[attachment=6856]سلام
من قصد ساختن یه تستر پاور رو دارم
این متن رو میزارم بخونید تا سوالام رو بپرسم
کد:
بحث در زمینه تست حرفه ای یک پاور سوپلای( Power Supply ) به صورت اصولی نیازمند تجهیزات خاصی می باشد .که در آینده در مورد آن بحث خواهیم نمود . اما اگر قصد تست معمول و پیش پا افتاده از یک پاور رادارید ، مواردزیر را در نظر داشته باشید:
روشهای اصولی تست ابتدایی یک پاور سوپلای (Power Supply)
بحث در زمینه تست حرفه ای یک پاور (Power Supply) به صورت اصولی نیازمند تجهیزات خاصی می باشد .که در آینده در مورد آن بحث خواهیم نمود . اما اگر قصد تست معمول و پیش پا افتاده از یک پاور رادارید ، مواردزیر را در نظر داشته باشید:
1- اتصال کوتاه کابل سبز رنگ PS/ON ( این رنگ - سبز - فقط برروی کانکتور 24 پین پاور معروف به Main Connector مشاهده می شود ) با هر یک از خروجی های مشکی رنگ پاور . در این مورد توجه داشته باشید که پاورهای جدید با ویرایش 01/2 به بالا در زمینه PS/ON خود بسیار حساسند . چرا که سیگنال ارسال شده توسط Main متناسب با استانداردTTL و طراحی عمومی در این گونه پاورها می باشد . پس تکرار این روش به کرات و اتصال طولانی مدت دو کابل ، موجب آسیب دیدگی بخش PS/ON پاور شما می گردد .( جزییات کاملتر را در آینده بازگو خواهم کرد ).
2- حتما در نظر داشته باشید جهت دستیابی به ولتاژ مورد نظر در خروجی یک پاور ساپلای سوییچینگ ، حتما نیاز به تعریف حداقل بار Low Load برای خروجی های اصلی پاور خود دارید . همانطور که مستحضرید کلیه خروجی ها در مدار PWM تحت کنترل و نیازمند بالانس می باشند و شما مجبور به رعایت این اصل مهم می باشید . به طور معمول می توان اشاره داشت که برای خروجی 12+ پاور حداقل نیاز به اعمال بار 1 تا 2 آمپر و برای خروجی 5+ پاور نیاز به اعمال بار حداقل 3 تا 5 آمپر را دارید . همانطور که قبلا اشاره شد خروجی 3/3+ و 5+ پاور از یک منشاء واحد می باشند و نیاز به اعمال بار در این تست ابتدایی بر روی شاخه 3/3+ نمی باشد. در مورد شاخه های ولتاژ منفی نیز همینطور می باشد . در مورد شاخه مجزای 5+ استندبای هم نیاز به اعمال بار نمی باشد . چرا که این شاخه تنها شاخه مجزا و اصلی پاور می باشد که نیاز به اعمال بار Low Load ندارد و رقم اعمال بار حداقل آن بسیار ناچیز و در حد صفر می باشد.
3- جهت دریافت ولتاژ هر شاخه می توانید از ولت مترهای معمولی استفاده نمایید . بدین صورت که اول حداقل بارها را اعمال نمایید . سپس پروب مشکی رنگ ولت متر را داخل یکی از کانکتورهای خروجی مشکی پاور قرار دهید ( این پروب مشکی را تا تست آخرین ولتاژ دست نزنید ، چرا که تمام کابلهای مشکی خروجی ، گراند پاور و از یک نقطه – به طور معمول – منشعب می باشند ) . در مرحله بعد PS/ON را فعال نمایید و بلا فاصله پروب قرمز رنگ ولت متر را بر روی همه خروجی ها و بنا به رنگ آنها قرار دهید . توجه داشته باشید که رنگ زرد معرف خروجی 12+ رنگ قرمز خروجی 5+ رنگ نارنجی خروجی 3/3+ رنگ سفید خروجی 5- رنگ آبی خروجی 12- رنگ بنفش خروجی 5+ استندبای می باشند . ( حتما خروجی 5+ ولت استند بای چک شود چرا که اغلب مشاهده می شود این خروجی مهم ، جهت تست از قلم می افتد ).
نکته انحرافی : خروجی سفید رنگ پاورها ( 5- ولت ) مربوط به تغذیه کارتهای آیزا و مادربردهای قدیمی می باشد . مطابق استاندارد جدید ATX تولیدکنندگان پاور می توانند این خروجی را از محصول خود حذف نمایند. در نظر داشته باشید اگر برای مادربرد قدیمی خود پاور تهیه می کنید ، حتما از وجود این خروجی (5- ولت که سفیدرنگ می باشد) بر روی آن مطمئن شوید .
