امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
چطور می شه پرش کردن یک حیوان رو تشخیص داد؟
نویسنده پیام
Di Di آفلاین
مدير بخش هك و كرك

موضوع‌ها: 116

تشکرها : 1816
( 4046 تشکر در 1321 ارسال )
ارسال: #1
چطور می شه پرش کردن یک حیوان رو تشخیص داد؟
چند تا گاو داریم که دارن داخل یک طویله زیبا و دوست داشتنی می چرن و می خورن و گلاب به روتون یه کارهای دیگه ای هم می کنن که باعث گرم تر شدن کره زمین می شه! Tongue

تا اینجاش همه چیز خوبه تا اینکه زمان آمادگی گاوهای ماده برای لقاح می رسه! تو این زمان خانم گاوه

با جفتک بارو انداختن آمادگیش رو نشون می ده!

حالا ما می خوایم دقیقا زمانی که این اتفاق می افته رو با یک سیستم اتوماتیک تشخیص بدیم و ثبتش کنیم.

با کمی تحقیق در اینترنت به این نتیجه رسیدم که ظاهرا بهترین ابزار سنسور شتاب سنج می تونه باشه که

داخل یک دست بند به پای گاو متصل بشه.

اگر شما هم با نظر من موافقید لطفا به من بگید چطور می تونم مداری برای استفاده از شتاب سنج تهیه کنم

که اولا تنها پرش گاو رو تشخیص بده ( نه راه رفتن معمولی ) و اینکه در صورت تشخیص چطور با استفاده از

امواج رادیوئی یا وایرلس این تشخیص رو در یک دیتابیس ذخیره کنم.

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۶-آذر-۱۳۹۰, ۱۷:۲۲:۵۱، توسط Di Di.)
۱۶-آذر-۱۳۹۰, ۱۶:۳۳:۲۰
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : sarv
h0x00i آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 109

تشکرها : 2866
( 2450 تشکر در 949 ارسال )
ارسال: #2
RE: چطور می شه پرش کردن یک حیوان رو تشخیص داد؟
؟؟؟؟
سلام

بهتره سنسور به پای جلوی گاو وصل بشه به قسمت بالایی پاش تا زیاد تغییر نکنه بعد باید آقا گاوه یکم راه بره تا میزان تغییرات ثبت بشه این تغییرات به عنوان نویز ثبت میشه و مد نظر قرار نمی گیره حال دیگه دستگاه گیرنده وقتی گاو داره راه میره چیز خاصی نمایش نمی ده وقتی گاه می خواد کارو شروع کنه ... باید بپره که تغییرات زیادی رو ثبت می کنه که دستگاه الارم میده که ارشاد بیاد دیگه دیگه ...

درمورد ارسال (بستگی به اون طویله یا چمنزاری داره که دارن توش میچرن داره ) ولی وی تونی از فرستنده FM استفاده کنی که بصورت i2c اطلاعات می فرسته

http://roboeq.com/modules.php?op=modload...ink&cid=81

:)

دوستان الکترونیکی پیشنهاد می کنم حتما برن python یاد بگیرن ...
پروژه ، مقاله ،... 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۷-آذر-۱۳۹۰, ۱۲:۳۷:۱۸، توسط h0x00i.)
۱۷-آذر-۱۳۹۰, ۱۲:۳۲:۳۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : sajadgh, رسول, makintajh, sarv, sungirl69, rdscience, Di Di
رسول غایب
بازنشسته

موضوع‌ها: 237

تشکرها : 15003
( 20196 تشکر در 5767 ارسال )
ارسال: #3
یاشاسین

به به ... میبینم که نیاز به یه دامپزشک دارین Biggrin

راه های مختلفی برای تشخیص وجود دارهWink

راه الکترونیکیش سخته و راه های خیلی آسون تر هم وجود داره!!

بهترین راه اینه که یه ماده رنگی (ترجیحا پودر رنگ باشه) رو طوری داخل یه دستمال یا چیز مشابه (ابتکاری) قرار بدی و اونو ببندی به پشت گاو ماده (طوری که وقتی دستتو بزنی روی اون دستت رنگی بشه) ...

اینطوری اگه گاو نر بپره , زیرش رنگی میشه و شما می تونین براحتی تشخیص بدین که کدوم گاو نر این کار رو کرده!!

البته این روش من در آوردی نیست و در بسیاری از گاوداریهای پیشرفته خارجی انجام میشه ....

این روش فقط برای تشخیص میتونه مناسب باشه ...

اما اگه زمان انجامش براتون مهمه و ... بهترین راه استفاده از دوربین مدار بسته هستش < * * * >

------------------------------------------------
قلب انسان طبیعت عادلی دارد (مثل چینی)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۸-آذر-۱۳۹۰, ۰۱:۲۴:۵۰، توسط رسول.)
۱۸-آذر-۱۳۹۰, ۰۰:۳۷:۳۷
تشکر شده توسط : sarv, sajadgh, h0x00i, rdscience, Di Di
Di Di آفلاین
مدير بخش هك و كرك

ارسال: #4
خیلی ممنون از راهنمائی های خوبتون.

قبل از همه پیشنهاد می کنم یک بار دیگه پست اول من رو بخونید لطفا

نقل قول: تا اینجاش همه چیز خوبه تا اینکه زمان آمادگی گاوهای ماده برای لقاح می رسه! تو این زمان خانم گاوه

با جفتک بارو انداختن آمادگیش رو نشون می ده!

البته تقصیر شما نیستا کلا تو فرهنگ ما جا افتاده که می گیم آهو خانم و آقا گاوه!!!

نقل قول: بهتره سنسور به پای جلوی گاو وصل بشه به قسمت بالایی پاش تا زیاد تغییر نکنه بعد باید آقا گاوه یکم راه بره تا میزان تغییرات ثبت بشه این تغییرات به عنوان نویز ثبت میشه و مد نظر قرار نمی گیره حال دیگه دستگاه گیرنده وقتی گاو داره راه میره چیز خاصی نمایش نمی ده وقتی گاه می خواد کارو شروع کنه ... باید بپره که تغییرات زیادی رو ثبت می کنه که دستگاه الارم میده که ارشاد بیاد دیگه دیگه ...

گاو ماده زمانی که آماده لقاح می شه می پره بالا و همون روز دامپزشک مقداری اسپرم از بانک مخصوص گاوهای نژادبرتر

آماده کرده و لقاح مصنوعی انجام می ده. در حقیقت گاوهای نر قبل از اینکه به یک سالگی برسن می رن کشتارگاه و طویله

یک محیط کاملا زنانه است!!

نقل قول: درمورد ارسال (بستگی به اون طویله یا چمنزاری داره که دارن توش میچرن داره ) ولی وی تونی از فرستنده FM استفاده کنی که بصورت i2c اطلاعات می فرسته

http://roboeq.com/modules.php?op=modload...ink&cid=81
اون لینکی که گذاشتی واقعا مفید بود، خیلی خیلی ممنون از لطفت.

نقل قول: یاشاسین

به به ... میبینم که نیاز به یه دامپزشک دارین

راه های مختلفی برای تشخیص وجود داره

راه الکترونیکیش سخته و راه های خیلی آسون تر هم وجود داره!!

بهترین راه اینه که یه ماده رنگی (ترجیحا پودر رنگ باشه) رو طوری داخل یه دستمال یا چیز مشابه (ابتکاری) قرار بدی و اونو ببندی به پشت گاو ماده (طوری که وقتی دستتو بزنی روی اون دستت رنگی بشه) ...

اینطوری اگه گاو نر بپره , زیرش رنگی میشه و شما می تونین براحتی تشخیص بدین که کدوم گاو نر این کار رو کرده!!

البته این روش من در آوردی نیست و در بسیاری از گاوداریهای پیشرفته خارجی انجام میشه ....

این روش فقط برای تشخیص میتونه مناسب باشه ...
چوخ ممنون رسول جان

اما متاسفانه شما هم قضیه رو برعکس برداشت کردید!

نقل قول: اما اگه زمان انجامش براتون مهمه و ... بهترین راه استفاده از دوربین مدار بسته هستش < * * * >

برای ما زمان آمادگی گاو ماده مهم هست.

اما در مورد دوربین چون خودم تو کار دوربین هستم اولین گزینه ای که پیشنهاد دادم استفاده از دوربین بود که الان هم داریم

انجامش می دیم، ولی به نظر خودم استفاده از یک برد فرستنده دقیق ترین روشه ضمن اینکه می تونه اطلاعات مهم دیگه ای

مثل بیماری یا وزن و دمای بدن و ... رو هم به ما بده که در آینده ازش استفاده کنیم.

الان به چند تا لينک بر خوردم فکر می کنم اینها مناسب باشن تا نظر دوستان چی باشه:

يک تاپيک مفيد در مورد شتاب سنج

داخل تاپيک بالا لينک فروشگاه اين سنسورها معرفي شده بود که اطلاعات دقيق تري در مورد شتاب سنج بهم داد

با مطالعه مشخصات سنسورهاي اين ليست و راهنمايي دوستان در تاپيک بالا به نظرم اومد ADXL330 گزينه مناسبي

باشه. در اين صورت لطفا در مورد چگونگي استفاده از اين سنسور ( طراحي مداري کوچيک که داخل يک

دستبند نصب بشه) راهنمائيم کنيد.

البته ظاهرا نحوره نصب چه از نظر جهت ضربه و شتاب و چه از نظر ميزان سفتي اون تاثير زيادي در خروجي شتاب سنج داره

در اين صورت آيا ساخت يک دستبند براي گاو زبون بسته عمليه؟

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۹-آذر-۱۳۹۰, ۱۳:۲۲:۴۲، توسط Di Di.)
۱۹-آذر-۱۳۹۰, ۱۱:۱۴:۳۳
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, sarv, h0x00i
رسول غایب
بازنشسته

ارسال: #5
(۱۹-آذر-۱۳۹۰, ۱۱:۱۴:۳۳)Di Di نوشته است: در اين صورت آيا ساخت يک دستبند براي گاو زبون بسته عمليه؟

بستن دستبند برای گاو مشکلات خودشو داره ...

از اونجایی که وزن گاو زیاد و روی پاهاش هم ممکنه بخوابه , همون لحظه اول مدار از بین میره ...

در ضمن این دستبند باید آب بندی بشه که کف داخل طویله که بیشتر اوقات خیس (...) هستش , بهش آسیب نرسونه!!

البته دستبندهای مخصوصی برای اینکار وجود دارند که در ایران زیاد مرسوم نیست ...

اگه گاوداریتون صنعتیه به نظرم می ارزه که روش تحقیق و هزینه کنید!!

مهم تر از همه اینها اینه که درصد خطای دستبند خیلی زیاده , چون ممکنه خوابیدن و بلند شدن گاو رو هم به جای پرش تشخیص بده !!!!

به نظر من در کل بهتره که روی همون گزینه دوربین مدار بسته پیشرفته سرمایه گذاری کنید < + _ + >

---------------------------------------------------------------------------------------
کسی که به دیگری اهانت می کند , باطن خود را نشان می دهد (مثل آفریقایی)

(آخرین ویرایش در این ارسال: ۱۹-آذر-۱۳۹۰, ۱۲:۱۲:۳۹، توسط رسول.)
۱۹-آذر-۱۳۹۰, ۱۲:۰۹:۱۸
تشکر شده توسط : Di Di, sajadgh
Di Di آفلاین
مدير بخش هك و كرك

ارسال: #6
شما درست می گید ساخت دستنبد برای گاو خیلی سخته مخصوصا آب بندی کردنش

نمونه های خارجیش هم هست اما قیمت نسبتا بالایی دارن که برای یک گاوداری صنعتی مبلغ زیادی می شه

این دستبندها چنان آببندی شدن که برای مهندسی معکوس حتی نتونستن دستبند رو به نوعی بشکافند!!

البته اگه برد مورد نظر رو بتونم آماده کنم می شه کل دستبند رو با تزریق پلاستیک آببندی کرد

در مورد اطلاعات اشتباهش هم فکر می کنم اگر شتاب سنجی باشه که شتاب در هر 3 جهت رو نشون بده بشه بتونم با

آنالیز اطلاعات نشست و برخواست رو از پریدن حیوان تمیز بدم.

و البته نکته دیگه هم اینه که دست بند می تونه اطلاعات دیگه رو هم مونیتور کنه که این برام مهمتره، شما که دامپزشک

هستید به نظرتون این قضیه می تونه مفید باشه؟

دوربین رو هم تقریبا دارم پیاده سازیش می کنم اما استفاده از دستبند همچنان به نظرم دقیق تره چون دوربین ممکنه نتونه

گاو رو دقیقا مشخص کنه یا ممکنه پرسنل رو با گاو اشتباه بگیره!! و البته ما به تعداد 6 تا 9 دوربین در هر سوله احتیج داریم

به همراه یک سرور قوی که بتونه تصاویر تمام طولیه ها رو همزمان آنالیز کنه. این کار هزینه زیادی داره که ممکنه مانع نصب این

سیستم در گاوداری های مختلف بشه.

۱۹-آذر-۱۳۹۰, ۱۳:۳۳:۱۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
رسول غایب
بازنشسته

ارسال: #7
در مورد شتاب سنج باید بگم که هر چقدر هم که این شتاب سنج دقیق باشه , بازم درصد خطا میتونه زیاد باشه!!

چون حرکات گاو غیر قابل پیش بینی هستش ...

شتاب سنج بیشتر واسه ربات کاربرد داره که حرکاتش ثابت و از پیش تایین شده هستش!!

دوربین هم یه عیبی که داره اینه که نیاز به یک اپراتوری داره که مثل نگهبان مدام فیلمهای ضبط شده رو مرور کنه و ...

بد نیست چند مورد هم درباره معایب برد بیسیم براتون بگم:

_ تامین تغذیه مدار (باطری) مخصوصا برای فرستنده (دستبند) برای دراز مدت میتونه مشکل ساز و کلافه کننده و هزینه دار باشه!!

_ فرستنده مدار حتما برای فرستادن اطلاعات نیاز به یک آنتن داره , که حتی کوچکترین آنتن هم میتونه برای گاو ایجاد ناراحتی کنه و بعنوان یه شیء خارجی براش ایجاد مزاحمت کنه!!

_ ممکنه اگه بخواین برای گاوهای زیاد از این روش استفاده کنین بیسیمها در کار هم تداخل ایجاد کنند (حتی در صورت کد دهی جدا گانه)!!

_ یه خطر بزرگی هم که مدارهای بیسیم داره اینه که ممکنه روی ژنتیک اونا تاثیر مخرب بذاره و اونارو عقیم کنه!!

_ همچنین برد بیسیم در تولید شیر هم میتونه اثر مخربی بذاره!!

در کل پیشنهاد من همون دوربینه , درسته که هزینش زیاد میشه اما دیگه خیالت از بابت خطا راحت میشه

فقط کافیه که یه نفر مخصوص اینکار استخدام کنین!!

وگرنه دستبند و ... هم برای گاو ایجاد مزاحمت میکنه و هم اینکه برای خودتون درست کردن و... مکافات میشه و در آخر هم اونی نمیشه که می خواستین!!

در ضمن فکر نکنین که هزینه دستبند کمتر از دوربین میشه ... چون نیاز به کامپیوتر و ذخیره دیتا و ... داره

اما با دوربین میشه براحتی و 24 ساعته روی گاوها کنترل داشته باشین

------------------------------------------------------------------------------
زیبارویی که می داند زیبایی ماندنی نیست , پرستیدنی است (ارد بزرگ)
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-آذر-۱۳۹۰, ۱۱:۵۱:۱۶، توسط رسول.)
۲۰-آذر-۱۳۹۰, ۱۱:۴۶:۴۴
تشکر شده توسط : Di Di, rdscience, h0x00i, sajadgh
Di Di آفلاین
مدير بخش هك و كرك

ارسال: #8
من با حرفهای شما کاملا متقاعد شدم ، دستنبد رو می زارم کنار و همون دوربین رو ادامه می دم.

از بابت راهنمائیهات خیلی خیلی ممنونم رسول جان

۲۰-آذر-۱۳۹۰, ۱۶:۵۸:۰۸
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : رسول, h0x00i
h0x00i آفلاین
مدیر بازنشسته

موضوع‌ها: 109

تشکرها : 2866
( 2450 تشکر در 949 ارسال )
ارسال: #9
فکر نکنم امواج rf توی این فرکانس تاثیر بدی روی گاو ها داشته باشن در حد مگاهرتز البته اینو آقا رسول بهتر می دونه تا من

در مورد شارژ مدار یا همون باطری مگه می خوای همیشه این دسبنده روی پای گاوه باشه (مگه فصل جفت گیری یا کنترلی روی این داستان نیست ؟؟؟)

تداخل برای چی وقتی کد گذاری باشه هیچ تداخلی پیش نمیاد بهتره از روش TDM برای ارسال اطلاعات استفاده کنید که این روش برای استفاده در بیش از 1000 گاو هم جواب میده ...

در مورد آب بندی که تزریق پلاستیک کار خوبیه

در مورد آنتن فرستنده هایی که دیدی آنتن ندارن یا اگه خیلی فاصله زیاد باشه 6 سانتی متر کمتر می شه

برای اتصال دست بند به گاو (؟؟؟؟؟ نمی دونم) ولی فکر نکنم فشاری که با وزن گاو به دستگاه باید اتفاقی براش بیفته ...

سنسور شتاب 3 محوره هست ....adxl330 که خیلی کوچیکه و دقیق
http://roboeq.com/modules.php?op=modload...ink&cid=67

:)

دوستان الکترونیکی پیشنهاد می کنم حتما برن python یاد بگیرن ...
پروژه ، مقاله ،... 
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۰-آذر-۱۳۹۰, ۲۳:۴۴:۳۴، توسط h0x00i.)
۲۰-آذر-۱۳۹۰, ۲۳:۴۳:۱۱
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : sajadgh, rdscience, Di Di
رسول غایب
بازنشسته

ارسال: #10
یاشاسین حامد جون

حامد جون همه این حرفها درسته

اما نمیدونم تا چه حدی با گاو سر و کار داشتی ...

در حالت تعوری ساختن دستبند و ... آسونه اما مشکل وقتیه که می خوای به گاو وصلش کنی و گاو هم با اون وزن زیاد و ...

در ضمن در گاو فصل جفتگیری زیاد ثابت نیست , مخصوصا از وقتی تلقیح مصنوعی رواج پیدا کرده!!

بازم میگم , سنسور شتاب سنج واسه ربات مناسبه (چون کل حرکاتش مشخصه ) , اما گاو یهو میدوه , میشینه , می خوابه و ...

به نظر من که خطاش زیاد میشه!!

یا مثلا برای اون گزینه هایی که بعنوان معایب بیسیم گفتم واسه یکیش مثال میزنم ...

باطری / گاو مثل ربات نیست که ما بتونیم براحتی مدام باطری مدار رو عوض کنیم , خیلی سخت میشه و همچنین آرامش گاو رو هم بهم میزنه که این خودش میتونه زیانبار باشه (مثل کاهش تولید شیر) ...

در مورد تداخل هم منظور من درباره ماژولهای HMT/R بود ...

(حامد جون این روش TDM که گفتین در مورد HMT/R هم صادقه؟؟ )

اما بازم نمیشه به نظر یه نفر (بنده حقیر) تکیه کرد , میشه در اینمورد تحقیقات عملی انجام داد و به ایده ال رسید

------------------------------------------------------------------------
از آنچه به آسانی بدست آمده , بد نگهداری می شود (مثل آلمانی)

۲۱-آذر-۱۳۹۰, ۰۰:۳۲:۴۴
تشکر شده توسط : sajadgh, rdscience, Di Di, h0x00i
rdscience آفلاین
كاربر دو ستاره
**

