورودی خیلی مهمه و تاثیر زیادی رو عملکرد موتورها میذاره و سعی کنید یه سیم مناسب و ضخیم انتخاب کنید !!!

3- یه خازن 100 نانو زیر آیسی و چسبیده به پایه های آی سی بعضی وقت ها تاثیر زیادی تو نویز و هنگ های میکرو داره !!!

4- میکرو های ای وی ار تو 8 مگ و بالاتر یکم تو تغییرات ولتاژ حساسن و سعی کنید 4 مگ و کمتر ( داخلی ) استفاده کنین !!!
مطمئن باشین برنامه شما چنین سرعت هایی هم واسش زیاده !!!

5- سعی کنید برق میکرو رو با یه دیود جدا کنید از بقیه مدار و یه خازن گنده هم بذارین که فقط میکرو رو تغذیه کنه و به واسطه دیود به جایی دیگه ای نرسه و برگشت نخوره !!

6- هرزگرد قرار نیست هرزگرد باشه !
ما از پلاستیک فشرده استفاده کردیم و خیلی لرزش هارو کم کرد و گزینه خوبی بودش !!!

7- چون عدد مقدسی بود گفتم بذارش !
بی دلیل !!
۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۰۰:۱۶:۰۷
تشکر شده توسط : sararobo, رسول, jadopcb, MicroRobo, joker, محمد حسینی, sheitunak
sararobo آفلاین
کاربر مهندس
**

موضوع‌ها: 8

تشکرها : 349
( 319 تشکر در 85 ارسال )
ارسال: #6
من مسابقات كه اومدم به چيزاي جالبي برخوردم !

ربات هاي متنوعي اونجا بود با هركدوم كه برخوردميكردم يه سري نكات ميديدم كه برام جالب بود !

چيزي كه زياد به چشم ميخورد اين بودش:

توي مسير 3تا زاويه ي 90درجه به صورت پلكاني پشت سرهم بود ! رباتهايي كه جزوتيم هاي خوب بودن توي اين مسير به مشكل برميخوردن ! ربات منحرف ميشد !
جالب بود ! به برد سنسور كه دقت ميكردي بردش بزرگ بود و تعداد سنسورهاشون زياد و فاصله ي سنسورهاي چپ و راست هم خيلي بود !

به نظرم خيلي بهتر ميشه اگه برد سنسورها نه كوچيك باشه نه بزرگ !
تازه تعداد سنسورها هم مناسب تر ميشه !يعني زياد نميشه ! برنامه نويسي هم راحت تر ميشه ! روي چينش سنسورها هم دقت بيشتري ميشه ديگه هويجوري سنسور نميذاري !

اين چرخ هرزگرد هم جالب بودش !
ولي الان يه چيزي به ذهنم رسيد ! ربات محسن تو زمينه ي مشكي با خط سفيد سر زاويه ها نمي چرخيد ! انگار به زمين چسبيده بود !
ربات به زاويه كه ميرسيد سرش يه كم ميچرخيد ولي بعد انگار به زمين ميچسبيد !

فكر نميكنين مال چرخ هرزگردش بود ؟! اخه تو مسابقات سمنان هم همچين مشكلي نداشته !
اصطكاك زمين كه با چسب مشكي سياه شده بيشتر از مسيرمعمولي !مگه نه؟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!

الهی بمیرم اگه باز ببینم غمی توی چشمات
الهی که باشه برای دل من تمومی دردات

۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۰۰:۴۳:۵۸
تشکر شده توسط : t3r!p3000, jadopcb, MicroRobo, محمد حسینی, sheitunak
MicroRobo آفلاین
تازه وارد

موضوع‌ها: 3

تشکرها : 27
( 40 تشکر در 12 ارسال )
ارسال: #7
سلام ، همونطور که مشخصه من تازه واردم و اونقدر تجربه ای ندارم !Shy بیشتر از مطالب مفید دوستان استفاده کردم ، یه مطلبی هست در مورد رباتم که تو مسابقات امیر کبیر اتفاق افتادExclamation
نمی دونم باید اسمشو توصیه بذارم یا ..... به هر حال می گم : قبل از اینکه رباتتون رو برای رکورد سوم بذارین رو زمین از محکم بودن چرخاش اطمینان حاصل کنین !!! تا مثل ما تو رکورد سوم وسط زمین یکی از چرخاش درنیاد !AngryAngry
البته نمیدونم شاید چون ما تازه کاریم این طوری شد ولی توی تستای قبلی تو دانشگاهمون ، موقع تست رو زمین ست آپ و هر جای دیگه که تسش می کردیم هیچوقت مشکل چرخ نداشت ! نمیدونم چرا وسط تایم سوم اینطوری آبروی مارو ....Angry
۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۰۸:۵۵:۵۴
تشکر شده توسط : jadopcb, محمد حسینی, sheitunak, t3r!p3000, sararobo
jadopcb آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #8
سلام
مهندس اينكه ربات مون توي زمين نات چسبيد وتوي زمين سر خورد بخاطر اختلاف زياد سطح اصطكاك زمين بود چون مازماني كه سرعت زياد كرديم تا نات بره ورفت توي زمين سر ميخورد خ.دت بودي ديدي كه چقدر نوع ام دي اف سر بود نمي دونم چنين زميني رواز كجا پيدا كرده بودن.در هر حال تجربه اي شد برام كه تغييرات اساسي تو مكانيكم بدم تا با اين چنين مشكلاتي بر نخورم .

۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۰۹:۱۷:۰۵
تشکر شده توسط : محمد حسینی, t3r!p3000, sararobo
HENAS آفلاین
كاربر دو ستاره
**

تشکرها : 131
( 407 تشکر در 152 ارسال )
ارسال: #9
در تکمیل صحبتهای تمامی دوستان

1- استفاده از چیزایی مثل پلاستیک فشرده، یا ابر، یا لاستیک به جای هرزگرد اصلا توصیه نمیشه به دلایل مختلف

2- رد نکردن یک ربات در زمین اینورس هیچ ربطی به هرزگرد یا ... نداره و همش و همش برنامست

3- اگه کسی ربات منو دیده بگه که توی او سه 90 پشت سر هم چطوری رفت و اینم به برد سنسور و ایناش ربطی نداره

4- استفاده از چسب 2 لایه یا همون 2 رو توصیه نمیشه (بنا به تجربه شخصی ) و همون لنت برق رو اگه برعکس بزنین جواب بهتری میگیرین

5- همیشه سعی کنید فشار زیادی روی هرزگرداتون نباشه و از هرزگرد فقط برای حفظ تعادل استفاده کنید (چیزی که توی ربات علی کم دیدم)

6- یه توصیه به همه بچه ها : همیشه سعی کنید رباتتون از چرخ و هرزگرد گرفته تا رگلاتور و درایور و .... رو خیلی محکم ببندین چون هم ریپل رو کم میکنه و هم خطرات احتمالی رو از بین میبره

7- جواب سوال سارا و محسن اینه که اختلاف زمین میتونه باشه اما نه تا این حد، اما من یه حدس میزنم اونم اینه که شاید محسن از چسب 2رو استفاده کرده

معذرت اینقد صریح جواب دادم

تویه این چرخه ی سردرگم، من میچرخم یا چرخ گردون خدا میدونه!!!!
۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۱۳:۴۴:۴۸
تشکر شده توسط : joker, jadopcb, محمد حسینی, sheitunak, t3r!p3000, sararobo
jadopcb آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #10
سلامClapHappy
رباتم با چسب دورو مشكل نداره .در مورد چسب برق بد نيست اما به نظرمن بسته به روبات فرق ميكنه از چه نوعي استفاده كني ربات من با جسب برق پشت رو جواب نميداد تو سرعت زياد بعدطي يك مسيري چسب خراب ميشد و..... .017Whistle
زمينم كه خودت ديدي چه قدر سر بود؟؟!!!Whistle
اما من توي زمين خودم اين ورس 2*1 كه باچسب وزمين عادي ،كه رباتم با اون مشكل نداشت تومسابقات سمنان بخاطر اختلاف كم نوع زمين مشكلي نداشتم اونجا ما 5 شديم اينجا كه خودت بودي فينال بد نرفت اما
اين بگم مشكل از من بود، بايد ربات يك تغييراتي بدم تا اين اتفاقات و.... باعث نشه زحمتم از بين بره Sad
ربات بدي من مطمعن باشيد چيز تاپي خواهد بود فقط ميگم منتظر باشيد !!؟؟؟SmileWhistle
راستي هناس من شما رو نديدم اگر ديدم نمي شناختمت لطف كن عگس ربات تو بزار تا بدونم كه كدوم تيم بودي،
من عكس رباتم ميزارم بزودي دنبال دوربينم

۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۱۹:۱۵:۰۴
تشکر شده توسط : محمد حسینی, sheitunak, t3r!p3000, sararobo
محمد حسینی آفلاین
کاربر فعال بخش رباتیک

موضوع‌ها: 139

تشکرها : 974
( 1780 تشکر در 620 ارسال )
ارسال: #11
(۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۰۰:۱۶:۰۷)t3r!p3000 نوشته است: 2- سیم موتور و سیم برق ورودی خیلی مهمه و تاثیر زیادی رو عملکرد موتورها میذاره و سعی کنید یه سیم مناسب و ضخیم انتخاب کنید !!!
3- یه خازن 100 نانو زیر آیسی و چسبیده به پایه های آی سی بعضی وقت ها تاثیر زیادی تو نویز و هنگ های میکرو داره !!!
5- سعی کنید برق میکرو رو با یه دیود جدا کنید از بقیه مدار و یه خازن گنده هم بذارین که فقط میکرو رو تغذیه کنه و به واسطه دیود به جایی دیگه ای نرسه و برگشت نخوره !!

در مورد اینا بیشتر توضیح بده لطفا
سیم ضخیم برای موتور و ورودی چه تاثیری داره؟
خازن 100 نانو بچسبه به پایه تغذیه آی سی؟
در مورد اون دیود هم حتما کامل توضیح بده!
راستی یه مدار گفته بودی که رگولاتور دیود داشت. (فکر کنم قبلش رگولاتور) من هنوز پیداش نکردم!

به راه بادیه رفتن، به از نشستن باطل ------------- اگرچه وصل نیابم، بقدر وسع بکوشمRolleyes
۱۳-اردیبهشت-۱۳۸۹, ۲۰:۵۰:۱۱
تشکر شده توسط : t3r!p3000, sararobo

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS