وزير صنايع گفت جهان به سوي استفاده از ربات ها رفته است
وزير صنايع شامگاه شنبه در مراسم اختتاميه مسابقات رباتيک جام اميرکبير و خوارزمي بر لزوم کاهش فاصله بين توليد تحقيقاتي ربات در کشور و توليد صنعتي آن تاکيد کرد.
به گزارش موج، مهندس علي اکبر محرابيان در اين مسابقات که در دانشگاه اميرکبير برگزار شد:خطاب به دانشجويان ايراني شرکت کننده در اين مسابقات افزود: ما براي پرکردن اين فاصله ها فقط بر روي انديشه و توان شما حساب کرده ايم .
وي اظهار داشت : امروز در حوزه صنعت کشور به عنوان بازاري براي به ظهور رسيدن انديشه ناب و پاک جوانان، طرح ها و اعتباراتي براي حمايت از آنها در زمينه هاي يافته هاي علمي در فناوري هاي نوين نانو فناوري ،
مهندسي رباتيک ، زيست فناوري و علوم زيستي ، پزشکي ، هوش مصنوعي ، مواد پيشرفته و ديگر زمينه هاي علمي و پژوهشي داريم .
محرابيان اظهار داشت:
جهان در سال گذشته 77 هزار قطعه ربات وارد بازار کرد و اين درحالي است که در همان سال 13 ميليارد دلار توليد ربات داشته و پيش بيني مي شود تا سال 2013 اين رقم به 17 ميليارد دلار ربات برسد.
به گفته وی
کاهش هزینه، افزایش کیفیت، کاهش ضایعات تولید، تکرار پذیری، افزایش شتاب و سرعت، افزایش دقت، اطمینان و سازگاری از جمله مزایایی است که جهان را به سوی استفاده از ربات هدایت کرده است.
وزير صنايع با اشاره به توليد 11 برابري علم در ايران نسبت به جهان، تجاري سازي ايده هاي علمي را مساله مهمي براي کشور ذکر کرد و گفت :
علمي که نتواند در صنعت و زندگي روز مره مردم وارد شود و خدمت رساني کند، علم پرحاصل نيست.
وي گفت :در وزارت صنايع و معادن و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري راهکارهايي براي تجاري سازي ايده هاي علمي اجرايي شده و اعتباراتي براي اين امر نيز اختصاص يافته است.
محرابيان با اشاره به آمادگي وزارت صنايع براي حمايت از برندگان مسابقات رباتيک جام امير کبير و خوارزمي افزود: در سراسر صنعت کشور ربات هاي بسياري از همين ايده هاي علمي به تجاري سازي رسيده و اکنون در سطح وسيع مورد استفاده قرار مي گيرند.
وي ربات دستيار جراح، ربات الکتروکاتر و ظريف برهاي پرقدرت 160 تن را از جمله ربات هايي عنوان کرد که در کشور به تجاري سازي رسيده است و مورد استفاده قرار مي گيرند.
وي از دانشجويان فعال در عرصه توليد ربات دعوت کرد از سالن هاي توليد ربات هاي صنعتي در کشور بازديد کنند تا با مشاهده ربات هاي تکميل، ترکيبي و تجاري سازي شده در محيط هاي کاملا صنعتي، با دقت و تدبير بيشتري در اجزاي اين ربات ها تحقيقات خود را به توليد ربات هاي مورد نياز جامعه آينده کشور سوق دهند.
وي تاکيد کرد: تمامي دستاوردهاي کشور حاصل تکيه و اعتماد بر توان ايراني بوده و هر جا که به خارجي ها تکيه کرده ايم نتيجه اي نگرفته ايم .
محرابيان گفت: اگرچه از همکاري با ساير کشورها استقبال مي کنيم اما انديشه، توان و ابتکار ايراني را با هيچ چيز ديگري عوض نمي کنيم.
وي در پايان از حمايت و همکاري همه جانبه وزارت صنايع با سازندگان ربات در کشور خبر داد.
پايان خبر از خبرگزاري موج
تحليلي کوتاه :
در اخباري که امسال از وزير علوم و معاونانش و همچنين وزير صنايع درج گرديده بود رشته مهندسي رباتيک را به حساب نياورده بودند طوري که همين وزير صنايع گفته بود براي هوشمند کردن ماشين هاي مکانيکي صنايع و معادن به رشته ي فناوري اطلاعات نيازمنديم !!! و وزارت علوم گفته بود براي توسعه علم رباتيک بايد تعداد مسابقات رباتيک را افزايش دهيم و همچنين تا کنون خبري از زبان مسئولان کشور در مورد بازار فروش و توليد رباتيک نقل نگرديده بود .
اما در اين خبر رباتيک را جز فناوري هاي نوين مورد حمايت وزارت صنايع به شمار آورده است همچنين آمار فروش و توليد ربات که قبلا در اين سايت درج گرديده است نيز آورده شده ، همچنين مزاياي ربات که يکي ديگر از مقالات سايت و نيز جمله کليدي اي که بار ها بدان اشاره کرديم "علمي که نتواند در صنعت و زندگي روز مره مردم وارد شود و خدمت رساني کند، علم پرحاصل نيست." را مشاهده مي نماييم .
اين نشان مي دهد که بلاخره بخشي از اين سايت يا توسط مسئولان کشور خوانده شده و يا براي آنها نقل گرديده است . هر چند که تا همين حد نيز تحول بسيار بزرگي در گفتار مسئولان کشور شاهد هستيم اميدواريم اين نوشتار فقط در حرف نباشد و شاهد آن در عمل نيز باشيم .
سايت مهندسي رباتيک ، رسانه ي مهندسان رباتيک ايران
منبع :
مهندسي رباتيک
کد:
http://www.robotics-engineering.ir/robotics-news/53-other-robotics-news/358-industry-minister-said-the-world-has-been-using-robots