موضوع‌ها: 17

تشکرها : 479
( 298 تشکر در 111 ارسال )
ارسال: #11
سلام دوستان
نقل قول: تنها پرش گاو رو تشخیص بده ( نه راه رفتن معمولی ) و اینکه در صورت تشخیص چطور با استفاده از امواج رادیوئی یا وایرلس این تشخیص رو در یک دیتابیس ذخیره کنم
نقل قول: برای ما زمان آمادگی گاو ماده مهم هست
نقل قول: دوربین ممکنه نتونه گاو رو دقیقا مشخص کنه یا ممکنه پرسنل رو با گاو اشتباه بگیره!! و البته ما به تعداد 6 تا 9 دوربین در هر سوله احتیج داریم به همراه یک سرور قوی که بتونه تصاویر تمام طولیه ها رو همزمان آنالیز کنه
نقل قول: در کل پیشنهاد من همون دوربینه , درسته که هزینش زیاد میشه اما دیگه خیالت از بابت خطا راحت میشه

بنظر من هم دوربين اولين گزينه قابل بررسيه
چون تمام نكات بالا را پوشش ميده

- مي توان توسط تنظيم ميزان حساسيت دتكتور حركت ، فقط حركاتي كه داراي سرعتي بيش از پيش فرض هستند را ضبط كرد و در پايان روز كل ركوردها را به سرعت تماشا نمود و اقدامات لازم ...
- ميشه قسمتي از تصوير را داراي حساسيت كم و قسمتي را با حساسيت بالا و قسمتي را بدون حساسيت قرار داد و همچنين ديد در شب
- تصاوير تمام دوربين ها قابل ذخيره سازي بصورت مجزا هست
- امروزه هزينه راه اندازي دوربين مدار بسته از نظر راندمان افزايش ضريب امنيتي معقول بنظر مي رسه ، با كنترل جايي مثل گاوداري معقول تر هم ميشه
البته اگر كامپيوتري در دسترس باشه ( به عنوان dvr و هارد اكسترنال ساتا و موشن دتكتور و نمايشگر بدون بكارگيري كارت dvr ) ميشه قيمت تمام شده را بطور قابل توجهي كاهش داد ولي با گاهش نسبي رزوليشن و فريم بر ثانيه تصوير
- ميشه جهت حذف اپراتور توسط ديگر روشهاي ارتباطي از انجام حركات سريع در تصوير مطلع شد ( sms و email و آژير و تماس تلفني و تصوير تحت شبكه wan يا lan حتي بر روي موبايل و ... ) براي زمان هايي كه كسي در محل گاوداري حضور نداره

ولي پيشنهاد دستبند جداي معايبي كه داره ، به اهداف آموزشي بيشتر نزديكه

به هر حال امنيت در همه ابعاد براي دام ، هدف دامدار هست

پاينده باشي

كسي را كه آماده آموختن است تعليم ندادن، انساني را به هدر دادن است، كسي را كه آماده آموختن نيست تعليم دادن، سخن به هدر دادن است، خردمند نه انسان را به هدر مي دهد و نه سخن را

وبلاگ خودموني
(آخرین ویرایش در این ارسال: ۲۱-آذر-۱۳۹۰, ۰۲:۰۹:۵۳، توسط rdscience.)
۲۱-آذر-۱۳۹۰, ۰۱:۵۴:۲۷
وب سایت ارسال‌ها
پاسخ
تشکر شده توسط : sajadgh, Di Di, رسول, h0x00i

موضوعات مرتبط با این موضوع...
موضوع نویسنده پاسخ بازدید آخرین ارسال
  کمک در مورد تشخیص قطعه smd nhz 6 4,686 ۰۷-اردیبهشت-۱۳۹۴, ۲۲:۵۸:۵۵
آخرین ارسال: alimogmov
  سنسور با قابلیت تشخیص بالای 200 متر naseria_1364 3 3,982 ۰۸-دى-۱۳۹۱, ۲۱:۳۲:۲۷
آخرین ارسال: omid_phoenix
  تشخیص پروتکل ارتباطی joker 5 4,397 ۳۰-آبان-۱۳۸۹, ۱۳:۱۸:۵۸
آخرین ارسال: رسول