4- بحث مهم در این روش چگونگی تشخیص ولتاژ مناسب می باشد . به عبارت دیگر برای هر ولتاژ مثبت در خروجی پاور، دامنه کاری مشخص 5-/+ در صد و برای ولتاژ منفی دامنه کاری 10-/+ درصد در نظر گرفته شده است . طبیعی است که هرچه ولتاژ به دست آمده به ولتاژ حقیقی نزدیک تر باشد ، پاور شما صحیح تر عمل می نماید . به دامنه های کاری خروجی های پاور مطابق استاندارد ذیل توجه داشته باشید:
---------- (زرد)12+ ولت خروجی پاور در محدوده 60/12+ و 40/11+ مجاز می باشد.
---------- (قرمز)5+ ولت خروجی پاور در محدوده 25/5+ و 75/4+ مجاز می باشد.
---------- (نارنجی)3/3+ ولت خروجی پاور در محدوده 46/3+ و 14/3+ مجاز می باشد.
---------- 5(بنفش)+ ولت استند بای خروجی پاور در محدوده 25/5+ و 75/4+ مجاز می باشد.
---------- (آبی) 12- ولت خروجی پاور در محدوده 80/10- و 20/13- مجاز می باشد.
---------- (سفید)5- ولت خروجی پاور در محدوده 50/4- و 50/5- مجاز می باشد.
توجه داشته باشید که پروتکشن OVP تعبیه شده در پاورهای استاندارد ، به طور اتوماتیک ولتاژ خارج از محدوده پاور را قطع می نماید و پاور را خاموش می کند . این نکته توجه شما را به اهمیت وجود پروتکشن های خروجی و ورودی پاور استاندارد جلب می نماید . که لازم است به صورت مفصل تری در مورد آنها صحبت کنیم .
5- توجه کافی به کارکردفن پاور خود داشته باشید . هرگونه کند چرخیدن فن و صدای اضافی فن پاور می تواند در دراز مدت بر کارکرد پاور شما تاثیرات منفی بگذارد.
6- در بسیاری موارد می توانید از پشت شیارهای پاور ، خازنهای الکترولیت خروجی را ملاحظه فرمایید. چرا که در صورت نشتی آنها ( بادکردن ) ، معمولا شما از این طریق تست متوجه اشکال نخواهید شد . پس به آن توجه کافی داشته باشید.
7- به تغییر رنگ کانکتورهای خروجی پاور توجه کافی داشته باشید . در بسیاری موارد مشاهده شده است که با جریان کشیدن زیاد از یک خروجی خاص رنگ کانکتور تغییر و متمایل به قهوه ای می گردد . این موضوع هشداری در جهت چک نمودن سخت افزار و پاور شما توسط تجهیزات مختص خود می باشد .
در عکس زیر نمونه ای از یک تستر معمولی پاور را ملاحظه می فرمایید که خود آنرا طراحی و تولید نموده ایم
این اصل مهم را فراموش ننمایید که حتی در صورت جواب مثبت پاور از مراحل تست معمولی ، احتمال وجود خطا در پاور شما تا 50 درصد ناقص می باشد . به عبارت دیگر تایمینگها ، فرکانسها ، پروتکشن ها و.... از قلم افتاده اند ، که در صورت وجود مشکل در هرکدام، به تنهایی دردسرهای زیادی را برای شما ایجاد خواهد نمود .
دستگاه تستر پاور .......................GREEN Power Supply Tester
دوستان عزیز؛
سلام،
به دلیل استقبال بازار سخت افزار از دستگاه پرتابل تستر پاور و به جهت به روز رسانی محصولات، شرکت آینده سیما "GREEN" قصد عرضه یک مدل جدید تستر پاور در کشور عزیزمان را دارد. این تستر انشاا.. با قیمتی در حدود 30000 تومان در بازار پخش خواهد شد.
ویژگی های خاص این مدل تستر پاور:
- ابعاد بسیار کوچک جهت حمل آسان.
- محفظه کاملا آلومینیومی " خنک و سبک".
- نمایش ولتاژها برروی صفحه نمایش.
- نمایش زمان P.G.
- پشتیبانی از تمامی کانکتورهای متداول مانند: 24pin مادربرد، 4,8pin ATX, E-ATX ، 6pin PCI-E ، SATA ، Molex ، FDD.
- پشتیبانی از تمامی پاورها.
- Plug & Play .
- سیستم اعلام هشدار خرابی.( متناسب با استانداردهای نوسان ولتاژ خروجی ).
- اعمال بار 30 وات.
و...
