امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
مشکل در انکودر Autonics
نویسنده پیام
saeidjan آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 20

تشکرها : 117
( 164 تشکر در 77 ارسال )
ارسال: #1
مشکل در انکودر Autonics
سلام به همه دوستان
چندوقتیه که نیستم و مشغول یه پروژه کوچیکم.
موضوع از این قراره که من یک انکودر autonics رو به یک موتور گیربکس AC وصل کردو و توسط SSR بوبین کنتاکتور رو با یه مگا 32 کنترل میکنم ام پالس های که میکرو از انکودر میشموره اشکال داره یعنی طول حرکت مرتبا کم و زیاد میشه.
البته با یه انورتر سرعت موتور رو کاهش دادم و نسبتا خطاها کم شد اما:
1- خطا ها از بین نرفت
2- مجبورم که از سرعت بالای موتور یعنی همون 60 هرتز انورتر استفاده کنم.
حالا سوالاتی برام پیش اومده.
1- اصلا این کار با AVR قابل اجراست؟
2- آیا اشکال از انکودر Autonics؟ (5 ولتی هم 2500 پالس و هم 500 پالس)
3- انکودر و یا سخت افزار دیگه ای با خطای نزدیک به صفر میتونم جایگزین کنم؟ البته وجود AVR در مدار الزامی است
با سپاس و تشکر

دانشمندان امروز دانش آموزان دیروز بودند.
به امید این که فردا دانشمند باشم.
۰۵-آبان-۱۳۹۰, ۲۱:۴۷:۵۷
rdscience آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 479
( 298 تشکر در 111 ارسال )
ارسال: #2
RE: مشکل در انکودر Autonics
سلام سعيد جان
مي تونم بپرسم كه پايه هاي انكودر را چطوري به ميكرو متصل كرده اي و توي ميكرو به چه شكل شمارش مي كني ؟يعني با كانتر شمارش مي كني يا با وقفه خارجي ؟
آيا جهت چرخش برات مهمه ؟
حداكثر سرعتي كه در انكودر داري چقدره ؟ اينو حتما جواب بده
انكودرت چند پالسيه ؟ اينو حتما جواب بده
ببين مقاله اي را در زير گذاشتم شايد بدرد بخوره كه قسمتي از اون مربوط به انكودر 12 ولت ساخت شركت آتونيكس هست كه با آپ امپ و مقاومت 5 ولتش كردم
http://www.iranled.com/forum/thread-21837.html
من تقريبا يك ماه صرف ساخت انكودر تقريبا دقيق كردم كه تشخيص جهت نيز حياتي بود براي سرعت زير 50 rpm با مادون قرمز جواب مي داد ولي براي سرعت بالاتر از انكودر صنعتي كمك گرفتم ، بنابراين دقيق تر از اين انكودر را نميتوني پيدا كني
با كانتر دقيق در نميومد حتي با اشميت تريگر ، بنابراين از وقفه خارجي كمك گرفتم

موفق تر از قبل باشي

كسي را كه آماده آموختن است تعليم ندادن، انساني را به هدر دادن است، كسي را كه آماده آموختن نيست تعليم دادن، سخن به هدر دادن است، خردمند نه انسان را به هدر مي دهد و نه سخن را

وبلاگ خودموني
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۶-آبان-۱۳۹۰, ۰۰:۰۰:۲۰، توسط rdscience.)
۰۵-آبان-۱۳۹۰, ۲۳:۳۱:۲۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : saeidjan, رسول, ha_60
saeidjan آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 77 ارسال )
ارسال: #3
دوست خویم
مي تونم بپرسم كه پايه هاي انكودر را چطوري به ميكرو متصل كرده اي و توي ميكرو به چه شكل شمارش مي كني ؟يعني با كانتر شمارش مي كني يا با وقفه خارجي ؟
من از در ابتدا از وقفه خارجی استفاده کردم (پین های D2,D4,D5 برای A+ BB+ AB- ) و بعد از کانتر استفاده کردم (B0 B1 برای A+ , A-)اما نتیجه مشابه بود.
آيا جهت چرخش برات مهمه ؟
من برای اره آب صابونی دارم مدار می سازم که حرکت فیدر فقط به سمت جلو و یکسو میباشد
حداكثر سرعتي كه در انكودر داري چقدره ؟ اينو حتما جواب بده
60 RPM
انكودرت چند پالسيه ؟ اينو حتما جواب بده
هم انکودر 2500 پلس و هم انکودر 500 5 ولتس استفاده کردم. البته در دستگاه مشابه از انکودر لینیر استفاده شده که گویا بهتر جواب میده و دقت اون تا 0.1 میلیمتر
ببين مقاله اي را در زير گذاشتم شايد بدرد بخوره كه قسمتي از اون مربوط به انكودر 12 ولت ساخت شركت آتونيكس هست كه با آپ امپ و مقاومت 5 ولتش كردم
http://www.iranled.com/forum/thread-21837.html
متشکرم
من تقريبا يك ماه صرف ساخت انكودر تقريبا دقيق كردم كه تشخيص جهت نيز حياتي بود براي سرعت زير 50 rpm با مادون قرمز جواب مي داد ولي براي سرعت بالاتر از انكودر صنعتي كمك گرفتم ، بنابراين دقيق تر از اين انكودر را نميتوني پيدا كني
با كانتر دقيق در نميومد حتي با اشميت تريگر ، بنابراين از وقفه خارجي كمك گرفتم

موفق تر از قبل باشي
[/quote]

۰۶-آبان-۱۳۹۰, ۱۷:۱۶:۴۸
rdscience آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #4
دو مزيتي كه در كار با انكودر داري 1) عدم نياز به تشخيص جهت 2) استفاده از انكودر 5 ولتي
سرعت جوابده ميكرو از رابطه زير بدست مياد :

کد:
mrf/r*60=rpm
mrf : حداكثر فركانس اجرايي ميكرو ( حداكثر تعداد وقفه در ثانيه در حين كاركرد ميكرو )
r : تعداد پالس ميكرو در هر دور ( انكودر شما 500 -2500 )
rpm : حداكثر سرعت محور انكودر را كه ميكرو مي تواند تشخيص دهد
فركانس اجرايي ميكرو را نمي دانم ولي با توجه به فركانس عمومي مگا32 بهتره از 500 پالس استفاده كني ( براي استفاده اينورتر كافي مي باشد ) و انكودر را مستقيم به موتور متصل نكن و در خروجي گيربكس متصل كن
معمولا در انكودرهاي آتونيكس پايه ها به شرح زيرند :
OUT A : مشكي . پالس مرجع كه در هر دور به تعداد پالس انكودر پالس توليد مي كند ( انكودر شما 500 -2500 )
OUT B : سفيد . تمام مشخصه هاي پالس A را دارد ولي با 90 درجه اختلاف فاز نسبت به آن كه براي تشخيص جهت به كار مي رود
OUT Z : نارنجي . در هر دور يك پالس توليد مي كند
+V : قهوه اي . در انكودر 24 ولت 12 هم تغذيه مي شود و در انكودر 5 ولت فقط 5 ولت تغذيه مي گردد
GND : آبي . اتصال منفي
F.G : مشكي قطور . شيلد

نقل قول: من از در ابتدا از وقفه خارجی استفاده کردم (پین های D2,D4,D5 برای A+ BB+ AB- ) و بعد از کانتر استفاده کردم (B0 B1 برای A+ , A-)اما نتیجه مشابه بود
در مگا 32 پايه هاي D2 و D3 مربوط به INT0 و INT1 مي باشد
با توجه به پايه هاي معرفي شده بالا انكودر شما مدل متفاوتي دارد بنابراين شماره فني آنرا بذاريد تا با توجه به ديتاشيت آن بحث ادامه يابد
يه راه ميانبر : اگه پايه هاي تغذيه انكودر مشخصند به ديگر پايه هاي آن ال اي دي و مقاوت 1 كيلو سري كن و محور انكودر را بچرخان ، آن پايه اي كه در هر دور يك پالس مي زند را جدا كن و دوپايه مي ماند هر كدام را كه خواستي ( فقط يكي ) به D2 يا D3 متصل كن و در برنامه هم اگه با بيسيك كار مي كني از ساختار زير استفاده كن :
کد:
...
Dim count as integer,rev as single
Enable Interrupts
Config int0 = Rising
Enable Int0 مي توني از int1 نيز استفاده كني
On Int0 W مي توني از int1 نيز استفاده كني
do
...
rev=count /500 تعداد دوري كه انكودر زده
...
loop
end
w:
incr count
return

مي تونم دو تا سوال هم صرفا براي اطلاع خودم بپرسم ؟
- براي كنترل موتور با اينورتر از كنترل حلقه بسته استفاده مي كني ؟ يعني به طور مداوم سرعت موتور با اطلاعات انكودر اصلاح ميشه ؟
- نحوه ارتباط ميكرو با اينورتر چطوريه ؟

موفق تر از قبل باشي

كسي را كه آماده آموختن است تعليم ندادن، انساني را به هدر دادن است، كسي را كه آماده آموختن نيست تعليم دادن، سخن به هدر دادن است، خردمند نه انسان را به هدر مي دهد و نه سخن را

وبلاگ خودموني
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۶-آبان-۱۳۹۰, ۲۱:۵۸:۴۷، توسط rdscience.)
۰۶-آبان-۱۳۹۰, ۲۱:۵۱:۰۲
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : saeidjan
saeidjan آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 77 ارسال )
ارسال: #5
سلام
با سپاس فراوان از پاسخ دقیق شما
خوب من چنتا SSR تو مدارم دارم و از کنتاکتورهای با بوبین 24 ولت استفاده میکنم. یه ترانس با دو خروجی یکی 5 ولت و دیگری 24 ولت در مدار هست که بعد از تنظیم ولتاژ 5 ولت در مدار میکرو از اون استفادخ میکنم.
یکی از پایه های 24 ولت در مدار قرار داره و پایه دیگه به بوبین کنتاکتورها وصله. حالا کافیه توسط SSR یکی از بوبین ها رو فعال کنم. او بوبین انورتور رو تحریک میکنه و موتور هم مستقیما از اینورتور فرمان میگیره. به همین سادگی.
البته که من انکودر رو به خروجی گیربکس وصل کردم نه به موتور. و قبل از این هم اینورتوری در کار نبود و کنتاکتور مستقیما موتور رو روشن میکرد ولی با توجه به خطاهای فراوون تصمیم گرفتم سرعت رو کاهش بدم که تاثیر داشت. اما بهبودی در کار نبود.
در مورد انکودر autonics مدل E50S8 و سیم کشی اون دقیقا با اون چیزی که گفتید یکسانه. من هم از A و هم از B استفاده کردم و حتی از Z استفاده کردم.
ببینید کارفرما مشخصا میخواد که اپراتور دستگاه بتونه طول و تعداد مشخص رو وارد کنه و دستگاه به دقت توسط فیدر بطور کاملا اتوماتیک پروفیل ها رو ببره
در مرحله بعد 5 برنامه وارد بشه مثلا 10 قطعه 5 سانتی 3 قطعه 20 سانتی و ... و دستگاه انجام بده.
در مدل آتی این دستگاه یک موتور به زیر کارگیر اره اضافه میشه تا بتونه زوایای مختلف رو هم بتوان فرمان داد.
این کل ماجراست. من تا مرحله قبلی رفتم فقط اوضاع اینجوریه که وقتی عدد 20 میلیمتر رو برای برش درنظر میگری 2 تا 20 مثلا 3 تا 21 یک مرتبه 1 عدد 15 میلیمتر دوباره 3 تا 20.5 و همینجور پرتو پلا میزنه.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۷-آبان-۱۳۹۰, ۰۱:۳۰:۳۷، توسط saeidjan.)
۰۷-آبان-۱۳۹۰, ۰۱:۲۶:۲۲
تشکر شده توسط : rdscience
rdscience آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #6
عزيز شايد مشكل از انكودر نباشه شما بر روي ميكرو نمايشگر بذار و تعداد دوران را چك كن شايد تو تبديلات متغير ها نقص داشته باشه يا شتاب منفي و مثبت موتور دخيل باشه
پاينده باشي

وبلاگ خودموني
۰۷-آبان-۱۳۹۰, ۱۳:۴۹:۲۵
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
saeidjan آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 77 ارسال )
ارسال: #7
سلام
lcd روی میکرو نصب هست اما اگر از تبدیلات باشه باید همیشه یک جور ایراد دیده بشه نه انقدر متفاوت

۰۸-آبان-۱۳۹۰, ۰۰:۰۴:۵۰
rdscience آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #8
واقعيتش دوزاريم كجه به طور كامل ابعاد پروژت را درك نكردم و همچنين مشكلي كه پيش مياد ( اگه جهت مهم نيست اون ابزار برش چطور به قرارگاهش بر ميگرده يعني از كليد محدودكننده استفاده كردي و اينجور ابهامات )
به هر حال اگه مشكل از انكودر باشه بر روي ال سي دي مي توني به طور دقيق رصد كني
اگه بتوني مدار يا برنامه را بذاري شايد بشه بهتر همفكري كنيم

وبلاگ خودموني
۰۸-آبان-۱۳۹۰, ۰۰:۴۵:۱۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
ha_60 آفلاین
بنيانگذار سايت

موضوع‌ها: 216

تشکرها : 560
( 6556 تشکر در 2385 ارسال )
ارسال: #9
من همه رو نخوندم ولی شما با چی ترمز می گیری؟
موتور ac خودش دقیق نیست یعنی وقتی فرمان ایست رو می دی معلوم نیست کجا می ایسته بنابراین از کجا می فهمی که تو خوندن ایراد داری؟