توجه شما دوستان عزیز را به مشخصات کاملتر و عکس این تستر پاور جلب می نمایم:
معمولا آنچه که خوانده شود، تاثیر بهتر و کاملتری بر ذهنیت انسان دارد. تستر قبلی فقط با رنگ LED ها با شما سخن می گفت ، ولی این تستر جدید ، ولتاژ دریافتی را نمایش خواهد داد.
- نمایش دو ولتاژ دریافتی از شاخه +12V . یکی براساس ورودی کانکتور 4 یا 8 پین ATX-EATX و یکی بر اساس ورودی کانکتور 24 پین MB .
- تستر قبلی می بایست پس از هر 50 بار تست، یکبار کالیبره میشد، ولی این تستر قادر است تا بیش از 200 تست را برای رسیدن به نقطه کالیبراسیون تحمل نماید.
- درج زمان زمان دقیق PG.
- محفظه آلومینیومی که به خنک ماندن و طول عمر بیشتر آن کمک می نماید.
- پشتیبانی از کانکتورهای SATA و PCI-E .
- کوچکتر و با قابلیت استفاده آسانتر. ( ابعاد این تستر تقریبا از قاب یک نوار کاست کوچکتر است).
قصد دارم در این قسمت، شما را با امکانات و کارآیی این تستر جدید آشنا نمایم.
بسته بندی این تستر بسیار جالب و زیبا از آب درآمده است. این بسته بندی به عرضه کننده اجازه خواهد داد تا به راحتی آن را در قسمتی از فضای داخلی فروشگاهش نصب نماید.
داخل این بسته بندی ، تستر درون یک محافظ مقوایی قرار داده شده است. همچنین دفترچه راهنمای انگلیسی (که البته اطلاعات آن بسیار قابل درک و روشن است) به همراه جداول مشخصات ولتاژ استاندارد ، درون این بسته قرار داده شده است.
برای درک بهتر ابعاد این تستر، آن را در کنار یک قلم قرار دادم . همانطور که ملاحظه می فرمایید، ابعاد کوچک این تستر، برای بسیاری از فروشندگان و اهالی سخت افزار ، این امکان را فراهم می سازد تا به راحتی و پیوسته آن را همراه خود داشته باشند. به واسطه بدنه کاملا آلومینیومی ، وزن این تستر بسیار سبک و نزدیک به 200 گرم شده است. همچنین این آلیاژ بدنه، موجب تبادل سریع حرارت متصاعد شده از آن در حین کارکرد می گردد.
این تستر ، طرز کار بسیار راحتی دارد. به گونه ای که کافی است کانکتورهای پاور را به آن متصل نماییم. توجه داشته باشید که این تستر فقط با اتصال کانکتور 24 پین مادربرد هم کار می کند. ولی به جهت کنترل ولتاژ سایر خروجی ها ، خصوصا 4 پین ATX یا 8 یپن E-ATX ، بهتر است آنها را نیز به این تستر متصل نماییم. این تستر علاوه بر نمایش ولتاژ تمامی خروجی ها، قابلیت نمایش مجزای ولتاژ خروجی پاور برای پردازنده را نیز (با عنوان 12V2+) دارد و اگر آن را متصل ننماییم، به شما اخطار صوتی خواهد نمود
کانکتورها را متصل نمایید و فقط کلید پاور را روشن نمایید... Plug & Play
یکی از فاکتورهای مهم این تستر، درج زمان Power Good است که برای تست پاور بسیار با اهمیت می باشد. چرا که خیلی مواقع ولتاژها صحیح می باشند، ولی این زمان با تاخیر مواجه است و سیستم روشن نمی گردد.
و به راحتی می توانید ولتاژهای خروجی را نظاره نمایید.
نکته: توجه داشته باشید که قابلیت های این تستر بسیار محدود است و صرفا در مقام قیاس با هم رده های خود ، از امتیازات بیشتری برخوردار است. این تستر صرفا خروجی های پاور را تحت یک لود پایین مورد ارزیابی قرار می دهد و نمی تواند بیش از 70 آیتم دیگر تست کامل پاور را انجام دهد!!!
همانطور که می دانید برای تست کامل یک پاور، نیاز به تجهیزات خاص و صرف هزینه دهها میلیونی می باشد. پس نباید انتظار معجزه از این تستر داشته باشید و می بایست به آن به چشم یک کار راه انداز موقت نگاه کنیم.
اینم لینک منبع
http://ershadrayan.persianblog.ir/post/24
خوب حالا سوال هام رو میپرسم
اینPG که در این عکس که ضمیمه کردم اومده یعنی چی؟
منظور از 12ولت 1 و12 ولت2 چیه ؟ مگه پاور کامپیوتر دوتا 12ولت متفاوت داره ؟ من که هرچی تو این چند روزه پاور باز کردم دیدم همه سیم های 12ولتی به یه جا لحیم شدن