هادی امین زاده
دیدن چیزی که همه می بینند هنر نیست
بانک اطلاعات صنایع ایران.
۰۸-آبان-۱۳۹۰, ۱۵:۲۵:۲۶
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : saeidjan, rdscience
saeidjan آفلاین
كاربر دو ستاره
**

( 164 تشکر در 77 ارسال )
ارسال: #10
سلام دوستان
1- یک شاخه لوله یا پروفیل رو در نظر بگیرید. حدوود 6 متر. بعد این پروفیل یا لوله رو لای گیره اره قرار میدیم گیره با فرمان میکرو بسته و موتور اره روشن میشه. و یک جک پنوماتیک تیغه اره رو به سمت پایین میاره. پروفیل قطع میشه. تیغه به سمت بالا کشیده میشه و موتور اره خاموش میشه و گیره باز میشه. حالا موتور فیدر که قبل از گیره قرار داره روشن میشه و پروفیل رو رو به جلو حل میده و همزمان انکودر رو میگردونه و انکودر مقدار گردش رو به میکرو میگه و میکرو با یک عدد مقایسه میکنه و الکترو موتور فیدر رو خاموش میکنه.
2- در جواب هادی عزیز باید بگم که اختلاف برش هایا بعبارتی چرخش فیدر بسیار متنوع است. از اون مهمتر در مدل های مختلف خارجی و ایرانی این کار داره انجام میشه اما با یه اختلاف اول اینکه میکرو در کار نیست و دوم اینکه انکودر لینیره. با توجه به این موضوعات سوالات تاپیک رو مطرح کردم. فکر کنم مسئله کالا روشن شده باشه.
سلام دوستان
1- یک شاخه لوله یا پروفیل رو در نظر بگیرید. حدوود 6 متر. بعد این پروفیل یا لوله رو لای گیره اره قرار میدیم گیره با فرمان میکرو بسته و موتور اره روشن میشه. و یک جک پنوماتیک تیغه اره رو به سمت پایین میاره. پروفیل قطع میشه. تیغه به سمت بالا کشیده میشه و موتور اره خاموش میشه و گیره باز میشه. حالا موتور فیدر که قبل از گیره قرار داره روشن میشه و پروفیل رو رو به جلو حل میده و همزمان انکودر رو میگردونه و انکودر مقدار گردش رو به میکرو میگه و میکرو با یک عدد مقایسه میکنه و الکترو موتور فیدر رو خاموش میکنه.
2- در جواب هادی عزیز باید بگم که اختلاف برش هایا بعبارتی چرخش فیدر بسیار متنوع است. از اون مهمتر در مدل های مختلف خارجی و ایرانی این کار داره انجام میشه اما با یه اختلاف اول اینکه میکرو در کار نیست و دوم اینکه انکودر لینیره. با توجه به این موضوعات سوالات تاپیک رو مطرح کردم. فکر کنم مسئله کالا روشن شده باشه.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۰۸-آبان-۱۳۹۰, ۲۰:۴۹:۵۷، توسط saeidjan.)
۰۸-آبان-۱۳۹۰, ۲۰:۴۹:۲۴
تشکر شده توسط : rdscience
rdscience آفلاین
كاربر دو ستاره
**

ارسال: #11
سعيد جان سلام
طبق پاسخ ها اگه از صحت مدار و برنامه و شرايط مكانيكي موتور و ترمزها و چرخدنده ها و ... مطمئني حتما اطلاعات انكودر را بر روي ال سي دي رصد كن چون پای ما لنگ است و منزل بس دراز دست ما کوتاه و خرما بر نخیل !

وبلاگ خودموني
۰۹-آبان-۱۳۹۰, ۱۰:۳۷:۳۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کنترل موقعیت موتور DC با انکودر iman-63 22 24,011 ۱۳-مهر-۱۳۹۳, ۰۰:۵۹:۱۷
آخرین ارسال: omid_phoenix
  کنترل سرعت موتور dc بافیدبک انکودر arsalanparsa 16 18,176 ۲۰-بهمن-۱۳۹۲, ۱۴:۲۸:۳۴
آخرین ارسال: مانا نریمانی
  انکودر Autonics alighr23 6 3,451 ۰۸-اسفند-۱۳۹۱, ۱۴:۳۳:۰۵
آخرین ارسال: alighr23

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

صفحه‌ی تماس | IranVig | بازگشت به بالا | | بایگانی | پیوند سایتی RSS